Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: beta.prezydent.pl - dyskusja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Spawnm
Przykre , moja kasa idzie na jakąś sekte :/ To ja już wolę aby zrobili 3 kolejne strony niż postawili kolejny kościół ....

A wy się czepiacie 1 stronki , bo ktoś nagłośnił ...
mike
Cytat(Spawnm @ 28.07.2009, 15:36:51 ) *
A wy się czepiacie 1 stronki , bo ktoś nagłośnił ...
SLD walczy z Kościołem i nikt im nie pomaga. Tą jedną rzecz robią dobrze (że walczą).
Ale za każdym razem Rzyciński czy inny Pieronek czy Pierdonek obrzuca lewicowców błotem. Rzygać mi się chce jak myślę o Kościele w Polsce.
vokiel
Cytat(Spawnm @ 28.07.2009, 15:16:21 ) *
Państwo płaci na kościół że tak o nim wspominacie ?!?

Tak. 1,04% podatku dochodowego na Kościół Katolicki.

Cytat(batman @ 28.07.2009, 13:40:21 ) *
Zauważ, że nowa strona jest znacznie mniej Kaczyńska niż poprzednia. Teraz to jest rzeczywiście serwis prezydenta Polski, a nie Lecha Kaczyńskiego.

"Mniej Kaczyńska" biggrin.gif A to fakt. Z drugiej strony można było zmienić design i dac kaczyńskowość--; i też by było.

Tak sobie dumam... A jak to jest z aktualną stroną Prezydenta. Czy też jest na dedyku, ile kosztuje jej utrzymanie, kto się podjął jej stworzenia i za ile? Może utrzymanie tej nowej będzie tańsze niż tej obecnej... I będzie lepiej działać... Będzie głośno o nas w świecie, tutaj kryzys sryzys a Polska się nie ugina i pokazuje, że u nas jest bardzo dobrze, że możemy sobie pozwolić. To być może ściągnie nowych inwestorów...
blooregard
Cytat
~Spawnm odpowiedział za mnie.

Ale co odpowiedział? Że wydaję na kompa i prąd zamiast na biedne dzieci?
Jakoś muszę na życie zarobić, tak? Komputerów na powietrze jeszcze nikt nie wymyslił. Jakbym te pieniądze wydał na biedne dzieci, to po jakimś czasie sam bym potrzebował pomocy.
A tak - zarobię i na ten prąd, i na pomoc materialną dla kogoś potrzebującego też się znajdzie parę groszy. W miarę możliwości swoich oraz prawych (np. 1% podatku na fundacje pozytku publicznego) pomagam, i głodnemu, co mnie zaczepi na parkingu pod sklepem, też bułki i kawałka kiełbasy nie odmówię. Ale ja jestem głównie od zapewnienia mojej rodzinie środków do zycia. A od pomocy najbiedniejszym jest państwo, które zamiast to robić, trwoni kasę na nikomu nie potrzebne strony www.

Cytat
Strona ma za zadanie jedynie odświeżyć wizerunek prezydenta

Wiesz co? Jak Ci się będzie dom palił, a Straż nie dojedzie, bo im się skończy kasa na paliwo, głęboko w dupie będziesz miał wizerunek prezydenta.

Cytat
Oby więcej było takich odświeżeń. Wyjdzie to tylko na dobre.

Komu? Chyba tylko tym, którzy to robili.

Cytat
Wówczas jakiś urzędnik coś klepnie i będzie plan budowy nowej infrastruktury IT w Polce

Taaa, już to widzę. Jakoś Euro 2012 nie spowdowało "klepania" kontraktów na budowę np. A-2. Dopiero groźba dymisji ministra zmusiła go do podpisania umowy na ten ostatni odcinek z N. Tomyśla do Świecka. Wybacz, ale w Polsce w bajki to wierzą chyba tylko niemowlaki.

Cytat
Mieszkam w 3mieście i wiem co to są korki. Ale dlatego właśnie, że mieszkam w 3mieście, a nie w Warszawie, wbijam w metro, które jest strasznie drogie i mi niepotrzebne.

No tu Cię jestem w stanie zrozumieć z tym metrem. Ale na pewno jesteś w stanie znaleźć w Trójmieście przynajmniej 100 lepszych zastosowań dla 360 tysięcy, niz strona prezydenta.

Cytat
Ale za każdym razem Rzyciński czy inny Pieronek czy Pierdonek obrzuca lewicowców błotem. Rzygać mi się chce jak myślę o Kościele w Polsce.

