Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Posio
Chłopak ma swoją pasję i tego się trzyma. Chyba trochę przecenia sam siebie ale jeśli udaje mu się z tego żyć to jego sprawa moim zdaniem... Aczkolwiek wkurzają mnie ludzie jego pokroju. Marudzą jak to tu jest strasznie źle z pracą dla programistów. Pie*dolenie,
nie pasuje to wchodzisz na taki np. oDesk - starasz się i w końcu wyciągasz dobrą kasę jako wolny strzelec, z czasem można nawet otworzyć firmę. Są to podwójne zyski dla osoby tak robiącej i dla państwa(które swoją drogą i tak rozpi*rdoli pieniądze z podatków jak co roku).

btw. co myślicie o tym szale na zaostrzenie przepisów dot. prowadzeniu pod wpływem ? Moim zdaniem nasz rząd jak zwykle budzi się po fakcie z palca wyssanymi pomysłami (zwiększanie kar, obowiązkowe alkomaty w autach, konfiskata samochodu). Uważam,
że zabicie takiej ilości osób to tragedia ale to się działo i będzie się dziać zawsze nie ważne jakie będą kary. Tu chodzi o mentalność ludzi i o to czy mają trochę wyobraźni.
!*!
Trudno wprowadzić ustawę o jeździe po pijaku, jak co drugi poseł jechał pod wpływem wink.gif sami siebie mieliby skazywać? Wolne żarty.
O$iek
Rząd się nie budzi, tylko robią dobry PR, że ich to interesuje i tutaj jeszcze taki ciekawy artykulik Morderca jest kimm innym niż to opisują media
Damonsson
Ustawą znieść wypadki! wink.gif

Żadna ustawa tego nie zmieni. Uważam, że mamy zbyt wysokie widełki w przypadku popełnienia tego czynu po raz pierwszy, ale zbyt niskie w przypadku recydywistów. Każdy ma prawo się pomylić. Ale kiedy kogoś zabije po pijaku i zrobi to po czasie po raz drugi, powinien już być traktowany jako osoba świadoma swego czynu i wg mnie odpowiadać za: Zabójstwo w zamiarze ewentualnym, od lat 8 do 25.

Dyskusyjna też jest sprawa samej jazdy po alkoholu, bo jeśli ktoś jedzie bezpiecznie, nie stwarza zagrożenia itp. itd, po prostu jedzie jak każdy inny i nikt nawet nie odczuje tego, że ten ktoś jest pijany. To dlaczego karać go tylko za to, że jest czarny, łysy, gruby, czy właśnie pijany? Ten artykuł jest sam w sobie idiotyczny między innymi z tego powodu, że w Wielkie Brytanii możemy mieć 0,79 promila i jechać legalnie bez konsekwencji, a już u nas 0,21 promila ponosi za sobą konsekwencje. I żeby było śmieszniej, więcej wypadków śmiertelnych z udziałem kierowców pod jakimkolwiek wpływem alkoholu, jest w Polsce smile.gif

edit: Ten artykuł z wyborczej, jest jak cała wyborcza...
ctom
Cytat(Damonsson @ 5.01.2014, 22:23:40 ) *
Dyskusyjna też jest sprawa samej jazdy po alkoholu, bo jeśli ktoś jedzie bezpiecznie, nie stwarza zagrożenia itp. itd, po prostu jedzie jak każdy inny i nikt nawet nie odczuje tego, że ten ktoś jest pijany. To dlaczego karać go tylko za to, że jest czarny, łysy, gruby, czy właśnie pijany?

analityczny umysł i takie stwierdzenia wink.gif... a zasada twarde prawo, ale prawo

osobiście uważam, że pomysł pana Dziewulskiego jest najlepsza - 30 dni aresztu z marszu za jazdę po pijaku.
Pewnie, że jakiś margines się tym nie przejmie ... ale dla "normalni" ludzi będzie odczuwalne jak znikniesz ze społeczeństwa na 30 dni
solificati
Ale kiedy kogoś zabije po pijaku i zrobi to po czasie po raz drugi, powinien już być traktowany jako osoba świadoma swego czynu i wg mnie odpowiadać za: Zabójstwo w zamiarze ewentualnym, od lat 8 do 25.

Nie. To wbrew idei prawa.

Jeśli ktoś zabił kogoś jadąc samochodem po pijaku to fakt, że jest pijany jest okolicznością łagodzącą. Jeśli osoba będzie na takich lekach, że jej się wyda, że dobrze zrobi jak rzuci nożem w partnera i go zabije, to jest to taka sama okoliczność łagodząca.

