Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]pr0.nospor.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Stron: 1, 2
nospor
http://pr0.nospor.pl/

Hejka, stworzyłem taki bash.org tylko że z kawałkami programistycznymi.
Jak oceniacie? Coś dodać? Usunąć?

ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony
wewior
Fajny pomysł ;-)
Spróbuj oddzielić bardziej poszczególne elementy listy od siebie, np naprzemienne kolory albo chociaż linia oddzielająca, bo teraz trochę się zlewają kolejne posty.
Może stronicowanie też nad listą.
in5ane
Pomysł fajny dla nas programistów. Ale czy ludzie będą się tam udzielać i korzystać z tego? Jeżeli tak, to byłoby super. Nic tutaj w sumie więcej do oceny. Wszystko działa, no i pomysł fajny.
nospor
Cytat
albo chociaż linia oddzielająca

Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające?

Cytat
Ale czy ludzie będą się tam udzielać i korzystać z tego?
A któż to wie smile.gif Może chociaż z forum ludzie będą się dzielić co lepszymi kawałkami zamiast walić do tematu HUMOR smile.gif
wewior
Cytat(nospor @ 9.04.2013, 11:09:27 ) *
Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające?

No jest ale mnie się to zlewa tak nie do końca nie wiadomo co do czego, ale Twoje uznanie.
nospor
Cytat
ale Twoje uznanie.
Nie, nie moje. Użytkowników, dlatego pytam się o opinie. Jeśli faktycznie więcej osób będzie uważać że to się zlewa, to coś się pomyśli
!*!
Cytat(nospor @ 9.04.2013, 11:09:27 ) *

Za mało. Pamiętaj że kolory w tych odcieniach są widziane na każdym monitorze inaczej (kwestia jasności itd.). np. wchodząc na bash nie widzę prawie belek oddzielających na swoim LCD, a jak wejdę na starym CRT to są te odcienie szarości dobrze widoczne.

Poza tym łamiesz regulamin biggrin.gif Szablon nie jest Twojego autorstwa, użyłeś gotowca tongue.gif
nospor
Cytat
Poza tym łamiesz regulamin Szablon nie jest Twojego autorstwa, użyłeś gotowca
Tak i jest to jasno na stronie napisane. To raz
A po drugie: wyraźnie na początku napisałem:
Cytat
ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony
Może wyraziłem się nie jasno, więc doprecyzuję: nie oceniajcie szablonu, tylko funkcjonalnosc smile.gif

edit: dodałem linię kończącą oraz zwiększyłem odstęp. Mam nadzieję, że rozdzielenie się polepszyło smile.gif
kallosz

Przy minusowaniu wpisu z 1 na 0 nie pojawia się żadna wartość
nospor
Masz rację. To musi być jakiś błąd js/jQuery, bo mam taki kod:
j.find("span.vr").html(data.vresult);
gdzie data.vresult wynosi właśnie 0 (liczba)
Wystarczy zmienić odpowiedź z 0 liczba na 0 tekst i już zapisuje ją poprawnie.... dziwne... tak czy siak poprawione smile.gif
zordon
Parę kawałków fajnych, nawet się uśmiałem smile.gif Pomysł w miarę oklepany, ale jak będziesz miał masę krytyczną to może się to nawet rozkręcić.
Na stronie głównej oprócz krótkiego opisu powinieneś mieć parę najlepszych świeżych kawałków (to zachęca do przeglądania całości) + widoczny formularz do wrzucania treści - może z boku albo pod tymi najlepszymi - pod warunkiem, że będzie widoczny od razu po załadowaniu strony . Z tych treści będzie żył portal, wiec powinieneś ułatwić jak tylko się da ludziom ich dodawanie
nospor
Tak, oklepany, ale jakoś nigdzie nie widziałem czegoś stricte programistycznego.

Może te ostatnie najlepsze na głównej faktycznie to dobry pomysł. Zapewne wrzucę jutro bo zaraz spadam
zordon
Może opcja z możliwością cofnięcia swojego głosu (tzn możliwość kliknięcia "plusa", po tym jak kliknąłem "minusa")?
nospor
Dorzuciłem najlepsze na główną.

