Pisząc skrypt dodawania artykułów do bazy danych napotkałem problem.
Ogólnie skrypt ma wyglądać tak:
Wchodzę w zakładkę dodaj pokazuje mi się lista rozwijalna wybieram to co chcę i klikam wybierz, następnie przechodzi mi do formularza i wpisując dane nie wysyła mi do bazy danych. Nie mam pojęcia dlaczego.
Proszę o pomoc(nie mogę sobie z tym poradzić już od wczoraj

dodaj.php
<?php if(!$_SESSION['access'] || !$_SESSION['login']) { } include('include/db.php'); { $wyb = $_POST['id']; { } } { echo '<form action="index.php?page=dodaj&wpis=1" method="post"> <br />Wybierz kategorię:<br /><br /><select name="id"> <option value="testy">Testy</option> <option value="arkusz_kalkulacyjny">Arkusz kalkulacyjny</option> <option value="bazy_danych">Bazy danych</option> </select> <input name="wybierz" type="submit" value="Wybierz" /> <br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } elseif($_POST['id']) { { echo '<form action="index.php?page=dodaj&wpis=2" enctype="multipart/form-data" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="dodaj" value="wartość" /> <br />Nazwa:<br /><input type="text" name="nazwa" value="'.$_POST['nazwa'].'" /><br /><br /> Treść:<br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" id="textarea" id="textarea">'.$_POST['tresc'].'</textarea><br /><br />'; echo '<br /><br /> Plik:<br /><input type="file" name="plik" /><br /><br /> <input name="dodaj" type="submit" value="Dodaj"> <input name="wyczysc" type="reset" value="Wyczyść"> </form><br /><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } else { echo '<form action="index.php?page=dodaj&wpis=2" enctype="multipart/form-data" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="dodaj" value="wartość" /> <br />Nazwa:<br /><input type="text" name="nazwa" value="Nazwa" /><br /><br /> Treść:<br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" id="textarea" id="textarea">Treść</textarea><br /><br />'; echo '<br /><br /> Plik:<br /><input type="file" name="plik" /><br /><br /> <input name="dodaj" type="submit" value="Dodaj"> <input name="wyczysc" type="reset" value="Wyczyść"> </form><br /><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } { if($_GET['wpis']==2) { $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; $plik_type = $_FILES['plik']['type']; { if(($ext1 == 'jpg') || ($ext1 == 'JPG') || ($ext1 == 'jpeg') || ($ext1 == 'JPEG') || ($ext1 == 'png') || ($ext1 == 'PNG') || ($ext1 == 'gif') || ($ext1 == 'GIF')) { if($wyb=='testy') { echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!<br /><br />"; $zapytanie = "INSERT INTO `testy` (`nazwa`, `tresc`, `plik`, `adres`) VALUES ('".$nazwa."', '".$tresc."', 'upload/testy/".$plik_nazwa."', '/testy')"; $zapytanie2 = 'UPDATE `testy` SET `numer`= "'.$last_insert_id.'.html" WHERE `id`="'.$last_insert_id.'"'; } elseif($wyb=='arkusz_kalkulacyjny') { echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!<br /><br />"; $zapytanie = "INSERT INTO `arkusz_kalkulacyjny` (`nazwa`, `tresc`, `plik`, `adres`) VALUES ('".$nazwa."', '".$tresc."', 'upload/arkusz_kalkulacyjny/".$plik_nazwa."', '/arkusz_kalkulacyjny')"; $zapytanie2 = 'UPDATE `arkusz_kalkulacyjny` SET `numer`= "'.$last_insert_id.'.html" WHERE `id`="'.$last_insert_id.'"'; } elseif($wyb=='bazy_danych') { echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!<br /><br />"; $zapytanie = "INSERT INTO `bazy_danych` (`nazwa`, `tresc`, `plik`, `adres`) VALUES ('".$nazwa."', '".$tresc."', 'upload/bazy_danych/".$plik_nazwa."', '/bazy_danych')"; $zapytanie2 = 'UPDATE `bazy_danych` SET `numer`= "'.$last_insert_id.'.html" WHERE `id`="'.$last_insert_id.'"'; } } } else { echo '<div style="text-align:center;"><font color="red"><br />Zły format pliku!</font><br /><a style="text-decoration: none;" onclick="history.back();">Wróć do edycji</a></div><br />'; } } } if($_POST['send']) { { if($idzapytania === TRUE) { } else { echo '<div style="text-align:center;"><font color="red"><b>Nie udało się dodać notki. Proszę spróbować za jakiś czas!</b></font></div><br />'; } } } } ?>
Z góry dziękuje i pozdrawiam,
nansss