Dodatkowo, jeśli kara ma mieć działanie prewencyjne (a o tym wszyscy teraz mówią) to muszą być trzy warunki: kara musi być dotkliwa, kara musi być nieuchronna i potencjalny przestępca musi mieć świadomość, że ta kara może go dotyczyć. W wypadku nietrzeźwych kierowców nie jest spełniony trzeci warunek. Skoro ten człowiek wsiada do samochodu choć wiadomym jest, że może zginąć albo zostać kaleką to co w tym równaniu zmienia fakt, że policjant go wsadzi do aresztu?

Największym problemem w jeździe pod wpływem nie są obniżone reakcje. Problemem jest to, że alkohol zaburza ocenę. Wydaje się człowiekowi, że skok na główkę to dobry pomysł, że jak zapali papierosa przy dystrybutorze to się nic nie stanie, albo że ten zakręt weźmie nawet mając 150km/h na liczniku.
pedro84
Żadna ustawa tego nie zmieni. Uważam, że mamy zbyt wysokie widełki w przypadku popełnienia tego czynu po raz pierwszy, ale zbyt niskie w przypadku recydywistów. Każdy ma prawo się pomylić. Ale kiedy kogoś zabije po pijaku i zrobi to po czasie po raz drugi, powinien już być traktowany jako osoba świadoma swego czynu i wg mnie odpowiadać za: Zabójstwo w zamiarze ewentualnym, od lat 8 do 25.

Chyba chciałeś powiedzieć, zbyt niskie, czyż nie? Żadna ustawa tego nie zmieni? Zdecydowanie zaostrzyć kary, w naszym kraju żadne akcje społeczne rezultatów nie przynoszą - stawka bazowa 2000 złotych za promil była by raczej wystarczającym odstraszaczem.

Dyskusyjna też jest sprawa samej jazdy po alkoholu, bo jeśli ktoś jedzie bezpiecznie, nie stwarza zagrożenia itp. itd, po prostu jedzie jak każdy inny i nikt nawet nie odczuje tego, że ten ktoś jest pijany. To dlaczego karać go tylko za to, że jest czarny, łysy, gruby, czy właśnie pijany? Ten artykuł jest sam w sobie idiotyczny między innymi z tego powodu, że w Wielkie Brytanii możemy mieć 0,79 promila i jechać legalnie bez konsekwencji, a już u nas 0,21 promila ponosi za sobą konsekwencje. I żeby było śmieszniej, więcej wypadków śmiertelnych z udziałem kierowców pod jakimkolwiek wpływem alkoholu, jest w Polsce smile.gif

Nie ma terminu bezpiecznej jazdy po alkoholu. Samo stwierdzenie poziomu alkoholu we krwi, moczu czy wydychanym powietrzu też niewiele mówi. U osobnika X 0.2 promila może powodować, że ledwo stoi na nogach, u osobnika Y ponad pół promila może teoretycznie nie powodować nic. Dlatego przyjęta jest wszędzie na świecie taka metoda.

Co do wpływu alkoholu na zdolności motoryczne, refleks, umiejętność szybkiego podejmowania decyzji w dużym stresie - to już są badania z lat 60. oraz 70. ubiegłego wieku pokazujące, że nawet niewielka ilość alkoholu może mieć wpływ. Od tamtego czasu nic się nie zmieniło.

Co do argumentu Wlk. Brytanii, to po pierwsze, limit tam wynosi 0.8 promila. Co do liczby wypadków śmiertelnych, liczby są na podobnym poziomie (rok 2010 i 2011, bo tylko z tamtego okresu pamiętam mniej więcej dane).
thek
Ja na to patrzę po swojemu. Dla mnie osoba pijana za kółkiem jest świadoma swojej ograniczonej koordynacji i postrzegania. Tym samym jedzie z pełną świadomością swojego upośledzenia i stwarzania potencjalnego zagrożenia dla innych uczestników ruchu. Sam gdy wiem, że wypiję nie siadam za kierownicę i nikt mnie, nawet po jednym piwie, za kierownicę nie zagoni. Nie chodzi mi tu o zaostrzenie kar, ale zwiększenie poziomu świadomości, że jazda po pijaku sama w sobie jest potencjalnym zagrożeniem życia swojego (drzewo), jak i pasażerów oraz innych uczestników ruchu drogowego (pasażerowie, inni kierowcy i piesi). Już bez alkoholu nasze drogi same w sobie wymagają skupienia dużego ze względu na "pomysły" w stylu: jazda na zderzaku, jazda kolumną bez miejsca na "schowanie się" dla wyprzedzającego, blokowanie lewego pasa, niesygnalizowane skręty (zwłaszcza w lewo), napinka na niedopuszczenie do wyprzedzenia (nagłe dociskanie gazu, bo "ja się dam wyprzedzić?") i inne takie. Część z nich już sam przeżyłem i kilka mało dla mnie nie skończyło się w rowie lub zderzeniu z innym samochodem. I byłem trzeźwy jak niemowlę. Niestety kultura polskich kierowców, mimo iż lepsza niż przed laty, nadal wiele do życzenia pozostawia.