@mike, zgodzę się z Tobą, ale sam przyznasz, że są w Polsce pożądni księża. Rodzynki zdażają się w każdej profesjii smile.gif

Poza tym część opinii o kościele w Polsce wyrabia największa w Polsce "familja" pod prężnym dowództwem swojego Padre i Capo di tutti capi.
mike
Cytat(blooregard @ 28.07.2009, 15:51:49 ) *
@mike, zgodzę się z Tobą, ale sam przyznasz, że są w Polsce pożądni księża. Rodzynki zdażają się w każdej profesjii smile.gif
No i co z tego, że są pożądni? Ja też jestem pożądny i podatki płacić muszę.
Znam, kilku pożądnych Świadków Jehowy a państwo nie pomaga im tak bardzo jak katolikom.

Uważam, że należe zerwać konkordat oraz opodatkować Kosćiół jak zwykłych przedsiębiorców. Przecież to jest jawne przymykanie oka na interesy obcego państwa (Watykan) na terenie RP.
blooregard
Cytat
No i co z tego, że są pożądni? Ja też jestem pożądny i podatki płacić muszę.

A, o to Ci chodziło. To tak, popieram Cię w pełni. I jeszcze dołożyłbym rolników z ich KRUS-em.

Cytat
Znam, kilku pożądnych Świadków Jehowy a państwo nie pomaga im tak bardzo jak katolikom.

Chyba nie masz wątpliwości, czemu? (ironia, jakby sie kto pytał)
Skoro czołowi politycy tego kraju reklamują sieci komórkowe dla "familji"...

Przecież "95% Polaków to katolicy".
Śmiech na sali. Statystyki z dupy wziętę, jak całe to państwo.

Ale co tam - radujmy się. Mamy nową stronę prezydenta.
I kto za to płaci?
"Pan płaci, Pani płaci".
wookieb
Cytat(blooregard @ 28.07.2009, 16:05:32 ) *
Chyba nie masz wątpliwości, czemu? (ironia, jakby sie kto pytał)

Więc dlaczego?

Cytat
"Pan płaci, Pani płaci".

Ci państwo smile.gif

To nie jedyne "marnotrawstwo". Pamiętacie sprawę podgrzewanego chodnika za 6mln zł?

P.s. Nie zdzierże tego szeryfa na stronie... Każda inna standardowa czcionka jest lepsza niż ta
batman
Cytat(blooregard @ 28.07.2009, 15:51:49 ) *
Ale co odpowiedział? Że wydaję na kompa i prąd zamiast na biedne dzieci?
Jakoś muszę na życie zarobić, tak? Komputerów na powietrze jeszcze nikt nie wymyslił.
Jeśli komputer jest włączony tylko wtedy, gdy pracujesz, to zwracam honor. Jeśli używasz go do rozrywki, to musisz mieć świadomość, że każda kilkowatogodzina powoduje śmierć dziecka.

Cytat
Wiesz co? Jak Ci się będzie dom palił, a Straż nie dojedzie, bo im się skończy kasa na paliwo, głęboko w dupie będziesz miał wizerunek prezydenta.
Jakoś spokojny jestem o straż i inne służby. Mają mniej kasy, ciężko im bilansować budżety, ale swoje robią. I szczerze wątpię, że przestaną.

Cytat
Taaa, już to widzę. Jakoś Euro 2012 nie spowdowało "klepania" kontraktów na budowę np. A-2. Dopiero groźba dymisji ministra zmusiła go do podpisania umowy na ten ostatni odcinek z N. Tomyśla do Świecka. Wybacz, ale w Polsce w bajki to wierzą chyba tylko niemowlaki.
Przecież ostatnie zdanie nie zostało napisane na poważnie. Nawet to zaznaczyłem.

Cytat
No tu Cię jestem w stanie zrozumieć z tym metrem. Ale na pewno jesteś w stanie znaleźć w Trójmieście przynajmniej 100 lepszych zastosowań dla 360 tysięcy, niz strona prezydenta.
Jest jedno takie zastosowanie - wywalić turystów, przez których są korki i syf się robi na plaży smile.gif

Zapominasz o najważniejszej kwestii. Ta kasa nie jest brana z jednego wielkiego wora, z którego czerpią wszyscy. Każda komórka ma swój budżet i jeśli ta kasa nie poszłaby na stronę, to poszłaby na papier do drukarek, kolejne małpki, paliwo do helikoptera lecącego na Jastarnię lub dowolny inny cel.

