Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prima aprilis - zabawa moderatora zakończona wyrzuceniem ze składu php.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4
Pawel_W
haha a ile warnów trzeba dostać żeby stać się rebeliantem? biggrin.gif:D:D
itsme
Bakus: decyzja podjęta mamy dość. Sprzedamy php.pl tylko komus zaufanemu ktory znajdzie czas i pieniadze na rozwijanie wszystkich usług.
marcio
To co napisal Bakus to swieta prawda.Wedlug mnie jak sprzedacie php.pl to serwis padnie albo duzo ludzi odejdzie, mowa o user'ach ktorzy sa na forum juz jakis czas.
blooregard
Cytat
Teraz wszyscy zaangażowani w administrowanie/zarządzanie/... php.pl są zajęci rodzinami i zarabianiem. OK. Nie masz czasu, to się przyznaj do tego i oddaj swoje obowiązki innym - chętnym i mającym na to czas!

Czego się czaisz?

Napisz od razu, że marzy ci się zastąpienie któregoś z nas.
papalka
To czy padnie, czy nie będzie zależało tylko od Was.
marcio
Cytat
Czego się czaisz?

Napisz od razu, że marzy ci się zastąpienie któregoś z nas.

Bo ma racje jest wielu zaufanych user'ow ktorzy chetnie by pomogli i ktorzy nie maja rodziny i mozliwe ze jeszcze nie pracuja.
Bakus
@blooregard: Ja rodziny jeszcze nie mam, ale mam pracę zarobkową, która mnie pochłania. Jestem na tyle odpowiedzialny, że nie podejmuje się tego zadania. Kto wie - może sytuacja się zmieni. Na razie jest jaka jest i nie jestem zainteresowany zastępowaniem obecnego składu.
cichy
Cytat(Bakus @ 1.04.2010, 13:59:18 ) *
@blooregard: Ja rodziny jeszcze nie mam, ale mam pracę zarobkową, która mnie pochłania. Jestem na tyle odpowiedzialny, że nie podejmuje się tego zadania. Kto wie - może sytuacja się zmieni. Na razie jest jaka jest i nie jestem zainteresowany zastępowaniem obecnego składu.

Dlatego też zgłosiłem oferte kupna, zobaczymy czy zostanie przyjęta
WebCM
Dlaczego ten temat jeszcze nie trafił na Wykop? Ja Wam zrobię opinię w sieci aarambo.gif To będzie hit Wiosny 2010!

Nikt nie kupi portalu z lukami bezpieczeństwa za wysoką gotówkę. Może najpierw naprawcie błędy, a potem podejmijcie decyzję o pozostawieniu lub sprzedaniu PHP.pl?

Na razie rzucają się w oczy tylko błędnie zakodowane pliki UTF-8 i skrypt ./jscripts/easter-eggs.js. Nie wiem, co dzieje się wewnątrz, kto popełnił błędy, może warto jeszcze dokonać aktualizacji IPB i wsadzić dodatkowe zabezpieczenia?

Jutro dowiemy się, ile osób nabrało się na ten wielki żart primaaprilisowy biggrin.gif
dr_bonzo
Wprowadzimy nowa opcje udzielania pomocy w problemach zwiazanych z PHP.

marcio
Jak dla mnie warto by bylo gdyby php.pl zwrocilo sie do user'ow z pomoca o moderacje forum wtedy starsi i doswiadczeni z zarzadu php.pl bede mieli wiecej czasu by wszystko naprawic.
Wykrywacz
Kurde ile mam raportów pisaćexclamation.gif! Może by to tak w końcu ktoś przeniósł do " Opinie, ogłoszenia, pytania "
vokiel
Skoro forum poszło pod młotek to zacznę licytację: 1 zł 56 gr (tyle na chwilę obecną mam w kiermanie, sprzedam butelki po piwie to kwota znacznie wzrośnie:) )
Kocurro
No tak - kolejne zmiany a ja się dowiaduję ostatni, jak znam życie to pewnie nie będę mógł zgłosić swojej kandydatury na nowego władcę :/
Spawnm
1.99zł smile.gif
dr_bonzo
Apropo SMSow: http://c.wrzuta.pl/wi12183/2453a0050027771a4a525f4a/0/
Kocurro
Dzisiaj była wypłata, mogę poszaleć -> 2.12 pln
cichy
Chyba Was zasmuce ale kwota jest 5 cyfrowa i to przed przecinkiem!
Reszty informacji nie będe podawał bo nie ma takiej konieczności.
WebCM
To może wylosujmy 2 rekordy z tabeli użytkowników WHERE liczba_postów > 0, albo nie:

Zagrajcie w ... (karty nie są drogie) ... kto wygra, zbiera akcje i wprowadza porządek

Podbijam cenę: 00003.14 PLN biggrin.gif
Spawnm
Cichy nie napisał jaką walutą płaci
PHP - Filipiny 0.0631 zł -0.0004 (-0.63 %)
jak widać PHP traci na wartości tongue.gif
marcio
Z tego co ja widzialem w jakims poprzednim linku cena byla okolo 1 miliona.
cichy
Cytat(Spawnm @ 1.04.2010, 15:06:03 ) *
Cichy nie napisał jaką walutą płaci
PHP - Filipiny 0.0631 zł -0.0004 (-0.63 %)
jak widać PHP traci na wartości tongue.gif

Zatem mowa o kwocie 5 cyfrowej po przecinku, bez zer wiodących wyrażonej w PLN. Lepiej?
kallosz
znając życie to ta cała akcja jest tylko żartem prima aprilisowym ;]
Jutro albo jeszcze dziś w nocy dostaniemy info sprostowujące i po sprawie ;]
WebCM
Dokładnie. Gdyby to nie była akcja primaaprilisowa, dawno poleciałyby warny biggrin.gif

Jutro wszystko wróci do normy, a administracja będzie się cieszyć, że zrobiła całą społeczność w balona smile.gif
morgan
no coś ty, przecież to wszystko prawda jest guitar.gif
marcio
Cytat(WebCM @ 1.04.2010, 15:15:20 ) *
Dokładnie. Gdyby to nie była akcja primaaprilisowa, dawno poleciałyby warny biggrin.gif

Jutro wszystko wróci do normy, a administracja będzie się cieszyć, że zrobiła całą społeczność w balona smile.gif

A co jesli tak nie bedzie i wszystko jest prawda pomyslales o tym?
Ja zaafekcjonowalem w php.pl wiec mi szkoda.
WebCM
[self-censored]

Zostaje tylko pożyczyć Radosnych Świąt Wielkiej Nocy smile.gif
marcio
To ze my mamy prima aprilisowy zarcik nie znaczy ze po stronie serwera i administracji IPB jest wsio wporzadku tongue.gif
Wykrywacz
Nie sprowadzaj na do swojego poziomu bardzo cię prosimy
thomson89
Kurcze. Wy mi tu mówicie o 5 cyfrowej sumce a na necie (speedtest.pl) wyszło 783 143,40 smile.gif
morgan
Cytat(WebCM @ 1.04.2010, 15:18:30 ) *
uɐbɹoɯ: to pokaż mi, gdzie są te wirusy, bo na razie widzę tylko skrypcik primaaprilisowy w źródle winksmiley.jpg

no właśnie, widzisz skrypcik js, słyszałeś kiedyś o ataku xss ? Widocznie to jest ta dziura o której wszyscy mówili, ktoś ja w końcu wykorzystał i na razie wrzucił skrycik który widzisz. A co będzie dalej ? ponoc straszny bajzel i rozgardiasz w kodzie.
Bakus
Sprawa jest poważna, więc posty pt. "to ja kupię php.pl za 3zł" są co najmniej nie na miejscu... Szkoda, że podchodzicie do tego jak by to Was nie dotyczyło...
itsme
WItam ponownie

po pierwsze dziękuję za życzenia urodzinowe ... 36 lat to już z górki teraz tylko okno piwko poduszka i czas podziwiać sąsiadów.

Po drugie pragnę podziękować całemu zespołowi PHP.pl za doskonałe, choć niezamierzone wkręcenie Was. Miało się to zakończyć na obróceniu obrazków i napisów ... wyszło zupełnie inaczej.
Wszystkie PW z ofertami kupna PHP zostawie sobie i jak bedzie mi smutno, zle i nie dobrze to poczytam - na pewno samopoczucie mi skoczy + 300pkt :-)

Miło było Was wkręcić i nie ma co tego trzymać dalej w tajemnicy to był dowcip :-)

są też skutki uboczne niestety nospor nie odzyska moderatora :-)

Naprawdę w tym miejscu wielki pokłon dla Was (zespołu php.pl) który w kilka minut potwierdził zgranie (powstały dwie frakcje !) do tego świetnie grali na forum chęć przejęcia forum :-)
Jeszcze raz dziękuję za niezapomnianą zabawę - ależ prezent mi daliście hihihihi

A wkręconym cóż mogę powiedzieć ? Prima Aprilis Bo Się Pomylisz exclamation.gif!