O tym, że jeździć zimą i w trudnych warunkach większość nie potrafi, nawet nie piszę. Ja w ubiegłym roku miałem już wątpliwą przyjemność jeździć w takich warunkach, że wielu by sobie dała spokój, bo nawet światła długie i przeciwmgielne nie dawały mi widoczności w przód na więcej niż 35-40m na drodze, gdzie był brak oznakowania czegokolwiek i tym samym zakręt niemal 90 stopni to ja zobaczyłem w ostatniej chwili. Jeśli dodać do całości kiepską nawierzchnię to jedynie cudem nie zaliczyłem rowu. W zasadzie zakręt zbierałem bokiem. Jadąc kombi. Już widzę jak taki zakręt zalicza ktoś z choćby 1 promilem - rów lub wypadek murowany. Zwłaszcza, że ja widzę wciąż prędkość swoją na liczniku i domyślam ile miałby koleś o pijaku. Pewnie ze 30-40km/h wyższą. Bo w końcu alkohol zazwyczaj łączy się z brakiem hamulców i ułańską fantazją. Zwłaszcza w naszym kraju. Gdyby takie osoby musiały przykładowo oglądać ofiary wypadków z, przypuśćmy czołowego z TIR-em lub podobnego, to trochę by im się w żołądkach poprzewracało i może jakaś klepka by na właściwe miejsce wskoczyła. Ewentualnie ponosili faktyczne koszty swoich ekscesów. Dajmy na to opłacanie kosztów leczenia + ewentualnej renty inwalidzkiej. Nie że OC i mamy to w pompie. Pijany? Ubezpieczenie nie pokrywa skutków. Obejmuje wszystkich, a immunitety nie działają. Może i drastyczna metoda, ale wtedy by coś do zakutych łbów się wbiło.
solificati
Cytat(thek @ 5.01.2014, 23:25:01 ) *
Ja na to patrzę po swojemu. Dla mnie osoba pijana za kółkiem jest świadoma swojej ograniczonej koordynacji i postrzegania. Tym samym jedzie z pełną świadomością swojego upośledzenia i stwarzania potencjalnego zagrożenia dla innych uczestników ruchu.

Alkohol zmniejsza drastycznie możliwości oceny czegokolwiek - ryzyka i możliwości w szczególności. Dlatego też ludzie w zawodach "kreatywnych" lubią się oszukiwać, że po jednym piwie lepiej im pójdzie zadanie. Pójdzie im gorzej, ale po prostu lepiej je ocenią.
Damonsson
Cytat(ctom @ 5.01.2014, 22:48:15 ) *
analityczny umysł i takie stwierdzenia wink.gif... a zasada twarde prawo, ale prawo

Przecież właśnie piszę o zmianie tego prawa.

Cytat(solificati @ 5.01.2014, 23:01:20 ) *
Nie. To wbrew idei prawa.

Dlaczego? Takie prawo recydywy obowiązuje w przypadku pobicia ze skutkiem śmiertelnym i rzadko słyszymy, żeby ktoś zrobił to dwukrotnie. Wychodziłyby na to, że jest to jakiś pomysł.

Słuchając osób, które zabiły jadąc pod wpływem, deklarują, że jechali pod wpływem pierwszy raz w życiu i nigdy już by tego nie zrobili. Czy ktoś taki zasługuje na nawet 2 lata więzienia? Według mnie nie.

Alkohol wg mnie nie może być okolicznością łagodzącą, bo jest przyjmowany dobrowolnie i każdy zdaje sobie sprawę z jego działania i możliwych skutków.

