Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Poszukuję profesjonalnych programistów!
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Stron: 1, 2
Daimos
Nie no temat powala, przeczytałem pierwszą stronę i skończyłem bo już się zaczynam bać smile.gif

Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 20:33:41 ) *
Kod zarobi - będzie kasa. Proste!!! Nie kupujemy kota w worku jak to się mówi!! Tak się w każdym normalnym biznesie robi - pierwsze są efekty a potem zapłata (np. SEO!!)

Proszę Cię, pójdź do firmy budowlanej i zleć budowę biurowca, powiedz że dajesz pomysł na wygląd i jak się Ci zwróci z wynajmu, to im zapłacisz, bo przecież nie kupisz kota w worku, który nie będzie dochodowy!
Chyba że już próbowałeś smile.gif To byłby dobry zarobek, lepszy pewnie niż z Twojego serwisu i pewny, bo popyt na biura jest zawsze. Daje Ci ten pomysł tutaj, publicznie i jak go zrealizujesz, chcę jedyne 95% z zysków. Pomysł jest najważniejszy!

Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:15:38 ) *
Ale przecież może nic nie robić i na przykład zmarnowałby te 200 godzin na grę w jakieś final fantasy czy coś.

j/w, a dodatkowo Ci powiem, że każdy programista woli zmarnować "te 200 godzin na grę w jakieś final fantasy czy coś", gdzie i gra i coś będzie bardziej dochodowe. Relaks... jakże potrzebny smile.gif i coś, czyli pewnie własny projekt, doszkalanie itp. Tego nie trzeba tłumaczyć wink.gif
Pamiętaj też, że w te 200h programista musi olać swoją pracę, możliwe zlecenia, więc traci też pieniążki i to duże.
I teutates, dlaczego ludzie piszą tutaj odpowiedzi? Pewnie z tego samego powodu co ja. Boli mnie to i zastanawiam się skąd ludzie w ogóle wpadli na pomysł, że skoro ktoś pracuje przy komputerze, czyli nie musi nosić cegieł, to jest to fajna, nie męcząca praca, na której nic nie traci?! ;/

A ja wykładam realne pieniądze (hosting i domena to 80 złotych, ale za jakość się płaci!!). Więc po co ma programista robić projekt na jakimś yoyo gdzie jest pełno reklam jak u mnie ma serwer za darmo?exclamation.gif!

Realne pieniądze? Szukasz dobrego programisty, czy dziecka w gimnazjum? Każdy programista może sobie pozwolić na porządniejszy(e) serwer(y) (ze względu na specyfikę PHP to raczej każdy posiada!), więc taką inwestycją raczej nikogo nie przekonasz.

YOYO? Darmowe serwery? smile.gif przypomniały mi się czasy podstawówki smile.gif
Prawie każdy programista na tym forum, zaproponował by Ci lepszy hosting, niż ten który chcesz zafundować na Twój wielki projekt! 80zł .... pewnie dedykowany chcesz kupić smile.gif

Ja nie wiem o co wam chodzi. Często ludzie płacą pieniądze, żeby pracować za darmo na stażu. U mnie nie dość, że nic się nie płaci to nawet oferuję pieniądze1!!!

Ludzie płacą pieniądze, żeby pracować za darmo?
Czyli rozumiem, że idą do pracodawcy, dają mu kopertę 1000zł, obiecują kolejne (np. raz w miesiącu) i z biedną miną pytają, czy mogą za darmo popracować?

I dowiedz się co to jest staż, za staż pracownik dostaje pieniądze i to więcej niż z zasiłku dla bezrobotnych (700zł chyba jak dobrze pamiętam), więc jak ktoś musi (bo potrzebuje pieniędzy, a nie obietnicy), albo ma znajomych w firmie, to idzie na staż, proste!

No i zapomniałem jeszcze, więc szybki edit wink.gif
Skoro szukasz dobrego programisty... Dobry programista to nie taki, który "nauczył się programować", tylko taki, który posiada doświadczenie, a taki programista nie idzie na staż, ale chyba mamy różne definicje "dobrego programisty".

