Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa gra php
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Stron: 1, 2
Pr0100
Cytat
Co masz na mysli piszac tego posta Pr0100

Gra jest beznadziejna, 0/10. Zmarnowałeś jedynie swój czas
Fifi209
Cytat
zzdjac Chyper Shield.

Hmm może popraw?
Kiedy będą wreszcie polskie litery?

Jakby ktoś chciał konta testowe:

Użytkownik:
spamerekn

Hasło:
spamerek123

Gdzie "n" w nicku trzeba zastąpić liczbą, od 0 do około 2000 tyś.
np.

u: spamerek1953
h: spamerek123

@autor
Nie mniej mi za złe ale prosiłeś się, brakiem zabezpieczeń. winksmiley.jpg Musiałem Ci pokazać, że masz błędy.
Quantum
właśnie widziałem jak co 1 sek po 15-20 przybywało haha.gif ale żeby 2,3k ? tongue.gif

-> wprowadź captche..
Fifi209
Chciałem zrobić 100 tyś. ale postanowiłem oszczędzić mu bazę, a i tak widać gdzie problem nawet po drobnych 2,3k.

Captcha nic nie da, może jedynie spowolnić proces i zabezpieczyć przed kompletnymi laikami.
bartek6949
jak sie zabespieczyc przed robieniem kont przez boty ??Ja chce wprowadzic zeby przy rejestracji podac kod z obrazka zna ktos jakis gotowy skrypt na to?? to ze zdjac juz za sekunde naprawie.Pr0100jak to strata czasu to poco wchodzisz tu jeszcze raz??
Pracowałem chwilke nad nowym wygladem wiem ze grafikiem nie zostane ale co moge na nim zmienic i co dodac jak ma ktos jakis pomysł na logo i nazwe gry był bym bardzo wdzieczny i oczywiscie wynagrodze "pomógł" tu link do tego co narazie zrobilem z nowym wyglądem.

z i te konta to zrobilem
do
spamerek2305
Quantum
Cytat
Captcha nic nie da

dlaczego tak twierdzisz? winksmiley.jpg

http://recaptcha.net/ nie mówię, że nie do złamania, ale jednak zabezpieczenie jest, dodatkowo anty-flood na ip, 30 min = 1 konto.
bartek6949
Jak zrobic blokade na ip??
Fifi209
Cytat(bartek6949 @ 24.08.2009, 19:54:41 ) *
jak sie zabespieczyc przed robieniem kont przez boty ??Ja chce wprowadzic zeby przy rejestracji podac kod z obrazka zna ktos jakis gotowy skrypt na to?? to ze zdjac juz za sekunde naprawie.Pr0100jak to strata czasu to poco wchodzisz tu jeszcze raz??
Pracowałem chwilke nad nowym wygladem wiem ze grafikiem nie zostane ale co moge na nim zmienic i co dodac jak ma ktos jakis pomysł na logo i nazwe gry był bym bardzo wdzieczny i oczywiscie wynagrodze "pomógł" tu link do tego co narazie zrobilem z nowym wyglądem.

z i te konta to zrobilem
do
spamerek2305

Stary wygląd jest lepszy.
Chyba ja zrobiłem do 2305 ;p

Cytat(sniffer32 @ 24.08.2009, 19:56:44 ) *
dlaczego tak twierdzisz? winksmiley.jpg

http://recaptcha.net/ nie mówię, że nie do złamania, ale jednak zabezpieczenie jest, dodatkowo anty-flood na ip, 30 min = 1 konto.

Pokazać Ci klasę, która łamie bardziej wymyślne captcha z menelgame ?

Cytat(bartek6949 @ 24.08.2009, 19:58:16 ) *
Jak zrobic blokade na ip??