99,6% (o ile się nie pomyliłem) osób, ze wszystkich skazanych za jazdę po pijaku, otrzymuje kary więzienia w zawieszeniu. Więc jak widać argumenty w postaci prawa są, tylko nie ma możliwości ich wykonania. A niektórzy chcą bardziej je zaostrzać, czyli wpadać w jeszcze większe błędne koło.

Cytat(ctom @ 5.01.2014, 22:48:15 ) *
osobiście uważam, że pomysł pana Dziewulskiego jest najlepsza - 30 dni aresztu z marszu za jazdę po pijaku.

Osobiście, musiałeś być wielbicielem Leppera za życia, ten był równie dobrym populistą.
ctom
@Damonsson pan Dziewulski to jakiś były policjant i fakt były poseł (nie wiem czy populistą) ale jego pomysł najbardziej mi się podoba a do tego prosty i dotkliwy - oczywiście tylko w przypadku bezskutkowego incydentu.

Sam piszesz, że większość kar jest wymierzana w zawieszeniu więc kara 5 lat czy 20 lat to nie ma znaczenia gdyż jest to abstrakcja. A jak byłoby to 30 dni z marszu dla każdego i nieuniknione ? Nie musisz odpowiadać ale ciekawe jakbyś się tłumaczył przed rodziną, współpracownikami gdybyś zafundował sobie 30 dni "urlopu" - bezpłatnego dodam wink.gif

Polaka nic tak nie boli jak kara finansowa i "co powiedzą inni"
Damonsson
Tak, wielbiciel komuny, były Milicjant Obywatelski i poseł SLD. Jest rzeczywiście godnym mentorem społecznym wink.gif

Nie ma czegoś takiego jak z marszu i nieuniknione, każdy musi mieć możliwość obrony i uczciwego procesu, to zapewnia konstytucja.
Miałeś ostatnio przykład lekarza, który niby przyjmował ludzi po alkoholu, okazało się po 10 dniach, że naprawdę tylko płukał usta płynem z alkoholem. Wg Twojego prawa, siedziałby od 10 dni w areszcie, gdyby wracał też wtedy samochodem.

Nie do końca abstrakcja, kierowców, którzy zabijają kogoś pod wpływem alkoholu po raz drugi w swoim życiu jest może 2-3 rocznie. Myślę, że stać nasze Państwo na więzienie dla nich.
Ale dla kilku tysięcy rocznie, tylko jadących po alkoholu, to jest rzeczywiście abstrakcja.
Spawnm
Na moje oko to o wiele większym problemem od pijanych kierowców są kierowcy z telefonem, albo co gorsza, z telefonem i papierosem.
Widział ktoś aby kierowca z telefonem wyrobił i się zatrzymał przed pasami?
ctom
Cytat(Damonsson @ 6.01.2014, 09:08:22 ) *
Tak, wielbiciel komuny, były Milicjant Obywatelski i poseł SLD. Jest rzeczywiście godnym mentorem społecznym wink.gif

w tej kwestii potrzeba już tylko takich radykalnych zmian

Cytat
Nie ma czegoś takiego jak z marszu i nieuniknione, każdy musi mieć możliwość obrony i uczciwego procesu, to zapewnia konstytucja.

jedziesz samochodem, zatrzymują Cię do kontroli - masz 1 promil. Co tu bronić ? po co proces ? po co wydawać NASZĄ nie państwową kasę

Cytat
Miałeś ostatnio przykład lekarza, który niby przyjmował ludzi po alkoholu, okazało się po 10 dniach, że naprawdę tylko płukał usta płynem z alkoholem. Wg Twojego prawa, siedziałby od 10 dni w areszcie, gdyby wracał też wtedy samochodem.

jak Cię zatrzymają to możesz poprosić by zrobili drugie badanie po 15 min. a potem by zbadali Ci krew - wątpię by po intensywnym płukaniu ust (bez połykania) będziesz miał we krwi więcej niż te 0,21

