Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eclipse php IDE
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Stron: 1, 2, 3, 4
Komodo
Witam
dopiero zaczynam pracę z Eclipse + PHP i mam pewien problem. Jak odpalam projekt (RUN), to nie znajduje mi mojej strony php (projekt znajduje się gdzieś w Documents and settings). Domyślam się, że istnieje pewnie opcja, która ten mój uruchamiany projekt kopiuje do katalogu \htdocs\ od Apache i dopiero uruchamia (albo robi jakiś link w to miejsce), w każdym bądź razie nie mogę się czegoś takiego doszukać. Jak to rozwiązać?

System to Win XP, Apache, php i eclipse pdt, wszystko w najnowszych stabilnych wersjach.
NuLL
Zrob sobie Workspace w katalogu serwera - wtedy wszystko jest najprostsze smile.gif Mozesz ogladac efekty swojej we wbudowanej przegladarce badz gdziekolwiek gdzie widzisz http://localhost smile.gif
gam3r
Witam,
wie ktoś czy można a jeśli tak to jak zintegrować kompilator Visual Studio 2005 EE z Eclipse Europa?
nrm
Czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie (bo googlanie nic nie dało) co powoduje ciągłe zwisy Eclipse 3.3.2 PDT Aptana (linux), w tym notoryczne, nie wiem nawet jak to nazwać, "psucie" widoku okien (nagle albo znika kolorowanie -> trzeba wstawić gdziekolwiek znak i kolorowanie wraca; albo nagle kod okienka jest rozrzucany po całym ekranie (exclamation.gif!) jest totalna kaszana wizualna, zostaje tylko wyłączenie pliku i włączenie ponownie. DRAMAT. Próbowałem różnych wersji i ciągle jest to samo, jestem bliski załamania winksmiley.jpg
DeyV
Pod windowsem podobny problem rozwiązało zainstalowanie innej wersji java. (u mnie problem wiązał się chyba z różnicami pomiędzy wersjami 32 i 64 bitowymi)
empathon
http://blog.rodziewicz.com.pl/2008/05/05/e...-i-jvm-64-bity/
Mam nadzieję, że komuś się przyda smile.gif
nrm
Cytat(DeyV @ 3.05.2008, 09:43:27 ) *
Pod windowsem podobny problem rozwiązało zainstalowanie innej wersji java. (u mnie problem wiązał się chyba z różnicami pomiędzy wersjami 32 i 64 bitowymi)

Mam 32b, nawet zmieniłem jave na jakieś openjdk z ubuntu i to samo. 5 minut pracy i kaszana na ekranie. dramat, się zaraz załamię bo to utrudnia pracę na żadne inne edytory nie wchodzą w ogóle w grę.
empathon
Cytat(normanos @ 6.05.2008, 13:52:54 ) *
Mam 32b, nawet zmieniłem jave na jakieś openjdk z ubuntu i to samo. 5 minut pracy i kaszana na ekranie. dramat, się zaraz załamię bo to utrudnia pracę na żadne inne edytory nie wchodzą w ogóle w grę.

Odpal eclipse z konsoli i obserwuj jakimi informacjami Cię uraczy.
Osobiście obstawiam GTK.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.