A biednymi dziećmi zajmuje się Pierwsza Dama - tak tu już się przyjęło, że żona prezydenta odpowiada za tą część prezydentury. Przeczytasz o tym na nowej stronie prezydenta smile.gif
blooregard
Cytat
Jeśli komputer jest włączony tylko wtedy, gdy pracujesz, to zwracam honor. Jeśli używasz go do rozrywki, to musisz mieć świadomość, że każda kilkowatogodzina powoduje śmierć dziecka.

W 90% tak właśnie jest. Nie używam komputera do rozrywki (nie gram, filmy oglądam bardzo rzadko, nie zostawiam na noc kompa, żeby się "nowości" z torrentów ściągnęły itp.) a te 10% to przypada na momenty, kiedy idę do WC lub zrobić sobie herbaty. Fakt, że nie pracuję non-stop, bo piszę też posty na forum, czytam jakieś tutoriale czy tez uczę się np. jakiejś nowej rzeczy itp.

Cytat
Jakoś spokojny jestem o straż i inne służby. Mają mniej kasy, ciężko im bilansować budżety, ale swoje robią. I szczerze wątpię, że przestaną.

Obyś się nie mylił, czego Tobie i sobie i wszystkim serdecznie życzę.

Cytat
Jest jedno takie zastosowanie - wywalić turystów, przez których są korki i syf się robi na plaży

A o dochodzie, jaki turyści przynoszą do budżetu samorządu pomyślałeś?

Cytat
Ta kasa nie jest brana z jednego wielkiego wora, z którego czerpią wszyscy. Każda komórka ma swój budżet i jeśli ta kasa nie poszłaby na stronę, to poszłaby na papier do drukarek, kolejne małpki, paliwo do helikoptera lecącego na Jastarnię lub dowolny inny cel.

Jest brana z jednego wora zwanego budżetem państwa. Państwo ma głowne źródło dochodu w postaci podatków (pośrednich i bezpośrednich), następnie ta kasa jest dzielona pomiędzy, jak to ująłeś, komórki. Ale źródło jest jedno: moje i Twoje podatki, płacone czy to w formie PIT (podatki bezpośrednie), czy też np. VAT, który bulisz w towarach i usługach (podatki pośrednie).
I z tych pieniędzy "komórka" pod postacią kancelarii PRP wydała sobie lekką rączką 360 tysi na stronę www.
Co do ich przeznaczenia, gdyby nie poszłą na stronę, to się z tobą zgadzam, że zostałaby roztrwoniona na jakieś głupoty. Ale gwarantuję Ci, że poza tą stroną, na te rzeczy co wymieniłeś też kasę wydadzą i będziemy stratni (my, czyli zwykli mieszkańcy) dwukrotnie.

Cytat
Więc dlaczego?

@wookieb: dlatego, że żadne inne wyznanie w Polsce nie ma darmowej reklamy w mediach, za sprawą relacji ze zlotów "familji" z udziałem prezesów wiodących partii politycznych, o żadnym innym wyznaniu w Polsce nie mówi się/pisze tak często, jak o kościele katolickim, dlatego, że w każdej telenoweli w naszej "misyjnej" TVP masz jakiegoś księdza/zakonnicę (a widziałeś buddyjskiego mnicha albo świadka Jehowy ?). Nie. Bo KK jest "poprawny politycznie". A np. świadkowie Jehowy traktowani są niemal jak sekta. Nie wiem czemu i czy słusznie, bo nie znam osobiście żadnego z nich i kojarzą mi się oni raczej ze starowinkami roznoszącymi jakieś gazetki (z całym szacunkiem dla nich).

Poza tym bezczelność KK w kwestii należności za "posługę" jest po prostu porażająca i sam miałem z tym dwukrotnie problem (raz w przypadku pogrzebu i raz ślubu), więc dla mnie KK jako instytucja jest spalona i nie ma tu żadnego znaczenia wiara czy wyznanie.

I najważniejsze: pomoc dla KK uwarunkowana jest jednym, podstawowym czynnikiem: dla polityków jest to nadal ogromny elektorat, na stratę którego nie mogą sobie pozwolić, więc jawne odtrącenie KK od koryta oznaczałoby samobójstwo polityczne. Rosnąca w siłę "familja" i ilość aktywnych jej członków też nie pozostawia złudzeń co do dalszego losu stosunków na linii Warszawa-Trouń. Bo to też są głosy wyborców.
Znajdź mi polityka, który teraz publicznie powie:stop. Albo inne wyznania na takich samych zasadach, albo oniec z pomocą z budżetu państwa.

