Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc ze stopką
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
timon27
Mam pytanie jak zrobić stopkę (jaki styl w css, ewentualnie jaki skrypt JS), która jest przyklejona do dołu BODY gdy strona jest długa, zaś przyklejona do dołu okna gdy strona jest krótka. "krótka" oznacza iż na stronie jest tak mało tekstu, że nie pojawiają się paski przewijania.

Htmle mam tworzone na ogół automatycznie więc nie wiem czy strona będzie długa, więc nie satysfakcjonuje mnie dotychczasowe rozwiązanie dwu różnych stopek do różnych podstron.

Aby zwizualizować:

Stopki przyklejone do dołu BODY:
- długa strona - przestarzały link - prawidłowo
- krótka strona - przestarzały link - brzydko (za stopką jest biel)
Stopki przyklejone do dołu okna:
- długa strona - przestarzały link - brzydko (w Firefoxie) stopka na tekscie
- krótka strona - przestarzały link - prawidłowo
ShadowD
Możesz w procentach określić minimalną wysokość i powinno być ok...
timon27
Proszę o bardziej precyzyjną odpowiedź. Mówimy o stopce, a raczej nie chodziło Ci aby modyfikować wysokość stopki bo ta ma stałą wysokość. Jeśli chodzi o body to nie działa sad.gif
Próbowałem z <Body height=100%> oraz to samo w css.
ShadowD
W ogóle to mówimy o css i o wysokości div z treścią strony...

Pozdrawiam
timon27
Średnio mi się to podoba - pakować wszystko do diva, pasek przewijania wstawiać do diva, ustawiać marginesy itp., ale przetestowałem i działa poprawnie.
Dzięki

EDIT:

Właśnie się zorientowałem: to nie rozwiązuje mojego problemu!

Jak wrzuciłem całą stronę do diva o height:100% to stopka jest na dole okna (przy dużej zawartości), a przecież chciałem by była wtedy na dole body. Powtarzam me pytanie: jak to zrobić?
timon27
Dzięki, to rozwiązuje mój problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.