Cytat(ShadowD @ 21.02.2012, 18:41:46 )

No tego ro raczej nic nie rozczyta, ale osobiście mam odczucie "braku komfortu" psychicznego patrząc na taki teks - jest po prostu nie przyjemnie w odbiorze, nie wiem w dodatku czy każdy da radę z takim tekstem.
Co do stwierdzenia o złamaniu captchy w flash - wszystko jest możliwe, robisz printa i sprawdzasz go, a nie sam flash.
Ja jak miał bym zabezpieczyć coś jak najbardziej się da zrobił bym tak: flash nie wyświetlający całości napisu na raz a jedynie jego fragment (1/4) i bardzo szybko zmieniające się tak by oko dostrzegało jeden obrazek, a pomiędzy nimi dał fałszywki "w całości napisane" nie podzielone, ale za każdym razem inne tak by człowiek nie dostrzegał ich w prędkości zmian. - Tylko po co tak kombinować.
Ta captcha tez nie jest nie do złamania. Gdyby kazda klatke tej animacji potraktowac filtrem wykrywajacym krawedzie, to z co x klatki wyjdzie nam jedna litera - ta litera ktora jest najbardziej wyprostowana, reszta jest zaokraglona. komputer rozpozna wyprostowana, reszte nie. teraz wystarczy zeskanowac wszystkie klatki, zlepic je w jedna calosc, na co 3 bedzie litera zdatna do odczytania. i moze nam to dobry ocr odczyta. teraz wystarczy trafic w kolejnosc i zaczac od dobrej litery - jest 6 liter czyli teoretycznie jedną na 6 captch rozwiazemy poprawnie. Bot ma dzien i noc na próbowanie.
Poza tym wygenerowanie czegos takiego w duzej ilosci to spory narzut wydajnosciowy. podejrzewam ze recaptcha jest nadal znacznie skuteczniejsza i lzejsza dla serwerow.