Cofnięcie głosu... hmm... chyba się da smile.gif

A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens.
Kofel
Pomysł bardzo oklepany, no ale cóż, kolejna strona do odwiedzin. wink.gif Tak jak pisali poprzednicy (a może i nie): na stronie głównej musi być jakiś content, aby zachęcić odwiedzającego wink.gif
Daiquiri
Cytat(nospor @ 10.04.2013, 10:41:55 ) *
A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens.
Komentarze często potrafią powalić jakościowo oryginał wink.gif.
!*!
Ale ktoś chamsko wkleił post z forum biggrin.gif

Cytat

Średni pomysł, bo niby co by tam maiło być prócz "haha" i "hihi" lub "suchar". Jak będzie coś rewelacyjnego, to i tak trafi to do działu Humor.

ps. jakby ktoś nie znał http://ircblog.php.pl/
nospor
Cytat
Może opcja z możliwością cofnięcia swojego głosu (tzn możliwość kliknięcia "plusa", po tym jak kliknąłem "minusa")?
Dodane.
red.orel
Pomysł stary. Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick). Teoretycznie mogę głosować 10 razy (pomniejsza mi ilość), po odświeżeniu otrzymuję informację że już głosowałem. Gdybym pracował przy tym kodzie, parametr result dla vote stanowiłby dla mnie zagadkę. Dlaczego przekazujesz (-)1, nie lepiej plus/minus up/down? Sądziłem że już tagu b nie używa się w warstwie prezentacji.
in5ane
Cytat(red.orel @ 10.04.2013, 17:45:13 ) *
Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick).
To ma problem!!! Nikt nie wyłącza JS w dzisiejszych czasach. Korzystasz z IE 5.5?
Cytat(red.orel @ 10.04.2013, 17:45:13 ) *
Sądziłem że już tagu b nie używa się w warstwie prezentacji.
W3C (w HTML 5) wspiera nadal ten tag, więc w czym widzisz problem? Szukasz dziury w całym?
Spawnm
Cytat
Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick).

A użytkownik z wyłączonym cookies nie zaloguje się na forum, i co z tego? Jego wybór.

Cytat
nospor 2013-04-09 09:48:05

Dał bym klikalny nick, aby osoba dodająca mogła np. dodać soje www. Ew. skoro masz rejestrację to niech będzie to linkiem do profilu.

nospor
Cytat
Teoretycznie mogę głosować 10 razy (pomniejsza mi ilość), po odświeżeniu otrzymuję informację że już głosowałem.
Nie bardzo rozumiem co tu napisałeś
Cytat
Gdybym pracował przy tym kodzie, parametr result dla vote stanowiłby dla mnie zagadkę
Też nie bardzo rozumiem o co ci tutaj chodzi... po pierwsze: result idzie jako odpowiedź ajaxa i użytkownika guzik powinno obchodzić co tu idzie,
po drugie jakbyś pracował na tym kodzie to bym ci wyjasnił co ten parametr oznacza smile.gif

Co do js to poprzednicy już się wypowiedzieli smile.gif

Cytat
Dał bym klikalny nick, aby osoba dodająca mogła np. dodać soje www. Ew. skoro masz rejestrację to niech będzie to linkiem do profilu.
W sumie można dodać. Zawsze to by może jakoś kogoś zachęciło do dodawania rzeczy smile.gif

edit:
Cytat
Dał bym klikalny nick, aby osoba dodająca mogła np. dodać soje www.

Dodane
red.orel
Uzależnianie bytu aplikacji od JS (gdzie wcale nie jest to wymagane) świadczy jedynie o ignorancji. Taka moda nastała, wciskać wszędzie JS, AJAX zapominając o pozostałościach. Uzależnienie forum od cookies wynika z tego iż HTTP jest protokołem bezstanowym - choć nie do końca są wymagane. in5ane wypowiedz się proszę, od kiedy to struktury mieszamy z prezentacją? To nie kółko wzajemnej adoracji, a miejsce gdzie można wyrazić własną ocenę - którą wystawiłem.
nospor, jeśli chodzi o response, zwracam honor. Pamiętaj że użytkownik to największy szkodnik, odbiorca końcowy produktu i paradoksalnie on jest najważniejszy.
nospor
Odsetek ludzi, którzy nie korzystają z js bo mają takie widzimisie, wynosi 0.1%? Może ciut więcej.
Jeśli z mojego serwisu zacznie korzystać choćby 2 osoby bez js to dorobię + i - by działało też bez js, na chwilę obecną nie widzę sensu....