$_SERVER + mysql
Quantum
anty-flood to nie blokada, musisz stworzyć osobną tabelę, dodajesz do niej nowy rekord z unix-owym timestamp+1800sec i kasujesz
  1. DELETE * FROM antyflood WHERE timestamp < time()
smile.gif oczywiście przy rejestracji sprawdzasz czy istnieje rekord w tabeli antyflood o takim ip i jesli tak to uniemożliwiasz rejestrację.
Fifi209
Poza tym można założyć nawet 2305 (więcej nie testowałem) kont na ten sam mail. haha.gif

@edit
I dodaj aktywację kont.
bartek6949
Cytat(sniffer32 @ 24.08.2009, 21:01:36 ) *
anty-flood to nie blokada, musisz stworzyć osobną tabelę, dodajesz do niej nowy rekord z unix-owym timestamp+1800sec i kasujesz
  1. DELETE * FROM antyflood WHERE timestamp < time()
smile.gif oczywiście przy rejestracji sprawdzasz czy istnieje rekord w tabeli antyflood o takim ip i jesli tak to uniemożliwiasz rejestrację.

Mogłbys napisac dokladnie jaka funkcja sie sprawdza ip uzytkownika.
Fifi209
Ja Ci napisałem? Tak ciężko zajrzeć do tego co ktoś linkuje? I nie funkcja tylko masz to w zmiennej globalnej.
bartek6949
Cytat(fifi209 @ 24.08.2009, 21:03:35 ) *
Poza tym można założyć nawet 2305 (więcej nie testowałem) kont na ten sam mail. haha.gif

@edit
I dodaj aktywację kont.

w miejsce email nie musi byc podany email wystarczy jakies literki pozniej zrobie aktywacje.Chyba ze ktos podrzuci by mi kod jak sprawdzic czy email jest poprawny i clase do wysylania maili.
zajrzalem ale niemoge znales tej zmienej (nie znam dobrze angielskiego)
Fifi209
Mail - wyrażenia

Klasa: phpmailer

@edit

$_SERVER['REMOTE_ADDR']

Cytat(bartek6949 @ 24.08.2009, 20:09:36 ) *
zajrzalem ale niemoge znales tej zmienej (nie znam dobrze angielskiego)

http://translate.google.pl/

Zawsze coś ;P
bartek6949
thx
Pawel_W
co do sprawdzenia poprawności email to http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Podstawy_...żeń_regularnych 2 przykład bodajże ;o

i takie pytanie jeszcze do autora, skoro nie potrafisz zrobić sensownej grafiki, a chciałbyś mieć grę via www to mógłbyś się przecież przyłączyć do jakiegoś zespołu i tworzyć grę z nimi smile.gif popatrz sobie na giełdę ofert, ostatnio zostały dodane 2 ogłoszenia że chętnie przyjmą osoby do pomocy przy takiej grze winksmiley.jpg
bartek6949
Cytat(Pawel_W @ 24.08.2009, 21:59:59 ) *
co do sprawdzenia poprawności email to http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Podstawy_...żeń_regularnych 2 przykład bodajże ;o

i takie pytanie jeszcze do autora, skoro nie potrafisz zrobić sensownej grafiki, a chciałbyś mieć grę via www to mógłbyś się przecież przyłączyć do jakiegoś zespołu i tworzyć grę z nimi smile.gif popatrz sobie na giełdę ofert, ostatnio zostały dodane 2 ogłoszenia że chętnie przyjmą osoby do pomocy przy takiej grze winksmiley.jpg

Jestem niepelnoletni a zadarmo robic nie bede a pozatym tworze gre dla hobby i dlatego ze mnie koledzy z klasy poprosili .A co sadzicie o tym wyglądzie??Pare zmian do poprzedniego.

