Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obudź się
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Endzio
Wiem, że ten temat za bardzo nie pasuje do tematyki forum, ale warto o takich rzeczach pisać na każdym kroku.

Co sądzicie o ataku na WTC, na temat korupcji, zakłamania w polityce?
Chcesz wiedzieć skąd wziął się kryzys?
Uważasz, że Bush był złym prezydentem, a Obama jest okej?
Filmy w tym temacie mówią w głównej mierze o USA, lecz dotyczą wszystkich narodów, Polski szczególnie jako jej partnera (do wydyma***).

Jeśli zastanawia Cię chociaż jedna z wymienionych przeze mnie rzeczy powinieneś oglądnąć każdy z zaprezentowanych poniżej filmów.

Zeitgeist
Film jest darmowy.
http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Final.Edit...ip.XviD.torrent
Napisy są dostępne w sieci lub za pośrednictwem Napi-project.

Zeitgeist Addendum
Film jest darmowy:
http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.torrent
Napisy są dostępne w sieci lub za pośrednictwem Napi-project.

The Obama Deception
Film Alexa Jones'a
Z napisami http://www.youtube.com/watch?v=AcQOkJQkjUY
Również dostępny w sieci Torrent, ale odnośnika nie mogę podać, napisy są dostępne na portalach z napisami lub przez Napi-project.

Dopiero gdy oglądniesz te filmy pozostała treść tego tematu będzie dla Ciebie zrozumiała.

Alex Jones podobno przed atakiem na WTC oznajmił ludziom, że to się wydarzy i apelował do zapobiegnięcia temu zdarzeniu.
Podobno ponieważ niejaki Milton William Cooper oznajmił to miesiąc przed nim, tydzień przed atakiem na WTC Cooper został zabity we własnym domu.
Cooper twierdził, że Jones współpracuje z rządem, że wzburza społeczeństwo Ameryki do buntu, aby władze mogły wprowadzić stan wojenny.

Zbieżność symboli:
http://www.youtube.com/watch?v=zJm_s1EOSLg
Filmy opisujące dokładnie zakłamanie Alexa:
http://www.youtube.com/watch?v=tSBhRhqvPlc
Wypowiedź Coopera na temat Alexa:
http://www.youtube.com/watch?v=DJ82zk8ycfs

"Góra" w jednym z tych filmów zapowiedziała, że wkrótce świat się o nich dowie, moim zdaniem właśnie to się dzieje i Alex Jones został do tego wynajęty, oczywiście ma rację, to o czym mówi w filmie "The Obama Deception" jest prawdą, ale nie można tego załatwić tak jak on chce, nie siłą, należy to zrobić w sposób opisany przez Coopera, należy mówić wszystkim, wszędzie.

Temat o Cooperze: http://www.forum.michalkiewicz.pl/viewtopi...f=11&t=6727

Napiszcie co o tym sądzicie.
Jeśli wierzycie w chociaż jedną rzecz opisaną w tych filmach to powinniście udostępniać innym powyższe materiały, to jedyny sposób, aby coś się zmieniło.
Blazeroot
Bardzo ciekawe filmy, pierwsze pozycje już widziałem, resztę zobaczę, także je polecam! Warto poświęcić trochę czasu!
kajzur
Powiem tak - szukamy teorii spiskowych winksmiley.jpg Oczywiście coś prawdy w tym jest, ale myślę że nie warto brać tych filmów na 100% poważnie, czmeu? A dlatego, że są zbudowane o jakieś szczątkowe informacje.. Takie moje zdanie smile.gif
Endzio
Cytat(kajzur @ 1.04.2009, 16:05:27 ) *
Powiem tak - szukamy teorii spiskowych winksmiley.jpg Oczywiście coś prawdy w tym jest, ale myślę że nie warto brać tych filmów na 100% poważnie, czmeu? A dlatego, że są zbudowane o jakieś szczątkowe informacje.. Takie moje zdanie smile.gif

Oglądnij wszystkie te filmy, a następnie przedstaw, które z tych szczątkowych informacji są nieprawdą.
pyro
Obydwa Zeitgeisty widziałem. NAJLEPSZE FILMY JAKIE WIDZIAŁEM OD LAT, mimo iż zaspecjalnie nie lubie dokumentalnych. Polecam więc smile.gif

Obame miałem wlasnie zaplanowane w ten weekend obejrzeć smile.gif

Cytat(kajzur @ 1.04.2009, 16:05:27 ) *

Przełknij puste słowa, które padną bez namysłu i są wynikające z Twojej niewiedzy, niepodparte niczym i niech zostaną w Tobie. Wszystkie informacje w tych filmach są do sprawdzenia, więc sobie obejrzyj i sprawdź zanim znowu się wypowiesz.
maziak
No to ja moze dorzuce od siebie link-pytanie :

(o pieniadzach i ekonomii)
http://video.google.pl/videoplay?docid=-18...FHoKO-Ab16IDoCA

Czy jest ktos z Was w stanie stwierdzic jednoznacznie, najlepiej poprzec jakimis solidnymi linkami, czy informacje zawarte w tym filmiku to prawda? Jezeli tak to wart kazdej poswieconej minuty.
vokiel
Zeitgeist widziałem Obama czeka na wolną chwilę.

Do tego polecam: The big picture (odnośnie teorii spiskowych), Why Democracy. Jest jeszcze masa o 9/11, któe już dość jasno przedstawiają jak było na prawdę. Ale te 2 pierwsze co podałem, są warte obejrzenia.
Spawnm
a oglądaliście Fahrenheit 9.11? Też sporo prawdy smile.gif
jarek_bolo
Heh, w cudze teorie spiskowe wierzycie, ale gdy nie głupi ludzie u nas w kraju tłumaczą od lat, że TW Bolek to Wałęsa, że komuna wciąż rządzi, że środowisko KLD-UW-PO to koncesjonowana opozycja stworzona przez Kiszczaka (prawdziwa Solidarność skończyła się w Sierpniu 1980), że ten obśmiany Układ na prawdę tłamsi polską gospodarkę oraz uczciwych przedsiębiorczych ludzi, itd. itd.

To takie coś, nasze teorie spiskowe są wyśmiewane, a większość młodych ludzi (pewnie i tutaj sporo z was to wyborcy PO) nie wierzy, a za kryteria oceny polityków przybiera sobie wzrost, wymowę lub inne mało istotne rzeczy.

Ale nic, może dzięki "przebudzeniu" jakie przyjdzie ze świata w końcu ludzie przebudzą się w Polsce, szkoda tylko straconych lat.
Spawnm
idą powoli wybory zobaczymy jak tym razem będzie smile.gif

a że w Polsce jest lipa to widać gdy się włączy tv ... wciskają byle g... wciskając że my to wybraliśmy , tego chcemy ...
jarek_bolo
Obserwując chociażby onetowe śmietnikowe forum widać, że coraz więcej wpisów jadących na PO, ale to za mało.
Gro ludzi, głównie młodych jest wciąż nieświadomych najnowszej historii Polski. Nie potrafią kojarzyć faktów, kojarzyć poszczególnych ludzi i środowisk, które są za tą czy inną złą sytuację odpowiedzialni (znamienny przykład to sektor bankowy).
A na prawdę nie potrzeba wiele czasu poświęcić by zrozumieć komu warto dać mandat na rządzenie krajem (i w cale nie mam na myśli tylko PiSu, jest wiele partii i środowisk).

Tylko trochę trudno walczyć przeciw mainstreamowym mediom, ostatnia nagonka na IPN i tworzenie wirtualnego faktu prasowego, że to niby IPN wydał książkę Zyzaka. Na szczęście Kurtyka się nie boi i wali prawdę między oczy, do obrony dołączył się Prezydent, który wcale głupio nie gada, a że trochę sapie i mlaszcze? I co z tego się pytam.
Afera w PO goni aferę, a w PiSie mimo usilnych prób nic nie znaleźli, czyli co wychodzi, że Polacy w swojej nieświadomości i zapatrzeniu w Tańce z Gwiazdami i Wojewódzkich zamienili wcale nie najgorszy rząd PiSu na lodziarzy z PO.
Jeszcze parę miesięcy i ludziom będzie coraz bardziej wstyd za to, że skazali Polskę na Chyżego Ruja i jego bandę.

A znam takich wielu smile.gif Już mają rozbiegane oczka, gdy ich przycisnąć w tematach politycznych to zaczyna się uogólnianie i teksty typu: a weź przestań, ja się nie interesuję polityką (to po co głosujesz?questionmark.gifexclamation.gif), albo oni wszyscy są siebie warci (łatwo udowodnić, że nie). A gdy już opadły wszystkie szaty i widać, że PO jest naga to koronnym i wiecznie żywym tłumaczeniem się takich ludzi dlaczego głosowali na PO jest zdanie... by odsunąć PiS od władzy smile.gif
Jeden z moich znajomych wyborców PO mówi, że głosował na PO, bo to partia liberalna, hehe, taki poziom świadomości politycznej jest charakterystyczny dla większości elektoratu PO.
maniekl2
Cytat
Gro ludzi, głównie młodych jest wciąż nieświadomych najnowszej historii Polski. Nie potrafią kojarzyć faktów, kojarzyć poszczególnych ludzi i środowisk, które są za tą czy inną złą sytuację odpowiedzialni (znamienny przykład to sektor bankowy).

Akurat to jest spowodowane złą edukacją. W mojej karierze w podstawówce dotarliśmy tylko do 2 Wojny Światowej. W gimnazjum to samo. I spodziewam się, że w liceum dalej nie pojedziemy. W takim razie jak możemy kojarzyć fakty, skoro nasza wiedza historyczna z tego okresu jest prawie zerowa. Tylko człowiek, który się tym interesuje może coś wiedzieć. Reszta niestety nie.
melkorm
Eh. Następny temat o polityce który do niczego nie prowadzi - na początku nie chciałem się wypowiadać, ale sądze że swoje 3 grosze zawsze warto dorzucić smile.gif Otóż jeśli chodzi o polską politykę : Idę na wybory, widzę dwie główne partie , mam wybór :
- zagłosować na którąś z nich - jeżeli jakiś program przypasuje.
- zagłosować na inną mniejszą partię, powód jak wyżej, a także mniejsza odpowiedzialność za decyzję większych "rządzących" partii,
- niegłosować i mieć to gdzieś, lub z braku pasujących pozycji.