-------- ahhh jeszcze jedno smile.gif
Analiza na tablicy bezcenna hehe, ale tam kilka poprawek trzeba, bo mocno się zastanawiałem nad 1pkt. w budżecie i ciekawe, czy wysyłając pismo programiście, nasz wspaniały inwestor, prześle też znaczki, lub ew. czy będzie możliwość odesłania pisma na koszt odbiorcy. Bo jeśli tak, to trzeba by zmienić szkic budżetu.
lobopol
Są dwie opcje:
-oferta jest typowym żartem
-jest to prawdziwa oferta

Jeżeli jest to pierwsza opcja (co jest bardzo prawdopodobne), to nieźle wkręciła ludzi smile.gif

Jeżeli jest to druga opcja, to twórca tego ogłoszenia jest niespełna rozumu, aby ta oferta mnie zainteresowała musiałbym mieć góra 15 lat i być po obejrzeniu social media. Każdy nawet bardzo slaby programista wolałby poświęcić ten czas na:
-szukanie ofert pracy
-dokształcenie się
-pisanie własnych projektów

Marzenia o ukończeniu projektu w miesiąc z garstką ludzi z internetu którzy mieliby wspólnie pisać kod za darmo i to najpewniej zdalnie z własnych maszyn to jest bajka.

Twój koszt:
-80zł domena i serwer (domyślam się, że to jest roczny koszt), jak się tak boisz to weź darmowy serwer od ovh, reklam nie będziesz miał tongue.gif
-pomysł najprawdopodobniej: zróbmy FB tylko lepszego

Koszt programisty:
-prąd (kilka-kilkanaście złotych)
-czas (w którym mógłby pracować choćby jako roznosiciel ulotek), mówimy o miesiącu czyli 160* kwota za inną prace, telemarketer dostaje około 5-6zł netto za godzinę czyli powiedzmy 5zł = 800zł

Zakładając, że zebrałeś 5 programistów, dobre darmowe grafiki na stronę, udało się stronę napisać w miesiąc bez żadnych błędów (tia), koszt programistów= min 4000zł, twój 80zł
i teraz strona odnosi jako taki sukces i przynosi zysk w przeciągu miesiąca 2000zł, 50% dla programistów czyli każdy po 200zł dostanie smile.gif. Czyli po 4 miesiącach koszt nakładu pracy poniesiony przez programistów się zwróci (zakładając, że telemarketing to maks gdzie mogli by przez ten czas pracować).

andr27
Proponuje panu biźnesmenowi uczciwy deal, on (wg swojej mądrosci, - nie kupuje kota w worku)
pokazuje nam i udowadnia tak, ze nikt nie ma wątpliwosci, ze projekt jest dochodowy (jak są jakies watpliwosci
to znaczy, ze pomysł jest g. warty) a my, jako ci, ktorzy maja zapierniczac za wpis w CV i 10% (słownie - 10 procent biggrin.gif)
tych milionowych zysków (tak mniemam, ze kwoty ponizej miliona nie schodzą) zabierzemy sie do oprogramowania genialnego pomysłu pana biźnesmena bez pieniędzy, wiedzy, znajomosci tylko i wyłacznie z jakims nie wiadomo jakim pomysłem i gębą pełną frazesów smile.gif
xtxmarcin80
Niestety nie mogę odpowiedzieć na wszystko bo zainteresowanie projektem przeszło moje najśmielsze prognozy. Wszystkim programistą którzy wysłali wiadomość na maila odpowiem w poniedziałek, kiedy przygotuję umowę o zabronieniu wykorzystania mojego pomysłu.

Potem prześlę pomysł i zabieramy się do pisania!!!

Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że w poniedziałek wysyłamy umowy programiści drukują je i składają podpis, potem odsyłają na maila. Potem dostają pomysł i opis jak ma wyglądać na skrzynkę i mogą zaczynać pracęexclamation.gif Zrezygnowałem z zadanmia testowego bo zgłosiło się paru na prawdę dobrych programistów i na pewno dadzą sobie radęexclamation.gif!

Cytat
Proszę Cię, pójdź do firmy budowlanej i zleć budowę biurowca

Ale przecież już pisałem, że programistę takie napisanie programu nic nie kosztuje, skoro w tym czasie i tak mógłby robić coś innego. A tak może się rozwijać i zarobić kasę jak pomysł przyniesie zysk!!! Dodatkowo to przyjemna i prosta praca - nie trzeba rano wstawać, stać na zimnie z ulotkami, męczyć się itp. Może to ktoś robić w ramach fajnego hobby w wolnym czasie. Darmowego, które daje perspektywy na zysk!!! Przecież budowa biurowca to nie może być hobby!!!

