Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nauka z efektami
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
gladiror
Panowie zapomnieliście o tym, że można pójść gdziekolwiek, aby dostać papierek do WKU - idziesz zapisujesz sie do szkoly we wrześniu dostajesz papierek i bye bye school... Poxniej znowu w styczniu to samo i bye bye wojsko winksmiley.jpg Ale mowiac powaznie zapisac sie mozna do studium i robisz sobie jakis kierunek w miedzyczasie...

Kolejna rozkminka to mozna isć na płatne i przenieśc sie później na dzienne...

Cytat
Nie ma tak że nie chcesz.
1. Jak chcesz to spoko.
2. Jak nie chcesz to patrz pkt. 1.

Ale jest alternatywa.
1. Służba zastepcza. Idź do swojego WKU to Ci powiedzą jakie masz możliwości odpracowania. Jakieś roboty społeczne, praca w różnych zakladach, i.t.d.
2. Jak nie chcesz 1. to areszt i więzienie.

Nie powiedziałbym, że tak musi byc... Nie musisz iść do wojska... Wyjeżdżasz z kraju i masz święty spokój winksmiley.jpg Lub kombinujesz lewe papiery, jest mnóstwo sposobów... Kiedyś ktoś mi opowiadał jak typ wszedł przed komisje wojskową, włożył sobie wcześniej w tyłek czekolade i przy komisji włożyłem ręke w spodnie (czekolada była rozpuszczona) na palca i do gęby z tekstem "ale dobre"... Uznali go za świra biggrin.gif
iceman
Ja teraz rozpocznę 3 czyli maturalną klasę w moim LO (profil mat-fiz) Niestety poziomu informatyki komentować nie mam zamiaru... zgodnie z pytaniem muszę powiedzieć, że na infie mieliśmy "doczynienia" z programowaniem. Były to prymitywne programy w pascalu (ja pisałem w c++), później także proste sortowania i gry w stylu zgadywanki liczb itp... można było przysnąć...
Pigula
Cytat(gladiror @ 2005-08-07 23:02:30)
Nie powiedziałbym, że tak musi byc... Nie musisz iść do wojska... Wyjeżdżasz z kraju i masz święty spokój winksmiley.jpg Lub kombinujesz lewe papiery, jest mnóstwo sposobów... Kiedyś ktoś mi opowiadał jak typ wszedł przed komisje wojskową, włożył sobie wcześniej w tyłek czekolade i przy komisji włożyłem ręke w spodnie (czekolada była rozpuszczona) na palca i do gęby z tekstem "ale dobre"... Uznali go za świra biggrin.gif

tak tak tak oczywiscie tylko ze masz klopot z powrotem do kraju po taki wypadzie a z tymi papierami to potem mozesz miec bye bye praca a nie tylko bye bye wojsko bo to ze jestes swirem czy masz jakas inna chorobe ktora ci uniemozliwia odbycie sluzby to masz w papierach do konca zycia raczej nie podsuwaj mu takich pomyslow!
gladiror
Hehe winksmiley.jpg ALe jeżeli nie masz perspektyw w tym kraju to możesz wyjechać do innego... ALe najłatwiej jest załatwiać papier ze szkoły...
Vengeance
Też chciałbym aby w liceum czegoś mnie nauczono... ale zastanówcie się co mówicie!

Was niczego nie nauczą... ale dla kogoś kto z informatyki potrafi posługiwać się tylko Paintem, to wiedza na którą sam by pracował latami!

To, że jesteście pasjonatami i od małego siedziecie przy kompie to wasza sprawa :] Fajnie że umiecie już wiele w chwili obecnej... ale szkoły raczej są od uczenia od podstaw.

Czy gdybyście od małego interesowali się matematyką, tak bardzo denerwowało by was to iż na matematyce "niczego was nie uczą", bo przecież rachunki różniczkowe poznaliście mając 10 lat :/

Dlatego właśnie na studia mam zamiar isć na kierunek związany z bazami danych lub sieciami informatycznymi, a nien a programowanie. Tego moge nauczyć się sam (i w dużej mierze już się nauczyłem). A z tamtych kierunków nic nie kumam prawie :]

Wam też radze wybrać to, czego nie znacie na wylot... po co marnować czas? Pozatym... w liceum też zawsze czegoś się dowiecie, a to obsługi accessa (kto sam z siebie by kiedykolwiek do tego usiadł? snitch.gif) a to jakiś trików w excelu :]

Czuwaj!

---edit

Cytat
A wracając do Kochanowskiego - po co Ci on na studiach informatycznych? Nawet nie dotkniesz jego trenów czy czego tam... To co masz w liceum to wiekszosc nieprzydatnych rzeczy...

A choćby po to, abyś potem mógł pomóc swemu 12 letniemu synowi w pracy domowej z języka polskiego i by ten nie musiał się wstydzić że "mam głupiego ojca, nawet nie wie kim był Kochanowski".

Doświadczenie zawodowe, sama praca... ok... Ale wiedza ogólna też jest bardzo ważna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.