a odnośnie utrzymania więzień w naszym kraju to mam jeszcze bardziej radykalne poglądy - kiedyś oglądałem coś o więzieniu pod Piotrkowem, tam na "sali telewizyjnej" więźniowie mają do dyspozycji konsole do gry. A jak dla dzieciaków sam ku#$% musiałem ją kupić :-)
Damonsson
Grunt to nie łykać medialnej i rządowej propagandy o pijanych kierowcach, bo to jest temat który ma się sprzedawać, a jest marginalnym problemem. Co do prawa, sądów, wiezień itp. można się spierać w nieskończoność wink.gif
ctom
oby ten marginalny problem nigdy nie "wjechał" w kogoś nam bliskiego, bo ja bym chyba ponownie obejrzał jakiś film by poszukać małej inspiracji - może Siedem albo Piłę wink.gif
tomxx
  1. <!DOCTYPE php>
  2. <php>
  3. <head>
  4. <title>...</title>
  5. </head>
  6. <body>
  7. <?html echo "Hello, World!"; ?>
  8. </body>
  9. </php>
Turson
A propo pijanych http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019395,title,...7&_ticrsn=3
Pracował od 6 rano, przed 14 był wypadek. Miał 1,2-1,4 promila, więc albo pił w czasie pracy albo przyszedł taki nawalony, że po prawie 8 godzinach nadal miał ponad promil...
!*!
Cytat
A propo pijanych

http://www.youtube.com/watch?v=bT6k_1ej92A
solificati
Cytat(Damonsson @ 6.01.2014, 08:26:03 ) *
Dlaczego? Takie prawo recydywy obowiązuje w przypadku pobicia ze skutkiem śmiertelnym i rzadko słyszymy, żeby ktoś zrobił to dwukrotnie. Wychodziłyby na to, że jest to jakiś pomysł.

Oczywiście recydywa tak, ale proporcjonalna. Drugie zabicie po pijaku nie może być zrównane z drugim zabiciem z premedytacją.

Cytat
Słuchając osób, które zabiły jadąc pod wpływem, deklarują, że jechali pod wpływem pierwszy raz w życiu i nigdy już by tego nie zrobili. Czy ktoś taki zasługuje na nawet 2 lata więzienia? Według mnie nie.

Jak jest trzeźwy to by tego nie zrobił.

Cytat
Alkohol wg mnie nie może być okolicznością łagodzącą, bo jest przyjmowany dobrowolnie i każdy zdaje sobie sprawę z jego działania i możliwych skutków.

Ale picie nie jest przestępstwem. Przestępstwem jest jazda po pijaku o tym decyzję podejmujesz jak jesteś pijany. Jeśli bym jechał samochodem i w trakcie jazdy wstrzyknął sobie trochę etanolu to faktycznie, nie jest okoliczność łagodząca

Cytat
99,6% (o ile się nie pomyliłem) osób, ze wszystkich skazanych za jazdę po pijaku, otrzymuje kary więzienia w zawieszeniu. Więc jak widać argumenty w postaci prawa są, tylko nie ma możliwości ich wykonania. A niektórzy chcą bardziej je zaostrzać, czyli wpadać w jeszcze większe błędne koło.

Bo jazda po pijaku nie jest według prawa czymś bardzo złym. To jest nieświadome stwarzanie niebezpieczeństwa na drodze. Jak jazda z zepsutymi hamulcami, mimo, że wcześniej działały.

@ctom: jeśli w państwie problemem są wysokie koszta utrzymania więziennictwa to oznacza, że nie problem jest z więzieniami tylko z poziomem życia ludzi, a od cięcia kosztów w więzieniu się on nie poprawi. Tylko pogorszy.
pedro84
Cytat(solificati @ 6.01.2014, 20:25:25 ) *
Ale picie nie jest przestępstwem. Przestępstwem jest jazda po pijaku o tym decyzję podejmujesz jak jesteś pijany. Jeśli bym jechał samochodem i w trakcie jazdy wstrzyknął sobie trochę etanolu to faktycznie, nie jest okoliczność łagodząca

Sądzę, że w wybitnej większości przypadków decyzja ta jest podejmowana po trzeźwemu - brak alternatywnego transportu, założenie, że po kielichu lub dwóch wsiądę za kierownicę, etc.

Kary więzienia to pomyłka, bo.. i tak by ich nie odbywali. Dlaczego? Bo wszystkie zakłady penitencjarne w Polsce są przepełnione, skrajnie. Jeden z moich "pracowników" do kopania ogródka czekał na odsiadkę za alimenty dwa lata smile.gif

Nic tak nie zadziała jak dotkliwe finansowo kary, nic.
Posio
Cytat(!*! @ 6.01.2014, 15:11:02 ) *

Cytat
Pije bo wszyscy piją

buliq
Cytat(pedro84 @ 6.01.2014, 20:45:53 ) *
Sądzę, że w wybitnej większości przypadków decyzja ta jest podejmowana po trzeźwemu - brak alternatywnego transportu, założenie, że po kielichu lub dwóch wsiądę za kierownicę, etc.

