Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gadżety PHP.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4
kszychu
To jeszcze coś ode mnie (żeby nie było, że tylko marudzę, to byłem jedną z tych pięciu osób). Panowie, mało jest osób, które kupią kota w worku. Hasło koszulki z nadrukiem php mówi równie wiele co samochód osobowy. Przydało by się pogadać z firmą, która miałaby robić koszulki, podesłać jej loga i poprosić o jakieś symulacje (gdzie i jakie nadruki, wielkość, kolory itp.).
Na innych forach (np. nikona) zorganizowane jest to w taki sposób, że gadżety już są, a użytkownicy tylko je sobie zamawiają u osoby, która się tym zajmuje. Zdaję sobie jednak sprawę, że wiąże się to ze sporym wkładem własnym osoby organizującej. Gdyby jednak zajęło się tym kilka osób posiadających jakieś wolne środki płatnicze i osoby te miałyby w perspektywie symboliczną złotówkę od każdej koszulki, to myślę, że i wilk byłby cały i owca syta.
tiraeth
A gdzie są projekty koszulek... ? Czy ktoś wogóle zadbał o dostarczenie loga w formacie .cdr/.png/.pdf CMYK min. 300dpi ? smile.gif Bo ja w tym temacie jeszcze projektu koszulki nie widziałem tongue.gif
Fuzja
OT:
Cytat
wilk byłby cały i owca syta.

Czyli to owca miała by zjeść wilka ? Ciekawa teoria biggrin.gif
Sh4dow
Panowie, kto nie ryzykuje nie traci, ale i nic nie zyskuje. Pytalem czy macie jakies sprawdzone firmy. Okazuje sie ze nie. Ja odpalilem google i znalazlem taka ktora mogla by dac calkiem spore rabaty przy wiekszych zamowieniach i miala wszystko czego bysmy chcieli.
Jak sobie zamowie samemu cos od tejh firmy to postaram sie pokazac.
Jesli chodzi o projekt to podejzewam ze logo ktore jest w naglowku tylko wieksze to cala grafika. Niestety nie mam az tyle czasu zeby wymalowac wam koszulke z umieszczonym logiem.
Cysiaczek
Ja proponuję wyprodukowanie kartek pocztowych z logiem php.pl i napisem "Remedium na wiele twoich problemów - register_globals=off"
ActivePlayer
zorientuje się jak syt wygląda jesli chodzi o kubki i smycze u mnie w firmie i dam znać. Moglbym się tego podjąć. Jeśli chodzi o koszulki boje się ze nie bylibysmy konkurencyjni, ale tez zapytam.
Turgon
A jest szansa na smycze do koma ? Bo mi by się przydały ze dwie - bo już z 5 rozwaliłem - a chce mieć fajne biggrin.gif.
dawhol
Mimo ze jestem tu niedlugi czas =P to tez bym sie pisał na taka koszulke ale wolał bym ja wczesniej zobaczyc winksmiley.jpg z dobra koszulke jestem wstanie dac nawet 70 zł smile.gif wazne zeby była b dobrej jakosci i nadruk czy haft tak samo smile.gif (Ale wolał bym zeby byłą tansza =p)
cadavre
Ja bym kupił smycz i kubeczek (może nierdzewka? :E ). smile.gif
darektbg
Witam !
Postanowiłem odświeżyć temat, ponieważ samemu zależy mi na takiej koszulce, a mam powiedzmy pomysł. Swego czasu jak interesowałem się tworzeniem gier w opengl, na jednym z forum o takiej tej tematyce padła propozycja zrobienia właśnie takich koszulek, kubków itp. I ten sam problem co tu, spore zainteresowanie a jak przyszło do zamówień to jak można się domyśleć bardzo mało osób zainteresowanych. Drugi problem to kwestia organizacji kto się tego podejmie itd.
Więc wybór padł na butik.pl a że teraz połączył się z spreadshir to w takim razie http://www.spreadshirt.net. Jedna osoba z forum, najlepiej zaufana zakłada konto, osoby z pomysłem podsyłają jej grafikę, a ona wystawia koszulkę z nadesłaną grafiką. Jest jeszcze opcja dodania do kosztów marży, ale z tego myślę byśmy zrezygnowali dla zmniejszenia kosztów. Z tego co pamiętam to koszulka czarna z nadrukiem naprawdę dobrej jakości kosztowała coś ok. 40 zł.
Całość zaprezentowana dość pobieżnie jednak wydaje mi się że ogólnie przedstawiłem o co chodzi.