Ale co z tego? Politycy i tak są ciągle ci sami, ta sama kadra w kółko przeplata się od paru, jak nie parunastu lat w polskim rządzie, czasem wyskoczy jakaś nowa twarz na "jakieś" stanowisko , tylko dlatego nowa bo nieznana by się łatwo ją kierowało i by swojego zdania nie miała (chociaż w teorii i tak powinna wiecznie za swą partią stać). Jedyne co widze to tylko wielką farsę, każdy każdego oskarża - co ja będe mówić każdy ogarnięty człowiek to zna i jest tego świadom - i co najbardziej mnie irytuje że tak naprawdę #@%& możemy, bo co, mam nie głosować? może wybrać inną partię jak to i tak ta sama pula polityków ? Jakoś zaczynam coraz bardziej się w tym gubić natłoku telewizji , gazet i politycznej farsy, bitew kto ma jechać na jakiśtam-szczyt itp.

Tyle smile.gif

--
Hamuj się trochę.

~erix
erix
Cytat
- niegłosować i mieć to gdzieś, lub z braku pasujących pozycji.

Ale wtedy nie zrealizujesz swojego obowiązku. tongue.gif

Cytat
le co z tego? Politycy i tak są ciągle ci sami, ta sama kadra w kółko przeplata się od paru, jak nie parunastu lat w polskim rządzie, czasem wyskoczy jakaś nowa twarz na "jakieś" stanowisko , tylko dlatego nowa bo nieznana by się łatwo ją kierowało i by swojego zdania nie miała (chociaż w teorii i tak powinna wiecznie za swą partią stać). Jedyne co widze to tylko wielką farsę, każdy każdego oskarża - co ja będe mówić każdy ogarnięty człowiek to zna i jest tego świadom

I właśnie dlatego świadomie przekreślę kartę do głosowania albo dopiszę między "dwoma" opcjami znak równości. Obowiązek wobec kraju wypełnię, ale nie będę czuł się współwinny bałaganowi.
jarek_bolo
Ale wiecie, że w ten sposób wcale nie pomagacie? Do tego oszukujecie siebie, że nie jesteście odpowiedzialni.

Żeby zmienić system, trzeba w ramach obecnego systemu wybrać ludzi, którzy przeprowadzą konieczne reformy tylko tyle i aż tyle. To nie jest niemożliwe.
Nie dajcie się manipulować sondażom, że ta czy ta partia to ma ledwie 1% albo ma 30% mniej od lidera sondaży, więc mój głos i tak nic nie zmieni.
Należy po prostu zrobić swoje i najlepiej aktywnie innych przekonać do poparcia ludzi, którzy będą w stanie zmienić system, a tacy są na obecnej scenie politycznej.
pyro
Cytat(jarek_bolo @ 1.04.2009, 23:02:13 ) *
Ale wiecie, że w ten sposób wcale nie pomagacie? Do tego oszukujecie siebie, że nie jesteście odpowiedzialni.

Żeby zmienić system, trzeba w ramach obecnego systemu wybrać ludzi, którzy przeprowadzą konieczne reformy tylko tyle i aż tyle. To nie jest niemożliwe.

Jasne, tak samo można pozbyć się wojen wybierając ludzi, którzy nie będą ich prowadzić. Płytkie słowa.
jarek_bolo
Zła analogia. Obywatel danego kraju nie ma wpływu na wynik wyborów w innym kraju. Czyli wojna może być wynikiem czynników od nas niezależnych.
Scena polityczna w kraju zależy tylko od nas samych, więc nie jest płytkie to co mówię. Może trochę idealistyczne i marzycielskie, ale jednak możliwe.
No bo innej drogi nie ma przecież! Znasz @pyro inną alternatywę questionmark.gif Pucz, zamach stanu, potrzebne wojsko, postawić potem generała na urzędzie??

Ja w sumie nie pojmuję jak można pójść na wybory i zamiast oddać swój głos na kogoś innego niż Ci co się przewijają przez ostatnie 20 lat kreślić jakieś znaki równości, albo w ogóle kreślić kartę??
Co się tym zamanifestuje?? Przed kim, przed samym sobą w boxie pokażemy, że mamy kraj i Ojczyznę w tyłku??
Czy to jest jakiś wysiłek większy oddać ważny głos na kogoś z listy ugrupowania, które nie było u władzy albo jak było to merytorycznie patrząc (tylko nie przez dmuchane przez media mało znaczące wpadki) rządziło najlepiej w ciągu ostatnich 20 lat??
Endzio
Według mnie jedyną drogą jest informowanie wszystkim dlaczego "śmierdzi", trzeba im powiedzieć kto puścił bąka smile.gif
Co do sytuacji w Polsce, należy się interesować dziennikiem ustaw i programami wyborczymi, a ta właściwa partia sama Ci się ukarze przed oczami.

Nie jestem dobrze obeznany w polityce, ale na razie widzę, że LPR idzie w dobrą stronę:
http://lpr.pl/?sr=!czytaj&id=6480&...;pocz=0&gr=
Do tego Giertych był przeciwny przystąpieniu do UE.
Czytać, czytać i opowiadać innym!

// Edyta
I najważniejsze.
Nie wierzcie telewizji ( ale to już chyba wiecie smile.gif )!
jarek_bolo
Dokładnie Endzio. Na ten przykład przytoczę podwójne opodatkowanie emigrantów. Mało który z nich wie, że to dzięki PO był cały kłopot z tym. PO razem z SLD tak zmieniły ustawę Prawo Podatkowe w 2004 roku, że powstał problem podwójnego opodatkowania. Kolejki do ambasady w Londynie dobitnie ukazują jak elektorat PO jest nieświadomy politycznie na kogo idzie oddać swój głos. PiS, LPR, SO były przeciwne tym zmianom.

Ale co, Giertych, Kaczory i tak są obciachem, bo tak i już smile.gif Choć by nie wiem jak dobre dla ludzi przepisy wprowadzali to ludzie patrzą na to co nie powinni przy ocenianiu polityków.
melkorm
By nie było - oddałem głos.

Co do wyglądu to okej, mało ważne, ale wybacz Polska jest nazywana krajem rządzomym przez dwuch bliźniaków itp. Prezydent musi wyglądać bo to wizytówka kraju - i do tego zdania nie zmienie. Co do partii mogą to być nawet krasnoludki - ważne by dobrze rządzili smile.gif

Ogólnie też trzeba spojrzeć od strony zaufania, bo wiele partii często zmienia zdanie itp. narazie nasz rząd to handel a nie rządzenie, targowanie się ustawami - SICK! Farsa, farsa , .... ale i tak ponad połowa polaków się nie interesuje polityką na tyle by przy wyborach czytać programy partii, ba duża część nawet nie idzie na wybory - znam wielu Polaków którzy swój kraj mają gdzieś, a ludzi widzących Polske jako coś więcej niż skrawek ziemii uważają za idiotów i najchętniej by wyjechali w cholerę :| ... no cóż mozna próbować rozmawiać, tyle.

P.S. Narazie tylko Ty jarek_bolo rzucasz nazwami partii, nie wiem czemu :] Bo o tym to można w nieskonczoność .... .
Endzio
Nie chodziło mi o to na jaką partię głosować, a na jaką nie.
Chciałem pokazać czym się kierować, aby zauważyć, która działa dla dobra kraju, i to, że dziś są nastawieni dobrze, wcale tak nie musi być jutro, po prostu należy się zainteresować tym co dana partia oferuje (program) i czy idzie tą drogą, absolutnie nie postrzegać ich przez pryzmat telewizji, bo co innego mówią do kamery, a co innego robią w sejmie, podczas głosowania.
Moim zdaniem, jeśli ludzie mają głosować na podstawie zakłamanych informacji z TV/Radia to lepiej, żeby wcale nie głosowali i poczytali najpierw.
Dodam, że ja sam dotychczas nigdy nie głosowałem, w tym roku to się zmieni (oczywiście jestem od lat pełnoletni).
http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4
NuLL
Cytat
eśli wierzycie w chociaż jedną rzecz opisaną w tych filmach to powinniście udostępniać innym powyższe materiały, to jedyny sposób, aby coś się zmieniło.

A co ma sie niby zmienic ? blinksmiley.gif
Endzio
Cytat(NuLL @ 2.04.2009, 09:13:03 ) *
A co ma sie niby zmienic ? blinksmiley.gif

Świadomość ludzka.
"Gdyby ludzie zrozumieli jak działa system podatkowy, jeszcze nad rankiem byłaby rewolucja"
Ten cytat idealnie obrazuje to do czego wszyscy powinniśmy dążyć.
Świadome społeczeństwo nie da się ogłupiać mediom.
erix
Cytat
jeszcze nad rankiem byłaby rewolucja

Wiele osób rozumie i rewolucji jakoś nie ma...?

Cytat
Świadome społeczeństwo nie da się ogłupiać mediom.

Większość naszego społeczeństwa właśnie daje się ogłupiać.
Endzio
Cytat(erix @ 2.04.2009, 10:32:27 ) *
Wiele osób rozumie i rewolucji jakoś nie ma...?

Najwyraźniej zbyt mało jest takich osób.

Cytat(erix @ 2.04.2009, 10:32:27 ) *
Większość naszego społeczeństwa właśnie daje się ogłupiać.

Nieświadomego społeczeństwa, i w tym jest problem, gdyby wiedzieli, że w to co wierzyli było kłamstwem zwracaliby większą uwagę na to o czym słyszą, co widzą.
jarek_bolo
Cytat(melkorm @ 2.04.2009, 01:52:19 ) *
By nie było - oddałem głos.

