Cytat
kurcze pogielo ludzi z tymi cenami ? srednio za konferencje 100EUR -i to w polsce. a takich konferencji u nas jet moze z 10.
rozumiem ze to tylko dla tych z wyzszego szczebla- student, poczatkujacy programista raczej sie nie wybierze.
Tak się składa, że jestem w grupie organizatorów i wiem, jak to wygląda z drugiej strony. Cena naprawdę nie jest wygórowana - obejmuje zakwaterowanie w hotelu, małe co nieco, a także inne atrakcje (w zeszłym roku było chyba po browarze dla każdego

). Wszystko jest kwestią sali - jeśli znajdziesz coś tańszego w tej części kraju, to zapraszamy do współorganizacji za rok.

A ceny za konferencje potrafią być naprawdę spore - 250zł w porównaniu do ~1.5k za udział w Internet Beta, to ile jest? Proponuję najpierw zorientować się w obowiązujących cenach, dopiero potem zabierać głos. PLUG nie posiada jako takich finansów, a nikt nie da zakwaterowania na 2 noce dla ponad setki osób za darmo. Chyba że chcesz zasponsorować.

Cytat
oo, toż to erix jednym z prelegentów
Yup.

Spodobało mi się w zeszłym roku, to grzech byłoby nie mówić w tym roku.

Cytat
a.. i jeszcze jedno -dlaczego po mimo tego ze konferencje odbywaja sie w polsce- i wydaje mi sie ze takich odbiorcow organizator posuzkuje to strony domowe sa wylacznie po angielsku ? rozumiem, ze to jezyk swiata no ale bez przesady. Polacy nie gesi i swoj jezyk maja ! coraz wiecej osob o tym zapomina.
W tym roku zgłosiło się naprawdę
wielu prelegentów spoza Polski. Polskojęzycznych prezentacji było niewiele i był problem, aby utrzymać proporcje przynajmniej 50/50. Trzeba było się zgłosić z prezentacją, byłoby więcej w ojczystym języku.
Poza tym, nie zapominaj, że językiem ojczystym programistów jest angielski. Stwórz coś kreatywnego, coś wartego omówienia i chciej o tym powiedzieć. Nie ma problemu - wszystko jest kwestią dogadania. Wielu osobom zza granicy się spodobała koncepcja i sami się zgłosili. Nie miej o to pretensji, że Polacy już nie chcieli być tak liczni.

Cytat
Niech mnie ktos poprawi ale to jest cena chyba za event. Tam nigdzie nie ma żadnej informacji o hotelach więc pewnie jest to jak z ongame we własnym zakresie.
Jak pisałem powyżej - akredytacja + nocleg. W tym roku jeszcze udało się Darkowi wywalczyć basen gratis.

Cytat
Dziwna sprawa, żeby na forum wątku o tym w ogóle nie było, ale szukarka IPB brak wyników, szukarka google też... hmmm
Było w newsach, było na moim blogasku, było na blogasku innych organizatorów.

W przypadku pytań, walcie śmiało; postaram się odpowiedzieć.