Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [News System]Cute News
Forum PHP.pl > Wortal > Skrypty
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
motylek907
na indexie.php mam lay i tabelkę z cutenews i np. jak kliknę dział linki to nie chce żeby na całej stronie był ten dział tylko w okienku newsów cały lay ma zostać tylko tabelka z cutenews ma się zmienić i ma być na miejscu tabelki z cutenews dział z linkami rozumiesz? aarambo.gif
Michasko
Jak najbardziej aarambo.gif
No to poprostu na danej podstronie musisz zmienić treść...
To może ja to uproszcze tongue.gif:

1. Otwierasz index.php w edytorze HTML - najlepiej FrontPage, bo dla niego opisze smile.gif
2. Wyszukujesz w kodzie swój kod include (czyli to co sie zaczyna "<?php" a konczy "?>").
3. Kasujesz to.
4. Ustawiasz dowolną inną treść i zapisujesz sobie jako 'linki.php'.
Rkingsmiley.png aarambo.gif
Rozumiesz? winksmiley.jpg
witus
Problem z Cute news

Brak Polskich znaków. :/ W wyglądzie systemu newsów mam meta itd... i nic :/ Pomocy sadsmiley02.gif
paw1234
Ja mam taki problem, na stronie www.paw1234.i-rpg.net/index.php chciałbym zmieszyć wielkość czcionki "Dodano 18 02 06 przez paw1234 0 komentarze" Bo to co tam jest to na pół strony. Proszę o pomoc! PS. poradziłem sobie z polskimi znakami dzięki wam. TNX tongue.gif
witus
Znajdź gdzieś w opjach edit templates i w aktywnym newsie wpisz:
Kod
<font size="1" color="black"> {znaczniki cute news} </font>

To jest najprostsze, można jeszcze zrobić trochę ładniej biggrin.gif
Michasko
Co do polskich znaków...na 5. stronie jest to opisane...od razu w pierwszym lub drugim poście na stronie.. smile.gif
beyonce
ej ludzie gdzie można znaleźć inne emotki do cutenewsa? i jak je potem zainstalować biggrin.gif rolleyes.gif
Michasko
logremonte - spróbuj dodać do komendy includu zmienną:
Kod
$static=TRUE;

beyonce - ja wiem tylko o tych standardowych...są jakieś inne? blink.gif rolleyes.gif laugh.gif biggrin.gif
witus
A ja chyba wiem jak można podmienić emoty smile.gif

Krok 1

Znajdujesz sobie takie emoty, które Ci się podobają.

Krok 2

Podmieniasz nazwy do tych jakie są standardowe

Krok 3

Wklejasz na serwer tam gdzie znajdują się emoty i cieszysz się nowymi emotami Rkingsmiley.png

BTW: Ciągle nie mam polskich znaków... to ze strony 5 u mnie nie zadziałało, nic nie dało sad.gif
trociny
Jak zmienić datę wpisu (miesiąc) notki na polską, albo zamiast słowa to liczba (22 Feb 2006 ---> 22 / 02 / 2006)?
beyonce
no ale jak tych standardowych jest 8 a ja np. chce mieć więcej niż 8 to jak mam je podmienić? worriedsmiley.gif a nie znacie może jakiś stron z emotkami do cutenewsa? cool.gif
witus
Niestety tego to już nie wiem sad.gif Zostaje Ci tylko upload obrazków
Michasko
Cytat(beyonce @ 2006-02-22 16:33:43)
no ale jak tych standardowych jest 8 a ja np. chce mieć więcej niż 8 to jak mam je podmienić? worriedsmiley.gif a nie znacie może jakiś stron z emotkami do cutenewsa? cool.gif

Spróbuj zrobić/ściągnąc byle jakie emotki, wrzucić je do data/emoticons i tam podawać ich ścieżke (w newsie) biggrin.gif
judge00
http://judge.ovh.org/
dalej nie moge sobie poradzić emotami sad.gif Istalowałem skrypt od nowa i dalej to samo dry.gif

Mogę dodać, że ściągałem taki pliczek, żeby cutenews było zgodne z XHTML
Michasko
Judge, a nadałeś chmody 777 na katalog z emotikonkami (emoticons)questionmark.gif
motylek907
michasko nie kapuje sad.gif - wiem wszyscy mi mówią ,że jestem nie pokapowana zawsze tongue.gif zobacz otwieram index.php i mam ten cały kod wymazać? czy co?napisz mi najlepiej jak ma wyglądać ten kod plis
witus
UWAGA! UWAGA!

Przeszukałem swój folder ze skryptami i stronami w poszukiwaniu wersji 1.4.0

I co znalazłem?

Wersje
1.3.6 exclamation.gif!

