Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Składanie PC
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Stron: 1, 2
ShadowD
Xp z tego co wiem to obsługuje prawie 3,5GB.

Sam vist obsługiwałem przez krótki czas wręcz po 10 min może z 5 razy i nie mogę wyrazić swojego zdania, więc nie wiem czy opłaca się na vistę przejść. W internecie znajduje się wiele tekstów (nawet na forum.php.pl) które nie są zbytnio nastawione do visty. Sam nie potrafię zadecydować jedyne co mnie skania to direx10 full i 4Gb ramu jednak na przeciw mam przyzwyczajenie do Xp.

Jak jeszcze ktoś mugł by się wypowiedzieć na to lub inne pytanie z poprzedniego mojego posta był bym wdzięczny...
l0ud
Akurat RAM nie jest tutaj wyznacznikiem w wyborze systemu - z tego co mi wiadomo, ani 32-bitowa wersja XP ani Visty nie zaadresuje tych 4GB. Istnieją oczywiście odpowiedniki 64-bitowe, z tym, że 64 bitowa wersja XP jest tylko po angielsku i ciężko ją dostać. Vista x64 jest bardziej rozpowszechniona.
bim2
Vista obsłuży 4gb RAMU, trochę naokoło, ale jednak. Ja polecam jednak Viste z wyłączonym trybem powiadamiania o "teoretycznie niebezpiecznej aplikacji". Bardzo przyjemnie się ją użytkuje.
kwiateusz
Ukrócając dywagacje na temat ramu: http://forum.msi-polska.pl/index.php?topic=2249.0 nawet z sensem wyjaśnia wszelkie teorie spiskowe smile.gif
ShadowD
Ok dzięki nawet nie miałem pojęcia o czymś takim jak rezerwacja ram. ;p

Nadal oczekuję na odpowiedzi na pytania:

1. Czy opłaca się kupować klawiaturę dla gracza??
2. Jeśli if($pytanie['1']==TRUE) to jaką g11, g15 GAMING, g15??
3. Czy na sprzęcie za ~5,5k opłaca się instalować xp czy już na viste iść??
4. Jakie słuchawki polecicie (najlepiej USB) za cenę ~100zł questionmark.gif
5. Czy owe klawiatury a w zasadzie ich porty USB pociągną myszkę mx revolution, czy podłączanie tam myszki w ogóle ma sens? questionmark.gif ?
.radex
1. Skoro już i tak wydajesz tyle kasy (5,5k) na komputer, to wypadałoby kupić porządną klawiaturę winksmiley.jpg
4. Słuchawki są niezdrowe dla uszu tongue.gif
ShadowD
Jak mógł byś poradzić jaką klawiaturę był bym wdzięczny.

Co do słuchawek to może i masz rację ale czasem zachodzi potrzeba rozmowy na ts której np rodzice nie powinni słyszeć czy inny przykład kolega się zdenerwował i zaczyna ... więc lepiej mieć słuchawki.
bim2
http://www.komputronik.pl/Klawiatury/Logit...pelny,id,44514/ [bezprzewodowa]

Używam przewodowej i bardzo sobie chwalę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.