Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Postanowienia noworoczne :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
MateuszS
A ja nauczyć się PHP i trochę liznąć C++
GrayHat
Postanowienia na 2008:
  • kupić laptopa
  • zdać na prawko za 1 razem
  • rzucić palenie
  • kupić nokie z serii N (kupiłem n95 8gb)
  • dokończyć naukę

Udało się wszystko oprócz ostatniego winksmiley.jpg

Postanowienia na 2009
  • dokończyć naukę - postranowienie już z 2008 tongue.gif
  • wymyślić jakiś start-up winksmiley.jpg
  • może rozejżeć się za nową ciekawą pracą
  • liznąć Pythona
  • liznąć C# .NET
Moli
TODO 2009:
  • Zacząć pracować w domu.
  • Stworzyć jakiś fajny projekt dla ludzi (nie piszę startup bo to może również być np. jakiś skrypt itp. smile.gif)
  • Zdać prawko za 1 razem smile.gif (dużo osób tego chce biggrin.gif)
  • Zająć się bardziej open source smile.gif (Właśnie instaluje ubuntu na laptopie (poprzednie wersje nie działały) winksmiley.jpg).
  • Wynająć (pewnie z jakimś kumplem) mieszkanie smile.gif 
I pewnie masa innych o których przypomne sobię za pare minut smile.gif
1010
TODO 2008

Cytat
1) prawo jazdy
2) mniej czasu przy kompie...
3) odpalić jeden serwis który mam w planach
4) dziewczyna...
5) wziąć się do nauki żeby mieć na koniec roku lepsze oceny
6) na maxa zabrać się za nauke angielskiego (matura tuż tuż)
7) więcej czasu dla znajomych, rodziny... innych rozrywek
8) koncert Iron Maiden (7 sierpnia biggrin.gif bilet już jest więc nie będzie raczej problemu)
9) wakacje w Hiszpanii (uzbierać troche kasy żeby się rodzicom dorzucić)
10) mniej alkocholu (tym bardziej że rok osiemnastek teraz będzie)

Ad 1. w portfelu biggrin.gif
Ad 2. Pozytywnie, ale to jeszcze nie jest to smile.gif
Ad 3. Serwis wystartował i całkiem dobrze go wspominam (już nie mój).. Ale zarobiłem sporo kasy więc pozytywnie
Ad 4. Pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie. Od 6 miesięcy jestem szczęśliwym NIE singlem.
Ad 5. Lepsze są, ale to jeszcze nie to czego chciałem smile.gif
Ad 6. I tu chyba największa klapa... Z moim językiem angielskim nie najlepiej
Ad 7. Chyba OK
Ad 8. Byłem biggrin.gif Było mega biggrin.gif
Ad 9. Z Hiszpanii nic nie wyszło ale byłem w Bułgarii i Grecji więc jak najbardziej pozytywnie.
Ad 10. Średnio...

TODO 2009
  • Kupić jakieś autko winksmiley.jpg
  • Zacząć się uczyć (żebym za rok mógł mieć postanowienie zdania matury z maty rozszerzonej na minimum 70%)
  • Poświęcać dużo czasu na dziewczynę
  • liznąć C#
  • wykończyć jeden duży projekt który jest zaczęty
  • o innych małych projektach nie będę wspominał...
  • mieć lepsze oceny
  • i żebym za rok mógł powiedzieć że ten rok był lepszy od poprzedniego winksmiley.jpg
.radex
TODO-a na 2008 nie było.