Kliknij aby pobrać!!!!!

EDIT:

Witus rulez Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png
Michasko
Cytat(motylek907 @ 2006-02-25 16:33:18)
michasko nie kapuje  sad.gif  - wiem wszyscy mi mówią ,że jestem nie pokapowana zawsze tongue.gif zobacz otwieram index.php i mam ten cały kod wymazać? czy co?napisz mi najlepiej jak ma wyglądać ten kod  plis

Ehhh Motylku, Motylku smile.gif
No to masz tak smile.gif
Jak masz tą tabelke z newsami, to przykładowo wygląda to tak:

Cytat
<table border="0" width="400" height="500" cellpadding="2" cellspacing="3">
<TR>
<TD>
<?php
include ("cutenews/show_news.php")
?>

<TD>
</TR>
</table>

Wykasuj z niej to co zaznaczyłem Ci na czerwono w kodzie.
Jeśli masz to bardziej rozbudowane to wykasuj całość od '<?php' do '?>' smile.gif
Następnie zamiast tego powstawiaj sobie obrazki, treść itp. (to już nie na kodzie, tylko normalnie, w edytorze smile.gif) i zapisz to jako przykładowo 'simsy.php' albo .html, .htm - jak wolisz smile.gif
No i to wszystko tongue.gif

PS. Witus, gratki smile.gif
trociny
Czy da się zrobić, żeby w stopce na dole [ dodany {date} do: "{category}" ], automatycznie robił się link do strony z daną kategorią?
witus
Czy ktoś z Was ma problemy z Angielską instrukcją?

Jeżeli tak to chętnie pomoge Rkingsmiley.png
motylek907
1. usunąć na index.php kod od <?php coś tam tongue.gif do końca
2. popisać w tej ramce jakieś bzdury i powstadzać obrazki
3. Zapisać jako np. linki.htm

to mi nie działa spreawdź czy tak plis Michasko sad.gif
Michasko
Motylku, napisz mi prywatną wiadomosc z kodem źródłowym index.php (jesli chcesz, to napisz tutaj), a ja Ci to przekształce :]
judge00
CHMODY ustawione :/ dalej się z tym męczę
Bob budowniczy
Mam pytanie dotyczące skryptu [v1.3.1].
Gdzie można zmienić: "<< Previous 1 2 3 4 Next >>"(czyli odnośniki do kolejnych stron z newsami) i "23 Jan 2006 - 25 Feb 2006, (16)" (czyli linki do kolejnych zbiorów archiwów).
Oczywiście mam na myśli spolszczenie tych elementów.
witus
Jeżeli jest tak samo jak w innych wersjach to w wyglądzie newsów w options jest właśnie takie coś Rkingsmiley.png

Co do daty - chyba się nie ?da? angrysmiley.gif
Michasko
Strony gdzieś w opcjach sie robilo biggrin.gif
A jesli chodzi o 'date' to też w opcjach
System configurations czy cos takiego - zmieniasz tam wielkosci literek i tak Ci sie to robi smile.gif
Oddzielasz to spacją, /, : to właśnie nimi sie oddziela:
Y- 2006
y - 06
M - Styczen
m - 01
D - Poniedziałek 21
d - 21
H - 11, 23
h - 11 a.m, 11 p.m

itd. tongue.gif
motylek907
nie działa mi to Michasko co napisałeś poprzednio a jeśli chodzi o podanie kodu to mam taki sam jak wszyscy tylko mam tam jeszcze to rchiwum (ile newsów ma sie wyświetlać na stronę)
Michasko
Motylku, musisz wykasować WSZYSTKO, co jest związane z CuteNews tongue.gif
motylek907
No to kasuje wszystko od <?php do czegoś tam - ja mam w layerze (taka przenośna tabelka i kasuje cały kod ,który w niej jest sad.gif
vixa
1. Jak zrobic zeby newsy sie nie archiwizował..

