Cytat
Przez dlugi okres czasu bylem uzytkownikiem androida, po przejsciu na IPhone 4S doznalem szoku jakosciowego. Na twoja Slaba prowokacje odpowiem tylko tyle Siri to ty nawet na oczy nie widziales, zycze ci zebys kiedys sie dorobil takiego sprzetu I zmienil zdanie. Pozdrawiam
Androida ale jakiego? Jakiego telefonu? Jesteś kolejnym fanbojem porównujący telefon od apple za 3 tysiące, z telefonem od N/A firmy za 400zł? Bo jeżeli tak to te porównania zostaw dla siebie..
Cytat
przez solidne wykonanie (bez bazarowych plastikowych czesci)
Gorila glass to jest plastik, w iphone 4 i 4s zostało użyte szkło. A oto efekt solidnego wykonania:
http://www.youtube.com/watch?v=-iEfbqM8mJw a tutaj dla porównania, brzydkie, wykonane z plastiku, skrzypiące badziewie samsunga:
http://www.youtube.com/watch?v=HDaKdpfnYzk to że producent napisze że jest solidnie wykonany, wcale nie oznacza że tak jest. A gorila glass, to jest coś co powinno znajdować się w każdym dotykowym telefonem. Apple wolało wstawić szkło z przedniej szyby bojowych śmigłowców

buhahah, solidne wykonanie

Cytat
No to chyba potrzebuejsz tabletu a nie telefonu? Dla mnie idealny telefon to taki, ktory miesci sie w kieszeni.
Mam pytanie, sprawdzałeś może czy jakiś większy telefon zmieści ci się w kieszeni? Nie noszę bojówek, ale mój 4,3" nexus s, teraz wydaje mi się bardzo malutki, a jak mam go w kieszeni to nawet go nie czuje. Chyba że nosisz tak obcisłe jeansy, lub rurki, to fakt, ale wtedy każdy telefon będzie ciężko wchodzić w kieszeń.
Cytat
Kazdy uzytkownik, ktory przesiada sie z Androida marketu na App Store doznaje szoku. Jakosc aplikacji, wybor i sama obsluga - bardzo wysoki poziom.
Ankietę prowadziłeś? Masz czym to poprzeć prócz swojego słowa?
Cytat
Akurat wyglad to sprawa niewymierna. Mi tez sie podoba design, ale nie znaczy ze np GS2 bardzo odstaje w tym wzgledzie (no moze poza jaksocia materialu)
No ale o wyglądzie wszystkich dwustu - trzystu telefonów z androidem to się mogłeś wypowiedzieć

o jakości materiału masz na początku postu

Cytat
Funkcjonalnosc sprowadzasz do tego czy OS ma pulpit? WTF? Plaska struktura menu pozwala na szybko i proste accesibility.
Gówno prawda

na pulpicie dajesz sobie widget z pocztą (skrzynkę odbiorczą przykładowo) i nie musisz otwierać programu, żeby sprawdzić pocztę bo masz ją już na pulpicie. Co jest szybsze, szukanie aplikacji od maila, kliknięcie czy poprostu spojrzenie na pulpit? Gdyby było tak jak mówisz, praca na więcej niż jednym monitorze, nie byłaby znacznie szybsza, a jest.
Cytat
Za jakosc zazwyczaj sie placi. Niestety.
Jaką jakość? Czego? Każda firma popełnia błędy w tym i super nieskazitelne apple. Niedziałające anteny, szybko padająca bateria. Żeby przestawić czas z letniego na zimowy musiała być aktualizacja systemu (wtf?).
Podsumowując. Twoje argumenty są niczym nie podparte. Jesteś fanbojem, i to niestety takim typowym fanbojem appla, który bierze argumenty zaczytane w sieci, bo o dziwo wszyscy piszą o tych samych. Używaj telefonu jakiego chcesz, ale nie wyskakuj z takimi tekstami, bo to są bzdury nie poparte żadnymi konkretami. Twoją super jakość wykonania i trwałość, poparłem 2 filmikami. A ty czym poparłeś swoje argumenty? Jak przeważnie robi fanboj - niczym. Apple produkuje sprzęt jak inni, więc nie ma co ustawiać im kapliczki i zacząć się do nich modlić. A w kwestii oprogramowania czy sprzęt to niestety nie są na pierwszym miejscu pod bardzo wieloma względami, pod którymi wydaje im się że są.
BTW jak masz iphone to zapomnij o jakiejś komunikacji telefonu z linuxem jeżeli taki system używasz. A to też trzeba brać pod uwagę, żeby potem się nie wkurzać i niepotrzebnie nie denerwować. Nie każdy używa tylko jednego słusznego systemu (windowsa/osx).