Co do wyglądu to okej, mało ważne, ale wybacz Polska jest nazywana krajem rządzomym przez dwuch bliźniaków itp. Prezydent musi wyglądać bo to wizytówka kraju - i do tego zdania nie zmienie. Co do partii mogą to być nawet krasnoludki - ważne by dobrze rządzili smile.gif

No i widzsz, wpisujesz się idealnie w typ wyborcy kierującego się nic nie znaczącymi cechami. Czy Prezydencja to jakiś konkurs piękności?? Według Ciebie Prezydent Ukrainy jak mu zryło twarz powinien ustąpic, bo brzydki. Albo taka paskuda Merkel, żadna laska z niej też out questionmark.gif Sięgając dalej, Napoleon to dopiero był kurdupel smile.gif
Politycy mają dobrze rządzić, a nie dobrze wyglądać. Dla mnie ważniejsze od sposóbu w jaki Prezydent się wypowiada jest to czy zablokuje złe dla większości społeczeństwa ustawy.
Wmawiają wam, że coś jest śmieszne i wy to bezwarunkowo przyjmujecie, sugerujecie się tym i potem powtarzacie.
Rób to samo tylko z merytorycznymi faktami, działalnością legislacyjną danego polityka.

Czy potrafisz skrytykować Prezydenta za jakąś złą inicjatywę ustawodawcząquestionmark.gif Albo tyle się mówi, że wetuje, sprawdziłeś konkretnie daną ustawę, co ona przewidywała i dlaczego Prezydent ją zawetowałquestionmark.gif Jeden przykład z reformą służby zdrowia. W marcu były zapisy w projekcie ustawy ograniczające możliwość sprzedaży przez samorząd udziałów w szpitalach do maksymalnie 49%. W lipcu gdy ustawa była czytana te zapisy wyparowały (sposób w jaki to się stało już pominę).

Bez aktywnego interesowania się polityką i sprawdzania tych najbardziej angażujących opinię publiczną spraw nie możesz nazwać siebie świadomym politycznie obywatelem, co w konsekwencji daje efekt taki sam jak byś kreślił kartę do głosowania z opaską na oczach.

I tutaj zgoda, że brak czasu (polityka większości dotychczasowych rządów narzuca dodatkowo bzudrynych przepisów by zmagać się z życiem i mieć jeszcze mniej czasu) na takie aktywne śledzenie polityki, dlatego ważne są media, a te niestety w Polsce obiektywne nie są. Co do tego też nie można mieć wątpliwości, bo wystarczy zestawić sobie relacje z najmniejszych nawet protestów społecznych za rządów PiSu, oraz brak takich realicji, albo ich tylko krótkie migawki za rządów PO. Ewidentnie widać, że nad PO media trzymają parasol ochronny.
Dlaczego to robią? To już temat na inny wątek (ogólna wskazówka: TW Ketman vel. Maleszka i strach przed ujawnieniem gdyby do władzy doszli prawdziwi opozycjoniści z lat 80tych).

Cytat(melkorm @ 2.04.2009, 01:52:19 ) *
P.S. Narazie tylko Ty jarek_bolo rzucasz nazwami partii, nie wiem czemu :] Bo o tym to można w nieskonczoność .... .

A co w tym złego? Jak już Endzio pisał wcześniej trzeba pokazać gdzie "śmierdzi" i kto tak na prawdę puszcza bąki. Minęło już trochę czasu odkąd rządzi PO i obiektywnie patrząc ta partia puszcza większe bąki niż PiS. To, że społeczeństwo tego nie widzi wynika z tego, że media, głównie koncern ITI puszczają regularnie zapachy maskujące Brise.
erix
Cytat
Czy Prezydencja to jakiś konkurs piękności?? Według Ciebie Prezydent Ukrainy jak mu zryło twarz powinien ustąpic, bo brzydki. Albo taka paskuda Merkel, żadna laska z niej też out Sięgając dalej, Napoleon to dopiero był kurdupel

~jarek_bolo, czytaj ze zrozumieniem, o co nam chodzi - mamy na myśli to, że kogo nie wybierzemy, to tak naprawdę będzie ta sama opcja nie ze względu na wygląd, a na działania, którymi będzie się "szczycić" za rządów.
jarek_bolo
Ogólnie to taka teza przebija się przez ten wątek, ale ja tym co zacytowałeś odniosłem się do słów ~melkorma, a on wyraził się jasno, że przeszkadzają mu wygląd oraz rodzeństwo polityka.

A takie gadanie, że nic nie zmienimy wynika tylko z tego, że co wybory (oprócz 2005 roku) ludzie dają się złapać w pułapkę tym samym politykom. Tylko zmieniają się nazwy partii. Sprawdźcie sobie, które z partii rządzących najczęściej zmieniały nazwy i znajdziecie tych samych przy korycie, którzy odpowiadają za to jak jest w Polsce oraz za skrzywienie waszych charakterów, że już sami twierdzicie, że nic nie da się zmienić.

Zadanie jest proste. Wziąć okres od 89 do teraz i sprawdzić kto rządził już kilka razy, jak już się dowiecie (ja wiem) to wystarczy nie dać tym ludziom mandatu drugi raz, choć by nawet nazwę partii zmienili. W 2007 roku, niby wykształcona część społeczeństwa, ale jednak dała się złapać, ciekawe czy tak można wystrychiwać ludzi bez końca?
mike
Cytat(jarek_bolo @ 2.04.2009, 12:24:18 ) *
W 2007 roku, niby wykształcona część społeczeństwa, ale jednak dała się złapać, (...)
A w poprzedzających co było? Wg. Ciebie ludzie nie dali się złapać i jak się skończyło?
Półgłówki z Samoobrony i banda chorych nacjonalistów z LPR. Przykro mi ale naprawdę nie wiem co lepsze tongue.gif
melkorm
Eh,eh.

Fakt - uogólniłem naszego prezydenta - co nie zmienia faktu że ludzie keirują się mediami nie tylko w Polsce - tak nas widzą (jak psiałem wyżej) .
Prezydent to wizytówka państwa, nawet gdy nie wygląda musi być elokwętny , charyzmatyczny , stanowczy ... tak można w nieskończoność - takie jest społeczeństwo, nie musi być idealny ale musi coś sobą przedstawiać bo pierwszy kontakt jest najważniejszy a jak zobacze na pierwszym spotkaniu małego człowieczka z problemami wymowy to co mam sobie pomyśleć? I nie, nie jestem uprzedzony mediami jak to starsz się na siłę każdemu wytknąć w tym wątku. A doputy kadra w rządzie się nie zmieni to g***o się zmieni, taka jest prawda ... a że PO czy PiS to "zło" to właśnie dlatego na żadną z tych partii nie głosowałem .

Kombinować - taką spóźcizne pozostawia nam starsze pokolenie - czego też jest dużo w polskiej polityce.

I jeszcze raz - prosze nie staraj się nas wszystkich zaszuwladkować jako "tych od TV" i nic nie wiedzących, bo takei cały czas odczuwam wrażenie, jeżeli się myle to sorry.
jarek_bolo
@mike
W 2005 roku ludzie liczyli na koalicję POPiS. To, że wyszło jak wyszło zawdzięczamy PO, bo ta partia nie potrafiła pogodzić się z przegraną w wyborach. Mimo, że przegrali dostawali najważniesze resorty (finansów, skarbu), ale niestety nie na sprawnym rządzeniu zależy PO (co dzisiaj już wiemy), a na samej nie kontrolowanej przez nikogo władzy, by móc ustawiać swoje środowisko (Misiak, Palikota komisja i lobbyści, forsowanie prywatyzacji szpitali, polecam zainteresować się sytuacją w Bełchatowie, gdzie od 2tyg. trwa strajk okupacyjny pielęgniarek, dyrekcja jest z ramienia PO i w mediach cisza).
No i dostali tą władzę i co? Gdzie szuflady pełne ustaw? Kryzys wcale nie przeszkadza np. w polepszeniu warunków prowadzenia DG, a przecież PO taka niby liberalna i pro przedsiębiorcza. Gdyby nie Trybunał Europejski to nawet odliczenia VATu od benzyny i zakupu samochodu na firmę by nie było (chociaż i tak jest paranoja bo trzeba kratkę).
Nic, właśnie czytam, że koło poselskie Polska XXI wnioskuje o rozgonienie tej komisji Palikota, może powstanie coś lepszego i na prawdę popracują nad polepszeniem przepisów.

Ale pytasz co było. Wreszcie realna walka z korupcją dzięki powołaniu CBA, obniżenie podatków i kosztów pracy, twardsze postawienie Polskich interesów na forum międzynarodowym, podwyżki dla służby zdrowia (tak tak, to za Religi i rządów PiSu dostali najwięcej, a wiem coś o tym, bo moja Mama jest pielęgniarką), zmniejszenie deficytu, rekordowe wykorzystanie środków UE (PO chciała nawet podebrać minister Gęsicką do swojego rządu), pierwsze zarysy aktywnej polityki prorodzinnej (dzięki LPR, a nie jak kłamał Kurski PiSowi).

Były wpadki tarcia w koalicji, ale teraz gdy coraz więcej się dowiadujemy widać, że to była krecia robota w szeregach PiSu. Afera Gruntowa, teraz wychodzi na jaw, że to prawdopodobnie działacze PSL podpuścili CBA na Leppera podkładając fałszywe tropy. Albo Kaczmarek. Ilu z was wie, że jego Ojciec robi brudne interesy w Sopocie z Prezydentem Karnowskim??

Jak na taką warcholską partię jak SO oraz narodowy LPR, do tego bezustanny obstrzał mediów i rycie kretów to według mnie nieźle Polska była rządzona w latach 2005-2007 i wole ich niż europejskich, cool facecików w garniturach (PO) co rządzić nie potrafią czy byłych komuchów z SLD.

Złą atmosferę tych lat wykreowały media, rozdmuchiwano każdą aferę, insynuowano, że zagrożona jest demokracja (to co powiedzieć teraz, jak Tusk zabiera środki na finansowanie opozycji czy krytykuje wolność słowa i badań naukowych), wmawiano ludziom, że niby podsłuchy są, itd.
Co z tych wszystkich zarzutów udowodniono PiSowi? Dorsza za 8,70 czy połamanego laptopa Ziobry? Pikuś przy milionowych aferach PO.