2. Ustawiłem sobie zeby newsow na stronie było 3, i jak dodaje 4 to nie widac juz tego 3 , i nie ma mlinku do strony daleszej sad.gif dlaczego
Michasko
Vixa...jeśli dobrze pamietam to w Options -> Edit Templates musisz dodać komende, żeby były linki do kolejnych stron smile.gif
Tam na g órze jest legenda (w edit templates).
vixa
ee to miałem dawno ale wiem co zle zoribłem... miałem ustawione na 5 i było 5 , i potem zniemięł ze maja sie pokazywac tylko 3 newsy, i zeby te dwa były na drugije stronie to musiałem wsztskie newy dodac jeszczer raz ;/
Sharky
Czy ktoś może mi podać gdzie mogę znaleźć Cutenews w wersji 1.3.1 albo wyższej questionmark.gif Ale żeby były polskie znaki exclamation.gif
Fuzja
www.witus.yoyo.pl tam jest wersja jaką wymieniłęś , czy wyższa.
Sharky
A działa, czy są jakieś błędy questionmark.gif
Michasko
Sprawdź blink.gif
Munieks
Proszę o pomoc.Czy ktoś mógłby mi podać link skąd można ściągnąć cutenews 1.4.0 ale proszę nie podawać google.pl ani http://cutephp.com/ bo tam nie ma cutenews 1.4.0 tylko jest ta najnowsza w której się nie da polskich znaków zrobić.
A w google szukałem,szukałem i nie mogłem znaleźć.Może ktoś mi poda link do pobrania cutenews 1.4.0.
Z GÓRY DZIKI smile.gif
Bastion
jak to sie nie da polskich znakow ? szukasz w zrodlach kodowania oryginalnego iso-8859-1 i zamieniasz na iso-8859-2 badz jaki tam chcesz
RAFpl
W 1.41. są polskie znaki jak się wyedytuje odpowiednie pliki. Prawidłowe kodowanie można zobaczyć po napisaniu nowego news'a. Stare news'y trzeba edytować (jeszcze raz użyć Polskich liter tam, gdzie są krzaczki w edytowanym newsie).
slq
Mam problem zainstalowałem scrypta. Wszystko niby dobrze ale jak dodaje newsa. To w panelu admina jest wszystko dobrze a na indexie.php zamiast noews wyskakuje takie coś
"Warning: main(news/news.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\php1\index.php on line 56

Warning: main(): Failed opening 'news/news.php' for inclusion (include_path='.') in c:\usr\krasnal\www\php1\index.php on line 56"

Nie wiem gdzie jest błąd, co jest źle.
Michasko
Jeden post wyżej - to nieaktualne Rkingsmiley.png aarambo.gif
Munieks - poszukaj uważnie, ktoś już tutaj podawał link do 1.4.0 smile.gif
witus
A ja nawet do 1.3.6 Rkingsmiley.png
Munieks
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Hehe już nie potrzebuje linka.Znalazłem po godzinie poszukiwań biggrin.gif
motylek907
w versji 1.4.1 czy jakoś tak nie można dać polskich znaków ,ale mój kolega dał dam wam teraz jego tekst ,kóry mi wysłała a i poproszę was o pomoc bo mi to nie działa a on tak zrobi napisał:
<<wstaw w skina polskie kodowanie w pliku function inc usun wiersze 51 - 150 i 661>>

Błagam pomóżcie
Szkwariko
A niech mi ktos powie Jak zmienic cionke ?

A co do polskich znakow to instrukcja jak to zrobic jest na 7 stronie tego tematu offtopic.gif withstupidsmiley.gif angrysmiley.gif
Michasko
Szkwariko - podstawy HTML'a sie kłaniają... Rkingsmiley.png party.gif guitar.gif laugh.gif aaevil.gif
Szkwariko
Sry juz se poradzilem wystarczylo wzionsc to w kodzik biggrin.gif
RaY
Pomocy!

Mam problem. Gdy dla wszystkich plików w katalogu /data daję chmoda 777, to wyskakuje w miejscu newsów taki oto text:

Warning: require_once() [function.require-once]: Unable to access /home/r/a/y/rayor/www/cutenews/data/Default.tpl in /home/r/a/y/rayor/www/cutenews/show_news.php on line 29

Warning: require_once(/home/r/a/y/rayor/www/cutenews/data/Default.tpl) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/r/a/y/rayor/www/cutenews/show_news.php on line 29

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/r/a/y/rayor/www/cutenews/data/Default.tpl' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/r/a/y/rayor/www/cutenews/show_news.php on line 29

Proszę o pomoc! Próbowałem zmieniać porty na 755, 777, 644 ale na wszystkich było to samo. Nie było tego na 777. Na 777 wyskoczył taki text:

Sprawdź czy:
- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/r/a/y/rayor/www/cutenews/show_news.php' mają wartość 755,
- uprawnienia do katalogu mają wartość 755,
- w pliku '.htaccess' nie znajdują się nieprawidłowe wpisy

Miałem już kiedyś cutenews na tym serwerze i było dobrze... A teraz?! Pomocy!
Michasko
spróbuj z:
  1. <?php
  2. require('cutenews/show_news.php');
  3. ?>

i chyba coś spaprałeś w templatach tongue.gif
motylek907
Ja bym proponowała odinstalować i zainstalować jeszcze raz a jak to się powtórzy no to cos spaprałeś w templatach (nie umiem tego pisać tongue.gif tongue.gif )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.