Kary więzienia to pomyłka, bo.. i tak by ich nie odbywali. Dlaczego? Bo wszystkie zakłady penitencjarne w Polsce są przepełnione, skrajnie. Jeden z moich "pracowników" do kopania ogródka czekał na odsiadkę za alimenty dwa lata smile.gif

Nic tak nie zadziała jak dotkliwe finansowo kary, nic.

Jak ściągnąć karę pieniężną z szarej strefy? Taka kara zaboli tylko ludzi pracujących, a mamy też wiele osób robiących "na czarno" czy też zajmujących się przemytem.
Wiem, może z pracujących legalnie ściągać hajs na budowę zakładów dla tych bez kasy?

Zdecydowanie bardziej popieram system Amerykański...
usb2.0
pytanko,
temat 100 razy pewnie obgadany no ale,
powiedzmy ze mam konkretne zadania ktore maja sie wykonywac o okreslonych porach, np start rano stop, wieczorem tego samego dnia, lub w poniedzialek rano start i w piatek stop,
lepiej dodac to po prostu do crontaba, czy trzymac zadania w bazie i cronem np co 5 minut sprwdzac godziny/statusy zadan? i zaleznosci od tego podejmowac dzialania

nie wiem jak mialbym identyfikowac i kasowac zadania z crona automatycznie
buliq
Zasadniczo po co robić coś na około skoro można to zrobić dobrze? Użycie bazy tylko i wyłącznie spowolni sam proces uruchamiania.

Cron posiada możliwość ustawiania zakresu czasu uruchamiania.
Możesz utworzyc własny plik w katalogu aplikacji i go linkować go crona'a następnie ten pliczek możesz już sobie dowolnie modyfikować i zmiany będą wprowadzana.
Damonsson
Kshyhoo - z całym szacunkiem, ale ten gość zachowuje się (i bezpośrednio: Ty zachowujesz się) jak jakiś niespełniony Chuck Norris Strażnik Forum. Zamyka połowę tematów, pewnie sam nie wiedząc dlaczego. Co do mojej osoby, to wycina z postu całe zdanie, które ma sens w nawiązaniu do późniejszego wpisu, bo jest w nim słówko "zes**ł się" (oryginalnie z gwiazdkami), gdzie w wielu tematach lecą takie słowa, jakich ja sam nawet po litrze wódki bym nie wypowiedział. Zamyka ciekawy temat o bezpieczeństwie, odsyłając do innego i nie przenosząc tegoż zamkniętego wątku, do działu do którego odsyła. Ogólnie jakieś jaja.

Sorry, ale musiałem się wyżalić i wiem admini/moderatorzy, że macie to w głębokim poważaniu smile.gif
pedro84
Cytat(Damonsson @ 9.01.2014, 17:23:52 ) *
Sorry, ale musiałem się wyżalić i wiem admini/moderatorzy, że macie to w głębokim poważaniu smile.gif

Przyznać trzeba, chłopak się strasznie przejął rolą. Ale spokojnie, przywyknie.

Edit: Szkoda, że tak mało linii w stopce biggrin.gif
usb2.0
@buliq
no czaje, ale

w przypadku np 1k zadan cron tez bedzie po prostu ok?
nigdy nie mialem wiecej niz 2/3 ktore dzialaly sobie tam w tle i recznie je wlaczalem /wylaczalem
nie czuje sie bezpiecznie jakos z tym biggrin.gif
!*!
Cytat(Damonsson @ 9.01.2014, 17:23:52 ) *
Kshyhoo - z całym szacunkiem, ale ten gość zachowuje się (i bezpośrednio: Ty zachowujesz się) jak jakiś niespełniony Chuck Norris Strażnik Forum. Zamyka połowę tematów, pewnie sam nie wiedząc dlaczego. Co do mojej osoby, to wycina z postu całe zdanie, które ma sens w nawiązaniu do późniejszego wpisu, bo jest w nim słówko "zes**ł się" (oryginalnie z gwiazdkami), gdzie w wielu tematach lecą takie słowa, jakich ja sam nawet po litrze wódki bym nie wypowiedział. Zamyka ciekawy temat o bezpieczeństwie, odsyłając do innego i nie przenosząc tegoż zamkniętego wątku, do działu do którego odsyła. Ogólnie jakieś jaja.

A już myślałem, że tylko mnie On drażni. Choć jak już myślałem, że po zamykaniu tematów mnie nie zaskoczy... to później edytował swoją stopkę robiąc z niej spis treści.

