Cytat(NetJaro @ 18.06.2006, 08:53 )

Ja polecam ionCube. Oczywiście płatny, płacisz za oprogramowanie do kodowania. Ma bardzo dużo możliwości kodowania!. Jego największą zaletą jest to, że nie trzeba instalowac żadnych dodatkowych modułów (bibliotek) do serwera - aby skrypt działał wystarczy wgrac folder z odpowiednimi plikami (kilka plików .php ale mozna usunąc zbędne i kilka plików jako do wczytania przez chyba funkcję system()
Cytat(NetJaro @ 18.06.2006, 12:17 )

Mało który usługodawca blokuje funkcję.. kiedyś to była podstawa

A co do dekoderów - znajdź mi

Ja znalazłem jeden gdzie koszt wynosił 20€ - sprawdziłem, opłaciłem i gościa nie ma, kasy nie ma a tym bardziej skryptu odkodowanego

Nie znam administratora, który zostawia system(), exec() niezablokowane. Bardzo niewiele serwerów ma tą opcję włączoną. W poprzedniej pracy administrator nie dopuszczał użycia żadnej z tych funkcji nawet na serwerze testowym. Nie mówie już o dl() ponieważ ta funkcja jest domyślnie wyłączona i w przyszłości (PHP6) jej nie będzie, tzn. będzie dostępna tylko w CLI, zatem w grę będzie wchodzić modyfikacja php.ini. Dlatego też twierdzenie, że nie trzeba instalować dodatkowych modułów uważam za śmieszne tak samo jak fakt, że najwyraźniej chyba nawet nie przyglądałeś się bliżej kodowi który wywala z siebie ionCube. Jest tam wyraźnie wykonywany dl() wraz ze sklejaniem ciągu z dll/so, który ma być wczytany.