@melkorm
Według kryteriów jakie podałeś to spoglądając na Churchilla też można by sobie pomyśleć, co za gbur, jak pierwszy raz zobaczyć takiego garbatego gościa to można się zniechęcić. Sarkozy jest podobnego wzrostu co Kaczor, Juszczenko jest brzydki jak noc, a Gordon Brown też paskuda. Wszyscy wymienieni w pierwszym kontakcie mogą powodować odrazę i niechęć.
Jak się będzie klepać o czymś bez ustanku przez jakiś czas, jak w większości programów rozrywkowych (Wojewódzkie i inni) będą akcentować daną cechę charakterystyczną każdego człowieka, to wszystko w ten sposób da się obrócić w niesłychaną wadę danego człowieka. Ale na chłodno, po merytorycznej analizie działań danej osoby takie rzeczy tracą na znaczeniu.
Wzrost naszego Prezydenta oraz jego naciągana wada wymowy (wcale nie gorsza od Tuskowego rerania, które już wyśmiewane nie jest) to jest tylko intencjonalne wszczepienie tego przez prywatne media (polecam zapoznać się z historią ich powstania) w społeczną podświadomość.
Więc skoro Ty kierujesz się takimi kryteriami w ocenie to uprawnione jest stwierdzenie, że po prostu media wpłynęły na Twój sposób postrzegania tego człowieka, media, a nie Twoja samodzielna ocena jego działalności, a nie wyglądu.
I powtarzam, jeśli chodzi o politykę to naprawdę mnie nie interesuje czy rządził będzie mną Mister Polski czy brzydki, otyły facet. I nie interesuje mnie co na ten temat myślą inni. Jeśli tylko rządzić będzie dobrze niech rządzi. Jest taka przypowieść Ignacego Krasickiego, Wół Minister
Cytat
Kiedy wół był ministrem i rządził rozsądnie,
Szły, prawda, rzeczy z wolna, ale szły porządnie.
Jednostajność na koniec monarchę znudziła;
Dał miejsce woła małpie lew, bo go bawiła.
Dwór był kontent, kontenci poddani — z początku;
Ustała wkrótce radość — nie było porządku.
Pan się śmiał, śmiał minister, płakał lud ubogi.
Kiedy więc coraz większe nastawały trwogi,
Zrzucono z miejsca małpę. Żeby złemu radził,
Wzięto lisa: ten pana i poddanych zdradził.
Nie osiedział się zdrajca i ten, który bawił:
Znowu wół był ministrem i wszystko naprawił.

Jak widzisz już w tak odległych czasach zdawali sobie sprawę, że wygląd zewnętrzny nie jest kryterium oceny jeśli chodzi o rządzenie.

Co do składu rządu to już napisałem wyżej. Aby go zmienić trzeba wybrać innych ludzi, takich, którzy nie rządzili, albo gdy nie chce się eksperymentować z nowym, nieznanym takich co gdy rządzili robili to relatywnie najlepiej z całej stawki. I nie wolno na tym poprzestawać, trzeba w swoim środowisku uświadamiać innych.

I teraz temat jest prosty, bierzesz okres 89-teraz i jedziesz po kolei rządy i kadencje Sejmu. Sprawdzasz które partie już rządziły i tylko się przefarbowały byle tylko wejść do sejmu i po prostu tym ugrupowaniom nie dajesz ponownego mandatu, bo np. takie KLD-UW, a teraz PO już kilka razy byli rozdającą karty w rządzie formacją i nigdy nic dobrego z tego nie wynikało (przynajmniej dla poddanych). Na pytanie dlaczego niby ta wykształcona część społeczeństwa uznała, że jak teraz będą się nazywać PO to zaczną rządzić dobrze nikt jeszcze z elektoratu tej partii mi nie potrafił odpowiedzieć.
Żeby nie głosować na komuchów z SLD chyba nie trzeba mówić? Chociaż paradoks jest taki, że SLD już lepsze było od PO gdy rządzili. Przyznała to nawet jedna Pani w urzędzie u mnie w powiecie jak sobie porozmawialiśmy na tematy przepisów i kto lepiej nad tym panował.
Lk_hc
Jak to powiedział Goebels, parafrazując: Cały pic polega na tym, że w systemie jedno lub dwubiegunowym tworzy się bardzo sugestywną iluzję wszechstronności i wielobiegunowości politycznej i ideologicznej. Iluzję, która daje wrażenie że cały świat jest w zasięgu ręki. Doskonale w tą metodę wpisują się nowoczesne korporacje medialne jak np. TVN.

Żyjemy w spłaszczonej rzeczywistości. Spłaszczonej politycznie, ideologicznie i programowo.
jarek_bolo
@Lk_hc masz sporo racji, a takie gadanie, że nic nie możemy zmienić, albo podążanie za całym stadem baranków tylko idealnie w tą metodę się wpisuje.

Ja namawiam do czegoś przeciwnego. Do zainteresowania się w większym stopniu polityką, na głębszym poziomie oraz do manifestowania swojego sprzeciwu na obecną sytuację przy urnie wyborczej.
Protest na zasadzie nie pójścia na wybory, albo pójścia i narysowania wielkiego ch*ja na karcie do głosowania nie jest żadnym protestem przeciw temu o czym pisze @Lk_hc, przeciw obecnemu systemowi czy układowi.

Można zaprotestować skuteczniej tak jak opisuję poniżej.
Skoro wszędzie w mediach (które to są narzędziem tego systemu) gadają Kaczor zły, Giertych zły, UPR śmieszna, Lepper warchoł, Polska XXI kanapowce, Ruch Przełomu Narodowego to mohery, itd. to właśnie na przekór powinniście wedle już indywidualnych przekonań oddać głos na którąś z frakcji, które poprzez osoby do nie należące wymieniłem.
I to by był skuteczny protest (nie zmarnowany głos) i pokazanie "systemowi", że połapaliście się o co biega i dajecie czerwoną kartkę formacjom chcącym utrzymać IIIRP koniecznie w obecnym stanie.
mike
Cytat(jarek_bolo @ 2.04.2009, 20:44:41 ) *
Ruch Przełomu Narodowego to mohery, itd. (...)
Kpisz z nas? Sugerujesz oddanie głosu na ludzi, dla których podstawą jest:
Cytat
Obrona i wspieranie Radia Maryja, Telewizji Trwam i Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu przeciw nagonkom i działaniom dyskryminującym ze strony liberałów i postkomunistów.

Puknij się w czoło. Polska ma być krajem jak Czechy. Wszelka religia won z polityki.
Endzio
Może z innej beczki, ale każda osoba dbająca o swoje zdrowie powinna zainteresować się tytułem "Food Matters".
Film ukazuje bezsensowność brania leków oraz m.in. szkodliwość "supermarketowej żywności".
Pozycja obowiązkowa.

Do pobrania na:
http://chomikuj.pl/saN/NWO/Filmy
lub:
http://www.czasotworzycoczy.site40.net/stara.htm

Zauważcie też, że wśród osób z góry ciężko znaleźć osoby z nadwagą.
Tylko na mnie tego typu filmy robią olbrzymie wrażenie? smile.gif

// Edyta
Piliście Red Bulla lub Actimel?
Tekst nie dotyczy tylko Red Bulla, ale wszystkich napojów energetycznych zawierających taurynę (przeważnie są w małych puszkach) - Bulit, Burn, Tiger i inne.
Radzę przeczytać: http://www.speedyshare.com/596741797.html
jarek_bolo
Cytat(mike @ 2.04.2009, 21:34:17 ) *
Kpisz z nas? Sugerujesz oddanie głosu na ludzi, dla których podstawą jest:
Cytat
Obrona i wspieranie Radia Maryja, Telewizji Trwam i Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu przeciw nagonkom i działaniom dyskryminującym ze strony liberałów i postkomunistów.

@mike, po pierwsze to ja wymieniłem kilka partii, które według mnie mogą dać zmiany na lepsze.
Skoro się przyczepiłeś tego punktu, który wyrwałeś z całego moim zdaniem dobrego programu (więc ten punkt nie jest podstawą jak twierdzisz) tego ugrupowania to spieszę wyjaśnić.
Zaprzeczysz, że Radio Maryja jest piętnowane?? PO z SLD dogadały się co do nowej ustawy medialnej, znasz ten projekt?? Wiesz co on przewiduje?? Pewnie nie, to Ci napiszę. Przewiduje m.in. zniesienie wszelkich ulg i zwolnień z opłat dla wszystkich nadawców niszowych, działających nie na zasadach komercyjnych, czyli bez bloków reklamowych i sponsorowanych wywiadów. Takie rozgłośnie jako, że nie zarabiają poprzez nadawanie reklam do tej pory nie musiały płacić sporych pieniędzy za koncesje, co według mnie jest sprawiedliwe, bo nie są konkurencją na rynku dla komercyjnych stacji.
Pytam się gdzie wolność i demokracja, że utrudnia się ludziom tworzyć niekomercyjne stacje radiowe finansujące się tylko z DOBROWOLNYCH wpłat słuchaczy?
To samo jeśli chodzi o odwierty geotermalne. Rząd PO odebrał dotację unijną na ten cel, pytam się dlaczego?? Skoro i tak wykorzystanie tych środków za PO spadło do ułamków procent?? Zabrano dotacje okay, ale znowu MSWiA nie pozwoliło na publiczną zbiórkę na ten cel, przecież to jest ograniczanie moich praw, jak za komuny. Co ma państwo do tego czy dany człowiek wrzuci DOBROWOLNIE kasę do puszki czy nie wrzuci?? Moim zdaniem nic, ale i tego zabroniono. I teraz postaw sobie pytanie, dlaczego tak zwalczane jest RM. Czy nie dlatego, że wśród programów informacyjnych podają informacje jakie w TVNie nie przeszły by? Czy nie dlatego, że w licznych debatach, zaproszeni goście poruszają niewygodne (ale prawdziwe) tematy dla establishmentu IIIRP??
Wyśmiewając punkt, który wymieniłeś lub nie dostrzegając oczywistych faktów, że RM jest szykanowa za to co robi (a nie robi nic złego) dajesz dowód na to, że sam jesteś pod wpływem systemu (fajny program leciał ostatnio co czwartek System 09).
Żeby coś krytykować to trzeba to coś poznać, a Ty zdaje się nigdy pewnie nie słuchałeś żadnej audycji informacyjnej w RM? Rozmów Niedokończonych.
Takie wyśmiewanie, bo wszyscy wyśmiewają, to żeby mnie czasem moherem nie nazwali to też pójdę za stadem.

