Sir Blade
25.09.2003, 16:36:55
ramze
25.09.2003, 17:30:16
wszędzie wysłałem.
ja rowniez wyslalem wszedzie, jesli to cos pomoze... to zawsze warto sproobowac :?
BzikOS
25.09.2003, 17:57:38
Poooszłooo
kris_
25.09.2003, 21:18:50
bosh ale wy jestescie naiwni
jak juz kobietami w ciazy i studentami latali dziure budzetowa
bezrobotnymi i rodzinami wielodzietnymi
to przy internecie nawet im reka nie zadrzy
chyba ze pojdziemy jak gornicy rzucac śruby i koktaile mołotowa w gmachy rządowe
BzikOS
25.09.2003, 21:24:27
Zaszkodzić nie zaszkodzi, a kto wie.. może pomoże.
Sir Blade
25.09.2003, 21:31:23
Cytat
...chyba ze pojdziemy jak gornicy rzucac śruby i koktaile mołotowa w gmachy rządowe
akurat gornicy i ich sposoby walki to mnie tak interesuja jak zeszloroczny snieg. zwykla chuliganka podkrecana przez pasozytow ze zwiazkow zawodowych
btw temat powstal bo uznalem, iz taki sposob dzialania jest dobry aby walkonie z wiejskiej sie opamietaly (tak jak to mialo miejsce np. barami mlecznymi)
pzdr
wojtek
25.09.2003, 21:34:45
Ja wyslalem pod kazdy mail, zaraz dostalem odpowiedz z Ministerstwa Nauki i Infrormanatyzacji (czy jakos tak, juz nie pamietam i senny jestem ;p).Takie lanie wody ogolnie, ogolna idea taka ze chca zalagodzic skutki wprowadzenia 22% vat. Napisalem dluuuuga odpowiedz, zobaczymy czy odpowiedza raz jeszcze (tamto pewno szablon mieli).
Ok, to tyle, ide spac.
wiecie, tak sobie wlasnie wrocilem ze spacerku z kolezanka i tak razem doszlismy do wniosku ze w tym kraju juz dla zwyklego czlowieka.. takiego przecietnego ... zycia nie bedzie - panstwo najwyrazniej chce wytepic taki typ czlowieka ktory zarabia po 800 zl miesiecznie a charuje jak wol.... co do internetu to ... szkoda ze nasze panstwo jest tak skorumpowane i kazdy tutaj reke myje jeden drugiemu, drugi trzeciemu.... osobiscie to jestem tym zalamany, jak to wejdzie to w przyslosci przysiegam tutaj wszem obecnym ze bede sie staral robic jak najwiecej przekretow na niekorzysc panstwa i utrudniac jak tylko bede mogl zycie co poniektorym walkoniom.... moze plete bzdury, byc moze ale siedzi we mnie duzy gniew z tego powodu co sie teraz u nas dzieje.... taaak prawda ... sytuacja sie polepsza dzieki temu UE ... no jaasne..... dla tych ktorzy maja na to kase ... im bedzie sie zylo jeszcze lepiej ... natomiast szary czlowiek zniknie.... mam 17 lat i niby powienienm miec jakies marzenia... pomysly na swoja przyszlosc..... niestety narazie martwie sie o pomysly aby miec za co zjesc kawalek chleba dnia nastepnego kiedy wstane za pare lat i bede musial sobie sam radzic.... narazie jestem na utrzymaniu rodzicow... chociaz i oni ledwo wiaza koniec z koncem i nawet sam jesli mam jakas kase to im ja oddaje na oplaty dla tego naszego porypanego (przepraszam za wyrazenie ale juz nie moge) kraju.... az plakac sie chce....
jesli ta ustawa czy co to wogole jest - bo jest to cos wyssane z palca ... wejdzie w zycie to niewiem co zrobie ale najprawdopodobniej nie bede juz mogl cieszyc sie tym oknem na swiat.... :cry:
edit : tak sobie czytam to co pisalem i jeszcze mnie nachodzi ciekawosc czy przypadkiem tam nie korzystaja nie tylko z mycia reki, ale takze korzystania z wazelinki czy tez mydelka.... bo w tym kraju jest naprawde wszystko mozliwe a raczej wszystko co skandal - to u nas....