TODO na 2009:

1. większa efektywność (więcej kodu, a mniej przy kompie... bo niezdrowo)
2. więcej czasu dla znajomych (już dawno zauważyłem, że bez tego nie mam motywacji, morale spada, ale nie wcieliłem tego jeszcze w życie)
3. nauczyć się LD (coraz lepiej z tym mi idzie tongue.gif)
4. napisać jak najszybciej wersję CMS-a, którą będzie można do czegokolwiek użyć
5. angola się poduczyć
6. zarobić trochę kasy
7. zacząć chodzić (samemu się nie chce, ale z kumplem, albo z bratem) na basen - mam pewną wadę od urodzenia, a przez kompa jest ona co raz bardziej irytująca.
8. żeby było lepiej niż w poprzednich latach
9. zrobić jakiś fajny portal, albo coś innego dla ludzi
piaseq
TODO na 2009:
- być lepiej zorganizowanym i efektywniej wykorzystywać czas
- dokończyć magisterkę i obronić ją
- spędzać mniej czasu przed komputerem
- zacząć regularnie uprawiać jakiś sport
- pogłębić poziom znajomości php
- przynajmniej rozpocząć naukę innego języka
mike
No cóż. Plany jakie mam na 2009r. to dwie płaszczyzny. Plany zawodowe i osobiste. Z osobistych nie będę się tu uzewnętrzniał bo ... to moje osobiste sprawy. Dla własnej satysfakcji napiszę tylko, że chciałbym żeby moje małżeństwo trwało nadal w tej samej lub lepszej harmonii co trwa a ponadto może rok 2010r. uda się przywitać we troje a nie we dwoje.

Jeśli chodzi o plany zawodowe to cel jest jeden: po roku nauki mieć możliwość powrotu do zawodowego pisania w Javie. W tym celu chciałbym opanować przynajmniej dwa/trzy frameworki: JBoss Seam, Spring, Apache Tapestry, Apache Wicket. Odkurzyć i poszerzyć wiedzę o Hibernate i JPA.
Za tym wszystkim idzie cała masa narzędzi, które już wykorzystywałem w pracy ale dość dawno, co zmusza mnie do odświeżenia i poszerzenia wiedzy kiedyś nabytej i nabyć nowej. Mam tu na myśli najprzeróżniejsze Maveny i Anty.
Czyli tak naprawdę chciałbym za rok mieć w rękawie asa, który pozwoliłby mi zamienić PHP na Java Platform, Enterprise Edition.
Mam też nadzieję, że PHP pozostanie na rok 2009r. tylko metodą na zdobycie wypłaty co miesiąc i przestanie mi poza tym zaprzątać głowę.
wlamywacz
Dla mnie priorytetem jest podpisanie umowy z firmą i zakończenie projektu oraz treningi.
NuLL
snitch.gif
f1xer
TODO 2010:

- zarejestrować działalność
- zacząć i skończyć mój startup i znaleźć sponsora smile.gif
- wreszcie we wakacje pojechać w góry
- zakończyć pozytywnie sprawę ubezwłasnowolnienia (ślub smile.gif)
mike
Cel 1:
Cytat(mike @ 2.01.2009, 23:02:36 ) *
No cóż. Plany jakie mam na 2009r. to dwie płaszczyzny. Plany zawodowe i osobiste. Z osobistych nie będę się tu uzewnętrzniał bo ... to moje osobiste sprawy. Dla własnej satysfakcji napiszę tylko, że chciałbym żeby moje małżeństwo trwało nadal w tej samej lub lepszej harmonii co trwa a ponadto może rok 2010r. uda się przywitać we troje a nie we dwoje.

Cel 2:
Cytat(mike @ 2.01.2009, 23:02:36 ) *
Jeśli chodzi o plany zawodowe to cel jest jeden: po roku nauki mieć możliwość powrotu do zawodowego pisania w Javie. W tym celu chciałbym opanować przynajmniej dwa/trzy frameworki: JBoss Seam, Spring, Apache Tapestry, Apache Wicket. Odkurzyć i poszerzyć wiedzę o Hibernate i JPA.
Za tym wszystkim idzie cała masa narzędzi, które już wykorzystywałem w pracy ale dość dawno, co zmusza mnie do odświeżenia i poszerzenia wiedzy kiedyś nabytej i nabyć nowej. Mam tu na myśli najprzeróżniejsze Maveny i Anty.

Jeśli chodzi o 1. to spodziewamy się potomka. Urodzi się już w roku 2010 ale założenie uważam za spełnione. Jeśli chodzi o 2. to dokładnie w połowie roku zmieniłem pracę i zawodowo jestem ponownie programistą Javy. Wprawdzie poznałem trochę inny zestaw technologii ale rozwijam się w dobrym kierunki i to najważniejsze.