Jezeli chodzi o [wolontariat] to przewaznie zalozyciel nic nie robi tylko rozkazuje i pozatym forum.php ten projek juz raz sie rozpadł bo ktos skasowal wszystko ,a jesli to sie powtorzy ??Nie oplaca sie pracowac z amatorami .Narazie jestem amatorem i nie mam zamiaru pracowac z opcymi ludzmi(nie z real).
Pawel_W
zostaw już ten wygląd bo tylko czas tracisz, lepiej silnikiem się zajmij bo na pewno dużo błędów jeszcze masz winksmiley.jpg
bartek6949
Dzisiaj wprowadzilem zabespieczenia w postaci potrzeby przepisania kodu ,sprawdzania poprawnosci emaila i czy sie nie powtarza w bazie,dodatkowo zrobilem atkywacje wysylana na email podany podczas rejestracji.
Fifi209
U alchemika mozesz naladowac sobie zycie.Aktuzalnie posiadza 77 punktow zycia.Mozesz naladowac swoje zycie maksymalnie do 100 punktow zycia.Ile punktow zycia chcesz kupic ??Jeden punkt kosztuje 2 sztuki zlota.

Ile chcę kupić? A czemu nie mogę wpisać ile chcę? Może chciałbym kupić tylko 8 pkt bo na tyle mnie stać?
bartek6949
fifi mysłalem zrobic suwak w niedługiej przyszlosci to zrobie.
beatou
Cytat(bartek6949 @ 24.08.2009, 22:26:52 ) *
opcymi ludzmi(nie z real).

Obejrzałem tą gierkę i fajnie że coś takiego robisz bo to Cię wiele nauczy. Może nawet ortografii jak Cię ludzie dalej będą za nią jechać na każdym kroku smile.gif może kiedyś dotrze smile.gif a uwierz mi że idąc na studia informatyczne kiedyś będziesz musiał napisać licencjat/magisterkę lub jakąkolwiek inną pracę winksmiley.jpg

Co do grafiki to ją zostaw bo jest jeszcze słabiej niż z kodowaniem winksmiley.jpg najlepiej poszukaj w szkole kogoś kogo znasz, kto zna się na grafie i by Ci zrobił layout. Chyba że masz ambicję zrobić całą grę sam... wtedy powiem Ci że minie kilka latek zanim zrobisz fajną grafę, napiszesz fajne teksty i zaprogramujesz to tak żeby nie było poważnych błędów.. lub nawet tych mniejszych.

dam ocenę 5/10 za poświęcony czas i chęć rozwoju. Punkty ujemne za ortografię, grafikę i niechlujność.
bartek6949
jest juz dostepna nowa wersia gry beta 1.5 zapraszam pod adres http://www.nowagra.ugu.pl/
Rookie
Podczas przeciągania przedmiotu z ekwipunku do plecaka:
Cytat
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home/bartek0707/domains/supergra.unl.pl/public_html/include/config.php on line 7
Nie udało połšczyc się z bazš danych. Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
bartek6949
Bardzo prosze o ocene nowej wersi gry.
emp
Gra jest nieprzemyślana całkowicie bez pomysłu. Dopóki nie zrobisz czegoś konkretnego nikt w to grać nie będzie. Gra niczym nie przyciąga.
Skoro sam mówisz że jesteś amatorem to:
Za same chęci i włożoną prace masz celujący
Grafika - średnia
Rozgrywka - średnia
Interfejs - kiepski

Jeżeli miałbym tą grę normalnie ocenić to na razie totalne dno, ale od czegoś trzeba zacząć od razu nie zrobisz gry na poziomie licz się z ostrą krytyką.
bartek6949
Dzieki emp ze jestes szczery .Odnosnie interfejsu masz jakies ciekawe pomysły??Jestem otwarty na propozycje.
emp
Nie znam się na interfejsach do gier, nie znam wymagań graczy. Kiedyś robiłem gry teraz już robię tylko systemy informatyczne. Mogę ci dać jedynie parę banalnych rad.

Stosuj identyfikacje wizualną ikony, obrazki kolory. Sam tekst trzeba przeczytać a ikonkę lub kolor wystarczy zauważyć i już wierz co się może pod nią kryć.

