Jeśli chodzi o laptopy to dla mnie istnieją tylko trzy marki: Toshiba, Dell i HP - niczego innego bym nie kupił 

Zgadzam się z tym. Np. Acer - dla mnie to zbyt dużo w środku za taką cenę, co świadczy o tym, że sam sprzęt użyty jest albo testowany, albo z odpadków produkcji - w każdym bądź razie - ja kupiłem Toshiba Satellite L100-112 + 1gb ram - jestem bardzo zadowolony z tego - niestety nie miałem więcej środków na zakupienie czegoś z wyższej półki.
Czy ktoś z Was zwrócił uwagę, na to, że taki Acer kosztuje tanio i zazwyczaj ma wiele w sobie, a np. Toshiba z takimi parametrami to jakoś 2 razy więcej kosztuje ? Dobra, to prawda, ale czy ktoś zwrócił jeszcze przy tym uwagę, że taka Toshiba żyje z 4 razy dłużej niż taki Acer ?
Mam kilka już sprawdzonych przypadków z Acer'ami - zazwyczaj mają krótką żywotność, chyba, że ktoś ma łud szczęścia i trafi na nieliczny model, który pożyje dłużej.
Jeszcze do tego wszystkiego, laptopy FS też są godne polecenia.

Witam,
a jakie są Wasze doświadczenia jeśli chodzi o matryce?
a jakie są Wasze doświadczenia jeśli chodzi o matryce?
Nigdy szklane - tylko matowe - a matowe to w Acer'ach żadkość (o ile takie są, bo nie wiem)

Fajne piękne te szklane itp. ale spróbujcie pracować w podróży, albo przy oknie. Szlak by człowieka trafił, a nie człowiek by cokolwiek napisał w takich warunkach. :-D
Jeszcze jedna rzecz, wyjście na dodatkowy monitor - to jest piękna rzecz. Ja pracuję od jakiegoś czasu na 2 monitorach na laptopie - i wiele czasu zaoszczędzonego + większy obszar na samo okno notatnika.

- oczywiście 2 monitor matowy