Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: krzesło czyli ból w krzyżu!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
tzm
Cytat(Pyton_000 @ 3.11.2014, 23:33:25 ) *
A ktoś może stosuje techniki pracy na stojąco?

McDonald...

Mi ostatnio coś w karku pieprznęło i od tygodnia chodzę sztywny jak deska, w żadną stronę się nie da obrócić nawet o mikrometr i nie wiem czy to już problem z kręgami i dyskami czy mięsień tak nadwyrężyłem. A do lekarza czasu nie ma iść.. czasem mi brakuje budowy , nie działy się takie rzeczy
Pyton_000
@tzm chodzi mi o Dev-sów smile.gif
mrc
@tzm

Z tego co widziałem na goldenline, to młody jesteś smile.gif za młody na zwyrodnienia smile.gif Poruszaj się trochę, może rozgrzej to czymś i powinno przejść biggrin.gif
tzm
Wiek tu chyba nie ma znaczenia, co z tego czy siedzę na etacie na dupie, czy w domu? Lata już lata lecą przed komputerem... Nie ustępuje tu innym;)
A maści rozgrzewające faktycznie trochę pomagają.
viking
Sporo się ostatnio naczytałem pozytywnych recenzji o fotelach DXRacer. Na stronie jednego sklepu meblowego na A nawet zrobili w tym tygodniu promocję. Już w zeszłym tygodniu byłem osobiście obejrzeć ale w sklepie nie było, a ja nie miałem czasu się dopytywać jak stan magazynowy wygląda. Dzisiaj dzwonię a tu okazuje się że w całym kraju nie mają nigdzie w magazynie. Dopiero może w grudniu będzie dostawa. Muszę wymienić już swój fotel bo aż mnie tyłek od niego boli. Może polecicie coś ciekawego? Sądzę że cena w granicach 800zł choć mogę dopłacić jeżeli mnie uwiedzie.
red9
dobry fotel jak najbardziej, ale tak jak piszą koledzy przerwy oraz ćwiczenia fizyczne, bo sam fotel mi nie pomógł.
matNFeusz
najważniejsza jest odpowiednia pozycja za biurkiem oraz aktywność fizyczna w wolnym czasie.
Kloc
Mnie prawy bark kłuje jak długo siedzę, znajdzie się coś na to? biggrin.gif
Damonsson
fate
Ja odstawilem krzesło w pracy na rzecz piłki do ćwiczeń - zmusza do trzymania pleców prosto bo nie ma oparcia a mimo to siedzenie wcale mnie nie meczy jak kiedys! Ciężko tylko opanować odruch bujania się - zwłaszcza moim koleżankom guitar.gif
Basket
Chyba zabiore dziecku piłkę od skakania smile.gif
pyro
Czy jest ktoś w stanie się wypowiedzieć na temat tych foteli dxracer albo dowolnego innego? Niestety pomimo dość wygimnastykowanego korpusu również mnie dopada nie raz ból w dolnej części pleców przy dłuższym siedzeniu i raczej tutaj chodzi o fotel.

Załóżmy, że cena nie ma znaczenia.
viking
Na morele.net Fotel Akracing ML-1163 849zł z darmową dostawą.
mietekdrabek
Kilka razy już o tym myślałem, żeby kupić Hula Hopa.
Naprawdę pomaga? Jak robiłem systematycznie planki, to znacznie dłużej wytrzymywałem przy komputerze, niż obecnie.
Muszę wrócić do ćwiczeń, bo plecy coraz bardziej bolą.

Cytat(mamadnibuz @ 31.10.2014, 10:57:23 ) *
polecam hula hop, tak z pół godzinki po pracy przy telewizorze, bądź dobrej muzyce! super sprawa!

Pyton_000
Ja od 2 mc. na Crossfit śmigam smile.gif Też pomaga na różne dolegliwości :]
egodog
Troche odkopie temat, w pracy korzystam z modelu OH/FE01/N, poza tym w czasie wolnym rozciągam plecy i ćwicze z lekkim obciażeniem ok 3 razy w tygodniu, niestety w pracy nie moge sobie pozwolic na dłuższe spacery bo szef krzywo zerka. Czy jednak to wystarczy, by nie nabawić się poważniejszych wad postawy?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.