Cele na 2010:
1. Na początek roku SCJP;
2. Zmiana pracy do końca pierwszego kwartału;
3. Urodzić zdrowego potomka (ode mnie to najmniej zależy ale ważny punkt roku 2010);
4. Wyjechać z Warszawy i wrócić na Lubelszczyznę;
5. (Zamienić Audicę na jakąś rodzinną bagażówkę?)
6. (Kupić nieruchomość?)

Dzięki ~NuLL za to, że odświeżyłeś mi pamięć o tym wątku. Szczerze uradowałem się czytając swojego posta sprzed roku.
emp
Przejąć władze nad światem i zagrać w gumę z bratem pitem
blooregard
Mnie jeden cel udało się zrealizować tuż przed rozpoczęciem 2010 roku (praca w jednej z najlepszych na łódzkim rynku firm zajmujących się tworzeniem aplikacji webowych smile.gif , nazwy nie podam, żeby nie było, że wazelina jestem; zaczynam od poniedziałku)

- ZCE
- rzucenie fajek (dzisiaj otworzyłem ostatnią paczkę, zostało mi 17 sztuk smile.gif ) i ograniczenie kawy
- poprawienie formy fizycznej, bo ostatnio czuję, że od siedzenia przed kompem strasznie osłabłem smile.gif

Wam wszystkim życzę również wielu sukcesów osobistych i zawodowych w 2010 roku, przyszłym i obecnym Tatusiom (i Mamusiom, jest tu z nami jakaś Mamusia? smile.gif ) wiele pociechy z potomków, jak najmniej zmartwień i problemów, no i zdrowia, bo to najważniejsze.

~mike, Twoja konsekwencja powinna być wzorem dla innych. Obym 31.12.2011 mógł zacytować siebie i z dumą pod spodem napisać, że mnie również się udało. smile.gif
mike
Cytat(blooregard @ 31.12.2009, 15:30:43 ) *
(i Mamusiom, jest tu z nami jakaś Mamusia? smile.gif )
JoShiMa

Spełnienia celów (nie marzeń :-) wszystkim życzę.
Crozin
Ponoć z publicznych postanowień łatwiej się wywiązać, więc...

Z tych technicznych:
- Java - douczyć się "do poziomu znajomości PHP" - napisać własnego klona TeeWorlds
- Oracle, PL/SQL
- Odciąć się w pełni od PHP
- Odświeżyć nieco wiedzę jeżeli chodzi o HTML5, CSS3
- Zdać egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem
Shadowsword
Przegonić kolegów w trofeach na PS3 ;D
NuLL
@mike - hehe smile.gif Gratulacje za realizacje celow smile.gif

@crozin - nie latwiej - sa raczej bardziej zoobowiazujuce...

Cytat
- wyprowadzka
- mnie geekowate zycie
- pracowac nad egoizmem
- zaliczyc wszystkie polskie zawody w jezdzie szybkiej na rolkach
- autko
- urlop z prawdziwego zdarzenia ( Sardynia ? )
- sklejac modele
- Ruby / Obj-C / Python ( jak sie naucze jednego bedzie dobrze ) - ale to tylko hobbystycznie
- kupic i popisac cos na iPhone\'a
- co by tu nie mowic - skonczyc programowac w PHP zawodowo i pomyslec o czyms innym

1. Wciaz mieszkam w domu, ale w 2010 sie uda
2. Jest
3. Jest lepiej smile.gif
4. Troche jezdzilem - ale slabo sad.gif
5. Auta brak...
6. Na Sardynii bylem
7. FAIL sad.gif
8. Rubyiego troche sie pouczylem. Obj-C raczej mi nie lezy...
9. iPhone mam - z programowanie patrzec wyzej
10. Z tym to rozny bywalo. Bylem bliski ale zostalo i nie jestem zly z tego powodu smile.gif

A 2010 ?