Barnaba
25.09.2003, 23:03:31
przedmowca ma racje ja tego kraju jakos za ojczyzne juz nie uznaje, skorumpowani wszyscy jak sie samemu nie zacznie oszukiwac to sie miec nie bedzie nawet na chleb, o mieszkaniu juz nie mowiac a co dopiero o internecie. ja tam uwazam ze aby sie polepszylo to trzeba kilku rzeczy:
wywalic caly ten rzad ktory jeszcze mysli ma z czasow prl, ustalic nowy ale na zasadzie umowy zlecenia gdzie wiekszoscia bedzie sie go wywalalo, pozatym kazdy kto chce byc politykiem niech da jasny plan tego co chce realizowac, niech zacznie od obnizenia pensji radnych a potem niech szuka rozwiazan nastepnych problemow, przed kazda wazniejsza uchwala powinno byc referendum czy ludzie aby napewno tego chca itd mozliwosci jest duzo ale jakos my jako polacy wolimy doplacac do gornictwa itp ktore od 10 lat przez rzad nie przynosza rzekomo zyskow... poprostu paranoja a co bedzie za kilka lat...
nobody
26.09.2003, 06:41:29
Poszlo z 5 maili, ale i tak nikt nie odpisze

.
ramze
26.09.2003, 09:10:56
Robimy ogólnokrajową rozpierduchę!!!!! Zorganizujemy protest!!!! Dla kogo Oni tam są

? Dla nas, nie robią nic na naszą korzyść to należy ich zwolnić!!!!
NIE NOWYM PODATKOM!!!!!
NIE LUBIĘ ICH WSZYSTKICH!!! PRZECIWSTAWMY SIĘ PRAKTYKOM PAJACÓW Z RZĄDU!!! TO NIE SĄ POLITYCY TYLKO CWANIAKI I KARIWROWICZE!!!!!
____
Cenzura: Seth Seth zaingerowalem w Twoją cenzurę ponieważ wielu mogło sądzić, że użyłem dużo gorszego wylgaryzmu niż ten, którego użyłem (nie użyłem pier**** ale piep*** patrząc na poityków gorsze wulgaryzmy mi na myśl przychodzą
). Ponioslo mnie bo na nich nie ma mocnych a jak było źle tak nic się nie zmienia.
scanner
26.09.2003, 10:06:12
Myślicie że krzyk coś da?
ramze: wyluzuj
Barnaba
26.09.2003, 10:10:35
no wlasnie oni sa tam dzieki nam dlatego trzeba ich zwolnic jak kazdego zlego pracownika...
wassago
26.09.2003, 10:10:59
sluchajac tej wiadomosci dzis rano doszedlem do wniosku ze obojetnie co bysmy zrobili - obojetnie ile petycji zostanie wyslanych. rzad (politycy) maja nas w dupie bo przeciez oni beda zarabiali wiecej na naszym 22% podatku. w polsce nic sie nie zmieni dopoki komuchy beda przy wladzy. ja osobiscie sie pogodzilem ze w naszym pieknym kraju nie bedzie juz dobrze, a nasze wnuki to juz wogole przesranre beda mieli..
pozdrawiam
ps. czakam na opodatkowanie tlenu wdychanego :wink:
scanner
26.09.2003, 10:28:04
Cytat
nic sie nie zmieni dopoki komuchy beda przy wladzy.
Dzieciaki, czemu jak nie ma sie czego czepić, to czepiacię sie "komuchów"? Czy nie rozumiecie, że naprawdę niewaqżne, czy na górze siedzi czerowny, czarny, zielony, czy lepper. Niech sobie siedzi kto chce - ważne jest jego podejście do spraw ludzi, którzy mu (im) zaufali i których reprezentują.
Jak dla mnie w rządzie może być nawet Królik Bugs i Świnka Porky - jedyne co mnie interesuje, to to, jak będą dbać o moje interesy. A najważniejszym moim interesem jest żyć godnie i na odpowiednim poziomie zarówno materialnym jak i intelektualnym.