Podziel swoje menu kolorystycznie, dodaj ikony. Kolory muszą być odpowiednio dobrane nie tylko do menu ale i do ikon, okien np czerwone okno będzie ci się kojarzyło z zagrożenie , utratą czegoś, żółte z informacją, zielone z bezpieczeństwem, błękitne ze spokojem.

Nie bój się kolorów i stosuj raczej pastelowe żeby nie wyszła rażąca tęcza winksmiley.jpg
Ja w swoich systemach zawsze mam ikony które identyfikują element i użytkownik nie musi czytać i łapać co to jest i gdzie jest.

Ikone identyfikujesz o wiele szybciej niż tekst który musisz przeczytać.

Interfejs musi być jednolity należy zaplanować ( narysować ) sobie rodzaje menu , okien jakie się będzie stosować gdzie się je będzie stosować i nigdy nie stosować innych pomysłów.

Nie łam się tym że ci nie będzie wychodzić mi też kiedyś nie wychodziło. Nie jestem grafikiem, ale dziś radze sobie znakomicie.
Dawno temu też robiłem gre rpg tyle że w VB i wiele mnie to nauczyło przede wszystkim wytrwałości pierwsze ikony mi w ogóle nie wychodziły ale po zrobieniu 1000 ikon się nauczyłem także to czy zrobisz dobrą grę to jest tylko kwestia pracy i czasy jaki na to poświęcisz.

U góry jest główne menu jakie wtedy zrobiłem opiera się na ikonach tekst jest tylko po to żeby raz przeczytać potem już tylko szukasz ikonę gdy wiesz co ona oznacz i co się pod nią kryje

Lecz tak jak koledzy wyżej uważam że powinieneś się skupić na kodzie i silniku gry tylko pamiętaj nie planuj zrobić więcej niż dasz rade bo nigdy nie ukończysz projektu.

Pomyśl nad rzeczami których nikt nie ma. Dodaj jakieś innowacyjne oryginalne rzeczy które przyciągną graczy.
Ja np kiedyś chciałem zrobić grę Alfons The World is Yours winksmiley.jpg w której wcielasz się w alfonsa winksmiley.jpg budujesz domy , zatrudniasz dziewczyny ochronę. Wysyłasz dziewczyny na operacje plastyczne żeby więcej zysku przynosiły, kursy językowe żeby obsługiwał obcokrajowców. Z czasem w lokalach handlujesz narkotykami. Później handlujesz bronią , imigrantami jak twoje imperium się rozrośnie zatrudniasz prawdziwych gangsterów winksmiley.jpg Wydawało mi się to kiedyś oryginalne winksmiley.jpg Dziś jakbyś wykonała taką grę na przeglądarce pewnie by odniosła sukces mentalność młodzieży się zmieniła i takie rzeczy są teraz cool.
bartek6949
Bardzo prosze pisac dlaczego dajecie akurat takie oceny.Bo sama ankiete duzo mi nie daje.

Z tego co widze to polowa osob nawet sie nie zalogowała a dała ocene .Bardzo fajne osoby sa na tym forum umieja oceniac bez sprawdzenie co to wogule jest
lysiu
Cytat(punkomuzykant @ 27.09.2009, 20:03:47 ) *
Strasznie irytująca jest sytuacja gdy zbliżam się do krawędzi 2 przycisku od lewej jadąc z prawej strony i nagle zmieniają mi się łapy smile.gif To jest takie hmm niespodziewane a wszystko dlatego że jak widzę daliście akcję zależną od długości sceny /2. Lepszym wyjściem byłoby chyba najpierw sprawdzenie po której stronie jest kursor, potem czy jest hit test na mc i jeżeli tak i jest to bardziej lewa strona to zamiana rąk. Teraz nie dojechałem na przycisk a łapy się zmieniają i w tym momencie głupieję bo przez chwilę nie wiem gdzie jestem.