Po namyśle:
W sumie roboty by to zrobić jest może z pół godzinki, jak będę się nudził to dorobię smile.gif

Wyjasnij mi proszę co miałeś na myśli z tym głosowaniem 10 razy. Rano zauwazyłem buga związanego z cofaniem głosu i się zastanawiam czy miałeś to na myśli czy może jeszcze coś innego.
!*!
Cytat(in5ane @ 10.04.2013, 23:13:06 ) *
To ma problem!!! Nikt nie wyłącza JS w dzisiejszych czasach. Korzystasz z IE 5.5? W3C (w HTML 5) wspiera nadal ten tag, więc w czym widzisz problem? Szukasz dziury w całym?

facepalmxd.gif pozostań sobie dalej w sferze uczciwości i ignoruj użytkowników, tylko dlatego że nie korzystają z przeglądarek, lub mają starsze modele telefonów. Wyjrzyj czasem za czubek własnego nosa.

nospor - kilknij kilka razy na plus/minus bardzo szybko, a głos zostanie oddany kilka razy.
nospor
Cytat
nospor - kilknij kilka razy na plus/minus bardzo szybko, a głos zostanie oddany kilka razy.
Fakt, ach te opóźnienia na serwerze smile.gif Poprawione smile.gif
!*!
Cytat(nospor @ 11.04.2013, 14:37:19 ) *
Fakt, ach te opóźnienia na serwerze smile.gif Poprawione smile.gif

Zrobiłeś dokładnie tak, jakby w PHP dać @ w kodzie, żeby nie było błędów tongue.gif

Na "double click" to działa, ale przepuść to sobie przez konsolę, lub wrzuć w pętlę.
nospor
Dobra, nie zrozumiałem ani krzty twojego ostatniego posta smile.gif Translate please smile.gif

edit: można już używać i bez js smile.gif

edit2: dobra, już chyba czaję Twój post. No ale tego już nie przeskoczę
!*!
Odpal dragonfly lub firebug i konsolę w nich, wklej kod odpowiedzialny za dodawanie głosu, szybko kilka razy pod rząd, lub w pętli i efekt masz jak przed poprawkami.
nospor
Tak, rozumiem. Ale tego już nie przeskoczę. Jak ktoś będzie chciał oszukiwać, to będzie oszukiwał smile.gif
!*!
To prawda, nie da się tego zablokować, chyba że zrobisz głosowanie przez rejestracje. Tak na luzie, to użyłbym tu evercookies, mało kto wie że jest coś takiego jak konsola, a co dopiero wpadnie na to że trzeba wyczyścić ciastka (razem z pamięcią podręczną), a nikt nikomu nie zabrania utrudniać życia biggrin.gif
nospor
Cytat
To prawda, nie da się tego zablokować, chyba że zrobisz głosowanie przez rejestracje.
Wtedy to już tylko ja będę głosował wink.gif
markonix
Głosowanie nie ma tu żadnych wartości komercyjnych czy po prostu nie płyną z tego żadne profity (np. konkursy, badania marketingowe) tak więc nie widzę tu sensu robienia niewiadomo jakich zabezpieczeń - tylko te podstawowe, zabezpieczające przed przypadkami np. owy dwuklik.

Co do dostępu bez JS to doceniam gdy strona działa bez niego i nie muszę dodawać filtru w NoScript (choć stronę nospor miałem już w wyjątkach, pewnie ze względu na shoutbox) smile.gif Nie ma przy tym jakiegoś większego nakładu pracy ponieważ ajax robi to samo - wysyła request na stronę www, a bez js to user wchodzi na stronę i wykonują tą samą akcje (nawet ten sam kontroler to może być), potem tylko różnica w informacji zwrotnej.
nospor
Cytat
Nie ma przy tym jakiegoś większego nakładu pracy ponieważ ajax robi to samo - wysyła request na stronę www, a bez js to user wchodzi na stronę i wykonują tą samą akcje (nawet ten sam kontroler to może być), potem tylko różnica w informacji zwrotnej.
Tak, dlatego dodanie tego zajęło mi 15 minut (a nie pół godziny jak wróżyłem wink.gif )

Nie ma to jak opieprz by zmotywować kogoś smile.gif
noe
Dobry pomysł smile.gif

Daj tam możliwość pobrania linka z #haszem abym mógł wysłać ludziom link do wpisu na liście, bo nie koniecznie mi się chce wchodzić lub szukać linku(po ok 15 sekundach doszedłem że link jest ukryty pod #37)

peace
nospor
@noe nie bardzo rozumiem. Sam przyznałeś, że link znajduje się pod numerkiem. Tak więc link jest. Co ja niby mam jeszcze udostępniać?
Evinek
Pewnie mu chodzi coś w stylu "Skopiuj link" i gdy klikniesz to pokazuje się link albo od razu kopiuje go.