To czy ktoś jest komunistą, klerykałem czy chłopem ze słoma w butach gówno mnie obchodzi. Szanuję poglądy każdego człowieka, poza faszystami/nazistami. I wybaczcie obrzydzenie mnie ogarnia, gdy słyszę własnie określenia typu "komuch".
Powiem jeszcze jedno. Pamiętajcie, że obecnych prawicowców wyedukowała i wyniosła do "elit władzy" właśnie "komuna", na którą teraz każdy sra. To w tamtych czasach CI LUDZIE za pół świni zdobywali dyplomy na uczelniach, na które nas teraz najczęściej nie stać. Chyba że ktos ma na tyle dobrze w domu, że nie musi zapieprzać do roboty zaraz po szkole średniej i może się spokojnie uczyć na dziennych.
Żałuję, że ja nie mogłem.
patrycjusz
26.09.2003, 10:43:05
scanner zgadzam się all z tobą... też dzisiaj szkoła jedyna na jaką mnie stać to wieczorowa niby wypasiona ale jednak wciąrz wieczorowa bo niepracując nie byłoby mnie stać na żadną..
a tak poważnie to mało ludzi wie dlaczego tak się dzieje....
o tóż wyjaśnię wam bo mam dostęp do konkretnych informacji (nie pytajcie skąd poprostu mam) ...
najpierw dane...
-dochód w przyszłym roku - lekko ponad 150 mld zł
-wydatki w przyszłym roku - prawie 200 mld zł
-wzrost PKB
#rząd pnad 4 %
#ekonmiści lekko ponad 2,5%
Zadłużenie dynamicznie wzrastające z dnia na dzień - ponad 50 mld zł
mam tu na mysli długi w bankach zachodnich jak i nasze zadłużenia zoobowiązujące wobec innych instytucji.
No i sprawa przedstawia się tak.
Mamy stabilna dobrze wyprofilowaną - gospodarke - tak proszę się nie śmiać.Inflacja od bardzo długiego czasu jest stabilna, podobnie jak kursy walut (spłaty długów zagranicznych) itp.
Problem naszej gospodarki leży po stronie wydajności wydawanych pieniędzy..
Przedstawię wam przykład..
Mieszkałem do 19 roku życia w bielsku - białej ... moim rodzicom powodziło się róznie ("czasami musielismy być zapisaniw sklepie w zeszycie") i czasami korzystalismy z "usług" pomocy społecznej, podkreślam czasami bo zawsze staralismy się najpierw na własną ręke wywalczyć(czyt. zapracować) co sie dało. A tym czasaem obok nas mieszkała (mieszka do dziś i tak samo żyje) rodzina która ode nie pamiętnych czasów korzysta z opieki społecznej...tutaj pragnę zaznaczyć że wszyscy w tej rodzinie są w pęłni sprawni.. i jak korzysta z tej opieki społecznej... miesięcznie dostają sporo (chodzą lepiej ubrani niż moja rodzina) a np tpsa nie może im wskutek nie płacenia telefonu go odciąć , podobnie elektrownia -prąd itd.
Takich przykladów można mnożyć..... naprawdę rozejżyjcie się wokół siebie ile wokół was jest nie robów!! Ja nie mówie ludzi biednych , ale takich co nic kompletnie nic nie robią i żyją na koszt naszego państwa.. ostatnio znajomy mi to policzył... i wyszło mu że każdy z nas płaci średnio na opiekę społeczną ok 700 zł przy średnio zarabiających...
To zostawiam wam do przemyslenia....
A podwyżka na net.... chmmm.. tutaj wam powiem ( z tego samego źródła informacji) że wygląda to tak...
rząd polski (a przynajmniej uczciwa jego część a jest taka!!) stara się w tej chwili ratować nasze dupy... tak tak ... wiedzcie o tym że w momencie gdy długi i zoobowiązania państwa wzrosną jeszcze troche to kaput ... leżymy... i wiedzą że jedyną szansą na wyciągnięcie na to pieniędzy jest zabranie nam.
