Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bramka Gadu-Gadu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Pro > Archiwum Pro
Stron: 1, 2
mls
W wersji 2.0.1 był też błąd w pakiecie GG_LOGIN.

Było:
[php:1:6f566a0f16]<?
define("GG_LOGIN", 0x000c);
// ...
// ...
// ...
$data = pack("VVVVVVVva".strlen($opis), GG_LOGIN, 0x16 + strlen($opis), $numer, $hash, ($opis)?GG_STATUS_AVAIL_DESCR:GG_STATUS_AVAIL, $wersja, 0, 0, $opis);
?>[/php:1:6f566a0f16]

Powinno być:
[php:1:6f566a0f16]<?
define("GG_LOGIN60", 0x0015);
// ...
// ...
// ...
$data = pack("VVVVVVcVvVvcca".strlen($opis), GG_LOGIN60, 0x1f + strlen($opis), $numer, $hash, ($opis)?GG_STATUS_AVAIL_DESCR:GG_STATUS_AVAIL, $wersja, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 190, $opis);
?>[/php:1:6f566a0f16]

Dopiero gdy wprowadziłem te modyfikacje, wszystko zaczęło działać.
A w wolnej chwili dopiszę sobie do tego funkcję do wysyłania tekstu z formatowaniem smile.gif))
mls
Hyhy, ale to już zostało poprawione, jak widzę smile.gif
pm
> Dopiero gdy wprowadziłem te modyfikacje, wszystko zaczęło działać.

Masz refleks;) to nie blad a uaktualnienie i nie tylko to bo jeszcze notif60 trzeba bylo zmienic

>A w wolnej chwili dopiszę sobie do tego funkcję do wysyłania tekstu z formatowaniem

Jak dopiszesz to mi ją podeslij, dolącze do skryptu.
mls
Wiem, że nie błąd, ale gdy ściągałem wersję 2.0.1, nie było nowszej, więc zmiany musiałem wprowadzić samemu smile.gif
Wave
Wie ktoś jak zrobić coś takiego jak na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61954264
?
Speedy
Cytat(Wave @ 2005-08-30 17:55:24)
Wie ktoś jak zrobić coś takiego jak na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61954264
?

Ten skrypt jest jakiś wadliwy . Ta strona testowa wypluwa błędy...
Wave
Skrypt działał, sam testowałem na kilku kontach. Prawdopodobnie któryś serwer gg padł.
camelx
A nie wiecie może jak zrobić coś takiego jak jest na bash.org.pl w subskrypcji gg, tzn. wysyłam wiadomość 'zapisz' i zostaję zapisany do systemu, 'help' lista komend, itd... Chodzi mi o coś takiego, że wysyłąm jakąś komende na numer gg mojej bramki a bramka automatycznie mi odpowiada, np. wysyłam 'lista' i otrzymuję w odpowiedzi listę czegoś tam odczytaną z bazy danych. Może ktoś z Was jest w posiadaniu takiej klasy?
hwao
tu php nie polecam, aczkolwiek da sie to w nim zrobic.

Poszukaj jakis botow lepiej, napewno lepiej sie spisza.
vala
http://dev.null.pl/ekg/docs/protocol.html
?
camelx
tak jak napisał hwao znalazłem sobie bota (GGBot, narazie pod win). Teraz powstał problem jak "nauczyć" go odczytywać dane z bazy danych? Może ktoś ma jakiś pomysł albo skrypt do tego?
bivv
Jak zrobić aby można było wysłać wiadomość do kilku numerów gg?
Np. oddzielonych przecinkiem.
matid
Cytat(bivv @ 2006-03-14 17:56:29)

Umieścić wywołanie funkcji wysyłającej w pętli? dry.gif
hwao
Cytat(matid @ 2006-03-15 07:00:40)
Cytat(bivv @ 2006-03-14 17:56:29)

Umieścić wywołanie funkcji wysyłającej w pętli? dry.gif

teraz gg wprowadzilo ostre restrykcje co do wysylania wiadomosci, lepiej sie z nimi zapoznac i zaprojektowac odpowiednioo kod bo inaczej zbanuja nr gg bota i juz nic nie wysle.
ripek
Witam,

gdzie mogę znaleźć działającą bramke www2gg - szukałem po googlach ale wszedzie 404 sad.gif a gg.wha.la nie odpowiada.

Jeśli ktoś ma namiar na skrypt wyszukiwarki w katalogu gg - chętnie wezmę smile.gif

Próbował ktoś się zmierzyć z tematem bramki www->gg obsługującej rozmowę a nie pojedyńczą wiadomość? Coś jak chat - np. przy użyciu AJAXa.
Speedy
Cytat
Próbował ktoś się zmierzyć z tematem bramki www->gg obsługującej rozmowę a nie pojedyńczą wiadomość? Coś jak chat - np. przy użyciu AJAXa.

Na oficjalnej stronie gadu-gadu jest gadu-gadu w ajaksie, więc na pewno ktoś próbował. Co więcej, udało mu się to.
ripek
Ponawiam pytanie o www2gg smile.gif
Robuscracker
Nurtuje mnie jedna rzecz:
Cytat(Seth @ 27.10.2002, 16:55:17 ) *
fwrite($fp, pack("VVVVVVVv", 0x000c, 0x16, $gg_gate_uid, $hash, 0x0002, 0x0b, 0, 0));
$data = pack("VVVVVa".strlen($msg)."C", GG_SEND_MSG, 0x0d + strlen($msg), $uin_odbiorcy,$seq, GG_CLASS_ACK, $msg, 0);
fwrite($fp, pack('VVV', GG_NEW_STATUS, 0x04, GG_STATUS_NOT_AVAIL)winksmiley.jpg;

Po co są owe bity(?), porównując do dokumentacji protokołu gg tego w ogóle nie powinno być, a bez tego dostaje błąd ze strony serwerów gg?
Kicok
Najprawdopodobniej jest to długość pakietu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.