Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kubki Php.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
itsme
pojemność 2 x po 0.22l czyli nie za duzo nie za malo - oczywiscie mogło być 0.3l ...ale zawsze to sa dwa kubki :-)
nrm
jak te ze zdjęcia to odpadam winksmiley.jpg 0,22 to jak naparstki winksmiley.jpg nie będę w 2 naraz parzył tongue.gif
itsme
wszystkich zadowolic nie da rady ... tez mnie smuci ta pojemnosc poszukam jeszcze czegos jako alternatywy

co do naparstków to nie przesadzaj pojemnosc standardowego kubeka wacha sie od 200 do 250 ml
kwiateusz
sprawdzałem moje kubki (najzwyklejsze na swiecie) i wyszło mi od 220 do 300 smile.gif zwyczajna szklanka miesci 220ml smile.gif pomijam ze pije z bulionówki czyli koło pol litra herbaty na raz happy.gif
taki z 300ml byłby idealny

http://www.studio-laser.pl/index.php?p37,k...00ml-z-grawerem termiczny na przykład
http://www.kubki.pl/index.php?page_id=3&cat_id=3 o 390 ml tylko cena nieznana
piotrooo89
naparsteczki? będą ok i będzie ok. tylko nie rozumiem. ma zestaw wchodzą 2 kubki bo nie bardzo wiem czy dobrze zrozumiałem? tongue.gif
nrm
tak, nigdy wszystkich nie zadowolisz więc spoko, normalna rzecz. Ja akurat pije na ogól z 0,4-0,5l więc to wszystko kwestia przyzwyczajenia winksmiley.jpg hmm, chyba, że drugi komuś sprezentuje.

ok, niema co tyle gdybać, czekamy na wzór nadruku i ostateczny komunikat i się zobaczy winksmiley.jpg
pyro
ja też się piszę ALE TYLKO jak to będzie kubek termiczny (taki co podtrzymuje ceplo), ponieważ denerwuje mnie to jak herbata i kawa tak szybką stygną smile.gif
chlebik
Poki co jak widac wypowiadajacy sie w temacie optuja za wieksza pojemnoscia - jakies 300 - 500 ml. Nie daloby uwzglednic tego w zamowieniu? Moze lepiej zamowic 25 mniejszych i 25 wiekszych i kazdy by zamawial po 1 bo no co ja z 2 kubkami zrobie - przeciez zonie nie dam do pracy smile.gif
itsme
tak jak pisałem wcześniej myślimy nad alternatywa
vokiel
Przydałby się screen kodu, jakieś ładne OOP, (interface, abstract, public function __construct(), etc winksmiley.jpg)
Myślę, że 2 strony, jedna z kodem, druga z logiem.
Część 1 smile.gif (ta łatwiejsza)
Cysiaczek
Ale to ma być z logiem php.pl, nie samego php ;]
marcio
A czy wyslalibyscie paczke za granice zrobil bym sobie maly upominek, jak nie to zawsze jest moj Ojciec w PL.
bogdan89
Podoba mi się to co dał vokiel.
Problem polega na tym, że właśnie takie kubki grawerują tylko na czarno, więc od razu, jak będziecie myśleli nad projektem tych kubków termicznych, albo ogólniej metalowych, to w grę wchodzi tylko kolor czarny.
GrayHat
cos ucichlo?
mike
Cytat(GrayHat @ 10.11.2008, 08:35:51 ) *
cos ucichlo?
Spodziewałeś się kolejnego posta po dwóch dniach z tekstem "Zapraszam do odbioru"? tongue.gif
Przecież trzeba przygotować logo, zamówić, poczekać na realizację a później dopiero rozdać (co też potrwa).
Wiecznie wszyscy niecierpliwi tongue.gif
bogdan89
mike, zła kolejność...
przydałaby się jeszcze prezentacja tutaj wszystkim jak to będzie wyglądało zanim padnie hasło: "zapraszamy do odbioru" smile.gif
Żeby nie było później, że majątek php.pl to domena, serwer, forum, użytkownicy i 50 kubków smile.gif
nrm
no panowie, bo mi kawa wystygła! winksmiley.jpg Nie dam rady dłużej i zaraz coś zamówię na allegro, a szkoda by było :/ są jakieś problemy techniczne?
GrayHat
Cytat(normanos @ 28.11.2008, 12:43:41 ) *
no panowie, bo mi kawa wystygła! winksmiley.jpg Nie dam rady dłużej i zaraz coś zamówię na allegro, a szkoda by było :/ są jakieś problemy techniczne?

tak jak zwykle kolejny niewypal winksmiley.jpg norma tongue.gif
Cysiaczek
ee tam smile.gif
http://www.pogotowiereklamowe.pl/kubkistalowe.htm
Wysłałem zapytanie o 'Kubek stalowy termoizolacyjny NOVUM' i o 'Kubki stalowe termoizolacyjne'
Tak z własnej, nieprzymuszonej woli, bo mi się takie podobają.