Pozdrawiam
Darektbg

PS. Przez przypadek dodałem nowy temat zamaist odp. do tematu Temat: Gadzety PHPpl . Także prośba do moderatora ...

done! - tiraeth
Sh4dow
Ok ja sie pisze jesli bedziesz skladac zamowienia to daj znac co ile itd. Zycze powodzenia, mnie sie nie udalo
guitar.gif
Turgon
Zróbta to i będzie lux smile.gif - Tylko chce koszulkę bawełnianą biggrin.gif
Strzałek
Może zamiast "zróbta" sam byś się ruszył, znalazł coś, przedstawił twoją ofertę i temat jakoś zorganizował.

Najlepiej krzyczeć "zróbta" i czekać na gotowe... samo się nie zrobi. :/
artur81
ja Wam powiem tak, 40 zł za koszulkę to dużo
nie w sensie że dużo za koszulkę jako ciuch, bo są droższe ale za zrobienie koszulki
Jeśli chodzi o tańszą ofertę proponuję poszukać u producentów akcesoriów kibicowskich np mogę polecić sklep kibicowskie.pl (proszę nie traktować tego jako reklamę, nie jestem związany w żaden sposób z tym sklepem)
Materiał również jest wysokiej jakości a ceny na pewno niższe, tylko jest jeden problem.
Trzeba od razu zamówić jakąś partię.
Wiąże się to z sytuacją tego typu że musiałaby się zgłosić jedna uczciwa osoba, która podejmie się zebrania pieniędzy, jak kwota się już uzbiera wtedy zamawia się całą partię.
To jest wg mnie najlepsze rozwiązanie i podejrzewam że przy takim rozwiązaniu koszty produkcji byłyby dużo niższe, niż jakby każdy miał kupować samemu z jakiegoś sklepu.
Do kwoty jaką należałoby zebrać trzeba oczywiście od każdej osoby doliczyć koszty opakowania i wysyłki.
Podejrzewam że koszulka polo z dobrego gatunkowo materiału z wyszywanym logiem php.pl nie kosztowałaby więcej niż 20-25 jeśli zamówiłoby się conajmniej 50 sztuk.
To już trzeba dopytać u producenta, ale również należy rozreklamować tą akcję.
Nie chodzi mi tutaj tylko o forum, myślę że na wortalu też można by wrzucić jakąś wzmiankę.

Na początek proponuję sondę ile osób byłoby wogóle chętnych, żeby się nie okazało że zbierzemy po 30zł a samo koszulka będzie tyle kosztować bo będzie mało osób.
Turgon
Dobra... Jeśli chcecie tanich koszulek najlepiej byłoby zamówić ok. kilkuset odrazu smile.gif - wtedy sporo taniej wychodzi. Też ważnym elementem byłoby znalezienie HURTOWNI.
Jeśli chcemy to skończyć, to akcję musi wspierać CAŁE php.pl .
Sabistik
Cytat
najlepiej byłoby zamówić ok. kilkuset odrazu

Powodzenia.
Fuzja
Turgon : to jest plan nierealny, zreszta nawet posta pisać nie musiales bo to oczywiste,ze najtaniej bedzie zamowic jak najwiecej.
Wysłałem zapytanie do koszulki.com jaki były koszt 50 koszulek w kolorze białbym, jakości dobrej, jeden nadruk z przodu 3 kolorowy, z tylu i na rekawach bez nadruku, no to czekam na odp winksmiley.jpg
skowron-line
u mnie w miescie jest taka firma ktora robi nadruki na koszulki na juwenalaia i tam podobno jest bardzo tanio tylko walsnie nie jestem pewnie nazwy promo star albo jakos tak, bo jak juz pisano 40pln za koszulke to troche sporo...

p.s. odrazu sie pisze na koszulencje jesli wypali

edit:::

http://www.nadruki.pl/nadruki_na%20koszulkach.htm
ActivePlayer
chcielibyscie gruba koszulke, z trwałym nadrukiem za mniej niz 40 zł? Przeciez w sklepach za 40 zł to takie szmatki są, juz nie wspominając o nadrukach
artur81
dobra panowie to może jak ma wyglądać ta koszulka?
Mi przykładowo z zupełności odpowiadałoby czarne polo z wyszytym logiem php.pl
Jakiej gramatury materiału oczekujecie?

