Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DARMOWE Szkolenie PHP Zend Framework
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Pyton_000
Wystarczy dodać jasną i klarowną informację z zaznaczeniem że wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego adresu email w cel powiadomienia o czymś tam...
kayman
Cytat(Pyton_000 @ 26.08.2014, 11:10:29 ) *
A był gdzieś regulamin i akceptacja na rozsyłanie informacji handlowych drogą elektroniczną?

jak dali część "za darmo" to większość nawet nie czytała na co się zgadza smile.gif

co do samej "oferty" to nie nauczą symphony przyzwoicie w tydzień nawet w/g amerykańskiej metody "urabura miś podwóra" więc naciąganie jeleni na ostro odchodzi po 3k PLN na twarz smile.gif

ps. gdzie jest teraz autorka tego tematu która zarzucała mi kłamstwo etc? biggrin.gif
!*!
Cytat(kayman @ 26.08.2014, 12:07:51 ) *
ps. gdzie jest teraz autorka tego tematu która zarzucała mi kłamstwo etc? biggrin.gif

Czochra kotkę imieniem Ruby goatee.gif
nospor
I znowu.... widze teraz codziennie będę zalewany spamem na to ich platne szkolenie... a najlepsza jest gwarancja:
Cytat
PS. Decydując się na to szkolenie dostajesz ode mnie również gwarancję 100% satysfakcji, więc możesz być spokojny o jakość tego co oferuję...

Ciekawe co zrobi, jak ktos powie, że nie jest usatysfakcjonowany... LOL
kayman
jest jakiś sposób by zgłosić domenę jako spamującą i wtedy deamon blokuje im wysyłanie ale to walka z wiatrakami bo zaczną wysyłać z innej

jednak wyłudzanie emaila i wysyłanie informacji handlowej przez firmę do osoby fizycznej bez jej zgody jest karalne z kilku paragrafów, a takiej zgody nie wyraziłem lub była sprytnie ukryta co tylko potwierdza proceder wyłudzenia -> byłem świadom że wyrażam zgodę tylko i wyłącznie na bezpłatne szkolenie, nikt także nie zadał sobie trudu by zapytać czy występuję jako osoba fizyczna

więc jak ktoś ma czas i charyzmę może ich podp..... gdzie trzeba oraz z powództwa cywilnego wyrwać kwotę "z sufitu" a dane firmy można mieć ze spamującego maila smile.gif
tzm
No to dawać zbiorowy pozew i za hajs z odszkodowania zrobimy akcje marketingową tego forum i będziemy propagować że pehap jest zajebisty i w ogóle coraz mniej nowych twarzy na forum, haha.
!*!
Cytat(tzm @ 28.08.2014, 14:03:08 ) *
No to dawać zbiorowy pozew i za hajs z odszkodowania zrobimy akcje marketingową tego forum i będziemy propagować że pehap jest zajebisty i w ogóle coraz mniej nowych twarzy na forum, haha.

Nie kuś aaevil.gif
by_ikar
Fakt, źle zrobiłem @nospor że napisałem do ciebie o odblokowanie tematu, bo po pierwszym szkoleniu wydawało mi się że podejdą normalnie do tematu. Ale po tym ostatnim szkoleniu, poświęcenie 20% czasu na samo gadanie o tym że prowadzi też płatne szkolenia, po których ileś tam osób dostaje pracę odrzuciły mnie trochę.. Zwłaszcza że ja nie mam doświadczenia w symfony (tak, symfony, a nie "symphony "..) ale mimo to te całe szkolenie wydawało mi się grubo niskie, a o nieprofesjonalności już nie wspomnę..

A najbardziej co mnie zdziwiło, to platforma którą wybrali do szkolenia, z tego co mówili to płacą jakieś 200zł miesięcznie. Staram się wierzyć w ludzi, ale nie wydaje mi się żeby ktoś wydawał 200zł miesięcznie po to żeby móc szkolić ludzi za darmo.. Zwłaszcza że te 200zł to w życiu za tak kiepskie rozwiązanie bym nie dał. Darmowe strony do streamowania są bardziej profesjonalne lol.