Cytat
dodatkowo Ci powiem, że każdy programista woli zmarnować "te 200 godzin"

A ja bym wolał w tym czasie zrobić coś co da mi perspektywy na przyszłość. Na przykład napisać stronę i potem mieć możliwość zatrudnienia w dobrej firmie za te 500 czy 1000 złotych (może dla niektórych to mało, ale to kwoty na początek!!), bo nikt nie zatrudni programisty bez doświadczenia.

Wiadomo jest kryzys i trudna sytuacja na rynku, dużo firm bankrutuje to programiści muszą się bardziej staraćexclamation.gif!

Tak więc, jeśli ktoś jest jeszcze zainteresowany to jest czas do poniedziałku na zgłoszenie się do projektu. UWAGA: odpisujemy tylko dobrym programistą.
rzymek01
Cytat(xtxmarcin80 @ 26.02.2011, 19:30:21 ) *
kiedy przygotuję umowę o zabronieniu wykorzystania mojego pomysłu.

mnie tylko ciekawi jak możesz wyegzekwować prawnie to, że zobaczysz gdzieś w sieici "twój pomysł", chyba musiałbyś to opatentować
r4nd4ll
Cytat(xtxmarcin80 @ 26.02.2011, 19:30:21 ) *
Ale przecież już pisałem, że programistę takie napisanie programu nic nie kosztuje, skoro w tym czasie i tak mógłby robić coś innego. A tak może się rozwijać i zarobić kasę jak pomysł przyniesie zysk!!! Dodatkowo to przyjemna i prosta praca - nie trzeba rano wstawać, stać na zimnie z ulotkami, męczyć się itp. Może to ktoś robić w ramach fajnego hobby w wolnym czasie. Darmowego, które daje perspektywy na zysk!!! Przecież budowa biurowca to nie może być hobby!!!

Nie no.. proszę Cię, człowieku przestań już się ośmieszać na tym forum.......

Proponuję przenieść wątek do działu Hydepark - chyba tam bardziej pasuje.
mrok
Cytat
Niestety nie mogę odpowiedzieć na wszystko bo zainteresowanie projektem przeszło moje najśmielsze prognozy

Jejku jedna osoba odpisała?

Cytat
Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że w poniedziałek wysyłamy umowy programiści drukują je i składają podpis, potem odsyłają na maila.

No i wyszło na jaw ze Cysiaczek i reszta ekipy to jednak lamy (choć przyznam się myślałem identycznie jak oni).
Pierwszy pkt analizy o kant d... rozbić. Jak widać nasz inwestor właśnie zwiększył sobie stopę zwrotu z inwestycji o całe 0.22% - to już prawie jak zysk.

Cytat
Potem prześlę pomysł i zabieramy się do pisania!!!

To Ty też będziesz coś pisał? Myślałem że leżał pod palmami i planował jak wydać te miliony. Inna sprawa że w wolnym czasie może założysz DG (może zdążysz do 24 marca) ponieważ potencjalni "reklamodawcy, czy kto tam ma płacić" mogą chcieć fakturę.. ops

Cytat
Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że w poniedziałek wysyłamy umowy programiści drukują je i składają podpis,

Czekaj a czy skan dowodu tez mam Ci podesłać? Skąd będziesz wiedział ze ja podpisałem umowę a nie moja babcia? Chociaż ... ona na pewno tego pomysłu nie wykorzysta wink.gif chyba ze prześlesz go na miękkim papierze.

Cytat
Zrezygnowałem z zadanmia testowego bo zgłosiło się paru na prawdę dobrych programistów i na pewno dadzą sobie radę

Czekaj a jakie Ty masz pojęcie o temacie żeby sprawdzać innych?

Cytat
A ja bym wolał w tym czasie zrobić coś co da mi perspektywy na przyszłość. Na przykład napisać stronę i potem mieć możliwość zatrudnienia w dobrej firmie za te 500 czy 1000 złotych (może dla niektórych to mało, ale to kwoty na początek!!), bo nikt nie zatrudni programisty bez doświadczenia.