Czy Jego zachowanie ma coś wspólnego z Jego wiekiem oraz czy ktoś to kontroluje?

@usb2.0 - przy 1k w cronie to nie jakiś koszmar a normalka która ujdzie. A jeśli coś ma się wykonywać co sekundę i jest tego znacznie więcej, to może zastanów się nad sprawdzaniem tego w czasie rzeczywistym np. wykorzystując sockety?
Kshyhoo
Cytat(!*! @ 9.01.2014, 19:43:21 ) *
A już myślałem, że tylko mnie On drażni. Choć jak już myślałem, że po zamykaniu tematów mnie nie zaskoczy... to później edytował swoją stopkę robiąc z niej spis treści.

Nie tylko Ciebie drażnię. A sygnaturę jedynie nieco edytowałem, przede wszystkim powiększając czcionkę. Spis treści już był wcześniej.

Cytat(pedro84 @ 9.01.2014, 18:09:57 ) *
Przyznać trzeba, chłopak się strasznie przejął rolą. Ale spokojnie, przywyknie.

Edit: Szkoda, że tak mało linii w stopce biggrin.gif

Chłopaki to u szewca drewniane gwoździe prostują ;p
pedro84
Cytat(Kshyhoo @ 9.01.2014, 20:03:20 ) *
Chłopaki to u szewca drewniane gwoździe prostują ;p

I jak Wam idzie prostowanie? wink.gif
usb2.0
mam ear clip ktory nasluchuje niby prace serca podlaczany do line in,
moge jakos na kompie zobaczyc efekty tego? np. ze urzadzenie jest nasluchiwanie i rysowany jest wykres "na zywo"?
albo zupelnie cos innego byle sprawddzic czy dziala

nie ma oddzielnego sterownika, tylko clip do line in
Turson
A już myślałem, że tylko mnie On drażni.

Nie tongue.gif
Daiquiri
Czy Jego zachowanie ma coś wspólnego z Jego wiekiem oraz czy ktoś to kontroluje?
Nie sądzę żeby wiek miał tu coś do rzeczy i tak, monitorujemy smile.gif. W razie wątpliwości zawsze możesz się poskarżyć smile.gif.
Kshyhoo
Cytat(Daiquiri @ 10.01.2014, 15:39:10 ) *
W razie wątpliwości zawsze możesz się poskarżyć smile.gif.

Pse Pani, a Ksychu mi wątek pseniósł do pseckola smile.gif
tomxx

Mnie też drażni. Drwiące wpisy i zamykanie tematów bez powodu.
Kshyhoo
Zamknąłem raptem dwa wątki i to zgodnie z wytycznymi w góry. Problem jest, bo zrobiło się ranczo, modzi wpadają raz dziennie... a tu naraz Kshyhoo siedzi całą dobę i trochę nakrzyczał - i od razu problem?
tomxx
No i kolejna drwiąca wypowiedź.
Cytat
Forum php.pl służy przede wszystkim ZDOBYWANIU WIEDZY o programowaniu w PHP, oraz zagadnieniach o zbliżonej tematyce, w szczególności o technologiach tworzenia stron i aplikacji WWW.
Forum umożliwia uzyskiwanie pomocy przy rozwiązywaniu problemów, wymianę opinii i doświadczeń. Działanie forum opiera się na wzajemnej pomocy wszystkich użytkowników.

Zostawiam to bez odpowiedzi. Nie narzucam się, bo nie będę się zniżał do tego poziomu.
Spawnm
!*!
Cytat(Daiquiri @ 10.01.2014, 15:39:10 ) *
Nie sądzę żeby wiek miał tu coś do rzeczy

Działania jak u 10 latka który dorwał się do cukierni nie mają nic do rzeczy?

Cytat
Problem jest, bo zrobiło się ranczo, modzi wpadają raz dziennie... a tu naraz Kshyhoo siedzi całą dobę i trochę nakrzyczał - i od razu problem?

Widziałeś żeby ktoś nabijał się z nospora czy Spawnma, albo czy podbijali tematy samym zamykaniem lub pustymi uwagami? Jeśli nie, to zgadnij dlaczego.
Kshyhoo
Cytat(!*! @ 10.01.2014, 19:25:16 ) *
Widziałeś żeby ktoś nabijał się z nospora czy Spawnma, albo czy podbijali tematy samym zamykaniem lub pustymi uwagami? Jeśli nie, to zgadnij dlaczego.