Więc kajam się i mam nadzieje że nie będzie mi miał nikt za złe fakt że gadałem z @nosporem żeby odblokował ten temat i dał im szanse.. :/
nospor
@by_ikar ty się nie przejmuj smile.gif Ja nie mowilem o PW od Ciebie tylko od autora tematu. Ty pisales do mnie jak juz chyba odblokowalem. Zresztą juz nie pamietam wink.gif Tak czy siak ja jedynie odblokowalem temat a linku nie przywrocilem. Wiec w link juz nikt nie mogl wejsc. Tutaj wypowiadali sie tylko ludzie, ktorzy zdazyli wejsc w link przed blokadą. Tak wiec spij spokojnie smile.gif

ps: poki co nie dostalem odpowiedzi na pytanie o tę ich gwarancje
Cytat
PS. Decydując się na to szkolenie dostajesz ode mnie również gwarancję 100% satysfakcji, więc możesz być spokojny o jakość tego co oferuję...

edit2: jest odpowiedz... Czyli tak: Mamy gwarancje satysfkacji, ale o tym czy jestesmy usatysfakcjonowani czy nie, musimy zdecydowac do konca pierwszego dnia szkolenia. A przypomne szkolenie trwa 6 tygodni... smile.gif
Pyton_000
Hahaha i znowu brak jasno określonych zasad wink.gif Naciągactwo jak jasna ch...a. Ważne że baza mejli jest.
by_ikar
Na samym dole tej wiadomości jest rezygnacja z otrzymywania maili. Pytanie tylko czy faktycznie jest to rezygnacja, czy ta skromna baza użytkowników (ile osób mogło się tam zapisać na prawdziwy mail ?) została już powielona. Dobrze by było jakby ktoś spróbował i ewentualnie pisał w tym temacie kiedy otrzyma jakiegoś nowego maila.
Pyton_000
podaj link wywalając jakiś tam unikalny kod to Ci powiem czy da się smile.gif
by_ikar
Bez tych dodatkowych parametrów, to wygląda to mniej więcej tak: https://app.getresponse.com/me.html tyle że tutaj ci wyświetli 404, a parametrów jest kilka: x=&m=&s=&u=&y=p Subskrypcje pewnie da się usunąć, kwestia tego czy nie mają innej kopii.
Pyton_000
Myślę że śmiało można klikać. Istnieje też szansa że podczas wypisywania będzie można wybrać czy chce się usunąć ze wszystkich list wysyłkowych.
kayman
Cytat(Pyton_000 @ 30.08.2014, 17:35:47 ) *
Myślę że śmiało można klikać.

jaka masz pewność że nie potwierdzisz tylko że Twój email "żyje" smile.gif nie ma żadnej informacji, nie ma też pewności czy skrypt usunie record czy nie uaktualni tylko lastActive biggrin.gif

to jest biznes, informacja została już ukradziona i jesteś targetem, nic poza tym smile.gif

osobiście proponuję blokować, nic nie klikać by nie potwierdzać "żyjących" emaili
Evinek
Ja raz "usunąłem" mejla przez link. Zacząłem dostawać 10 razy więcej spamu... podobnego typu treść, ale każdy link do rezygnacji był do innej domeny.
nospor
A mnie usuneli sami z listy jak tylko zaczalem zadawac niewygodne pytania biggrin.gif
Pyton_000
http://support.getresponse.com/pl/faq/w-ja...e-z-mojej-listy
W przeciwnym razie jeżeli dalej będziesz otrzymywał spam możesz reagować.
kayman
record istnieje -> obejrzyj film smile.gif

poza tym i tak nie było nigdzie zgody na otrzymywanie spamu więc nawet jak wypiszesz się z tej kampanii to przyślą Ci co innego bo "darmowe szkolenie zend" mogło mieć ukrytą (lub olaną) zgodę na all spam smile.gif

zwróć uwagę że listę mailową stworzył nie getresponse tylko "firma składająca się z bezmyślnych kretynów co najpierw zraża do siebie pt. klientów a potem wciska im płatny niskiej jakości kit za ciężką kasę" a po takich można się spodziewać wszystkiego smile.gif
Pyton_000
To że kto inny tworzył mailing to inna bajka, ale getresponse obłsługuje wysyłkę "spamu" tak jak freshmail. Ot po prostu narzędzie do mass spam wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.