Trzeba podać trochę więcej szczegółów.

Co do zamówienia 100 lub więcej sztuk to faktycznie może być ciężko, ale wydaje mi się że pomysł z zebraniem najpierw kasy nie jest głupi i w ten sposób należałoby to rezegrać.
Turgon
Więc tak. Ja chciałbym T-Shirta białego i czarnego z nadrukowany logiem php.pl smile.gif z przodu lub z tyłu tongue.gif
Fuzja
Ok, chyba cos sie ruszylo, dostalem odpowiedz z koszulki.com
Oferują w dobrej jakości wykonanie białych koszulek z 3 kolorowym nadrukiem sprzodu. Baweła : 85 %, Viscose : 15 %.
Jedna koszulka to 185 gram wagi.
I przy nakładzie 50 koszulek, koszt jednej to 14,08 zł netto.
Jeśli bylibyście zainteresowani, to smialo pytajcie, a jesli nie ma pytan,a oferta sie Wam podoba, to moge cos poorganizowac smile.gif
p.s Zapłata to : 50 % przed, 50 % po - przy odbiorze.
Wszystko zrealizowane byłoby w 7 dni roboczych, przesyłka to 25 zł GLS do organizatora, a później trzeba by do 14,08 zł netto doliczyć koszty wysyłki, dla każdej osoby.
skowron-line
Moim zdaniem to bardzo dobra oferta ~14pln to wcale nie jest duzo mysle ze trzeba bedzie zrobic jakas liste zeby ludziska sie zapisywali na koszuleczki bo nie wiadomo czy jest 50 chetnych
Fuzja
50 * 25 (vat i przesylka priorytetowa zwykla poczta ?) = 1250 zł za 50 koszuleczek
koodlaty
Cytat(kszychu @ 24.08.2005, 10:10:41 ) *
Super pomysł z tymi koszulkami i kubkami. Dodałbym jeszcze czapeczki.
Co do nicków, rang (może jeszcze ilość postów!) to bym się zastanowił. Narazie jednakowy wzór dla wszystkich. Jak z Fordem T: można sobie wybrać dowolny kolor, pod warunkiem, że będzie to kolor czarny.
Jasne! Tylko ja proszę taki kubek co to jak napiszę posta na forum to mi się od razu zmieni cyferka na kubku! smile.gif
NoiseMc
Temat ciągnie się od dłuższego czasu i ... gdzie te koszulki biggrin.gif Ja bierę dwie ... od ręki nawet po 40 zet za sztukę smile.gif
Turgon
Oczywiście jak będą dwa różne wzory biorę po jednym. Męska M-ka smile.gif oczywiście od ręki.

NoiseMc: dawałem już za koszulki nawet 60 zł - 100 zł.
vip3r
Bardzo dobry pomysl.
Athlan
Ja się piszę na koszulkę czerwonoą z białym napisem i logiem php.pl tak jak tu:

http://wortal.php.pl/design/phppl/images/logo.png

Koszulka również takiego koloru smile.gif

i poniżej napis Athlan smile.gif z przodu takie coś na piersi, z tyłu na plecach większe smile.gif

Gdzie dawac kase? Jak coś to wysylać PW gdzie mam przelać smile.gif
Bastion
Może powinien być jakiś sklep z gadzetami ?
Turgon
dr_bonzo i najlepiej jedno kolorowa biggrin.gif Bo ja mam Optyka biggrin.gif
k0b3
kiedy bedzie mozna zakupic takową koszulke... Ja piszę się na czarną lub białą...
dr_bonzo
W skrocie: przeczytajcie CALY topik potem odpowiadajcie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.