Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czego słuchamy w czasie wolnym od programowania :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
kryr
Dla czego tego sie nie da zrobic?
dvc
zastanawiam sie co ma mleko % i alkohol do muzyki?

hmm, moze po nich nie zwraca sie uwagi na muzyke jakiej sie slucha :?:
wool
Cytat
No to do dziela!
Skoro sa programy usuwajace wokal, to z tym wielkiego problemu nie powinno byc... winksmiley.jpg
Np. jaki?
kryr
Nie pamietam jak sie programik nazywal, poszukaj na jakims zagranicznym "szukaczu" :wink: >vocal remove< albo jakos tak, jest na 100% bo moj znajomy kiedys to sciagnal...
wool
A jakieś pewne linki do app tworzących moduły? Znalazłem pare ale wszystko popalone. Ten link co zamieściłem wyżej zawiera takie apps ale po zassaniu - error. Tradycyjnie żle ustwiony serwer rozwala pliki.
hyper
Owszem istnieja programy do usuwania wokalu z muzyki, ale plik musi byc specjalnie skompilowany, zeby dalo sie to dobrze zrobic. Jezeli np. oba kanaly sa identyczne to nic z tego nie wyjdzie.
wool
Szczerze wątpię w skuteczność usuwania wokalu przy pomocy takich programów :cry: A tak w ogóle to znlazłem tylko jeden.
mtq
To jeszcze ja Wam powiem, czego słucham...
Rocka...
Takie zespoły jak: Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, King Crimson, Nazareth... o tak, to jest to, co kocham! A niech ktoś spróbuje powiedzieć, że ich nie lubi aaevil.gif

:wink:
Mistycus
Cytat
A niech ktoś spróbuje powiedzieć, że ich nie lubi  :twisted:
Cóż uczynisz osobie, która... khmm... na razie nie kończę zdania :wink:
mtq
Cytat
Cóż uczynisz osobie, która... khmm... na razie nie kończę zdania :wink:

Lepiej nie pytaj i nie kończ aaevil.gif aaevil.gif :mrgreen:
Mistycus
Cytat
Lepiej nie pytaj i nie kończ    :twisted:  :twisted: :mrgreen:
Ok, ale czytając mój obecny podpis, nie trudno się domyślić, co sądzę o Twojej muzyce tongue.gif .
Palli
a ja powiem tak - nie ma to jak HH czyli da best Cypress Hill, Psycho Realm oraz troche mniej znani Deliquent Habits, SX-10... DRE, Snoop, Ice, Wu, te klimaty rzadza u mnie, ale przyznac musze - do roboty najlepiej nastraja Vangelis (Blade Runner Soundtracks roooooox)
Anarion
Ostatnio podoba mi sie Anathema - ale powiedzcie skad to sciagac skoro AG dead?
Palli
Kazaa, Direct Connect lub tego typu programy, do czasu, az nie wyjdzie nastepca AG - co zapewne stanie sie niedlugo... Wszysyc pamietamy chyba sytuacje z Napsterem, a wiec ciekawe co tym razem wymysla smile.gif))
ramze
A moim zdaniem techno (jungle i hardcore) jest the best, a klubbheads to czysta komercja i już mi się to przeżarło wszędzie to nigdzie dobrej muzyki.
GeoS
Ja bym do szeroko rozumianej techniawki dorzucil:
Astral Projections, Transwave, Da Hool, Chris Liberator, BrainStorm (bez skojarzen z Lotyszami), niesmiertelne Prodigy, Sun Project, Paul Oakenfeld, Carl Cox, Imperial Project, Westbam, Aural Planet, DJ Tomcraft, Kai Tracid, Juno Reactor, Hypertraxx, Mellow Trax, Members of Mayday, ...