Co do stronki to fajny pomysł, ale tak czy siak szablon nie pasuje. Fajnie jak byś zrobił jakiś własny.
Gdy za pierwszym razem czytałem wszystko to było zabawne. Teraz nawet nie chce mi się wchodzić, ale na pewno ktoś będzie korzystał z tego.
Życzę powodzenia. Ważne są pomysły.
nospor
No ale po co robić skopij link, skoro link jest dostępny?

Cytat
Gdy za pierwszym razem czytałem wszystko to było zabawne.
Życie serwisu zależy od ludzi. Jak nikt nie będzie nic dodawał to i serwis padnie - normalka.
in5ane
Cytat(!*! @ 11.04.2013, 13:25:04 ) *
facepalmxd.gif pozostań sobie dalej w sferze uczciwości i ignoruj użytkowników, tylko dlatego że nie korzystają z przeglądarek, lub mają starsze modele telefonów. Wyjrzyj czasem za czubek własnego nosa.
Co, ja ignoruje użytkowników? Kto w starym telefonie będzie przeglądał takie strony? Przecież jak już ktoś przegląda strony, to ma w miarę nowy telefon/smartphone, nikt na starym telefonie i może jeszcze malutkim wyświetlaczu nie będzie tego przeglądał. Poza tym ta strona nie jest ani responsywna ani nie ma wersji mobilnej. Słuchaj to tak jakbym miał kodować stronę pod IE 5.5 czy IE 6, bo może jedna osoba na dziesięć milionów korzysta z tego gówna. Trudno, tak jak powiedziałem, mają pecha. Wracając do JS, to zacznijmy od tego, że zwykły, przeciętny Kowalski nie wie, co to jest i na pewno tego nie wyłączy w przeglądarce. Tak samo jest z COOKIES, ludzie teraz wszędzie o tym czytają i myślisz, że ktoś to wyłączy? Nie sądzę.
Spawnm
Nie kodujesz strony pod ie5.5 i ie6? Jesteś podły! biggrin.gif
pyro
Równie dobrze można powiedzieć, że jesteś okrutną bestią, bo wymuszasz na swoich użytkownikach posiadanie przeglądarki.

ALE wypadałoby nauczyć się korzystać z tagów typu <noscript> i <noframes> wink.gif
red.orel
Chyba mało który z was był poza granicami kraju, gdzie jeszcze relikty z IE 5/6 funkcjonują (i to bardzo sprawnie). Nie wspominam nawet o USA. JavaScript w tym przypadku nie jest integralnym elementem strony.
in5ane
Cytat(red.orel @ 16.04.2013, 17:48:48 ) *
Chyba mało który z was był poza granicami kraju, gdzie jeszcze relikty z IE 5/6 funkcjonują (i to bardzo sprawnie). Nie wspominam nawet o USA. JavaScript w tym przypadku nie jest integralnym elementem strony.

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Z IE7 mało osób korzysta, a co dopiero z IE6. Oczywiście górują moje dwie ulubione Firefox i Chrome.

@edit: osobiście, gdy klient nie ma specjalnego życzenia, to sam już nie sprawdzam nawet, jak wygląda strona pod IE7. Zazwyczaj jest wszystko OK. Mamy rok 2013 i już jest IE10, czas idzie do przodu. To tak jakby programiści mieli pisać programy pod Windows 95. Na pewno i z czasem (ale to ju ż pewnie lata) odejdzie pisanie programów w wersjach 32 bitowych. Nie ma się co ogólnie sprzeczać na ten temat. Każdy ma inne zdanie. Skończmy ten off-topic, bo temat dotyczy pr0.nospor.pl smile.gif
!*!
Cytat(in5ane @ 16.04.2013, 16:19:31 ) *
Co, ja ignoruje użytkowników? Kto w starym telefonie będzie przeglądał takie strony? Przecież jak już ktoś przegląda strony, to ma w miarę nowy telefon/smartphone, nikt na starym telefonie i może jeszcze malutkim wyświetlaczu nie będzie tego przeglądał. Poza tym ta strona nie jest ani responsywna ani nie ma wersji mobilnej. Słuchaj to tak jakbym miał kodować stronę pod IE 5.5 czy IE 6, bo może jedna osoba na dziesięć milionów korzysta z tego gówna. Trudno, tak jak powiedziałem, mają pecha. Wracając do JS, to zacznijmy od tego, że zwykły, przeciętny Kowalski nie wie, co to jest i na pewno tego nie wyłączy w przeglądarce. Tak samo jest z COOKIES, ludzie teraz wszędzie o tym czytają i myślisz, że ktoś to wyłączy? Nie sądzę.