Ale okay, nie podoba Ci się RPN, nie podoba Ci się również syf jaki teraz mamy, chcesz zaprotestować głosuj na UPR, albo na LPR, bo jak pokazały ostatnie wybory działacze UPR (a nie są to głupi ludzie) doszli do wniosku, że programowo najbliżej im do LPRu. Tylko co, znowu ktoś powie, tak UPR okay, ale dlaczego z Giertychem, co za obciach, nie sorry, ale tak to nie chce. I mamy ten sam schemat, system, mainstreamowe media uwypukliły negatywne cechy LPRu, UPRu, (tak samo jak zrobiono to z Prezydentem o czym pisałem wcześniej) i już stado mówi fuj, nie chcę ich, wolę supereuropejską Platformę Obywatelską.

@mike po prostu przeczytaj sobie temat tego wątku jeszcze raz.

Puknij się w czoło. Polska ma być krajem jak Czechy. Wszelka religia won z polityki.

Pełna zgoda co do tego. Kościół jako hierarchia, instutucja zszedł na psy bez dwóch zdań. Potwierdza to nawet brak uderzenia się we własne piersi w kontekście agenturalności duchownych w PRLu.
Uważam, że Księża normalnie jak każdy powinni płacić podatek, chodzi o datki z mszy, bo to co zarabiają w szkołach jest opodatkowane.
Nie mniej w pewnych sferach życia publicznego Kościół (już jako wspólnota) i jego wartości powinny być brane pod uwagę i mieć coś do powiedzenia. Mam na myśli tutaj takie rzeczy jak aborcja, legalizacja związków homoseksualnych, czy in vitro (tutaj Gowin całkiem dobry kompromis wypracował, ale SLD z Senyszową już skrzeczą, dostali palec, chcą rękę). Przecież nikt nie dyskryminuje związków homo, ale pozolić im na formę prawną to za chwilę odezwą się głosy, że chcą adoptować dzieci, a w kolejce czekają pedofile, bo i takie organizacje już sie zawiązały, chcą bronić "swoich praw" do kochania nawet młodszych ludzi.

I teraz spójrz szerzej, obejmij całą scenę polityczną, wybierz te partie, które rzeczywiście mogą coś zmienić, nie należą do establishmentu IIIRP i znajdź mi wśród nich takie, które są 100% laickie i odcinają się od Kościoła. Będzie trudno. Więc jakie zostają możliwości?
1) Nie zmieniać nic, głosować dalej na Czerwonych z SLD i ich kolegów, koncesjonowaną przez Kiszczaka opozycję (KLD-UW-PO)
2) Zmienić co się da w sprawach fundamentalnych (dekomunizacja, lustracja, sądownictwo, przepisy gospodarcze) i zagłosować na partie, które wymieniłem.
3) Starać się na raz zrobić wszystko, zmienić i państwo od strony obywatelskiej, laickiej i ruszyć instytucję Kościoła, głosując... no właśnie na kogo questionmark.gif
pyro

Otóż to ;>!!!!!!!!!!
jarek_bolo
Następna porcja danych, która być może "obudzi" co niektórych: Ekspres Bydgoski
Na takich ludziach Komuna zbudowała sobie "opozycję", polecam zainteresować się historią ruchu Solidarność, tym w jaki sposób wysiudani zostali Andrzej Gwiazda, Anna Walentynowicz, Wyszkowski oraz inni działacze nie koncesjonowani przez władzę. Bardzo dobrze to również opisuje Przemysław Kudliński, zwykły mieszkaniec Poznania, tutaj.

A pamiętam jeszcze nie tak dawno, gdy próbowałem dyskutować na forum (w dziale Hydepark) przy okazji publikacji Cenckiewicza i Gontarczyka na temat agenturalnej przeszłości Wałęsy to temat został zamknięty przez niejakiego kszychu. To pewnie też w duchu troski o naród, taki sam duch jaki każe PO troszczyć się o podatników obcinając dotacje na partię co stanowi ułamki procent w skali całego budżetu smile.gif Bufetowa w Wa-wie więcej wyda na nagrody niż będzie oszczędności, no ale w sondażach zaczęło spadać trzeba było coś zrobić by opozycja zbyt silnie się nie wybiła.

Nic, wracając do tematu. Czy jeśli prawdą okazują się od dawna głoszone (m.in. na antenie Radia Maryja) fakty na temat Lecha Wałęsy, Boni przyznaje się do bycia TW gdy wcześniej (rząd Olszewskiego) się zapierał, TW Alek, itd. Czy jeśli wreszcie prawda wychodzi na jaw, jesteście (zwracam się anonimowo do ludzi, którzy głosowali na Tuska, bo tacy się na pewno tutaj znajdą) w stanie się rzeczywiście przebudzić i zrewidować swoje poglądy co do tego co głoszą w Polsatach, TVNach, Superstacjach, Zetkach, Olejnikach, Lisach questionmark.gif

Wierzę, że tak, ale cały dramat polega na tym, że nawet gdy człowiek uświadomi sobie ze został oszukany, tkwi w tym. Zostało to dokładnie opisane przez psychologów społecznych. I niby wykształcony elektorat, ale poparcie wciąż 50%. Wiecie dlaczego tak jest? Człowiek przyznając się sam przed sobą jak bardzo został wykorzystany i oszukany, straciłby do siebie szacunek - więc brnie dalej jeszcze mocniej.

A ja wam mówię, błądzić jest rzeczą ludzką, każdy popełnia błędy, ale miejcie na tyle rozumu, by ze swoich i innych (może macie kolegę co głosował na PO) błędów wyciągnąć wnioski na przyszłość. Większość wyborców PO jest po prostu nieświadoma tego co zrobili. Uświadamiajcie ich, tłumaczcie, że błąd można naprawić.
Endzio
Ja jestem jedną z tych osób, która (może nie głosowała, ale) była za PO, było to przed przebudzeniem, teraz wiem jak myśli taki człowiek, a właściwie nie myśli, jest zaprogramowany przez media, to one mu wmawiają na kogo powinien, kto jest ten zły, kto jest dobry, itd.
Działają na podświadomość, po oglądnięciu Zeitgeista można pomyśleć, że religia katolicka jest ich sprzymierzeńcem, lecz z mojego punktu widzenia to są dwaj przeciwnicy walczący o łup, którym jest władza nad światem (nasza wolność).
W filmie Aniołowie i Demony ( http://przeklej.pl/folder/32433671/aniolowie_i_demony ) autorzy nam to wystawiają "na tacy".
Nie bądźcie ignorantami, nie wierzcie nam, nie wierzcie "tamtym", nie wierzcie telewizji, po prostu starajcie się zrozumieć.
Cysiaczek
@jarek_bolo - Rozumiem Twój ból związany z uświadamianiem osób niezainteresowanych polityką, ale myślę, że popełniasz jeden błąd - zakładasz, że wyborcy PO w większości nie wiedzą co czynią. To jest moim zdaniem ryzykowne założenie. Głosowałem na PO, ale miałem (i mam nadal) ku temu poważne powody. Ja wręcz zastosowałem się do zaleceń JKM i wybrałem mniejsze zło. Mniejsze od zakłamanego PIS, od ideologicznego LPR i od Unii Polityki (nie)Realnej. Co z tego, że w każdej z tych partii w jednym miejscu powiedzą kawałek prawdy, kiedy kłamią w innym miejscu, a w jeszcze innym obiecują gruszki na wierzbie? Kiedy zakreślałem na liście Niesiołowskiego (akurat mój region), byłem świadomy, że połowa z PO to złodzieje, 25% to idioci, a pozostała reszta jako tako coś chciała zrobić, ale pewnie nie ma siły przebicia. Wiedziałem na kogo głosuję i ani się nie wstydzę, ani nie muszę iść na kozetkę do psychologa z traumą powyborczą, bo nikt mnie nie oszukał. Tak właśnie jest z większością wyborców PO - wiedzą, że idą do władzy po to, aby się nachapać i ok - byle przestali psuć krew jak to J. Kaczyński ostatnio: "Jakbyśmy my rządzili, to kryzys byłby mniejszy" - czy to są słowa, które mają przekonać do PISu? Przecież od razu człowiek ma ochotę dać gościowi w gębę za kłamstwo w żywe oczy i za nieposzanowanie mojej inteligencji.
UPN (specjalnie tak). Zgadzam się z nimi w wielu kwestiach, ale to nie znaczy, że chciałbym, aby swój utopijny program realizowali w moim kraju. Tu wystarczył realny socjalizm. Tak, dokładne - program UPR ma tą samą wadę, co system Marksa - jest utopią, która przewraca się na nieuwzględnieniu natury ludzkiej w swoich obliczeniach. Powiem więcej - program UPN jest elitarny i eugeniczny w tak wielu aspektach, że aż się dziwię, że ludzie go poważnie rozważają (pomijam ekonomię, bo się na tym nie znam). To, że ktoś ma jakieś rozsądne zdanie na temat globalnego oci(e)p(l)ienia, na temat przyczyn wojny w Iraku i Afganistanie, to nie znaczy, że ma racje zawsze i we wszystkim. Jakiś czas temu widziałem relację ze spotkanie z JKM, pod której koniec, ktoś zarzucił, że JKM strasznie upraszcza - JKM się z tym zgodził - przyznał rację. Czego to dowodzi? Ano, tego diabeł tkwi w szczegółach, a w przypadku UPN - w przemilczanych konsekwencjach, na które zapewne wielu zwolenników tej partii by się nie zgodziło.