PS Jak juz zaczelismy wymieniac, to powyzej fragment mojej skromnej playlisty smile.gif
Dan
HaIPeHaOPe:
Paktofonika - Kinamatografia
TeDe - S.P.O.R.T
Soundtrack "Blokersi"
SPRAWDŹ TO!!!
patrycjusz
blenders rządzi...
...zawsze chciałem mieć takie coś...!!!!
Belze
Jak ktos juz odgrzebal ten temat to sie wypowiem... Uwielbiam PunkRock/Stary Polski Rock czasem slucham Trance.... coraz rzadziej HH..
orson
witam ...

kurcze ... ale jestescie zasluchani ... topic zalozony 13:43 a juz ma 5 stron !! do wieczora bedzie ze 20 ...

a ja lubie:
kazda dobra muzyke ktora mi [subiektywnie] sie podoba
bez wzgledu na gatunek ...
np.:
gregorians
hey
metalica [nie wszystkie]
manic street preachers
iron maiden [nie wszystkie]
agent provocateur [red tape RULEZ]
kult
king krimson
i wiele wiele innych ...

cya
Seth
Cytat
kurcze ... ale jestescie zasluchani ... topic zalozony 13:43 a juz ma 5 stron !! do wieczora bedzie ze 20 ...

Temat zalozony: 09:54:28 4-05-2002 winksmiley.jpg
maciejk
i tak najlepszy zespol ktoremu nie dorowna metallica itp to NEGACJA !!! i to na dodatek polski i jeszcze z czestochowy
ps. wlokniarz miestrzem zuzla biggrin.gif
orson
witam ...

censored / scanner ... sorka biggrin.gif ... to byl czas ostatniego postu biggrin.gif ... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

cya
Zepco
No to jeszcze ja pozwolę sobie wymienić kilku ulubionych wykonawców:
Z muzy elektronicznej: Kitaro, Jean Michele Jarre, Vangelis, Klaus Schulze, Tangerine Dream.
Z trochę innej beczki: Adiemus, Era, Gregorians, Goran Bregovic, Moby, Republika, The Police, Sting.
A teraz czas na gitarowe brzemienia i gotyk: Therion, Closterkeller, TSA, Vader, Ploretaryat, Pat Metheny, Steve Hackett, Nightwish, Astrosis, Batalion D'amour.

Chyba nie wymieniłem wszystkich, ale wciąż poszukuję nowych ciekawych brzmień... Właśnie zgrywam Blind Guardian, zobaczymy jak się prezentują. :-)

Dla tych co lubią muzę adres do super źródełka: http:// ------- (edited - scanner)

===
Edit: Poprawka, kiedyś to było super źródełko. sad.gif Właśnie tam zajrzałem i chcą kasę za dostęp. Żeby ich chudy byk!
Czy wszystkie serwisy muszą tak robić?questionmark.gif
kliszaq
ja slucham muzyki na odchamianie: jazz we wszystkich odmianach (polecam Brand New Heavenies), pozatym muzyka naprawde rozna (malo techno i metalu), poza tym muzyka instrumentalna (klasyka wlacznie)...

8)
Seth
OT: Od wczoraj no-stop mysle o tytule pewnej piosenki. Byla ona we wczorajszym odcinku Nikity.
Wydaje mi sie, ze jest to piosenka Enigmy (jakas starsza) ale za chiny nie mogfe sobie przypomniec :/
Piosenka byla podczas sceny wybuchu jakiejs fabryki.

Moze ktos z was zna jej tytul ?
GeoS
Jesli Enigmy, to w srode moge Ci pozyczyc 4-5 plyt tej grupy (nie mozna sie ograniczac muzycznie i trzeba zwiedzac rozne zakamarki tego swiata - to w odniesieniu do mnie).
Seth
snitch.gif
Z mila checia... bede w srode chyba na WATcie to sie zdzwonimy smile.gif
GeoS
To daj wczesniej znac, ile mam wziac plytek i czy raczej te nowsze, czy starsze tongue.gif
spenalzo
Ajajaj... Seth: wczoraj usunąłeś temat o piractwie, a dzisiaj? tongue.gif
Seth
Pozyczanie plyt najblizszym znajomy, rodzinie i osobom spokrewnionym jest legalne.
spenalzo
Nie do końca jest legalne.
Seth
Jest legalne...
Cytat
Przepis art. 23 pr. aut. stanowi, że " Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno - urbanistycznego."