W przypadku innych wyznań ilość głosów waha się w przedziale błędu statystycznego, więc nimi sobie państwo dupy nie zawraca, bo i po co.

Teraz już wiesz, dlaczego?

Cytat
A biednymi dziećmi zajmuje się Pierwsza Dama - tak tu już się przyjęło, że żona prezydenta odpowiada za tą część prezydentury. Przeczytasz o tym na nowej stronie prezydenta

Co do działalności M. Kaczyńskiej nie mam zastrzeżeń, bo raczej z obowiązków First Lady wywiązuje się całkiem całkiem.
vokiel
OT się robi, temat KrK to chyba nie to forum winksmiley.jpg

Wracając do tematu, to nawet VaGla na swoim prawnym blogu napisał parę słów
sztosz
Cytat(Spawnm @ 28.07.2009, 14:13:54 ) *
@blooregard => całe szczęście że nie ma kasy dla pielęgniarek i lekarzy , już teraz zarabiają zbyt wiele.

Zabawne że w tym wątku padają stwierdzenia że kolosalne pieniądze za omawianą stronę są jak najbardziej słuszne, oraz takie jak to przeze mnie cytowane.

Z całym szacunkiem, wolę żeby cała ta strona w pierony poszła, niż żeby mnie operował sfrustrowany lekarz. Jak sobie poczytam, to i stronę napiszę, samochód naprawię, a i pewnie posieję i plony zbiorę. Ale jak sobie poczytam, to dziecku czy żonie (nie, nie mam, ale chciałbym mieć kiedyś) nie uratuję operacją życia.

I takie pytanie na koniec: Jakie ty ~Spawnm masz kwalifikacje moralne żeby oceniać czy lekarze i pielęgniarki za mało zarabiają? Jak dobrze znasz realia polskiej służby zdrowia i z jakiej strony? Ile twoim zdaniem powinni zarabiać i jaką pracę wykonywać za dane pieniądze?
nasty
Inaczej byście gadali jakby to Wam tą stronę zlecono ;D
ayeo
Witam!

Jakby ktoś zainteresował się szczegółami tego przetargu to by tak nie krzyczał. Firma musi być duża, żeby być w stanie zapłacić ewentualne (duże) kary. Gigantyczna odpowiedzialność - wiadomo, jeden z najczęstszych ataków domorosłych hackerów. Kilku pracowników przydzielonych wyłącznie do tego projektu. Strona wykonana pewnie bardziej dla prestiżu niż pieniędzy. Cóż, jak ktoś robi serwisy pokroju NK w tydzień za 1500zł to faktycznie inna bajka.

Bardziej mnie załamują teksty o biednych dzieciach! Kurde! Panowie! Co ma jedno do drugiego!?

Pozdrawiam!
batman
Cytat
A o dochodzie, jaki turyści przynoszą do budżetu samorządu pomyślałeś?
Przecież pisałem to z przymrużeniem oka.

Cytat
Jest brana z jednego wora zwanego budżetem państwa. Państwo ma głowne źródło dochodu w postaci podatków (pośrednich i bezpośrednich), następnie ta kasa jest dzielona pomiędzy, jak to ująłeś, komórki. Ale źródło jest jedno: moje i Twoje podatki, płacone czy to w formie PIT (podatki bezpośrednie), czy też np. VAT, który bulisz w towarach i usługach (podatki pośrednie).
To nie działa ja domowy budżet. Nie możesz kupić mniej ziemniaków i więcej wydać na ciasteczka.
frytek92
Troche mi jest słabo jeżeli czytam tak głupie komentarze że to jest za drogo wg.mnie cena absolutnie okej mam kuzyna który pracuje jako programista i za zrobienie strony tez tak samo rozbudowanej firma daje 70 tys euro ale bez utrzymania na serwerze i administracja przez tylko 3 miesiące wiec wg mnie strona jak najbardziej okej.

Ps.Radze wam napisać wszystko co jest na tej stronie w 3-4 h przez 4 tygodnie haha.gif to zobaczycie co wam wyjdzie

Pozdrawiam.
netvalue
Ja również zgadzam się z przedmówcami którzy twierdzą iż cena jest jak najbardziej adekwatna do wykonanej pracy + odpowiedzialność, ale...

W czasach "kryzysu" gospodarczego , gdzie rząd i prezydent RP ograniczają i ucinają wydatki , dotacje oraz myślą o zwiększeniu podatków, taki serwis to pomyłka lub prościej mówiąc ZŁODZIEJSTWO PR.
rzymek01
cena tej strony wg mnie jest przystępna, a pieprzenie cały czas o kryzysie tylko denerwuje ...