Lech Wałęsa.
Facet ratuje dziecko przed przejechaniem przez samochód. Mówią o nim całe media, prezydent daje odznaczenie, w ogóle sielanka. Potem się okazuje, że ten sam facet pracował w SB i zaczyna się jazda. A dlaczego dostał order, skoro pracował dla SB? Jak to możliwe? W ogóle, to to jest homoseksualista, i są na to dowody, bo spał z Janem K., co ten potwierdza przed sądem! Takim ordery?

Posunąłem się do takiej historyjki, aby pokazać, że człowiekowi, który uratował Polskę od rozlewu krwi nie robi się takich świństw, bo to po prostu nie wypada.
Gówno kogo powinno obchodzić z kim miał dziecko i z kim pił wódkę. Gówno kogo powinno obchodzić, że podpisał jakąś lojalkę. A może rzeczywiście został agentem, aby mieć możliwość działania dla opozycji? Może uznał, że taka droga jest najlepsza? Nie potrafię zrozumieć, dlaczego chorego na serce człowieka, który niemal całe życie poświęcił Polsce traktuje się jak wroga i nie da się mu odpocząć nieustannie poszukując kompromitujących zdarzeń z przed niemal 40 lat! Czterdziestu!

Kończę, bo się zdenerwowałem
jarek_bolo
@Cysiaczek, moje założenie nie jest błędne. Potwierdza to nawet Twój post, w którym w miejscu gdzie insynuujesz mi jakieś bóle piszesz o ludziach "nieinteresujących" się polityką, którzy są świadomi na kogo oddali głos dry.gif Jedno przeczy drugiemu smile.gif
Wystarczy pozamieniać skróty nazw partii, bo to co napisałeś można przypisać zarówno PO jak i PiS. Cytujesz Kaczora na którego nie głosowałeś i Cię ochota bierze na strzelanie w mordę, bo urąga inteligencji Twojej. Szkoda, że nie urągało jak np. Tusk się pytał po ile jabłka, albo obiecywał cuda w kampanii wyborczej. Ale spoko ja to rozumiem, odpowiedni przekaz medialny z inżyniera zrobi kciukowca. J.Kaczyński psuje Ci krew wcale nie mało prawdopodobnym zdaniem, że kryzys mógł by Polskę mniej dotykać gdyby rządził PiS, ale Tusk krwi Ci nie psuje i inteligencji Twojej nie urąga gdy w każdym swoim wystąpieniu powtarza "musimy, będziemy, zrobimy, itd. i już 1.5 roku od wyborów tak muszą, robią, chcą, a szuflad pełnych ustaw jak nie było tak nie ma.
Swoim postem podałeś kolejny przykład na czym klasyczny wyborca PO opiera swoje sądy. Na tym co ktoś powie, jak ktoś wygląda, jak wypadnie w telewizji, a nie na tym co ktoś zrobił!

Fakty są nie ubłagane choć byś nie wiem co wymyślał, PiS rządził lepiej, a w dziedzinach, w których dał ciała, PO lepsza też nie jest. Były rekordowe inwestycje zagraniczne, rekordowe wykorzystanie środków unijnych, doprowadzili do obniżenia podatków, kosztów pracy, znieśli opodatkowanie darowizny w kręgu najbliższej rodziny, ruszyła prawdziwa walka z korupcją, chciano uwolnić zawody prawnicze (tutaj TK uwalił, ale wiadomo, że sobie krzywdy nie dadzą zrobić). To są konkrety. A co robi PO, tłumaczy wszystko najpierw że po PiSie sprząta, teraz kryzysem, całe szczęście, że on jest, bo gdyby nie kryzys ciężko było by z wymówką. Za to mamy afery na milionowe kwoty (Pawlak i umorzenie J&S 500mln, HGW i 500mln na stadion ITI, Misiak 50mln, Karnowski, Ćwiąkalski i Stokłosa), nie ma się co dziwić, że PO nie potrzebuje pieniędzy z budżetu na finansowanie swojej działalności w terenie.
Wystarczy spojrzeć do tyłu by zobaczyć, że za każdym razem gdy rządziło środowisko PO (dawna UW, główny człon AWSu oraz jeszcze dawniejsze KLD) po prostu Polska upadała, pod ciężarem lodów i afer. Prosty przykład sektor bankowy, wyprzedaż 80% co dzisiaj skutkuje drenażem pieniędzy z Polskiego rynku, bo koncerny matki zagrożone i trzeba dywidendy przelewać.

Ni jak nikt mi nie wmówi, że nie głupi gościu jakim bez wątpienia jesteś świadomie wybrał ludzi, którzy za każdym razem gdy do władzy dochodzili rozkładali Polskę na łopatki i przy okazji wykradali co się dało z kieszeni.
Żeby do tego dojść wystarczy prosta analiza w czym programista powinien być szczególnie dobry. Wystarczyło tylko chcieć ją zrobić, chcieć poważnie przeanalizować wszystkie partie startujące w wyborach do Sejmu.
I tutaj dochodzimy do punkty gdy większość ludzi (szczególnie takich z pasją, np. informatyków) po prostu nie miała na takie coś czasu ani ochoty. Tacy ludzie są idealnym targetem dla stacji typu TVN i ich "przekazu". Jeśli ktoś nie miał w swoim otoczeniu prawdziwego autorytetu i człowieka znającego historię transformacji to wpadał w idealnie przygotowany plan. TV pokazywała PO jako tych europejczyków, mądrych, a PiS jako tych wywrotowców i kłótliwych. Ludzie bez analizy, z braku czasu wybierali super PO, bo przecież miało być tak lepiej.

I takie gadanie, że "ja to wiedziałem, że PO to cwaniaki są i cudów nie będzie" to klasyczny przykład tego co pisałem w poście wyżej, usprawiedliwianie siebie przed samym sobą, no bo jak to, "tyle się pluło na Kaczorów i teraz miał bym to wszystko odszczekać (a fakty są nie ubłagane)? To nie możliwe, to oni na pewno nie pozwalają PO rozwinąć skrzydeł, ach te Kaczory przebrzydłe."

Jeśli natomiast chodzi o UPR i jej program to się z Tobą zgodzę, przegięcie spore, ale moim zdaniem Polski Sejm wcale by nie stracił gdyby regularnie partia UPR pojawiała się w nim z poparciem 10-15% (poparcie ludzi na prawdę świadomych co jest w tym programie) by przy ewentualnej koalicji z kimś o mniej radykalnym programie mogli się nawzajem uzupełnić i wypadkowa dała by zdrowy dla obywateli liberalizm.

Z Lechem Wałęsą Ty robisz złe założenia. Patrząc na Wałęsę i to co zrobił trzeba to co teraz wychodzi wstawić na początek rozpatrywań i analizy jego postępowania, a nie na koniec tak jak to Ty czynisz. Przecież to wszystko co wymieniłeś nie zdarzyło by się gdyby SB nie miało na Wałęsę haków o których wreszcie się społeczeństwo dowiaduje. Ówczesna władza posadziła by na czele ruchu Solidarność (tylko mowa o tej Drugiej Solidarności, bo ta pierwsza, prawdziwa Solidarność nie umaczana w dogadywanie się z władzą istniała do sierpnia 80 roku, też polecam poczytać o tym) kogoś innego równie sterowalnego. Nie wstawiaj głodnych kawałków o rozlewie krwi i poświęceniu dla Polski, bo teraz gdy już wiadomo, że był ustawiony przez Kiszczaka, a pewności co do tego daje nam postawa Wałęsy już w latach 90tych to po prostu nie wypada tak mówić, bo znowu wychodzi zwykła nieznajomość najnowszej historii Polski, a to jak już wiemy prowadzi do błędnych zakreśleń przy urnie wyborczej.

Tak jak piszesz o Wałęsie można by pisać gdyby zaraz po wyborze na Prezydenta sam się przyznał i powiedział: "rodacy, musiałem z nimi grać, dać się wciągnąć w machinę SBcji, to było potrzebne by dać im wrażenie, że kontrolują sytuację". Po czym należało przeprowadzić dekomunizację i lustrację jak chciał to zrobić rząd Olszewskiego, a sam Wałęsa w blasku chwały i wtedy prawdziwego bohaterstwa, prawdziwego obalenia komuny i puszczenia komunistów w skarpetkach mógł by zejść ze sceny politycznej.

Jak było na prawdę wszyscy wiemy i rachunek za to płacimy do dziś, a posty jak Twój niestety nie napawają optymizmem.
Wspieranie lewej nogi, uwalenie dekomunizacji i lustracji gdzie wszystkie inne państwa postkomunistyczne to zrobiły, i ostateczne pozwolenie się odrodzić i uwłaszczyć dawnym komuchom pod nowym szyldem SLD.
Rzeczywiście bohater, o tym marzyli nasi Ojcowie gdy uczestniczyli w strajkach i krzyczeli precz z komuną.
rzymek01
przyznaje się bez bicia, że nie przeczytałem całego powyższego postu, tylko do momentu PIS rządził lepiej

gdyby w PISie nie było kaczyńskich, a np. dorn - wtedy można by było mówić o nim powaznie
rozumiem, że czas leczy rany u wyborców PISu albo nie pamiętają co się działo za rządów PIS, już nie będę przypominał wielu wypowiedzi Kaczyńskiego, bo to jest temat dla kogoś lepiej obeznanego w kwestii psychologicznej i moralnej tongue.gif
W każdym razie na pewno nie były to udane rządy, popatrz na gospodarkę:

- zniesli organ przy NBP, na którym wzorowało się wiele krajów, a chronił on niezalezności tej instytucji od polityki, bodajże kwestia zysków NBP, który to chcieli niektórzy mieć w swoich rekach, a także niektóre organy NBP nie są podległe już tylko prezesowi NBP
w tym mozna zawrzeć liczne ataki na prof. Leszka Balcerowicza
- (28-11-2005) Słowacja weszła do ERM2, czemu PIS nie zastanowiło się chociaż nad tym?
Cytat
12-12-2006 STRATEGIA PRZYSTĄPIENIA DO STREFY EURO - seminarium naukowe w NBP z udziałem 12 prezesów banków centralnych z Europy Środkowo-Wschodniej

powołano Biuro ds. Integracji ze Strefą Euro, odbywały się liczne debaty, np. Rola euro dla przyszłości Polski
Konferencja NBP, ambasady Niemiec i Fundacji Konrada Adenauera
tak więc widac, że NBP był przygotowany na przyjęcie Euro
- PIS otrzymało od SLD gospodarkę w świetnym stanie, każdy przynajmniej trochę obeznany wie, że gospodarka reaguje z opóźnieniem, ok 2lat, tak więc oni wydawali kasę na lewo i prawo i nic nie zrobili, żeby taki dobry stan gospodarki był długo, tylko ją ciągle naciągali
podskoczyła inflacja (kwestia dawania na lewo i prawo), ceny powoli zaczynają rosnąć
- już nikt nie pamięta UniCredito i milionowe odszkodowania?
- przypomnijmy sobie posłów: Artura Zawiszę, Joahima Brudzińskiego, ich klasa polityczna, słynny pokoik z Renatą Beger, widać było co PIS naprawdę chce

pomijam już wszystkie marioty, laptopy, teczki, wywożenie akt, bo to temat nie dla mnie tongue.gif

PS. nie uważam PO za najlepszą, ani nawet za dobrą partię, ale się klasyfikuje najwyżej na polskiej scenie politycznej
wiadomo, że w dobie kryzysu spowodowanego przez USA, wielkich interesów spekulujących na złotówce trzeba zweryfikowac hasła głoszone w kampanii wyborczej, ale już widze, że Tusk nas oszukuje i coraz bardziej zaczyna mi się to niepodobac, ale nie widze alternatywy

prosze pamiętać, że te wszystkie Pawlaki i Misiaki zaczęły się wtedy, kiedy koalicja, rząd zaczął mówić i pracować nad ustawą o opcjach, czy nie wydaje się wam to dziwne, że te ataki odbyły się własnie w tym momencie?
ja widzę po prostu duże pieniądze, które nie zgadzają się na te ustawy .... :0
jarek_bolo
Zanim odpiszę rzymekowi01 jeszcze wrzucę parę linków na przebudzenie w kwestii Wałęsy:
http://www.youtube.com/watch?v=ruo6ZbZRen0 - przesłuchanie Wałęsy w SB, mikrofilm
http://www.youtube.com/watch?v=PuLkoJlTchc - klip o kradzionych dokumentach przez Wałęsę

Nie dziwię się, że jest tyle postów broniących Wałęsę. Przecież w TV pokazywali przedwczoraj emeryta, żyjącego byłego UBeka,który w 1953 roku odczytywał przed szubienicą wyrok śmierci na bohaterze walki z niemcami gen. Fildorfie Nilu. Jak myślicie na kogo dzisiaj głosuje ten UBek. Czy jest za otwarciem akt IPN. Na kogo głosują jego dzieci i wnuki znające świetlaną przeszłość dziadziusia? Jaki to elektorat? Jak mocny? POwiązany z mediami, gazetami i wielkimi pieniędzmi na uwłaszczonym majątku dzięki koniowi trojańskiemu Wałęsie. Wałęsa nas załatwił jak Achajowie, którzy podstępnie zdobyli Troję.
Dla tych co nie znają historii to schemat działania taki sam jak w przypadku komputerowego trojana smile.gif

Gdyby Wałęsa w 1939roku był takim bohaterem narodowym za jakiego go macie to dzisiaj pisalibyśmy na tym forum po niemiecku.

Cytat(rzymek01 @ 4.04.2009, 09:35:30 ) *
przyznaje się bez bicia, że nie przeczytałem całego powyższego postu, tylko do momentu PIS rządził lepiej

Zabierasz głos w dyskusji nie czytając do końca tekstu z którym dyskutujesz... no no.

gdyby w PISie nie było kaczyńskich, a np. dorn - wtedy można by było mówić o nim powaznie
rozumiem, że czas leczy rany u wyborców PISu albo nie pamiętają co się działo za rządów PIS, już nie będę przypominał wielu wypowiedzi Kaczyńskiego, bo to jest temat dla kogoś lepiej obeznanego w kwestii psychologicznej i moralnej tongue.gif

Ale nie rozumiem po co ktoś podnosi argumenty w stylu ten powiedział to, albo ten tamto. Przecież na każdego polityka można znaleźć mnóstwo cytatów dowodzących hipokryzji i zakłamania. Tusk wziął ślub przed wyborami, w końcu lat 80tych mówił, że Polska to nienormalność i że lubi leżeć i nic nie robić.
Przecież to jest poziom kłótni dzieci z piaskownicy. No, ale nic, niżej widzę trochę się podciągnąłeś smile.gif

W każdym razie na pewno nie były to udane rządy, popatrz na gospodarkę:
- zniesli organ przy NBP, na którym wzorowało się wiele krajów, a chronił on niezalezności tej instytucji od polityki, bodajże kwestia zysków NBP, który to chcieli niektórzy mieć w swoich rekach, a także niektóre organy NBP nie są podległe już tylko prezesowi NBP
w tym mozna zawrzeć liczne ataki na prof. Leszka Balcerowicza
- (28-11-2005) Słowacja weszła do ERM2, czemu PIS nie zastanowiło się chociaż nad tym?

Był bym bardzo wdzięczny gdybyś sprecyzował o jakie biuro chodzi. Ale coś mi się zdaje, że odpowiedź na Twoje zarzuty znajdziesz w poniższym artykule.
Co do strefy Euro to ówczesna minister finansów (babka z PO więc powinna być wiarygodna) dała wywiad w którym wyjaśnia, że do Euro wejść nie można było, jeśli nie czytałeś służę linkiem.
Tak czy siak dzisiaj najlepiej widać, że nie przynależność do strefy Euro pomaga w walce z kryzysem. Spójrzcie na państwa bałtyckie i stan ich gospodarek z racji przynależności do ERM2, spójrzcie na Słowację, która przez dołączenie do strefy euro utraciła konkurencyjność i eksport zamarł, a jej obywatele robią zakupy w Polsce (z korzyścią dla naszych przedsiębiorców). Nikt w PiSie nie jest przeciwnikiem Euro, ja też nie jestem, ale po prostu uważam, że trzeba tam wejść gdy gospodarka Polski bardziej zbliży się zamożnością do gospodarek zachodnich, a będzie to mogła zrobić szybciej mając w ręku instrumenty jakie daje własna polityka monetarna.

powołano Biuro ds. Integracji ze Strefą Euro, odbywały się liczne debaty, np. Rola euro dla przyszłości Polski
Konferencja NBP, ambasady Niemiec i Fundacji Konrada Adenauera
tak więc widac, że NBP był przygotowany na przyjęcie Euro

Fundacja Konrada Adenauera w Polsce to grząski temat o którym z racji głoszonych tutaj tekstów zapewne nie wiesz. Google Twoim przyjacielem, ale Cię wyręcze: link.
Czy może dziwić ochoczość PO do obcięcia sobie dotacji budżetowych na partię gdy ma się takie zaplecze za sobąquestionmark.gif

- PIS otrzymało od SLD gospodarkę w świetnym stanie, każdy przynajmniej trochę obeznany wie, że gospodarka reaguje z opóźnieniem, ok 2lat, tak więc oni wydawali kasę na lewo i prawo i nic nie zrobili, żeby taki dobry stan gospodarki był długo, tylko ją ciągle naciągali
podskoczyła inflacja (kwestia dawania na lewo i prawo), ceny powoli zaczynają rosnąć
- już nikt nie pamięta UniCredito i milionowe odszkodowania?
- przypomnijmy sobie posłów: Artura Zawiszę, Joahima Brudzińskiego, ich klasa polityczna, słynny pokoik z Renatą Beger, widać było co PIS naprawdę chce
pomijam już wszystkie marioty, laptopy, teczki, wywożenie akt, bo to temat nie dla mnie tongue.gif

Hmm, rozdawali na lewo i prawo powiadasz. Okay, skonfrontujmy Twoje lakoniczne stwierdzenie bez dowodów na jego poparcie z faktami na stronach GUSu, tabela deficytów w poszczególnych latach jest tutaj.
Kwotowo dług rósł, ale w relacji do PKB ewidentnie za rządów PiSu spadał.
Za to Tusk na prawdę wydaje więcej, pisano o tym w 2008 roku, tutaj:
Cytat
W ciągu pięciu ostatnich miesięcy Donald Tusk z tzw. funduszu dyspozycyjnego premiera wydał ponad 338 tys. zł. To więcej niż premier Jarosław Kaczyński przez ponad dwa lata (w 2006 r. 153 tys. zł, w 2007 r. ponad 148 tys. zł).

Mało tego znowu kłamali, jak czytamy w powyższym artykule, Centrum Informacyjne Rządu podawało, że mniej ministrowie z kart wydają, bo mają ich mniej.
Po czasie znowu prawda wychodzi na jaw. Rząd pisu miał 223 karty i wydał z nich 1,4mln złotych w ciągu 24 miesięcy, do tego zrobiono aferę z dorsza za 8,60zł. Rząd PO ma kart 86 i już w przeciągu 14 miesięcy wydał 750tyś złotych. Matematyka nie kłamie, matematyke zostawiam Tobie !
Kto jest lepszym gospodarzem według Ciebie teraz??

