Jestem tu pierwszy raz i mam wielką nadzieję, że moje pytanie nie jest bardzo głupie.
Znalazłam prosty skrypt php do wysyłania wiadomości email ze strony:
<?php { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'xx@gmail.com'; // Adres e-mail adresata $subject = 'Wiadomość od odwiedzającego stronę www.....pl'; // Temat listu $message = 'Dziękujemy za wysłanie wiadomości.'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Spróbuj jeszcze raz.'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { { { } } } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <form action="?" method="post" name="formularz"> <p align="center"> <table border="0" width="345"><tr><td><font face="Arial" color="#3b6345" size="2"> Podaj adres e-mail, na jaki chcesz otrzymać odpowiedź:<br> <input name='adres_email' size='20' value =''><br> Wpisz wiadomość: <textarea id="opis" name="opis" cols="40" rows="10"></textarea><br> <p align="right"><input type="button" value="Wyślij wiadomość" onClick="check()"></p></font></td></tr></table></p> </form> <?php } ?>
Ten sam skrypt użyłam tutaj ... i tutaj .... Na pierwszej stronie działa tak jak powinien, na drugiej wiadomość niby wysyła się, ale nie dochodzi na moją skrzynkę.
Żeby sprawdzić czy to nie wina jakiegoś błędu w pliku umieściłam plik ze ... na serwerze ... --> ..., i okazało się, że tam działa.
Pozdrawiam,
Moon-Flower
Znalazłam rozwiązanie, temat do zamknięcia.