Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [zdalna] Pozycjonowanie w wyszukiwarkach
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Sir Blade
akcja prawie jak podczas konfrontacji na komisji sledczej smile.gif Pytanie tylko jakie zapadna decyzje smile.gif
Teodor
Sorry ale ja w zyciu bym sie nie dal namowic na taki test...

A tak BTW to po co az tak dokladny on? Przeciez wystarczylby adres MAC i ewentualnie nazwa kompa...

Pozdrawiam
scanner
Cytat
wystarczylby adres MAC i ewentualnie nazwa kompa...
Mam w pokoju w pracy trzy kompy - udowodnij, ze to nie ja, tylko kumple z biurka obok...
Supernova
hmm tak tu moderujecie że nie wiem czy nie piszę tego na próżno...no ale uważam że scanner jako mod który czyta wszystkie a przynajmniej większość postów na tym forum może ocenić także inną stronę tej zabawy-czasem obserwując sposób pisania, dobór słów, błędy, literówki lub używaną ilość wykrzykników, wstawianych emotikon itd. można pewniej stwierdzić z kim mamy do czynienia niż po sprawdzeniu ip. Takie jest moje skromne zdanie...Pozdrawiam.
kurtz
Hej
Cytat
hmm tak tu moderujecie że nie wiem czy nie piszę tego na próżno...no ale uważam że scanner jako mod który czyta wszystkie a przynajmniej większość postów na tym forum może ocenić także inną stronę tej zabawy-czasem obserwując sposób pisania, dobór słów, błędy, literówki lub używaną ilość wykrzykników, wstawianych emotikon itd. można pewniej stwierdzić z kim mamy do czynienia niż po sprawdzeniu ip. Takie jest moje skromne zdanie...Pozdrawiam.
Czuje ze ktos znowu czyta Sethowi w myslach... albo komu Seth czytal ;))

Pozdrawiam
Supernova
hmm nie jest najlepiej, Seth zaczyna się włamywać do umysłów 8O
Teodor
Cytat
Cytat
wystarczylby adres MAC i ewentualnie nazwa kompa...
Mam w pokoju w pracy trzy kompy - udowodnij, ze to nie ja, tylko kumple z biurka obok...

Tego o czym piszesz nie sprawdzi zaden skrypt...moj wniosek odnosi sie do sytuacji przedstawionej na forum.
Wasz test sprawdzil dokladnie komputer i nic wiecej - tylko po co komu adresy email czy dyski sieciowe, nie mowiac o procesach? - najlepszym parametrem odrozniajacym 2 kompy w sieci jest MAC wiec wystarczylo to srawdzic aby okreslic czy to byl ten sam komputer (bo to zrobil wasz test)...

Juz nie wspominajac o niebezpieczenstwie jakim jest korzystanie z hosta(i ogolnie z vbs) przy niskich zabezpieczeniach.

Pozdrawiam
scanner
Cytat
(...) uważam że scanner jako mod który czyta wszystkie a przynajmniej większość postów (...) obserwując sposób pisania, (...) można pewniej stwierdzić (..)
Ja mam swoje zdanie:
Wątpię, żeby jakaś firma brała sobie SDi i dzieliła je z inną firmą. Chyba że to dwa ubogie szmatexy.

Wątpię też żeby ktoś cierpiał na rozdwojenie jaźni.Wydaje mi się, że:
a) SDI jest dzielone wewnątrz firmy (jednej) i są to dwie osoby z "sąsiednich" biurek
cool.gif drugi login (tom250) jest stosowany jako przykrywka - wstydze się zapytać o składnię file(), to sobie założe drugie konto z którego będę lamerzył.

Dlaczego tak uważam? Mam pewne odczucia skłaniające mnie do drugiego (lata spędzone na ircu i wykrywaniu troli). Moge jednak się mylic - pamiętac nalezy, że czasem "sposób wysławiania się" jest zalezny nawet od ulicy, na której się mieszka. A wydaje mi się (tzw. pierwsze wrażenie), że posty obu osób sa pisane albo tą sama ręką, albo przez diwe osoby blisko ze są przybywające przez dłuższy czas.
Jednak cały czas zaznaczam - to sa tylko moje odczucia i nie mam zamiaru na siłe szukać dowodów za czy przeciw. Od dowodów jest Seth i jego test.
Seth
Mysle, ze wyniki testu nie zaskocza wielu uzytkownikow.
Tom250 i admin_centrumx to ta sama osoba.

Tym samym chce ostrzec wszystkich innych przed tego typu posunieciami, gdyz beda one juz nie dlugo skutecznie blokowane z jednoczesnym banowaniem IP.

Mysle, ze kolejny post powinien nalezec do "Tomka" (?)
Po ukazaniu sie odpowiedzi nastepnego dnia IP zostanie zablokowane.

=====

Wszystkie dane zgromadzone o uzytkowniku podczas testu zostaly skasowane.
scanner
Seth: myślę, że powinienieś podać dane, które posłużyły do identyfikacji - oczywiście te, kóre nie naruszają bezpieczeństwa sieciowego.
Seth
Moge jedynie podac, ze admin_centrumx mial min. ten sam email co tom250.
scanner
I wszystko jasne.
KaMeLeOn
I pamiętajcie na przyszłość: przed Seth'em nikt się nie ukryje... :wink:
Dobry Duszek Forum
Strach siem bać smile.gif
dragossani
Pan tom250 alias admin_centrumx został zbanowany, wraz całym IP. Jest to pierwszy ban na tym forum. Mam nadzieję, że posłuży za przestrogę. :!:
BzikOS
Trzeba to oblać :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.