Dla mnie sprawa jest jasna. C2D, bo to przełom prawie na miarę PIII.
Aha... I inna oczywista sprawa, skoro znalazłeś temat o laptopach, to czemu tam nie wypowiedziałeś się, zadając swoje pytania? Forum, to swego rodzaju Community, dobro wspólne. Moim zdaniem nikt nie jest tu po to żeby wałkować te same, lub podobne tematy z każdym od podstaw, od początku. Tylko raczej stworzyć jakąś "bazę wiedzy" subiektywnych opinii (ja w subiektywnych opiniach nie widzę nic złego) którą można przeszuka w prosty sposób. I nie widzę najmniejszego powodu, aby kolejne pytanie o netebooka, czy też procka do niego umieszczać w osobnym temacie. Zwłaszcza że pytanie jest tak banalne, przynajmniej to o wyborze procka

Co dają 64 bity?
Temat: Procesory 64 bitowe i korzysci wnioski sam wyciągnij.
Czy C2D jest aż tak wydajny? To zależy od modelu. przy tym samym taktowaniu bije AMD na łopatki tak jak K7/K8 biły P4. Do tego, ale to już raczej nie lapki, możliwości overclockingu ogromne, sam E4300 do 3 Ghz u kumpla podkręciliśmy bezproblemowo, dla mnie to był szok, nie myślałem, że to rzeczywiście aż takie cudo.
Porównanie laptopów? Ja bym brał HP, bo wolę matowe panele i tyle. Reszta porównywalna, na laptopach nie gram, więc nie ma dla mnie różnicy czy karta lepsza/gorsza. Przy C2D nie straszny mi nawet WMV w Full-HD, system operacyjny zaraz bym wyp***, bo mnie przy Viście skręca póki co

Dłuższy czas pracy na baterii teżrobi swoje u HP (ale tu kieruje się twoim postem

)
Wsparcie 64 bitowych procków... Hmm... w Windowsie bym nie nazwał tego wsparciem póki co, a pod GNU/Linuxem nie ma raczej problemów.