ok zacznijmy dyskusje:
pkt 1 Wortal: nie będę sie rozwijał cały ten punkt jest do skasowania. Nie pasuje Wam struktura katalogow - zmieńcie ją w EZ jest TAKA MOZLIWOSC - naprawde

!. Ja wiem niesamowite ale czy cały zarząd analizował możliwości EZ? Czy po prostu ustalone zostało ze EZ jest BE. Decyzje jest łatwo podjąć baa nawet argumenty jest łatwo napisać - ale co społeczność php dostanie w zamian?? joomle ?
inne pytanie czym nowy wortal ma sie różnic pod względem funkcjonalności od obecnego?
Czego obecny nie ma co ma być w kolejny?
I kolejne pytanie cy Wy nie słyszeliście o THOT ?
I czy Polak nie jest mądry po szkodzie ? - na te inne pytania należy sobie odpowiedzieć ...
pkt 2 Społeczność
cyt.
"Zarząd zobowiązuje się znacznie zwiększyć starania aktywizacji całej społeczności skupionej wokół PHP.pl" ... widać to baaardzo widać w obecnym działaniu ... czekaliśmy na ten dokument ileś czasu proszę Athlan odpowiedz mi na pytanie kiedy ten dokument był gotowy ?
Ja wiem .. Ty wiesz zatem uświadom resztę ...
Odbieram ten punkt jak 3 miliony mieszkań
pkt 3 Stowarzyszenie - oto kilka podstawowych pytan:
- kto będzie Tworzyl Stowarzysznie
- Kto będzie jemu przewodniczył
- kto zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za wszelkie ewentualne nieprawidłowości
- wskaz mi chociaż jedna osobę w zarządzie która jest wystarczająco obowiązkowa oraz ma jeszcze więcej czasu na prowadzenie takiego przedsięwzięcia ....
- czy przeanalizowano problemy dla których nie powstały poprzednie stowarzyszenia?
- czy zrobiliście coś więcej prócz napisania tego punktu
- co zostało uczynione od ostatniego zebrania zarządu do dziś ?
pkt 3 Jestem odwiecznym wrogiem komercjalizacji php.pl lecz wiem tez ze bez tego jest ciezko... ale sposob w jaki to zostalo zrobione chociaz ostatnio (test.php.pl - zostal sprzedany za 300 PLN szacuneczek ... helion nie dosc ze wcisnie kit to jeszcze odda ksiazki ktore zalegaja w magazynie, a jezeli nie zalegaja to ich rzeczywisty koszt oddania go NAM to 150 PLN taki koszt poniesie helion .... ) sorry jak dla mnie swietna droga aby sie sprzedac prawie za darmo - trzeba bylo dac znac kupilbym 150 lizakow wieksza frajde użytkownicy forum by mieli a koszt podobny .... nie przemyślane nie skonsultowane bez sensu zrobione ....
pkt 4 IRC i cale szczescie ze nic tam nie chcecie robic ....
pkt 5 forum - stwierdzono iz procz reklam nic forum nie jest potrzebne - a banerki swiateczne ?
a mod pomogl ?
inne mody
a moderka i premiowanie opiekonow ...
a dzial skarg i zazalen do zarzadu ...
a pomyslec trzeba zanim takie cos sie napisze
pkt 6 Podział ról - ehhhhhhh lanie wody ... najpierw trzeba co dzielic i miedzy kogo miec dzielic ...
pkt 6 Dev - ego pomyslu nie chce komentowac ... nie dlatego ze jestem negatywnie nastawiony - poprostu jest mi obojetny
sumujac:
trzeba bylo jednak z kims ten dokument przeanalizowac zanim sie go publikuje - mam wrazenie ze liczyliscie na drobna korekte stylistyczno-ortograficzna ... niestety jakj dla mnei czekalismy na cos comialo byc startem - widac ze nie dosc ze jest porazka to jeszcze cofnelismy sie ... nie ma Waszej pracy nie ma Waszych celow zadan, sa malo ciekawee pomysly - nei chce analizowac Waszych programow wyborczych .... prawda jest taka ze przy kolejnej edycji tego dokumentu nalezy: ctr + a i wcisnac delete.... oraz save ... lub zostawic dla potomnych jako historie jednego sezonu ...
Pozdrawiam i nastepnym razem polecam bardziej sie postarac ...