Doświadczenie najlepiej zdobywa się podpatrując lepszych - czyli u Ciebie to można będzie co najwyżej jakichś złych praktyk/ułatwień nałapać.
A teraz skocz do działu praca oferowana i zerknij jakie tam są kwoty w przypiętych ofertach. Niektóre nie są starsze niż tydzień mimo że masz kryzys.

Cytat
Ale przecież już pisałem, że programistę takie napisanie programu nic nie kosztuje, skoro w tym czasie i tak mógłby robić coś innego. A tak może się rozwijać i zarobić kasę jak pomysł przyniesie zysk!

To ja skoczę oddać butelki po piwie - nic mnie to nie kosztuje, zysk pewniejszy a i trochę ruchu dobrze mi zrobi. A jak będę kupował nowe pełne to może spotkam przy ladzie jakiegoś marzyciela który ma pomysł na rewolucyjny portal, ma gdzieś w piwnicy PII 300MHz na przyszły serwer(nie będzie reklam) i tylko programisty mu brak.
xtxmarcin80
Cytat
To Ty też będziesz coś pisał? Myślałem że leżał pod palmami i planował jak wydać te miliony. Inna sprawa że w wolnym czasie może założysz DG (może zdążysz do 24 marca) ponieważ potencjalni "reklamodawcy, czy kto tam ma płacić" mogą chcieć fakturę.. ops

Ja będę sprawdzał jakość wykonania i zarządzał realizacją projektu. Każdy powinien się trzymać zadań a to będzie moja praca w projekcie.

Na początek nie trzeba DG można na przykład sprzedawać reklamy przez jakąś inną firmę (pośrednika)... albo zainstalować reklamy z google.

Cytat
Czekaj a jakie Ty masz pojęcie o temacie żeby sprawdzać innych?

PRzecież widzę jak coś jest zrobione!!

W tej chwili odpisało 10 osób. Ale możemy się założyć, że gdybym poczekał jeszcze tydzień to bym miał więcej mejli.

Cytat
A teraz skocz do działu praca oferowana i zerknij jakie tam są kwoty w przypiętych ofertach. Niektóre nie są starsze niż tydzień mimo że masz kryzys.

Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować. To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa. Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi. Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy, etc.

Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić - więc nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej.
Diwi
Cytat
Ja będę sprawdzał jakość wykonania

Cytat
PRzecież widzę jak coś jest zrobione!!

A teraz wyobraź sobie taką sytuację, z wszystkich twoich postów wynika że zupełnie nie znasz się na programowaniu, a efekty będziesz oceniał zapewne w sposób "na oko" czyli: działa i jakoś wygląda to znaczy że jest ok. Oczywiście, to że coś z zewnątrz działa nie oznacza wcale że wewnątrz jest dobrze wykonanie i nie posiada błędów.

Więc rozkręcasz swój super serwis, masz już jakąś konkretną bazę użytkowników, ich loginy, hasła (i to o zgrozo być może nawet nie zaszyfrowane), adresy email, a być może nawet dane osobowe i nagle okazuje się że w kodzie znajduje się ogromna luka która umożliwia włamywaczowi dostęp do bazy danych, która wycieka wtedy do internetu. Co wtedy zrobisz jako właściciel serwisu?

A to tylko jedna z możliwych sytuacji, tak więc radzę, przemyśl sobie dobrze ten "byznes", bo nawet dla mnie jako 19-latka zakrawa on o jedną wielką kpinę.
lobopol
Kurde 3 dobrych programistów za 2000zł... Znajdź mi takich smile.gif z chęcią zatrudnię.

Cytat
Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować.

Masz racje, ale porównując ten kod do kodu średniego programisty, to jak porównywać za przeproszeniem odchody skunksa do drogich perfum, niby i to i to pachnie, ale wolałbyś się tym pierwszym nie wysmarować.

Cytat
Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić - więc nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej.

Szczególnie, że im nadgodzin nie musisz płacić tongue.gif
TheSnake
To jest prowokacja, na świecie nie ma takich głupich ludzi, prawda?
lobopol
Ja szczerze wierze, że jest to prowokacja, ale jeżeli nie to też się zbytnio nie zdziwię znam głupszych ludzi smile.gif
dr_bonzo
Cytat(xtxmarcin80 @ 26.02.2011, 20:51:00 ) *
Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować. To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa. Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi. Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy, etc.