Twoja ignorancja jest po prostu śmieszna, żeby nie napisać żałosna. Inwalidów też tak dyskryminujesz? Tylko dlatego że zamiast przeglądarek, używają czytników w których nie ma JS? Brawo.
Nie Twój interes kto i w jakim urządzeniu/programie przegląda strony, a skoro dla Ciebie strona w telefonie musi być responsywna, to najwidoczniej jesteś bardzo młody i nie masz pojęcia o telefonach, ani przeglądarkach w nich działających (patrz opera), bo na komunię dostałeś iPhona.
in5ane
Ale nie musisz mi ubliżać, co? Sam mam zwykłego smartphone, jakiś Huawei z Playa i przeglądam strony. A co ja Dyskryminuje? Kodujesz stronę pod IE1 z 1995 roku dostępną w Windowsie 95? Są jakieś dupne firmy/sklepy korzystające nadal z Windowsa 95 czy 98. O kurcze, Ty chyba dyskryminujesz 0,000000000000000000001% ludzi korzystających z tej przeglądarki. Każdy ma swoje zdanie i tyle. Dla mnie to jest nisza, na która nie muszę zwracać uwagi. Takie mam zdanie po prostu. Co do JavaScript? No cóż, używałem, używam i będę używał i naprawdę nie interesuje mnie, że ktoś to wyłączył. To jest odsetek ludzi i tyle. Allegro dziś oparte jest o Ajax i co, oni zastanawiają się, że ktoś może JS wyłączył? Nie sądzę. Jest na Allegro wersja mobilna i również jest JS. To Ty na siłę próbujesz mi udowodnić, że trzeba brać każdego internautę pod uwagę. To właśnie ludzi trzeba nauczyć, że po to są nowe programy, nowe wersje, nowe aktualizacje i należy z tego korzystać. Na niektórych stronach, gdy tworzę, to sprawdzam, czy użytkownik nie korzysta z IE < 7. Jeżeli korzysta, to blokuję dostęp do strony i informuję go o wykonania aktualizacji, gdyż jego wersja przeglądarki jest przestarzała i tyle.

@edit: a co do inwalidów używających czytników, czy kodujesz swoje strony w HTML5? Jeśli tak, to dyskryminujesz inwalidów, gdyż obecnie żaden z czytników nie uwzględnia tej technologii.
Posio
@in5ane
W części Cię popieram, tylko teraz medal ma 2 różne strony. Robisz stronę dla siebie - oczywiście rób jak chcesz, możesz nawet udostępniać ją tylko polskim IP "dyskryminując" obcokrajowców ;> . Ale sprawa wyglada inaczej, gdy robisz coś dla kogoś i wszystko powinno działać wszędzie. Co do JS i różnych przyjmujących się technologii, jesli ktoś jest na tyle bystry, żeby wyłączyć JS / ciasteczka, to jest tez na tyle bystry, żeby włączyć to spowrotem. Co do telefonów, każda przeglądarka jaką widziałem ma coś takiego jak wybranie User Agent'a, ta opcja jest zazwyczaj bardzo dobrze widoczna, i jak dla mnie przy aktualnych predkosciach internetu 3G/H wersja moblina zdaje egzamin tylko wtedy kiedy jesteśmy w "dupie" ze słabym zasięgiem i transmisją EDGE. Jedynym problemem są chyba tylko pakiety które wciąż troche kosztują.

@!*!
Z twojej zaczepki o iPhonie można wywnioskować, że masz niespełnione marzenia co do prezentów na komunię ?