I ogłaszam wszem i wobec że ja się zgadzam na moje dopłacenie i spłacanie naszych długów... ale na miłość boską niech to w końcu idzie na to a nie na takie rzeczy jak 13-14 dla górników których 70% to przepija... tak zgadzam się dam nawet i więcej bo moi dziadkowie ofiarowali swoje życie za ten kraj ale niech to idzie na rozbudowanie naszego państwa i polepszanie nam życia a nie rozwijanie sitw(poczytajcie na stronach eksperckich o problemach górnictwa), skorumpowanych urzędów( szkoda wymieniać),chcących tylko więcej pracowników budżetówki (np górnicy)...
Myślę żę złożyłem wam długi wywód.......
Heah ale ja sam się nie załamuję .... wiecie dlaczego??
Bo da się tutaj żyć ... bo można tutaj żyć w miarę bezpiecznie i na ten chleb jak się chce to da się zapracować.... Nie chciałbym mieszkać w każdym innym kraju gdzie nie byłoby moich bliskich i który jest biedniejszy (mamy 35 miejsce na ponad 200 sklasyfikowanych krajów) i tma gdzie rządzi dyktatura i za koszulkę z fiutem na plecach mozna zginąć -białoruś...
Pozdrawiam PatS
wassago
26.09.2003, 11:54:36
scanner, szanujmy siebie i swoje poglady. tez masz racje w swoim poscie.
kris_
26.09.2003, 11:56:51
po 1 nie piszcie takich dlugich listow bo sie ciezko czyta
a po 2 to polecam wszystkim ksiazke "Biali Głupcy" faceta ktory nakrecił "Zabawy z Bronia" to tak na poprawienie humorow zebyscie wiedzieli ze w USA jest podobnie. Wg mnie natura ludzka jest taka iz w demokracji zawsze bedzie łapówkarstwo , korupcja , bałagan. Np jedyny kraj ktory znam w ktorym w mojej subiektywnej ocenie Państwo jest dla ludzi przez kraje Demokratyczne uważane jest za despotyczny kraj nieprzestrzegajacy praw czlowieka bo np: za kradziez zamiast więzienia grozi kara chłosty. No i premier tego panstwa rzadzi krajem nieprzerwanie od kilkudziesieciu lat i nie jest wybrany w wyborach demokratycznych.
Przy okazji chciałem podziekować wszystkim ktorzy powiedzieli TAK dla UE. Nie wiedzialem ze az tak szybko wyjdzie to nam wszystkim bokiem! Noi ale macie coscie chcieli ;)
kris_
26.09.2003, 11:58:37
aha no i jeszcze jedno
prawo europejskie mowi
ze stawka na internet nie moze byc nizsza od stawki podstawowej.
Tylko ze w innych krajach UE stawka podstawowa to kilka do kilkunastu procent a nie 22!
Sir Blade
26.09.2003, 12:08:37
Cytat
...Przy okazji chciałem podziekować wszystkim ktorzy powiedzieli TAK dla UE. Nie wiedzialem ze az tak szybko wyjdzie to nam wszystkim bokiem! Noi ale macie coscie chcieli

malkontent
Cytat
...prawo europejskie mowi
ze stawka na internet nie moze byc nizsza od stawki podstawowej.
Tylko ze w innych krajach UE stawka podstawowa to kilka do kilkunastu procent a nie 22!
Twoj drugi post jest jakby odmienny od pierwszego
To nie unia tylko nasz kochany rzad lata dziure budzetowa wyzsza stawka
radzaw
26.09.2003, 12:43:37
Cytat
... nasz kochany rzad lata dziure budzetowa ...