Muahahahah, joemonster jest powaznym serwisem przy twoich postach.

Zatrudniac == umowa o prace, tam jest cos takiego jak pensja minimalna, jakies 1300zl. A ty chcesz placic po 666zl. Pozatym jaki programista bedzie poswiecal godziny nauki programowania po to zeby zarabiac tyle co magazynier na cwierc etatu, miec wiecej stresu i odpowiedzialnosci?

Wystarczy przeczytac ksiazke? Ile taka kosztuje? < 100zl? Kup i sie naucz, zaoszczedzisz 10% zyskow - nikogo nie bedziesz musial zatrudniac. To daje np 100 000 zl przy milionie zysku. To jest inwestycja na poziomie 100 000% zwrotu!!! Okazja. Jak szybko czytasz to zmeczysz taka ksiazke w 2 wieczory.

> nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej.

LOL, miales juz fizyke w podstawowce?

Skoro taki "programista" zostal po pracy to znaczy ze sie nie wyrobil bo... pracowal wolniej. Ale zaraz, zostanie po godzinach, popracuje 20h i zrobi co mial przydzieolne na dany dzien. Ale placisz mu za 8h pracy... hmmm... i wyszlo na to ze pracuje z normalna predkoscia - bo za 8h pracy mu zaplaciles, i zrobil wszystko co mial przydzielone na ten dzien. Ale zaraz, kto zaplaci za 12h nadgodzin?
pyro
A Wy głupki jeszcze piszecie. Przestańcie marnować czas. Cały ten temat prawdopodobnie jest żartem autora (któremu przydałby się porządny kurs ortografii polskiej), a wy dyskutujecie o niczym. Jeśli nawet ta oferta jest prawdziwa, to niech się zgłaszają jelenie, którzy będą pracować za nic. Popracują tygodniami, gówno dostaną i będą płakać, a ja osobiście będę miał to w dupie, bo to na ich własne życzenie. I bardzo dobrze - niemyślący muszą się uczyć na własnych błędach zamiast zapobiegać im myśleniem.

// EDIT

Narazie zniżacie się do poziomu xtmarcina czy jak mu tam było i sami robicie z siebie głupków.
dr_bonzo
@pyro: lol, chyba ty

ja tam mam niezla rozrywke
pyro
No to jak to jest dla Ciebie rozrywka to chyba naprawdę nie masz co robić. Chodź zabiorę Cię na quady x.X
Piogola
To już lepiej siedzieć na zasiłku dla bezrobotnych baaasmiley.gif
Pawel_W
sądząc po ilości użytkowników aktualnie czytających ten temat, stał się on numerem jeden biggrin.gif
bim2
Coś ty biggrin.gif Jest zabawa wink.gif Aż sam się zastanaiwam czy się nie zgłosić, bo coraz bardziej jestem przekonany ze to świetny projekt! Popytam znajomych, może ktoś dołączy.

Od siebie jestem w stanei nawet dać porządny serwer z Pentium 4 1,86ghz (exclamation.gif!!) oraz 128mb ramu (mogę dołożyć kość 512 ale tutaj muszę mięc umowę o niewykrzystywanie tego w własnych celach). Do tego mogę cały backfronted zakodować i bazę danych w javascripcie napiszę. smile.gif

Pojutrze podpisuje umowę i wysyłam do pana Prezesa (poprawnie? czy może dyrektora?).
rzymek01
Cytat(bim2 @ 26.02.2011, 22:31:48 ) *
i bazę danych w javascripcie napiszę.

zabiłes mnie tym haha.gif
emajl22
5k wyświetleń biggrin.gif
mrok
Jak nic trzeba linka na wykop wrzucić wink.gif

@Pyro nie psuj zabawy, sobota wieczór odpal piwo i przeczytaj temat jeszcze raz wink.gif
@Bim2 jesteś pewnien ze na Pentium 4 nie ma reklam? Podobno intel do radiatora jakieś dodawał?

Cytat
Ja będę sprawdzał jakość wykonania i zarządzał realizacją projektu. Każdy powinien się trzymać zadań a to będzie moja praca w projekcie.

