@Zepco: Co do Twojego całego postu (w cytatem spenalzo włączenie):
Masz rację, lecz nie zapomnij, że od każdej regóły są wyjątki...
Nie jestem fanem hip-hopu, ale są 2-3 utwory, które mają w sobie wedle mnie to "coś".
Cytat
I tylko, żeby nie było...
Życzę temu światu
Żeby wśród rodaków
Nie wyrastał wrak na wraku...
Nie podpiszesz się pod tym? Ja się podpisze obiema rękami i nogami!
A to jest text hiphopowy...
Co do wiadomości z onetu (inserted by spenalzo) - jestem jak najbardziej za takim "karaniem" użytkowników, korzystających z windowsa, czy innego photoshopa, ale ich nie rozprowadzających.
Sam posiadam co prawda licencjonowanego win2k, ale kiedyś nie miałem... Co mnie nakłoniło do kupna? To, że mogłem go "przetestować" przez prawie 2 lata...
Osobiście jestem święcie przekonany, że jeszcze długo nie będzie
masowych nalotów na mieszkania prywatne, z podstawowego względu: w domu nauczysz się obsługi photoshopa, to po czasie będziesz prosił swojego szefa o kupno takowego do firmy, byś mógł na nim tworzyć coś, co przyniesie kolejne dochody firmie...
Natomiast jeżeli chodzi o muzykę mam jedno zdanie: Jeżeli jedna płyta nie będzie kosztować ok. 60 zł, tylko znacznie mniej (czysta to koszt ok. 1 zł), to zaczne je kupować... Wydawcy sami się blokują... Ludzi w dzisiejszych czasach nie stać na orginał za 60 zł, jeżeli na placu mają "orginał" za 15 czy 20 zł... Wydawcy mało sprzedają, więc muszą podnieść cene... i tak w kółko...
To samo dotyczy oprogramowania... kogo stać na Flash'a za 2307.64 zł (wedle kursu USD z 3.12.03), by zrobić sobie banerek reklamowy, lub ładne menu na stronę domową? Pozostawie to bez komentarza... Szkoda słów...
Apropo jeszcze wiadomości z onetu: Wyglądana to, że mamy rozsądnych i wyrozumiałych sędziów w kraju... miło, że chociaż oni... ["jedyną konsekwencją było skasowanie oprogramowania"]