No pewnie nikt, bo zbanuje dla przykładu i koniec tematu...
emp
Kshyhoo jest wporzo wy po prostu nie kumacie jego hipsterskiej postawy i zaczynacie sie za bardzo ekscytować

Pozdrawiam Wiole prostytutke która wczoraj poznałem i która okazała się początkującym programistą php odwiedzającym to forum.
Bez hejtu gimby
Pissss joł
!*!
Cytat(Kshyhoo @ 10.01.2014, 19:37:06 ) *
No pewnie nikt, bo zbanuje dla przykładu i koniec tematu...

Źle. Po prostu nie robią większego burdelu niż to konieczne, bierz przykład.
Spawnm
Dobra, zmieńmy temat. Zobaczymy jak będzie wszystko wyglądać za 3-4 tygodnie, wtedy ewentualnie się wróci do dyskusji.

Vexing Devil, ma ktoś na zbyciu set?
http://static.tappedout.net/mtg-cards/avac...evil_medium.jpg
nospor
Na poczatku prawie kazdy modek jest nadgorliwy. kshyhoo pewnie za jakis czas sie wyrobi. A ze teraz jest jednym z bardziej aktywnych i najwiecej spedzajacych czasu na forum, to wydaje sie, ze szaleje. Tak wiec jak wspomnial Spawnm: 3-4 tygodnie i bedzie git smile.gif
mstraczkowski
@Kshyhoo, a ja mam takie pytanie, to copyright w twojej stopce tyczy się twojej stopki czy wartości intelektualnej twoich postów ?
Bo jeżeli stopki to mocno śmieszne, uważaj żeby ci ktoś jej nie ukradł :-)

@edit Poprawiłem stylistykę wcześniejszej wypowiedzi tongue.gif
Kshyhoo
Cytat(mstraczkowski @ 11.01.2014, 00:00:16 ) *
Bo jeżeli stopki to mocno śmieszne, bo uważaj żeby ci ktoś jej nie ukradł :-)

Bo twojej, bo stylistyki, bo...
mstraczkowski
Właśnie podałeś doskonały przykład tego jaki jesteś smile.gif

Nawet nie odpowiedziałeś na moje pytanie, wolałeś się tylko odgryźć.
Nic więcej chyba nie trzeba dodawać, każdy wie o co chodzi.

Po mojemu wygląda to tak jakby Ci się zrobiło głupio, nie miałeś co odpowiedzieć więc postanowiłeś przyczepić się stylistyki mojej powyższej wypowiedzi.
Posio
Przeglądam 2 ostatnie strony i jestem w szoku o.O Jak to możliwe, że moderator czy tam opiekun wdaje się w przekomarzania z użytkownikami ? Czy nie pokazuje to jego "profesjonalizmu" oraz tego na jakim jest poziomie ? Zresztą, najlepsze jest to, że gdy osoby, które uczęszczają tu pewnie najczęściej zwracają mu uwagę on ma to definitywnie w dupie i dalej pokazuje że to on ma "władzę".
Śmiech na sali - poziom gimnazjum smile.gif

btw. Jestem ciekawy czy Tobie szanowny Kshyhoo nie zdarzają się błędy w tym co piszesz, na Twoim miejscu już dawno bym się stulił i miał nadzieję że zapomną, bo polubić to i tak już Cię nie polubią smile.gif
Daiquiri
Cytat(mstraczkowski @ 11.01.2014, 00:00:16 ) *
@Kshyhoo, a ja mam takie pytanie, to copyright w twojej stopce tyczy się twojej stopki czy wartości intelektualnej twoich postów ?
Bo jeżeli stopki to mocno śmieszne, bo uważaj żeby ci ktoś jej nie ukradł :-)
Mstraczkowski, wiem że to tylko taka lekka zaczepka, ale dajmy już spokój Kshyhoo.

Umówmy się tak: dajcie mu szansę w postaci kilku tygodni, dopiero co zaczął musi "wyczuć" sytuację. Jeżeli ktoś czuje się osobiście pokrzywdzony w związku z działaniami naszego nowego Opiekuna (zamknięty temat, jakaś odzywka, cokolwiek) - niech napisze do mnie. I skończmy już ten temat, co? Zrobiła się z tego trochę nagonka i Kshyhoo dostał już od Was sporą karę za nadgorliwość, myślę że wystarczy smile.gif.

Poza tym, kto w OT pisze na temat?! mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.