Dobrze ze lata, a nie zakrywa aby nikt nie widzial (jak poprzedni rzad)
Szczav
26.09.2003, 15:22:53
Pozostaje nam tylko zakopać sie pod ziemią i płakać. :cry:
a ja nie zamierzam sie zakopywac, mam nadzieje ze te 22% nie wejda... i ze wkoncu cos ruszy tym naszym dziurawym rzadem.... bo to jest dziura ktora powinno sie najpierw zalatac.... jesli te 22% wejda to normalnie pojade gdzies pod jakis konsulat czy co to tam jest ( ze spraw politycznych jestem kiepski

) i bede normalnie protestowal chyba... wiem ze pewnie nic to nie da .... ale przynajmniej bede wiedzial ze cos probowalem robic....
kris_ : "po 1 nie piszcie takich dlugich listow bo sie ciezko czyta" - o co ci chodzi

pats akuratnio w swoim poscie zawarl same konkretne informacje... wiec nierozumiem o co ci chodzi ... jesli jest ci ciezko czytac cos co jest troszke dluzsze ... to tego nie rob.
nobody
26.09.2003, 15:49:27
Cytat
Jak poinformował we wtorek Kazimierz Marcinkiewicz (PiS), Klub Prawo i Sprawiedliwość chce pozostawienia 7 proc. stawki podatku VAT na połączenia z internetem.
"W zakresie usług internetowych Polska jest daleko w tyle za innymi krajami UE, dlatego uważamy, że konieczne jest utrzymanie 7 proc. stawki VAT na połączenia internetowe. Złożymy poprawkę do rządowego projektu nowelizacji ustawy o podatku VAT" - powiedział Marcinkiewicz.
Jak poinformowła w ubiegłym tygodniu rzecznik Ministerstwa Finansów Wiktor Krzyżanowski, w ramach dostosowywania przepisów VAT do wymogów Unii Europejskiej resort finansów planuje podwyżkę podatku VAT na połączenia internetowe z 7 do 22 proc. Unia Europejska nie przewiduje innych stawek na połączenia internetowe niż stawka podstawowa. W Polsce stawka podstawowa VAT wynosi 22 proc.
PiS skierował również list do ministra nauki Michała Kleibera, w którym zwraca się z propozycją zorganizowania "okrągłego stołu" wszystkich instytucji działających w sferze teleinformacyjnej.
"Koszty dostępu do internetu w naszym kraju są bardzo wysokie, jedne z najwyższych w Europie, zważywszy na siłę nabywczą polskiego społeczeństwa. Ograniczają one rozwój usług internetowych, stając się kolejną usługą dostępną dla wybrańców. Podniesienie stawki VAT zwiększy koszty o ponad 10 proc. i utrzyma złą tendencję na kolejne lata" - czytamy w liście do ministra nauki.
W liście do Kleibera Prawo i Sprawiedliwość zwraca również uwagę na monopolistyczną pozycją jednego z operatorów telekomunikacyjnych. "Wydaje się, że ingerencja państwa jest niezbędna. Istnieje możliwość znalezienie dobrego rozwiązania, wspólnymi siłami wszystkich zainteresowanych, a do tego czasu utrzymania 7 proc. stawki VAT" - napisano w liście.
Źródło: PAP
Barnaba
26.09.2003, 21:30:47
ok niech wprowadza 22% watu ale tak jak partycjusz zauwazyl niech to idzie na latanie tej dziury a nie na lapowki podwyzanie wyplat w rzadzie, fakt faktem duzo ludzi zyje na koszt panstwa i nikt i nic nie robi zwykle nierobole. Co do gornikow gdybysmy nie doplacali do gornictwa od 10 lat kasowali dlugi ktore i tak my splacamy juz dawno by sie to przeksztalcilo w normalnie prosperujace zaklady, niestety znowu nieuczciwosc zarzadzajacych, znowu protesty i znowu idzie sie na ugode anuluje dlugi i znowu my za to bedziemy placili. ja uwazam ze rzad patrzy na siebie a nie na spoleczenstwo oczywiscie nie wszyscy ale duza wiekszosc. Moral kazdy sobie rzepke skrobie, jak to sie zmieni to moze sie nam polepszy...
nobody
26.09.2003, 21:43:12
Cytat
ok niech wprowadza 22% watu ale tak jak partycjusz zauwazyl niech to idzie na latanie tej dziury a nie na lapowki podwyzanie wyplat w rzadzie...