PS.
Cytat(sztosz @ 28.07.2009, 22:56:42 ) *
Jak dobrze znasz realia polskiej służby zdrowia i z jakiej strony? Ile twoim zdaniem powinni zarabiać i jaką pracę wykonywać za dane pieniądze?

z życia:
kardiolog,
etat: brak danych
prywatnie: w tyg ok 50 pacjentów po 80zł, czyli w miesiącu 4000*4=16 000

to nie jest wg mnie mało sadsmiley02.gif

a jeszcze wiekszość bierze nawet za wypisanie nowej recepty sciana.gif
Pilsener
Niech sobie prywatna firma robi stronę i za milion (niestety często dzwonią z "bardzo poważnej" firmy, która osiąga przychody na poziomie 50 mln i oferują za stronę .... 1000 zł), ale z naszych podatków to się chyba nie godzi? Rząd, prezydent, sejm i te wszystkie centralne urzędy, agencje i fundusze celowe są rozdęte do granic absurdu, kancelaria prezydenta zatrudnia kilkaset osób, minister Rostowski ma 9-ciu wiceministrów - to jest normalne? A niech każdy urząd i urzędnik sobie zafundują stronę w cenie +50k, a na czym zrobił fortunę Prokom?

A czy w partii nie ma żadnych informatyków, którzy mogliby zrobić stronę społecznie? Tylko że do partii wstępuje się brać, a nie dawać.... gdyby ktoś chciał działać dla dobra ogółu to nie siedziałby w sejmie, tylko marnował się w jakimś monarze.

Cytat
był przetarg
- guzik mnie to obchodzi, że był, po prawie 10 latach współpracy z budżetówką wiem aż za dobrze, jak wyglądają te przetargi, prawda jest taka, że im więcej pieniędzy trafia w łapy partyjnych towarzyszy, tym więcej jest ich marnowanych, nawet gdyby na tą stronę wydali złotówkę, to prawdopodobnie i tak byłaby to złotówka zmarnowana (bo wyrzucona w błoto). Niestety politycy umieją przekonać społeczeństwo, żeby oddali im połowę dochodów a oni to sprawiedliwie podzielą - wg zasług dla partii oczywiście, świadomość społeczna polaków jest bardzo niska, uważają, że "im się należy" a nie potrafią skorelować istnienia kilku milionów w różny sposób uprzywilejowanych z własną biedą, myślą pewnie, że kiedyś partia im też da, więc chodzą na wybory i popierają ten system. Kiedyś był nawet taki sondaż: "czy rząd ma pomóc gónikom, hutnikom, stoczniowców, partyjnym towarzyszom?" - 90% na tak, następne pytanie "czy zgadzasz się zapłacić wyższy podatek, by rząd mógł pomóc górnikom, hutnikom itd." - 90% oczywiście na nie.
AboutMe
Cytat
ile w tym moze kosztowac dedyk

A kto przy alexa rank 200k potrzebuje dedyka? Wystarczy hosting za 20 zł. miesięcznie trochę zoptymalizować i będzie hulać że aż miło guitar.gif

Któryś z użytkowników pracuje u wykonawcy witryny (www.ideo.pl)? Dobrze tam płacą?
TomASS
Cytat
Duma rozpiera mą pierś, że prezydent RP ma taką zajefajną stronę za 360 kawałków.

Policz dobrze.
17 miesięcy
5 etatów - w Warszawie za każdego z tych pracowników trzeba dać minimum 4k na rękę to już jest 20k x 17 = 340k. Problem z takim "serwisem" i opłatą za utrzymanie jest taki sam jak z karetkami pogotowania - czy jeżdżą czy nie - za gotowość się płaci. A teraz, każdy z tych 5 etatowców ma prawo pójść na chorobowe, urlop, dni na żądanie, zmienić pracę itd itp.... gdzie opłaty za prawa autorskie za wykorzystane zdjęcia tych pozycji jest multum. Podsumowując firma, która się podejmie takiego zadania musi posiadać duży kapitał ludzki,a w takiej firmie dochodzą koszta "operacyjne" oraz "zarządzania" (pensje np. prawników, dyrektorów itd...). IMHO: cena jest jak najbardziej uzasadniona.

edit:
I jak ktoś pisze o kwocie 360 "kawałków" to jest w błędzie - prawdziwa kwota dla firmy to 297 802,00 zł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.