PS. nie uważam PO za najlepszą, ani nawet za dobrą partię, ale się klasyfikuje najwyżej na polskiej scenie politycznej
wiadomo, że w dobie kryzysu spowodowanego przez USA, wielkich interesów spekulujących na złotówce trzeba zweryfikowac hasła głoszone w kampanii wyborczej, ale już widze, że Tusk nas oszukuje i coraz bardziej zaczyna mi się to niepodobac, ale nie widze alternatywy

Nie widzisz, bo nie znasz faktów, jesteś po prostu nieświadomy. Łykasz jak młody pelikan to co mówią mainstreamowe media.
I mimo, że podałem Ci dowody to i tak powiesz Kaczory (albo każda inna partia nie wywodząca się z establishmentu IIIRP) są i tak bee i koniec.

prosze pamiętać, że te wszystkie Pawlaki i Misiaki zaczęły się wtedy, kiedy koalicja, rząd zaczął mówić i pracować nad ustawą o opcjach, czy nie wydaje się wam to dziwne, że te ataki odbyły się własnie w tym momencie?
ja widzę po prostu duże pieniądze, które nie zgadzają się na te ustawy .... :0

Tutaj ciekawy wątek. Przejawiasz przebłyski samodzielnego myślenia winksmiley.jpg Trzeba przyznać, że coś może być na rzeczy, bo tematy wypłynęły zarówno w PSLu jak i w PO, taka żółta kartka dla rządu, pytanie od kogo?? A może to zwykły odwet PSLowców za Pawlaka?? Pawlak pierwszy wypłynął, potem Misiak.
Endzio
Dodam jeszcze to o czym nikt nie wspomniał:
Za nic w świecie nie zgadzajcie się na traktat lizboński, oraz na kodeks żywieniowy (Codex Alimentarius - żywność modyfikowana genetycznie (GMO)).
Planowane jest ich wprowadzenie pod koniec bieżącego roku, oby to się nie udało sad.gif
l0ud
Cytat
Za nic w świecie nie zgadzajcie się na traktat lizboński

Może jednak warto przedstawić jakieś argumenty? Ja jestem jak najbardziej za, zaś o żywności się nie wypowiem bo się na tym nie znam.
Endzio
To już zostało opisane:
http://www.fronda.pl/news/czytaj/traktat_l..._poczatkujacych
http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2008062808

Dodatkowo odrzucono referendum, które by o tym decydowało.
Od traktatu już jeden krok do NWO.

Cytat
Unia Europejska pragnie także uchodzić za wzór demokracji, a tymczasem jej najwyższa władza, czyli Komisja Europejska jest wybierana w sposób niedemokratyczny. Brak poszanowania demokracji przez unijnych polityków widać na każdym kroku zgodnie z zasadą: demokracja – tak, ale tylko wtedy, gdy jest dla nas korzystna. Kiedy Francuzi i Holendrzy odrzucili w referendach Konstytucję Unii Europejskiej, to postanowiono zmienić kilka artykułów oraz tytuł i poddać ją pod głosowania z nazwą traktat lizboński.

Teraz unijni przywódcy naciskają na rząd w Dublinie, by przeprowadził w Irlandii powtórne referendum ws. ratyfikacji traktatu lizbońskiego, odrzuconego w głosowaniu w czerwcu 2008 r. (akcja propagandowa Komisji Europejskiej w Irlandii ma kosztować 1,8 mln euro). Podobnie mają być powtórzone referenda w Danii i Szwecji ws. przyjęci euro.

Z kolei w Polsce w ramach umacniania „demokracji” rządzący całkowicie zrezygnowali z przeprowadzenia referendów ws. traktatu lizbońskiego czy euro. Jedną z ofiar eurodemokratów stał się w grudniu 2008 r. prezydent Czech Wacław Klaus podczas spotkania z eurodeputowanymi na Hradczanach. Warto też przypomnieć sobie jak unijnymi sankcjami została ukarana Austria za to tylko, że w całkowicie demokratycznych wyborach w 2000 r. duże poparcie uzyskała prawicowa Austriacka Partia Wolności Jörga Haidera, która w rezultacie weszła do koalicyjnego rządu. Podobnie było na Ukrainie. Kiedy wybory prezydenckie w 2004 r. wygrał – nie po myśli Brukseli - Wiktor Janukowycz, ogłoszono, że wyniki zostały sfałszowane. Unia uznała dopiero rezultat powtórzonego głosowania, w wyniku którego prezydentem został prounijny Wiktor Juszczenko.

Więcej można znaleźć na http://prawda2.info
jarek_bolo
@rzymek01 masz zamiar odnieść się do tego co odpowiedziałem Ci na Twojego posta?? Ciekaw jestem co myślisz po zapoznaniu się z faktami co do Fundacji Konrada Adenauera, co do "rozrzutności" rządu PiS, co do wejścia do strefy Euro.
No chyba, że znowu nie doczytałeś do końca lub nie podążyłeś śladem linków jakie wkleiłem.

No i w dalszym ciągu czekam na doprecyzowanie jaki to organ przy NBP został zniesiony.

Tylko proszę nie tłumacz się, w stylu: "aa daj mi spokój już, nie mam na to czasu, mam ważniejsze sprawy na głowie", bo idealnie wpiszesz się w typowy obraz ignoranta politycznego (cecha charakterystyczna elektoratu PO). Po prostu napisz co myślisz po zapoznaniu się z oficjalnymi danymi oraz innymi faktami, a jeśli się okaże, że będziesz musiał co do czegoś lub kogoś zmienić zdanie, nie bój się tego zrobić.
rzymek01
smile.gif jak narazie nie jestem elektoratem PO smile.gif

powiem ci, że nie pamiętam jaki organ, procedury zniesiono przy NBP (ale poszukam dokładnie)
poza tym nie zmieniłem zdania co do szkodliwości rządów PiSu,
poza tym nie chodzi mi generalnie o cały PIS, tylko o kilku ludzi (Gosiewski, Kaczyński, Kuchciński, Kurski i Szczypińska)
chciałbym usłyszeć co sadzisz na temat wypowiedzi Kaczyńskiego odnosnie "kapowania" na kolegów przez Niesiołowskiego

Pozdrawiam

PS. interesuje się polityką ale w nie tak dużym stopniu widocznie jak ty jarek_bolo i zgadzam się z Toba, że wszystkiego nie wiedziałem, artykuły fajne

jednakże ogolnie chciałem zabrac głos nie na temat Polski, lecz USA, czy ten film (na 1.stronie) ukazuje prawdę, czy tylko domysły dziennikarskie?
zwierzołak
Cytat(l0ud @ 5.04.2009, 20:35:28 ) *
Może jednak warto przedstawić jakieś argumenty? Ja jestem jak najbardziej za[...]

Cytat

kurde, na mnie to robi wrażenie - to teraz @l0ud podaj swoje argumenty "jak najbardziej za"..

Muszę przyznać, że jestem raczej politycznym ignorantem, bo nie mogę słuchać tych oszołomów wykłócających się w telewizji. Zawsze uważałem, że obrzucają się błotem i robią przedstawienia walcząc o elektorat, a dobro kraju mają naprawdę głęboko, głęboko... Podziwiam Twój zapał @jarek_bolo to co tutaj nawypisywałeś dało mi do myślenia - uważaj tam lepiej na "smutnych panów" smile.gif
jarek_bolo
Cytat(rzymek01 @ 6.04.2009, 21:59:45 ) *
smile.gif jak narazie nie jestem elektoratem PO smile.gif
poza tym nie zmieniłem zdania co do szkodliwości rządów PiSu,
poza tym nie chodzi mi generalnie o cały PIS, tylko o kilku ludzi (Gosiewski, Kaczyński, Kuchciński, Kurski i Szczypińska)

Chwała Ci za to smile.gif Pamiętaj każda inna partia będzie lepsza (no może poza Samoobroną) od PO (czy też PD z Frasyniukami i innymi różowymi) oraz dawnych komuchów z SLD (czy też SdPL, Lewicy Millera, itd.). Jest LPR, jest Polska XXI, jest Prawica RP, jest RPN, jest UPR no i jest PiS, którego wciąż mimo obalenia Twoich dotychczasowych argumentów przeciw... nie trawisz. Dyskwalifikowanie całego ugrupowania i celów jakie sobie stawia tylko przez kilku ludzi w nim będących według mnie jest bez sensu. Nigdy nie znajdziesz idealnej partii. W każdej znajdą się ludzie co mają coś na sumieniu.
Jedyna różnica to będzie to czy zostaną przez media wyciągnięci na tapetę i rozsmarowani za każdą najdrobniejszą wpadkę, kiks czy też negatywne rzeczy nie będą w ogóle wyciągane w mediach. Gdyby Kaczor żuł gumę na spotkaniu z Merkelową temat by nie schodził przez 3 dni, itd. itd.

Cytat(rzymek01 @ 6.04.2009, 21:59:45 ) *
chciałbym usłyszeć co sadzisz na temat wypowiedzi Kaczyńskiego odnosnie "kapowania" na kolegów przez Niesiołowskiego

Przecież nie skłamał. Prawdą jest, że Niesiołowski na pierwszym aresztowaniu od razu zaczął mówić. Tutaj masz skany raportów z przesłuchania Niesioła: http://niezalezna.pl/images/Skany.zip
Jedyne co Kaczorowi można zarzucić to zbyt mocny dobór słów, no ale chwileczkę, tylko Palikot może prowokować słownictwem? Palikotowi wolno cham powiedzieć, a Kaczorowi kapować nie wolno powiedzieć questionmark.gif Semantyka.
W ogóle polecam portal http://www.niezalezna.pl można tam dowiedzieć wiele rzeczy, które na Onecie nie puszczą.

Cytat(zwierzołak @ 6.04.2009, 23:11:24 ) *
kurde, na mnie to robi wrażenie - to teraz @l0ud podaj swoje argumenty "jak najbardziej za"..

Muszę przyznać, że jestem raczej politycznym ignorantem, bo nie mogę słuchać tych oszołomów wykłócających się w telewizji. Zawsze uważałem, że obrzucają się błotem i robią przedstawienia walcząc o elektorat, a dobro kraju mają naprawdę głęboko, głęboko... Podziwiam Twój zapał @jarek_bolo to co tutaj nawypisywałeś dało mi do myślenia - uważaj tam lepiej na "smutnych panów" smile.gif

Też jestem ciekaw co u @l0ud'a powoduje taką postawę "za"! Dawaj, może nas przekonasz do tego traktatu winksmiley.jpg
A Ty @zwierzołak przestań być ignorantem politycznym się po prostu trochę zacznij interesować, to na prawde dużo czasu nie zabiera, smutnych panów też się nie bój, co jak co, ale to już jednak nie te czasy, chociaż władza praktycznie ta sama.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.