Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z session_start();
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
FliSs_tCv
Witam mam problem z przekazaniem danych za pomocą sesji na stronie. W każdym pliku mam:
  1. <?php
  2. ?>

następnemu plikow daje:
  1. <?php
  2.  
  3. var_dump($_SESSION['koszyk']);
  4. ?>

i otrzymuje NULL czyli dane wg nie są przekazywane sesją <hmm> dlaczego ?

koszyk.php: http://rafb.net/p/8wQl4d18.html
add.php: http://rafb.net/p/2VT4bQ73.html

podałem linki do kodu plików abyście mogli zobaczyć że są tam podane session_start(); ...
Hazel
Pytał się najpierw mnie, i mu nie pomogłem, bo nie potrafię, może ktoś wymyśli, dlaczego z jednego pliku do drugiego przesyła sesje, a z drugiego do trzeciego nie, mimo obeności session_start() we wszystkich trzech blinksmiley.gif
strife
Spróbuj umieścić session_start na początku pliku zanim cokolwiek wyślesz do przeglądarki. Potem sprawdzaj w każdym pliku zawartośc sesji poprzez:

1. <?php
  2. echo '<pre>';
  3. var_export($_SESSION);
  4. echo '</pre>';
  5. ?>

Sprawdź to i napisz, to będziemy myśleć dalej :]
FliSs_tCv
a więc może sam zobaczysz na stronie podaje linka wejdź w dział pizza czy tam danie i dalej postępuj jak chcesz aż do koszyka smile.gif lepiej jak zobaczysz jak to wygląda niż ja mam to jakoś źle przekazać smile.gif kliknij tutaj
strife
No doszedłem do końca i otrzymałem tablicę:

Kod
array (
  'koszyk' =>
  array (
    'pizza' =>
    array (
      'Napoli' =>
      array (
        'nazwa' => 'Napoli',
        'ilosc' => '1',
        'wielkosc' => 'd',
        'uwagi' => '',
        'dodatki' => NULL,
      ),
    ),
  ),

Teraz czekam na pizze smile.gif Pracuje na Operze w tej chwili, kiedyś miałem problem z sesjami, jak miałem błędne kodowanie, tzn. tylko IE się krzaczyło i sesje nie były przesyłane, zobacz też to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.