W ustępie drugim art. 23 pr. aut. czytamy natomiast, że zakres dozwolonego użytku osobistego obejmuje osoby pozostające w "związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego."
spenalzo
Cytat
W ustępie drugim art. 23 pr. aut. czytamy natomiast, że zakres dozwolonego użytku osobistego obejmuje osoby pozostające w "związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego."

Hmm takie cos pozwala sobie prawie dowolnie interpretować prawo... Jak mi ktoś udowodni, że pan X nie jest moim kumplem?
Seth
Niestety prawo nie jest doskonale.
Seth
Wraccajac do mojego pytania... juz mam odpowiedz: Enigma - "Beyond The Invisible" snitch.gif
Dzieki wielkie gajcy smile.gif
Barnaba
ja sobie slucham alternative, lokomotive, i folku polaczonego z rockiem
GeoS
Cytat
Wraccajac do mojego pytania... juz mam odpowiedz: Enigma - "Beyond The Invisible" snitch.gif
Dzieki wielkie gajcy smile.gif

No problemo. Jak cos, to sluze kolejnymi (starszymi) albumami.
[Regis]
Odpowiadajac na pytanie w temacie: Ja slucham muzy roznej tongue.gif Ale przede wszystkim Depeche Mode i wspomniana wczesniej Enigma smile.gif Poza tym ciezsze brzmienia, ale NIE metal... Ostatnio przypadla mi do gustu plyta Evanescence.
Jabol
ja lubie alternatywne brzmienia oraz klasycznego rocka ( i po trzosze metal oraz oczywiście techno - ale nieliczne ). oprócz tego punk.
ostatnio często słucham ( tak, fbsd ma dźwięk ):
The Bill, Dezerter, Włochaty, Big Cyc, Bjorg, Scorpions, Led Zepplin, U2, Linkin Park.
spenalzo
Ja lubię rock i metal (ale nie za ciężki): Hamerfall, Metallica, Blink 182, Nickelback.. Czasami lubie też posłuchać Deep Purple, Rogera Watersa, ZZ Top i Lynyrd Skynyrd.
maciejk
odium i negacja to dwa najlepsze zespoly w polsce!!!!!!!
GrayHat
HIP HOP produkcji Łomżyńskiej biggrin.gif
pagolik
Najlepsza muza to ta z reklamy ,,Kit Kat,, w tym samochodzie biggrin.gif:D:D
wassago
Cytat
Najlepsza muza to ta z reklamy ,,Kit Kat,, w tym samochodzie biggrin.gif:D:D

w czyim wykonaniu - pana czy pani? :wink:
pagolik
To chyba pani smile.gif Ale dokladniej to radio ;p
web86
Ja slucham przede wszystkim takich zespolow jak POD, Linkin Park, czasami techno, ostatnio duzo slucham sound-tracka z Matrixa 2 (Chateau wymiata...) winksmiley.jpg
Jabol
a ja ostatnio polubiłem Nirvankę oraz linkin parka
web86
Jabol podoba ci sie kawalek It the End Linkinow questionmark.gif A slyszales moze kawalek POD do matrix'a 2 (zapomnialem tytulu sad.gif - na teledysku zespol pokazywany jest w kodzie matrix'a)
Jabol
Cytat
Jabol podoba ci sie kawalek It the End Linkinow questionmark.gif A slyszales moze kawalek POD do matrix'a 2 (zapomnialem tytulu sad.gif - na teledysku zespol pokazywany jest w kodzie matrix'a)
Nie znam żadnej z nich 8)

ps. co do matrixa to kto z was widział kiedyś cmatrixa ( programik dla linuxa ) - fajna rzecz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.