Jeśli chodzi o projekt. Wystarczy wywalić słowo forum i na grawer nadaję doskonale.. no może troszkę większy napis - tak 3/4 loga

Pozdrawiam
sowiq
Cytat(Cysiaczek @ 28.11.2008, 14:22:16 ) *
Tak z własnej, nieprzymuszonej woli, bo mi się takie podobają.

Czyli co? Jednak pierwotny pomysł spełzł na niczym? sadsmiley02.gif
Cysiaczek
Nie wiem. Po prostu szukam alternatywy dla oferty ~itsme, który też szuka alternatywy laugh.gif
Nikt też nie przedstawił żadnego pomysłu na grawer, więc ja daję pierwszą*.

Pozdrawiam

--edit
* Poza ~vokielem, ale tam jest logo php, a nie php.pl
ActivePlayer
Głęboko wierzę w to że osoby które zabiły we mnie całkowicie zapał do zrobienia czegokolwiek wiedzą co robią i przygotują te kubki "tak żeby było dobrze itp itd.", przyszłościowo i w ogóle. Wierzę też że nie zabiły tego zapału we mnie bo muszą zrobić to sami, ale nigdy nie znajdą na to czasu. Nie mówię tego złośliwie, generalnie podsumowuję rzeczywistość - proszę sprostujcie ją jeśli jest inaczej. Zarząd nie chce żeby ktokolwiek z poza grona zarządu zrobił coś dla php.pl ale sam też nie ma czasu się tym zająć.
erix
No sam się właśnie zastanawiam, jak się ma sprawa z kubkami...

Od dwóch tygodni cisza, coś się zmieniło? Bo na pewno parę osób byłoby chętnych (ja też smile.gif), ale póki co, cisza...
GrayHat
spokojnie zarząd na pewno nad tym pracuje smile.gif
tylko że.... wcześniej w kolejności było wpasowanie nowego nagłówka na forum winksmiley.jpg wiec musicie poczekać w kolejce z tymi kubkami tongue.gif tak mi sie wydaje przynajmiej
erix
To czemu o tym cisza, że pracuje? tongue.gif
batman
Cytat(GrayHat @ 13.12.2008, 17:39:54 ) *
spokojnie zarząd na pewno nad tym pracuje smile.gif
tylko że.... wcześniej w kolejności było wpasowanie nowego nagłówka na forum winksmiley.jpg wiec musicie poczekać w kolejce z tymi kubkami tongue.gif tak mi sie wydaje przynajmiej

Cytat(erix @ 13.12.2008, 17:43:07 ) *
To czemu o tym cisza, że pracuje? tongue.gif

Z kubkami nie mam nic wspólnego, ale muszę zareagować na marudzenie.

Musicie zrozumieć, że wszyscy zaangażowani w php.pl i wszystko co z z nim jest związane, robią to z własnej, nieprzymuszonej woli, a do tego za darmo i w wolnym czasie. A jak wiadomo, tego ostatniego nie wszyscy mają. Związane jest to z pracą, rodziną, zajęciami pozazawodowymi. Tak więc pamiętajcie, że zanim zaczniecie marudzić, zastanówcie się ile wy zrobiliście dla php.pl?

Cytat
Nie pytajcie co php.pl może zrobić dla was, ale co wy możecie zrobić dla php.pl winksmiley.jpg
sowiq
Cytat(ActivePlayer @ 12.12.2008, 22:42:44 ) *
Zarząd nie chce żeby ktokolwiek z poza grona zarządu zrobił coś dla php.pl ale sam też nie ma czasu się tym zająć.
Ja myślę, że to jest główna przyczyna. Bo na pewno znalazłby się na forum niejeden użytkownik ze zmysłem plastycznym i umiejętnościami, żeby zrobić przynajmniej kilka projektów do wyboru.
Cysiaczek
@sowiq - No to gdzie te projekty?

~itsme napisał:
Cytat
co teraz ?
- czekam na projekt graficzny
- wysyłam do akceptacji
- zamawiam kubki
- czekam 10 dni
- odbieram paczkę i rozsyłam.
itsme
zarzad nie robi zarzad nie mysli zarzad sie nudzi :-)

a ja zwykly user napisze im ze oni nic nie robia ... a co ...

czas na Was drodzy użytkownicy a raczej na Waszą pracę.
Poniżej przedstawiamy kubek który będzie do kupienia oraz przykładowy projekt do którego dążymy jak i linki do LOGA.
Są też inne przykłady...

Powód dla którego publikujemy te projekty jest jeden - pozwalamy wykazać się marudzącym :-)
Zróbcie projekt kubka w oparciu o przedstawione materiały.
Już udzielam odpowiedzi na Wasze pytania:
- nie nie będzie innego kubka
- tak musi być napis KUBEK PROGRAMATORA
- niestety wymagamy logo php.pl
- nie nie znamy jeszcze ceny
- 2 tygodnie po otrzymaniu projektu cenę będziemy znać.

Pytania proszę dopisać samodzielnie ...