Pozdrowienia
Wasz Szalony Zespół PHP.pl :-)
Cysiaczek
~itsme hacked?
marcio
Cytat
po pierwsze dziękuję za życzenia urodzinowe ... 36 lat to już z górki teraz tylko okno piwko poduszka i czas podziwiać sąsiadów.

Nie ma za co.
Ale za tego wala mam focha prawie sie poplakalem. :]

Mowie serio....

BTW: czemu nospor nie dostanie moda co naskrobal?
morgan
Ja tylko powiem, że pomimo tego że mnie nie wkręciliście :] to ubawiłem się doskonale czytając cały temat. :]

Wesołych Świąt !
Wykrywacz
Nieźle ktoś przejął kontrole nad kontem ~itsme....
marcio
A ja jak mam byc szczery to jak przeczytalem 1 strone watku to sie wkrecilem 2 zreszta tez potem tak coraz mniej ale na poczatku glupio mi bylo.
Armstrong
No tak ale przycisk odpowiedzi "demotywuje" do pisania posta.

Mieliście świetny pomysł, Właśnie dzwoniłem do szejka po kasę ;/

a z Nospor'em to tak serio serio? Szkoda było by go.........
kallosz
nospor come back exclamation.gif
phpion
@itsme:
Hmmm, szczerze mówiąc to wydaje mi się, że tylko nieliczni się na to nabrali... Świetna gra to za dużo powiedziane winksmiley.jpg

PS: sory, że zniszczyłem Twój prezent urodzinowy winksmiley.jpg ale i tak najlepszego!
thomson89
Ale zostawcie mi ten różowy kolorek. Podoba mi się smile.gif
marcio
Hmmm a tak w ogole to ja watke zalozylem tak przez przypadek gdyby nie on bylby w ogole jakis temat o tym czy jak to chceliscie rozegrac?
itsme
Cytat(marcio @ 1.04.2010, 15:40:50 ) *
Hmmm a tak w ogole to ja watke zalozylem tak przez przypadek gdyby nie on bylby w ogole jakis temat o tym czy jak to chceliscie rozegrac?

nie zamierzaliśmy ... i to jest wspaniale ...
phpion
Cytat(marcio @ 1.04.2010, 15:40:50 ) *
Hmmm a tak w ogole to ja watke zalozylem tak przez przypadek

sekret.gif zamiast watki sugeruję raczej zakładanie gumki winksmiley.jpg
thomson89
Zaraz się okażę, że oni nas wkręcili, że to żart Prima Aprilis, a jutro jak wejdziemy na php.pl zobaczymy: Strona została sprzedana. Do zobaczenia wkrótce!
krzysztof_kf
Tak tak a ja jestem swiętym mikołajem jutro każdy wejdzie jak by nigdy nic wszystko po staremu smile.gif
marcio
Cytat(phpion @ 1.04.2010, 15:42:20 ) *
sekret.gif zamiast watki sugeruję raczej zakładanie gumki winksmiley.jpg

Gumki nie uzywam laska ma tabsy brac.
Cytat
nie zamierzaliśmy ... i to jest wspaniale ...

Tzn co jest wspaniale bo nie zrozumialem.
Bakus
oıɔɹɐɯ: wszystko samo wyszło ;-)
thek
Zaplanowany w pełni był jedynie skrypt. reszta to spontaniczne działanie po tym, jak myślano iż coś nie tak z forum. Szybko przybrało to ciekawy obrót i by wyglądało na prawdziwe, zaczęto po sieci puszczać fałszywe informacje. Stąd choćby linki na mentaxie i tym podobne o sprzedaży. bawiliśmy się fajnie, ale powiem tylko, że lista niezrealizowanych pomysłów istnieje i wisi w dziale dla modów winksmiley.jpg Uważajcie za rok, bo przygotujemy się jeszcze lepiej aaevil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.