O tym niestety mozemy pomarzyc...Rzad mamy jaki mamy i tego niezmienimy. Zobacz, naprzyklad przy kupnie kazdego litra wachy w cpn'ie jakas kwota idzie na "konserwacje" drog itd. A co rzeczywiscie mamy? Drogi jak po uderzeniach meteorytow, tory wyrobione przez tir-y, jednym slowem idzie zgubic podwozie :wink:, koszmar. Wiec watpie zeby podwyzszenie podatku za internet zmienilo cokolwiek. No moze poza tym, ze ciotki z rzadu beda mialy wiecej

.
FiDO
26.09.2003, 23:35:33
Sir Blade
27.09.2003, 09:33:10
Cytat
zatem kazdy leci do sexshopu po jakis fajny fant rehabilitacyjny
ja wybieram filmy
"podroz za jeden raz - przygody Pola na autostradach"
"wineta tu , mineta tam - Pol znowy w akcji"
"Stado czarnych pal dyma sejm - rozkosze rzadzacych"
pzdr.
wojtek
27.09.2003, 10:16:46
Ja juz tez nie mam sily do tego rzadu. Mam neostrade, place rabane 199zl miesiecznie, a po podwyzce ma to byc 227zl. Czy to jest normalna kwota??? Przeciez to sie w pale nie miesci!
Zapraszam do lektury artykulow:
http://www.idg.pl/news/59441.html oraz
http://www.idg.pl/news/59411.html
Eh, ja po prostu nie mam na to slow.
zulus
27.09.2003, 12:12:30
powim tylko
@#%$%&$%^#$^^&(#$%&@$%&#
coraz gorzej
[size=24][b][i][u]NIE KRADNIJ, WŁADZA NIE ZNOSI KONKURENCJI
Barnaba
27.09.2003, 15:02:28
no coz chyba jednak do tych gornikow sie na rozrube dolacze bo to naprawde jest totalna glupota!!! nie mam slow no chyba ze takie: !@@##!#%@ #$%^% ^*(&)*)(_
squid
27.09.2003, 15:35:06
teraz ponoc wszstkie maile odsylaja spowrotem do nadawcow, wiec ktos moglby napisac w php skrypcik wysylajacy maile o adresie nadawcy i odbiorcy identycznym, sam bym napisal ale nie mam czasu;)
Cudi
27.09.2003, 21:46:13
Cytat
Rząd wycofuje się z wysokiego VAT-u na Internet. Minister finansów Andrzej Raczko oraz eksperci z innych resortów sprawdzą co można zrobić, żeby od maja przyszłego roku czyli dnia kiedy będziemy w Unii Europejskiej, VAT na Internet nie wzrósł do 22%.
Czyżby usłyszeli nasz krzyk ?
no lepiej zeby uslyszeli bo jakos nie zabardzo chce mi sie tam do nich jechac i drzec sie pod ich budynkiem
spenalzo
27.09.2003, 22:04:48
Cytat
no lepiej zeby uslyszeli bo jakos nie zabardzo chce mi sie tam do nich jechac i drzec sie pod ich budynkiem

Proponuje wysłać górnikow w naszym imieniu.
kris_
27.09.2003, 22:12:10
Cytat
Ja juz tez nie mam sily do tego rzadu. Mam neostrade, place rabane 199zl miesiecznie, a po podwyzce ma to byc 227zl. Czy to jest normalna kwota??? Przeciez to sie w pale nie miesci!
hmm w tv mowia ze neostrada jest po 149zl wiec przeplacasz ;P
spenalzo
27.09.2003, 22:16:25
Cytat
Ja juz tez nie mam sily do tego rzadu. Mam neostrade, place rabane 199zl miesiecznie, a po podwyzce ma to byc 227zl. Czy to jest normalna kwota?

Przeciez to sie w pale nie miesci!
Ta?
1. Nie musisz płacić. Mozesz nie korzystać albo korzystać z modemu - płacisz tyle ile siedzisz i masz lacze o zawrotnej prędkości.
