Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: aktualizacja w bazie poprzez Ajaxa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kupiepsa.com
Witam serdecznie,
baza wyswietla formularz, ktory można edytować - kod wyglada tak:

$smarty -> assign("aktualizuj", "new Ajax.Updater('content', 'a_controller.php?login=".$_GET['login']."&page=dane_podstawowe&action=aktualizuj_dane_podstawowe
'&haslo='+$(haslo).value+
'&email='+$(email).value+
'&osoba_kontaktowa='+$(osoba_kontaktowa).value+
'&nazwa_hodowli='+$(nazwa_hodowli).value+
'&wojew='+$(wojew).value+
'&telefon='+$(telefon).value+
'&telefon_2='+$(telefon_2).value+
'&www='+$(www).value+
'&gg='+$(gg).value+
'&miasto='+$(miasto).value+
'&kod_pocztowy='+$(kod_pocztowy).value+
'&ulica='+$(ulica).value+
'&grupa_hodowli='+$(grupa_hodowli).value+
'&ilosc_suk='+$(ilosc_suk).value+
'&masc='+$(masc).value+
'&ilosc_reproduktorow='+$(ilosc_reproduktorow).value+
'&branza_hodowlana='+$(branza_hodowlana).value+
'&rok_hodowli='+$(rok_hodowli).value+
'&pochodzenie_hodowli='+$(pochodzenie_hodowli).value+
'&matka='+$(matka).value+
'&ojciec='+$(ojciec).value+
'&zarejestrowana_hodowla='+$(zarejestrowana_hodowla).value+
'&rasa_katalog='+$(rasa_katalog).value+
'&opis_nagrody='+$(opis_nagrody).value+
'&opis_hodowli='+$(opis_hodowli).value)");

Firebug pokazal, ze jest blad:
unterminated string literalnew Ajax.Updater('content', 'a_controller.php?login=Aura&page=dane_podstawowe&ac...

Czy ktos moze mi z Was zlokalizowac blad questionmark.gif
Pozdrawiam
Arek
potreb
Daj wszystko w jednej lini począwszy od $smarty -> assign("aktualizuj", "new Ajax.Updater('content',
kupiepsa.com
Pojawia sie błąd ale trochę inny :

invalid assignment left-hand sidevalidate_form()ips_text_editor_f... (line 1)ValidateForm()ips_text_editor_f... (line 1)onsubmit(submit )index.php (line 1)new Ajax.Updater('content', 'a_controller.php?login=Aura&page=dane_podstawowe&ac...
potreb
Możliwe że w zmiennej masz wysyłanego entera.
kupiepsa.com
Cytat(potreb @ 25.01.2008, 23:25:40 ) *
Możliwe że w zmiennej masz wysyłanego entera.

nie bardzo rozumiem tego "entera"

teraz kod wyglada tak:
  1. <?php
  2. $smarty -> assign("aktualizuj", "new Ajax.Updater('content','a_controller.php?login=".$_GET['login']."&page=dane_podstawowe&action=aktualizuj_dane_podstawowe'&haslo='+$(haslo).value+'&email='+$(email).value+'&osoba_kontaktowa='+$(osoba_kontaktowa).value+'&nazwa_hodowli='+$(nazwa_hodowli).value+'&wojew='+$(wojew).value+'&telefon='+$(telefon).value+'&telefon_2='+$(telefon_2).value+'&www='+$(www).value+'&gg='+$(gg).value+'&miasto='+$(miasto).value+'&kod_pocztowy='+$(kod_pocztowy).value+'&ulica='+$(ulica).value+'&grupa_hodowli='+$(grupa_hodowli).value+'&ilosc_suk='+$(ilosc_suk).value+'&masc='+$(masc).value+'&ilosc_reproduktorow='+$(ilosc_reproduktorow).value+'&branza_hodowlana='+$(branza_hodowlana).value+'&rok_hodowli='+$(rok_hodowli).value+'&pochodzenie_hodowli='+$(pochodzenie_hodowli).value+'&matka='+$(matka).value+'&ojciec='+$(ojciec).value+'&zarejestrowana_hodowla='+$(zarejestrowana_hodowla).value+'&rasa_katalog='+$(rasa_katalog).value+'&opis_nagrody='+$(opis_nagrody).value+'&opis_hodowli='+$(opis_hodowli).value)");
  3. ?>

jesli mozesz to troche mi rozjasnij, bo niestety jestem zakrecony jak sloik smile.gif
Pozdrawiam
Arek
potreb
Twój błąd wynikał z tego że miałeś łamaną linie, jaki się teraz błąd wyświetla? Poszukać na internecie, błędów ajaxowych, zapewne będą po angielsku.
kupiepsa.com
Cytat(potreb @ 26.01.2008, 00:06:31 ) *
Twój błąd wynikał z tego że miałeś łamaną linie, jaki się teraz błąd wyświetla? Poszukać na internecie, błędów ajaxowych, zapewne będą po angielsku.

Poprawiłem błędy ENTERA, teraz takie bledy, które wyświetla mi AJAX :
menu_action_close(undefined)
init(mouseup clientX=0, clientY=0)
new Ajax.Updater('content','a_controller.php?login=Aura&page=dane_podstawowe&act...

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Arek

Cytat(kupiepsa.com @ 26.01.2008, 16:16:46 ) *
Poprawiłem błędy ENTERA, teraz takie bledy, które wyświetla mi AJAX :
menu_action_close(undefined)
init(mouseup clientX=0, clientY=0)
new Ajax.Updater('content','a_controller.php?login=Aura&page=dane_podstawowe&act...

co oznaczaja te błędy i jak je można poprawic ?

Pozdrawiam
Arek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.