Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 14lat - co dalej?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
piotrooo89
Cytat(Puciek @ 10.02.2009, 13:30:30 ) *
I klasyczna ucieczka w "to jest moje prywatne zdanie" kiedy usilujemy wyjsc z dyskusji w ktorej nie mamy zadnych sensownych argumentow na popracie swojego zdania.

Czy klasyczna, nie wiem, możliwe. Być może jestem nie zaznajomiony ze względu na mój młody wiek, ale od zawsze było mi mówione że swoje kompetencje potwierdzasz papierem, tytułem przed nazwiskiem a dopiero na kolejnym miejscu umiejętnościami. Nie wiem czy to jest słuszny pogląd, być może.

Ale to nie zmienia faktu że aby dostać się na studia techniczne potrzebna jest matematyka/fizyka, a o tym jest temat.
Eagle
Fizyka jest potrzebna do dostania się na studia o kierunku technicznym (przykładowo PWR)
Część pracodawców wymaga mgr inż. (można gó**o robić i nieźle żyć) a dopiero później sprawdza Twoje umiejętności.
Puciek
Cytat(piotrooo89 @ 10.02.2009, 14:19:23 ) *
Czy klasyczna, nie wiem, możliwe. Być może jestem nie zaznajomiony ze względu na mój młody wiek, ale od zawsze było mi mówione że swoje kompetencje potwierdzasz papierem, tytułem przed nazwiskiem a dopiero na kolejnym miejscu umiejętnościami. Nie wiem czy to jest słuszny pogląd, być może.
Mi starzy to tez do lba wbijali cale zycie, nawet teraz kiedy udowodnilem ze dyplom mi zbedny trzymaja sie hardo swojej wersji ze bez dyplomu nigdzie nie zajde (troche za pozno, juz dolazlem ;p). Niestety ale papier nie zastapi umiejetnosci
piotrooo89
Cytat(Puciek @ 10.02.2009, 16:31:52 ) *
Niestety ale papier nie zastapi umiejetnosci

No ba. To się samo przez się rozumie. No ale jednak wiesz mając papier zdobywasz prace w której zdobywasz doświadczenie.
rzymek01
@Puciek, fizyka nie jest potrzebna w sensie sama w sobie, ale rozwiązując problemy fizyczne nabywasz pewnych umiejętności myslenia, patrzenia z różnych perspektyw, jednakże tych umiejetności można nabywać na wiele sposobów

{OFFTOP}byłbym wdzięczny jakbyś pisał z polskimi znaczkami, bo ciężko się Cię czyta winksmiley.jpg{END}
Puciek
Cytat(piotrooo89 @ 10.02.2009, 17:15:21 ) *
No ba. To się samo przez się rozumie. No ale jednak wiesz mając papier zdobywasz prace w której zdobywasz doświadczenie.
Na papier nikt ci pracy (staz za 600zl/mc to nie praca) nie da, musisz sie wykazac umiejetnosciami praktycznymi, inaczej nie jestes oplacalnym pracownikiem.

@rzymek01: nie ma takiej opcji, alt nawet mam wyskubany ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.