KUBEK DOCELOWY

Przykładowy projekt php.pl

Przykładowy [1] GRAWER
Przykładowy [2] GRAWER

logo cdr [1]
logo cdr [2]
LOGO PNG
LOGO PSD

Pozdrawiam
Itsme

ps.
@GrayHat: zastanawiam się w ilu jeszcze tematach napisałeś o kubku a raczej jego braku ...
sowiq
Będę narzekał.

@itsme,
kubek, który zaprezentowałeś na pierwszej stronie był IMO lepszym pomysłem:

A po drugie napis 'KUBEK PROGRAMATORA' to moim zdaniem już całkiem nietrafiony pomysł :/ Programator to ja mam w pralce i piekarniku.
erix
Cytat
Musicie zrozumieć, że wszyscy zaangażowani w php.pl i wszystko co z z nim jest związane, robią to z własnej, nieprzymuszonej woli, a do tego za darmo i w wolnym czasie. A jak wiadomo, tego ostatniego nie wszyscy mają.

Ale skoro ktoś się do czegoś zadeklarował, to chyba był świadom, co go czeka...?

Cytat
Tak więc pamiętajcie, że zanim zaczniecie marudzić, zastanówcie się ile wy zrobiliście dla php.pl?

Zadeklarowałem się z odn00biarzem, ale po moim pytaniu do administracji sprawa ucichła - nie dostałem odpowiedzi. Poza tym, staram się codziennie zaglądać na forum. tongue.gif

A co do kubka, większe logo nie zaszkodzi, to taka mała dygresja. winksmiley.jpg
Speedy
Aj, za dużo filozofujecie z tym projektem tongue.gif. Wystarczy wziąć logo php.pl, które zapodał It's me i jeśli ktoś ma możliwość zamówienia tych kubków (sądzę, że ma, bo dyskusja się z powietrza nie wzięła winksmiley.jpg), to wystarczy wysłać logo do producenta kubków oraz napisać, że chcemy kubki z tym logiem i koniec winksmiley.jpg.
erix
No wszystko wystarczy. Ale ktoś musi spiąć się w ostrogi, bo gdyby to miało być indywidualnie, to by nie było problemu.

Tylko przy większych zamówieniach można liczyć na jakieś upusty, dlatego taka dyskusja, bo na razie coś dzwoni, ale nie wiadomo, gdzie konkretniej.
Cysiaczek
Mi tam napis "Kubek Programatora" się podoba (ot, humor by ~itsme), ale zgadzam się, że nie każdemu może odpowiadać, więc jak nie będzie, to też ok smile.gif
Większe logo i napis php.pl - dużo większe - przynajmniej 1/3 wysokości kubka.

Pozdrawiam
itsme
słuchajcie przedstawcie projekty a nie marudzicie ...
czekam ... nic sie nie stanie jezeli tego napisu nie bedzie

ale wciaz marudzicie zamiast zabrac sie do pracy .... od tej pory tylko projekty pod moim postem kazdy inny do smietnika :-)

sprawdzmy ilu z Was umie cos wiecej niz marudzic

co do innego kubka - kubki podwojne przepadly ze wzgledu na:
- nie byly termioczne
- mialy mala pojemnosc
- za malo chetnych

czekamy na projekty graficzne exclamation.gif

ps. kubki zamowi zarzad w skali globalnej latwiej targowac sie o cene
Lion_87
Może ja - choć nie marudzę ;]
1#

2#

3#

4#

5#
itsme
czy sa inne propozycje ?
te są ciekawe ale czy sa inne ?
mike
Propozycja 1. mi się bajbardziej podoba :-)
kwiateusz
mnie również
erix
Wolałbym poziome (4, 5). ;P Ale 1. też nawet nawet. smile.gif
Piniek
zdecydowanie 1
czachor
#1 jest zdecydowanie najlepszy. Chociaż mi osobiście sam kubek się nie podoba, no ale... smile.gif
melkorm
1# - wygrywa , sam o tym myślałem ale że ja graiki się nie tykam a kumpel nei miałczasu to nie zrobiło "się" - jeżeli nie ma innych opcji to jest git, chyba że da się "coś" jeszcze dorzucić w tło lekko szarawym kolorem ? np. jakiś kod ? (tak tylko pytam ;]) - fajnie by to wtedy wyglądało nawet :]
itsme
prośba o zmianę #1
powód:

W związku z tym że kubek jest nieforemny ( różne płaszczyzny) proponuję nadruk dookoła - cena może zostać taka.

ewentualnie proponuje #5 z napisem tuż pod logiem ...
Lion_87
To może coś w tym stylu...
itsme
w tym ale napis i logo wyzej
powod: dales graf wlasnie w miejscu nieforemnym :-)
melkorm
hmm a nie może być "Kubek Programisty" ? snitch.gif

Nawet jesli nie to ja się pisze na tą wersje ;]
nrm
kobieta często do mnie mówi "mój ty programatorze" winksmiley.jpg więc już się przyzwyczaiłem winksmiley.jpg
Lion_87
Ok teraz mniej więcej jest wyżej ;];]
itsme
ok zatem poprosze o projekt w CDR na itsme@poczta.php.pl
ten srodkowy ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.