2. Popatrz sobie na cenniki kablówek (np. www.icpnet.pl) - taniej, co?
Ja też bym ponarzekał na rząd, ale niestety nie głosowałem w wyborach więc nie moge ;-P
Barnaba
27.09.2003, 23:12:37
czekam na dzien kiedy oleksy wkoncu wykopie milera ze stanowiska, moze ten misio bedzie sie bardziej staral, a jak nie no coz gornikow, kolejarzy, lekarzy i nauczycieli (ups to nie jest najlepszy przyklad) bedzie trzeba tam na rozrobe z palami wyslac...
hot news :!:
Cytat
Kiedy to niecałe dwa tygodnie temu Ministerstwo Finansów poinformowało o planach zwiększenia (do 22%) VAT'u na dostęp do Internetu - w sieci zawrzało. PiS zawetował, PO również - startując z akcją protestacyjną "NIE dla 22% VAT na Internet. Jest jednak szansa na to, że rząd przejrzy na oczy i zmieni swą jakże bezmyślną decyzję.
Powołany przez premiera zespół ds. internetu ma wypracować możliwości obniżki kosztów połączeń z internetem. Co ciekawe, rozważana jest również możliwość, rodem z USA, całkowitego zniesienia podatku VAT na te usługi.
"Bierzemy pod uwagę zdjęcie podatku VAT z usług internetowych. Mam nadzieję, że internauci inaczej spojrzą wtedy na ministra finansów" - zażartował minister finansów Andrzej Raczko.
Informacja ministra jest tym bardziej zaskakująca, że jeszcze we wtorek argumentował on, że podatek VAT w pełnej wysokości 22 procent na usługi internetowe jest wymogiem Unii Europejskiej.
Mamy nadzieję, że powołany zespół przyczyni się do zniesienia podatku co pozwoli na dynamiczny, od dawna oczekiwany, rozwój polskiego Internetu. W przeciwnym razie MF bedzie miało spore problemy - już my się o to postaramy

Ale nie uprzedzajmy faktów. Kolejny ruch należy do rządu...
Więcej o sprawie już nie długo na naszych stronach.
pagolik
28.09.2003, 09:40:47
Poszlo wszedzie gdzie sie dalo
squid
28.09.2003, 10:55:22
a moze wykopiemy rzad i ustawimy bota zeby sie zajal rzadzeniem. Mozna by go zaprogramowac na zerowy podatek dla ludzi posiadajacych internet oraz dotacje dla tych co siedza przy kompie ponad godz. dzinnie. Co Wy na to ?
scanner
28.09.2003, 11:00:40
To ja bylbym miliarderem...
BzikOS
28.09.2003, 12:27:53
A więc jeśli zniosą podatek to wychodzi na to, że też będzie tyle samo kosztowała co kosztuje :?
rzseattle
28.09.2003, 12:31:55
najlepsze jest to ze Tepsa musi chyba na neostradzie zarabiac w pizdu skoro zmiana podatku na wyzszy im w niczym nie przeszkodzi

, a moze by tak zablokowac stronke tepsy i rzadac nizszych cen
Seth
28.09.2003, 12:32:39
Zepco: pewnie dlatego, ze juz od dawna sobie doliczaja 22%

))
wojtek
28.09.2003, 14:05:10
Cytat
Cytat
Ta?
1. Nie musisz płacić. Mozesz nie korzystać albo korzystać z modemu - płacisz tyle ile siedzisz i masz lacze o zawrotnej prędkości.
Nie rozumiem co to ma wogole do rzeczy. I bez tej uwagi wiem ze 'nie musze' placic. Mialem modem ponad 3 lata i nie mam zamiaru do tego wracac.
Cytat
2. Popatrz sobie na cenniki kablówek (np. www.icpnet.pl) - taniej, co?
Popatrz sobie na ceny dostepu do internetu za granica (np. www.google.com) .
Wiesz - ja uwazam cene na poziomie 227zl brutto miesiecznie za chora i nienormalna. Jesli uwazasz ze jest to kwota 'normalna' dla przecietnego obywatela naszego kraju to trudno, ja sie pod takim twierdzeniem nigdy nie podpisze.