To może kilka słów o metodologi projektu, jakiś scrumik czy programowanie hiper wypas ekstremalne na serwerze.

Cytat
W tej chwili odpisało 10 osób. Ale możemy się założyć, że gdybym poczekał jeszcze tydzień to bym miał więcej mejli.

A wiesz ze do mnie tez czasem spam przychodzi?

Cytat

Pewnie - słyszałem nawet o lekarzach i politykach co to jedną książkę przeczytali i na drugi dzień zaczęli pracę. A i jeszcze jedno "tańsi programiści nie umią tyle co drożsi" (choć są wyjątki), a darmowe kursy są zwykle tyle warte co Twój projekt.

Cytat
Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić

Zamknę w piwnicy i powiem że wypuszczę dopiero jak skończy - (Austriacy testowali tę metodę i podobno działa). Wtedy nawet za darmo książkę przeczyta wink.gif
wookieb
Panowie... Szkoda czasu na ten temat.
W końcu czas to ryż biggrin.gif
lobopol
Nie zamykajcie tematu, nawet jeżeli to jest żart to i tak genialne się go czyta, humor mi się po nim ostro poprawił smile.gif

Ps. Ktoś już go wczoraj dodał na wykop
lukaskolista
Cytat
Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować.

Nie mam nawet rocznego doswiadczenia, ale jak to przeczytalem to spadlem z krzesla.
Cytat
To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa.

2000/3 = 666,66zl na kasie w markecie sie wiecej zarabia
Cytat
Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi.

A nie jest tak? Jezeli slaby bierze 1000zl, a ktos jest od niego lepszy to za to samo nie zazada mniej, tylko wiecej. Logiczne?
Cytat
Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy.

Widac znasz sie na prowadzeniu biznesu... Prosta zasada - nie placisz komus za cos to robi to gorzej, niz jakbys placil.

Moskitek
"128mb ramu"

Ale ten ram to profesjonalny i bez reklam? W takim razie mógłbym nawet wpisać sobie w cv, że pracuję na profesjonalnej pamięci bez reklam yahoo.gif
Daimos
Co powiecie na stworzenie nowej grupy na forum:
Maskotka forum.php.pl
I dodać do niej naszego autora wątku smile.gif Jeśli już robi taką reklamę, to niech ma zasłużony tytuł!
emajl22
A JAK
pejott
Pojutrze podpisuje umowę i wysyłam do pana Prezesa (poprawnie? czy może dyrektora?).

DYREKTOR KOORDYNATOR INWESTOR I ŚWIETNO-UNIKALNO POMYSŁODAWCA.
Zabezpieczony umową zabezpieczającą przed kradzeniem, wysłaną na maila, a potem oni podpisuja i ona jest podpisana i wyslana na mejla i Marcin ma wiencej meijlji od dobrych profesjonalnych programistów.
A oni już piszą kod którego nigdy nie będzie trzeba poprawiać ale nie mają pomysłu bo jeszcze ta umowa nie doszła. ; )
lukaskolista
Cytat
Danych firmy jeszcze nie ma (będzie zarejestrowana po uruchomieniu strony)
to utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze rozkrecasz powazny biznes, jakby przy tym temacie byl guziczek "Lubie to!" to na pewno bym kliknal smile.gif
hwao
Cytat(lukaskolista @ 28.02.2011, 08:54:43 ) *
to utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze rozkrecasz powazny biznes, jakby przy tym temacie byl guziczek "Lubie to!" to na pewno bym kliknal smile.gif

Będzie 'lubię to' ale dopiero jak wprowadzimy ipb 3.2 stable
phpion
thumbsupsmileyanim.gif hahaha, jaki wątek, mistrzostwo yahoo.gif
krowal
Temat w sam raz na ciężki poniedziałek biggrin.gif
michalszelag
Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 21:37:53 ) *
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku! Oczywiście jest ryzyko, że projekt się nie powiedzie - ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd.

Ja sam dostałem już 5 propozycji pracy. Będę wysyłał umowy o zachowaniu poufności do podpisania jak tylko skonsultuję ją z innymi członkami projektu. A potem specyfikację projektu!

Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Ale co ja tam wiem. Prawdopodobnie jesteś kiepskim programistom i zazdrościsz że nikt cię nie chce wziąść do projektu!!!

Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiaćexclamation.gif). No i najważniejsze - programista nic nie ryzykuje!!

Bakus - dziękuję za propozycję, ale lepiej chyba robić samemu. Nie będę musiał się przejmować jakimiś unijnymi normami a jak nie wyjdzie (chociaż to bardzo mało prawdopodobne) to kasy nie trzeba będzie oddawać smile.gif

Ty tak serio? Ale jaja!

AHHHHRRRRR, ALE URRRWAŁexclamation.gif!!

edit

I jeszce policaj cię szuka, ale jaja...
kokers
mówię ci. jak chcesz dobrego programistę to zapytaj się czy wie co to T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM. jak nie wie, to znaczy, że jego właśnie szukasz.

byłam przekonana że na trzech stronach się skończy. widać wszyscy mają pełne ręce roboty ;o)
idę dalej klikać, bo przecież trzeba zarobić żeby mieć czas żeby robić i nie zarobić. heh.
Pawel_W
@up

to takie nawiązanie do sygnatury? wink.gif
kokers
@Pawel_W
oczywiście. i można to rozumieć na kilka sposobów. i zawsze można zrobić jakiś mt_rand potem zrobić switcha i wybrać sobie żaluzję którą zaszyłam ;o) Im dłużej nad tym myślę tym więcej ich znajduje. :oD

konole
Ktoś da to na Wykop, proooszę. Leżę i kwiczę, dosłownie. biggrin.gif
wookieb
Ponoć już jest. Niech ktoś tylko da linka.
Martwi mnie jedno. Identyczną taktykę robienia sobie "sławy" stosują geje (inaczej pedały). Aż boję się ujrzeć analogię
mat-bi
co do wykopu proszę - http://www.wykop.pl/link/643327/wolontaria...h-programistow/

A z tym, to dawno się tak nie uśmiałem biggrin.gif

EDIT:

Już wolę pracować nad własnym pomysłem wink.gif
darko
Coś ty biggrin.gif Jest zabawa wink.gif Aż sam się zastanaiwam czy się nie zgłosić, bo coraz bardziej jestem przekonany ze to świetny projekt! Popytam znajomych, może ktoś dołączy.

Od siebie jestem w stanei nawet dać porządny serwer z Pentium 4 1,86ghz (exclamation.gif!!) oraz 128mb ramu (mogę dołożyć kość 512 ale tutaj muszę mięc umowę o niewykrzystywanie tego w własnych celach). Do tego mogę cały backfronted zakodować i bazę danych w javascripcie napiszę. smile.gif

Cytat(rzymek01 @ 26.02.2011, 23:17:35 ) *
zabiłes mnie tym haha.gif

Może odpali MongoDB
Cytat
Wewnętrznym językiem do definiowania zapytań oraz funkcji agregujących jest JavaScript wykonywany bezpośrednio przez serwer MongoDB.

smile.gif
peter13135
jak to możliwe że taki temat zyskał taką popularność ? 0_o
rzymek01
wiesz, za dużo wolnego czasu a i dobra dawka humoru, zapewne w pracy, nikomu nie zaszkodziła smile.gif
mrok
Musze przyznac ze zapomnialem calkiem o tym temacie.
Dobrze ze ktos go podbil.

xtxmarcin80 - jak tam postępy profesjonalnych programistów?
Czy mozna juz oglądac to "szumnie zapowiedziane" cudo?
Oczywiście na hostingu bez reklam.
Hoku
Oni na pewno piszą to w LOLcode, kto by tam dziś phapił
Mackos
Jaaaaa..... profesjonalny hosting na webd ... yahoo.gif
Dałbym się pokroić za taki!
Hej ja bardzo chce, pozwól mi pracować właśnie nic nie robie, gram w final fantasy, a mógłbym PRACOWAĆ NA PROFESJONALNYM HOSTINGU!

Nie wiecie czy oferta dalej aktualna ? thumbsupsmileyanim.gif
Już kupiłem sobie kilogram amfetaminy żeby móc na czas wyrobić dniówkę i prezes mnie będzie mógł wypuścić do domu!
Więc już mam pełną inwestycję w ten świetny projekt

Uprzedzam pytania - tak nudzi mi się, właśnie przeszedłem Final Fantasy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.