Mi ta gra nie działa, zarejestrowałem się, wszedłem w mroczny las i mam pustą stronę gdy wybiorę kierunek ;-( Jedyny plus z tej gry taki, że sięczegoś podczas jej tworzenia nauczysz.
slammer
A co tu jest nowego? Takich gier jest już kilkanaście i prawie wszystkie ze stajni gameforge.

- Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to całkiem niezłe zarządzenie ekwipunkiem z wykorzystaniem ajax. Jednak nie zmierzyłeś się tutaj z problem wielkości przedmiotów np. Miecz może zajmować 2 pola w pionie, a nóż tylko jedno pole.
- W zasadzie gra polega na pracy (8h) - co zgapiłeś np. z bitefight.
- Opcja wypraw chyba nie podlega komentarzom biggrin.gif nie wyobrażam sobie gracza który z niej korzysta. Czasy tekstówek już dawno minęły. Dlaczego nie mogę chodzić po mapie?
- Podoba mi się rezultat walki (na rundy) ale gdzie jest animacja? ( Dlaczego wilk nosi zbroje i chodzi z mieczem biggrin.gif )

Widać Twoje szczere chęci na zrobienie gry, ale wiele pracy przed Tobą. Na pocieszenie powiem Ci, że moja pierwsza gra wyglądała dużo gorzej. Podzielam zdanie przedmówcy, że jeśli na prawdę jesteś początkujący, to należą Ci się słowa uznania mimo wszystko.

Oceniam na średnio.

Podsumowując. Jesteśmy w dobie web 2.0, ale ta gra niestety nie kwalifikuje się nawet w 10% tongue.gif

EDIT:
Acha i jeszcze jedno - podejrzewam, że od złej strony zabrałeś się do pracy. Prace zawsze rozpoczynaj od projektu panelu administracyjnego.
frytek92
Główny problem gry to sam chyba nie wiesz o czym ona jest zauważ że wszelkie gry internetowe są o czymś
BiteFight o wojnie Wampirów z Wilkołakami,Plemiona o tworzeniu własnego imperium. A Ty dałeś tytuł grze "Super Gra".

Kompletnie nie trzyma się kupy poświeć parę dni na stworzenie fabuły albo daj wątek na paru forach
"Cześć mam takie umiejętności poszukuje ludzi do pisania fabuły" i już masz pierwszy krok za sobą.

Pomysł,Wykonanie - 1

Chęci - 6 + (Plus za fajnego Ajaxa tongue.gif)
bartek6949
Zapraszam do oceniania Gra mmorpg
Pawel_W
te reklamy trochę rozwalają stronę, na pw wysłałem Ci coś na ten temat winksmiley.jpg
bim2
Grafika należy do CipSoft GMBH i z tego co się domyślam, nie posiadasz praw do jej wykorzystania.

Gra średnia, chodzenie tylko i zabijanie (które na dodatek nie zawsze działa).
bartek6949
zabijanie dziala zawsze a pozatym grafike wykorzystuje tylko do testow
potreb
Cytat(bartek6949 @ 16.11.2009, 17:08:32 ) *
zabijanie dziala zawsze a pozatym grafike wykorzystuje tylko do testow

Ale upubliczniłeś ją, więc nie masz praw, do dalszego jej rozpowszechniania, jakby goście się dowiedzieli, że masz ich grafe dostałbyś pozew UE i nic byś nie zrobił, a później tłumacz się przed sądem.
MateuszS
Radzę uważać gdzie się rejestrujecie a przynajmniej podawajcie zmyślone hasła. Skoro nie działa to już wydaje się podejrzane.
bartek6949
Nie wiem czemu tak uwazasz MateuszScirka a pozatym powiedz co nie dziala to to naprawie i niestety chasla sa kodowane w md5 wiec nawet ja ich nie odczytam questionmark.gif
A tak przy okazji szkoda mi tych nade mną /\ sciana.gif
bim2
Poczytaj o tablicach tęczowych... Zresztą czemu ktoś miałby wierzyć na słowo? smile.gif Ja tam zawsze podaje zmyślone hasła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.