Cytat
hmm w tv mowia ze neostrada jest po 149zl wiec przeplacasz ;P
To akurat kolejna genialna akcja promocyjna TPsy. Dla nowych klientow instalacja 1zl i abonament 149zl, dla starszych instalacja 800zl i 199zl. Czyli wszystko jak najbardziej ok, po prostu jedni za to samo placa 50zl wiecej. Normalna polityka TP S.A.
Kolega zakladal neo+ w kwietniu - 800zl instalacja. Ja zalozylem w promocji w maju - jedyne 400zl. W czerwcu juz byla nowa promocja, bodajze dwumiesieczny abonament za 1zl, a teraz dla nowych userow za 149zl.. Calkiem normalna firma, kazdy robi 4 rozne promocje tej samej uslugi w 4 miesiace. Juz nie mowie jak po kolei wkurzali sie Ci co zaplacili 800zl, 400, a potem nawet Ci co kupili neo w wakacje..
rzseattle
28.09.2003, 14:24:03
Cytat
Kolega zakladal neo+ w kwietniu - 800zl instalacja. Ja zalozylem w promocji w maju - jedyne 400zl. W czerwcu juz byla nowa promocja, bodajze dwumiesieczny abonament za 1zl, a teraz dla nowych userow za 149zl.. Calkiem normalna firma, kazdy robi 4 rozne promocje tej samej uslugi w 4 miesiace. Juz nie mowie jak po kolei wkurzali sie Ci co zaplacili 800zl, 400, a potem nawet Ci co kupili neo w wakacje..
a ja wziolem sobie neta (neostrada) na 30 dni z a zlotowke (stad moja czesta obecnosc na forum) ale po 30 dniach papa pol megowe lacze bo dla mnie nawet 150 zl to odrobine za duzo jak na stale -
ale moze wreszcie przyjdzie ktos i zapuka do domu mego i wreczy mi skretke jako dowod jego przyjazni a ja odwdziecze mu sie za jego prazyjazn idac na poczte i placac 40 zl co miesiac. I oboje bedziemi szczesliwi i usmiechnieci az do kresu swych dni
patrycjusz
28.09.2003, 14:28:45
hie hie tez sie wkurzylem bo kupilem sobie w maju.
a dzisiaj juz nic na to nie poradze... bez netu nie moge pracowac wiec musze korzystac... a w wawie mam do wyboru albo modem (blee) albo kablowka (1mb na cala dzielnice = nie dziekuje) albo wlasnie tpse ze swoim neo... wiec mam neo... tak tak wiem ze drogo ale to sie zmienia i jest coraz lepiej wiec wierze ze za gdziesik tak rok moze poltorej bede mial nadal neo tylko ze juz za np polowe ceny.. wierze w to gleboko bo na to sie zanosi..

a co do podatku vat.... to dobrze ze maja zamiar zmienic plany bo to co proponowali to lekkie przegiecie.... moze w koncu ktos dostrzerze szanse na polepszanie sytuacji w naszym kraju (a uważam że takie działania nigy nie są chybione i przynoszą bardzo dużo dobrych skutków) przez działania na rzecz informatyzacji naszego społeczenstwa.... czego sobie i wam zycze :wink:
i jak sie nie zalamac

?
Cytat
W POLSCE INTERNET BĘDZIE DROŻSZY!
Ministerstwo Finansów już postanowiło, że od zwiększenia podatku VAT na
usługi internetowe odwrotu nie ma. Tym samym od maja zdrożeją ceny za
połączenia z Siecią. Resort finansów twierdzi, że z pomocą powinni
przyjść operatorzy i obniżyć ceny połączeń. Operatorzy dalecy są jednak
od tego i zamiast obniżać, podwyższą opłaty o 15%. "To, co może nas
czekać, to przede wszystkim dramatyczne cofnięcie w kwestii korzystania
z Internetu. Rząd zamierza podciąć rynkowi internetowemu skrzydła,
kiedy ten właśnie wzbijał się do lotu. Staniemy się cywilizacyjną
wioską..." - ostrzega Mariusz Kuziak, rzecznik prasowy Interia.pl.
http://www.pcworld.pl/news/news.asp?m=7&id=59441 :cry:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.