Co do strony o której mowa w temacie - dobry pomysł, dobre wykonanie, ale wg. mnie i tak nie wypali, ze względu na "smutną" społeczność.

btw. mogę sądzić się z Google o to, że na moim starym kompie z ie6 nie mogę odpalić Google Drive ? toż to dyskryminacja ...
!*!
@in5ane - nie ubliżyłem Ci tym, że być może jesteś młody. Allegro działa bez JS normalnie, poza wyświetleniem obrazków na liście, ale są one dostępne w głównym opisie produktu, więc Twój argument leży.
Im wcześniej zrozumiesz, że JS to tylko dodatek, tym lepiej będzie dla Ciebie.
Co do wersji mobilnych to widać, że za bardzo nie miałeś/nie masz z nimi do czynienia i ograniczasz się jedynie do nowego trendu responsywnego szablonu, zbudowanego przy pomocy JS i CSS3, a to stanowczo za mało.
Wyobraź sobie że np. na starej nokii 6610/c5, też można przeglądać internet, a popatrz jaki ma mały ekran, szok co? I na tym starym telefonie, bez problemu mogę przeglądać strony równie wygodnie, co na nowoczesnym smyraczu paluchem, głównie dzięki przeglądarce opera, która skaluje strony do wymiaru ekranu, lub "buduje" je po swojemu, gównie wyłączając styl, zostaje dobra nawigacja i treść, ale na starszych modelach ma tę wadę, że nie ma JS i co? Ktoś ma sobie darować głosowanie na śmieszny tekst, tylko dlatego, że amator napisał kod? Po raz kolejny gratuluję Ci ignorancji.

Jeśli chodzi o czytniki, chociażby dla osób niedowidzących, to tu Twoja wiedza też nie jest imponująca, i nie wiem skąd wygrzebałeś tę bzdurę o braku wsparcia dla HTML5. Widzisz, tak się składa, że wszystkie czytniki, czytają źródło strony jak leci, bo głownie na nim się opierają i nie ma to znaczenia czy jest to html4, html5, czy xml. Problemy pojawiają się dopiero przy treściach generowanych po załadowaniu źródła w JS, większość z tych z jakimi miałem od czynienia sobie nie poradzi, bo czytanie treści nie odbywa się w czasie rzeczywistym, zaraz po jakichkolwiek zmianach w drzewie DOM, tylko działa jak przeglądarka, pierw odczyta źródło i tak już pozostanie. To się zmienia, ale proces ten trwa jeszcze wolniej niż wycofanie IE6 z rynku, więc nie pisz mi tu bzdur o tym że czytniki nie wspierają html5.

@Posio - jak ja miałem komunię, to większości z Was w planach nie było, a głownie dostawało się zegarek czy aparat na kliszę, czasami taki który było trzeba przewijać ręcznie. iPhone nie jest moim marzeniem, ale nie widzę problemu żebym sam mógł sobie je spełnić.

edycja:
@in5ane i jeszcze jedno... daleko nie trzeba szukać, popatrz na swoje portfolio... Nie działa bez JS, a jakbym był klientem który wchodzi z telefonu, to już się z Tobą nie skontaktuję, bo niby jak? ... oj zlecenie Ci przepadło.
in5ane
@!*!: dobra, dobra, przyznaję rację. Nie będę się więcej wspierał, masz prawdopodobnie rację. Co powiesz na temat sprawdzania, czy użytkownik, ma włączone JS i dawanie dwóch różnych wersji danych rzeczy? Np. właśnie głosowanie. Przecież no jednak trzeba zaznaczyć, iż JS, ten właśnie dodatek (jak to fajnie nazwałeś) jest bardzo fajnym dodatkiem, który również czasem wspomaga działanie stron. Tak czy siak, przyznaję Ci rację, i już koniec kropka ;-)
kamil4u
Ta dyskusja moim zdaniem jest bez sensu. Wszystko zależy od konkretnego przypadku. Nie ma ogólnej zasady. Dla strony banku wszystko musi działać bez zarzutu bez JS. Dla strony klubu szachistów, tylko podstawowe operacje muszą być włączone bez JS( dać możliwość, niekoniecznie wygodę z użytkowania serwisu ), dla stron z newsami, strona musi być przygotowana pod telefony komórkowe, ale już o króliczku 12-leniej Kasi niekoniecznie

Oczywiście zawsze warto przygotować stronę bez JS i z. Na telefony komórkowe i bez, ale każdy przypadek należy rozpatrywać oddzielnie i przez pryzmat pieniędzy zleceniodawcy.

Pozdrawiam
viking
Oj, widać że nie pracujesz w banku wink.gif W banku większość funkcjonalności opiera się o JS i w większości przypadków nic nie zobaczysz albo posypie się całkowicie. I nikt tam na górze z biznesu nawet się przez moment nie zastanowi że ma być inaczej. Bo ma błyskać, animować, przyciągać wzrok i być cool.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.