1. Splacic dlugi i byc niezaleznym smile.gif
2. Aby bylo mniej "nie da się", "nie chce mi się", "nie mam czasu" ( to ostatnie to bardziej z lenistwa sie mowi ... )
3. Wyprowadzka - poraz ktory ja to pisze biggrin.gif
4. Firma - w styczniu składam wnioski hihi smile.gif, za rok chce napisac ze wciaz ja mam
5. Nauczyc dziewczyne webdeveloperki
6. Facebooka i inne zamienić na czytanie książek, sklejanie modeli, bieganie ...
7. Półmaraton
8. Poprawić życiówke w maratonie na wrotkach
9. Auto
10. Dwa tygodnie w Chorwacji - lub gdzies gdzie sa sie nurkowac smile.gif
11. Dowiedziec sie wiecej o winach
12. Aby za rok na loudthinking.pl bylo wiecej postow
13. Zawodowo - chce byc zadowolony z tego co robie i niezalezny finansowo
14. Projekt 365
15. Kurs tanca

Troche tego duzo, ale bedzie wieksza mobilizacja aby 2010 byl sensowniejszy niz 2k9
marcio
Na 2k10:

Cytat
Kupic karte SDHC 4-8gb na gry z psx na PDA (zrobione) biggrin.gif

Dokonczyc FW

Napisac strone domowa

Napisac Bloga

Zdac prawko za 1 razem

Zeby dobrze bylo z laska

Zeby byla udana 18-stka w pl.

Douczuc sie PHP

Zeby dobrze poszlo w szkole

Jak narazie mam taki piorytet pisane na szybko i pod wplywem %.

thomson89
Więc według tego jakbym chciał to zrobić:
1. Pozbyć się grzechów...
2. Zdobyć kobietę
3. Ukończyć szkołę
4. Dokończyć budowę sklepu (PHP)

I mniej przeklinać aaevil.gif
mike
Cytat(thomson89 @ 1.01.2010, 00:51:38 ) *
1. Pozbyć się grzechów...
2. Zdobyć kobietę
Jedno z drugim mocno koliduje.
Pawel_W
Cytat(NuLL @ 31.12.2009, 16:43:52 ) *
(...)
5. Nauczyc dziewczyne webdeveloperki
(...)

hah biggrin.gif powodzenia winksmiley.jpg

ja bym chciał przede wszystkich mniej czasu poświęcać na komputer -> czyt. znaleźć sobie jakieś inne, ciekawe zajęcie winksmiley.jpg
melkorm
Udało się wyprowadzić i zacząć żyć na swoim,a także zakupić laptopa i prawko też zacząłem jeszcze (już) w poprzednim roku winksmiley.jpg Świat się bardzo zmienił od zeszłego roku, heh, trochę mniej się udzielam na forum czego mi trochę brakuje winksmiley.jpg Postanowienia na 2010 ? snitch.gif

1. Być trochę więcej na forum.
2. Zdać sesję. (i trzeci rok).
3. Poznać RoR'a i Django jak Zenda smile.gif
4. Zdobyć (przynajmniej) 5 kyu w aikido.
5. Przeżyć koncert w Łodzi :] link
6. Rzucić fajki :S (ah te nałogi :S)
7. Kupić Autko.

I to na tyle winksmiley.jpg Życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku winksmiley.jpg
Gryf
wszystko się zmienia ;]
TODO na 2010
- Zabrać kobietę na wakacje
- ZCE
- Rejestracja działalności (większa niezależność niż obecnie - dość mam umów o dzieło etc.. - od Poniedziałku zaczynam bieganie ;])
- powrót na treningi
- Przepisać CMS'a

szczęśliwego 2010 powodzenia ze postanowieniami ;] odkopcie to za rok smile.gif
chlebik
Fajny ten topic, w zeszlym roku go nie zauwazylem bo bylem na nartach. Zatem nadrabiajac zaleglosci pisze plany na 2k10:

- ostatecznie podgonic braki w technologiach i przesiasc sie na Jave (zawodowo)
- w nawiazaniu do powyzszego - wiecej zarabiac i przekuc to na odkladanie wiekszej ilosci $ co miesiac
- w nawiazaniu do poprzedniego rozpoczac na powaznie szukanie lokalizacji pod swoj planowany domek
- nauczyc sie, ze kiedy siedzi sie przy kompie i nie klepie kolejnego projektu/czyta kolejnego ebooka to nie jest to czas stracony i komp moze tez sluzyc do zabawy (zapomnialem jak to jest grac sadsmiley02.gif )
- poprawic kondycje, czemu przysluzyc sie moze niedawna zmiana miejsca zamieszkania (mam gdzie trzymac rower w koncu, silownia po drugiej stronie ulicy)
- kupic netbooka (przyda mi sie podczas tych godzin w pociagach i autobusach)

No i najwazniejsze z wazych - bym byl jeszcze bardziej szczesliwy z moja zona, choc wydawac sie to moze trudne do spelnienia bo juz jest super smile.gif

Tego zycze sobie, a takze wszystkim innym by sie spelnilo, co tylko sobie zalozyli.

Mephistofeles
Ja planuję:
-złożyć rower do dirtu
-nie siedzieć bezczynnie przed monitorem i nie wgapiać się w kolejne strony forum biggrin.gif, albo praca/rozrywka albo coś innego
-zdobyć dziewczynę
-poznać symfony w stopniu umożliwiającym komfortową współpracę smile.gif

Wiem, że ten rok będzie lepszy, choćby ze względu na dziesiątkę w tytule... Spełnienia naszych marzeń!
-=Peter=-
1. pomyślne i bezproblemowe ukończenie drugiego roku na studiach, dobre rozpoczęcie trzeciego
2. znalezienie nowej, dobrej i satysfakcjonującej pracy
3. ZCE (przynajmniej wykupienie vouchera i początek przygotowań smile.gif)
4. mniej siedzenia przed pc, zwłaszcza bezmyślnego marnowania czasu (chociaż z tym nie jest aż tak źle tongue.gif)
5. prawo jazdy i ewentualnie własny samochód
6. dalsza eksploracja javy, abym mógł za rok wpisać, że w 2011 celuję w pracę jako programista javy
7. większy egoizm w interesach winksmiley.jpg Jestem zdecydowanie zbyt altruistyczny.
marcio
Cytat
ja bym chciał przede wszystkich mniej czasu poświęcać na komputer -> czyt. znaleźć sobie jakieś inne, ciekawe zajęcie

Ja odkad dostalem motor to mnie nigdy w domu nie ma.

Do tego teraz kupuje klawiature sterujaca i biore sie za komponowanie biggrin.gif

rzymek01
Cytat
Do tego teraz kupuje klawiature sterujaca i biore sie za komponowanie

Powodzenia smile.gif
mam nadzieję, że przynajmniej 61 klawiszuy z dynamiką, pamiętaj o dźwiękówce i wtyczkach VST chociaż ja wolę syntezator/piano

2010?
- mniej grać więcej pisać
- więcej spotkań towarzyskich
- znaleźc czas na czytanie wielu fajnych książek i artów o c++/c#/Java
- potrenowac regularnie jakis sport
- nie obgryzać paznokci tongue.gif
marcio
Cytat
mam nadzieję, że przynajmniej 61 klawiszuy z dynamiką, pamiętaj o dźwiękówce i wtyczkach VST chociaż ja wolę syntezator/piano

Ja sie na tym nie znam ale ogolnie mysle ze na sam poczatek 49 klawiszy wystarczy jak nie to sie pogoubie a dawno na fortepianie nie gralem.

Jak mozesz napisz na pw jaka klawke polecasz tak do 600zl na poczatek nie chce wieciej wydawac bo nie wiem czy mi sie to spodoba.

Moli
A jako postanowienie noworoczne można zaliczyć wymyślenie postanowień noworocznych ? Jeśli tak to mam 1 punkty biggrin.gif
piotrooo89
Cytat(piotrooo89 @ 30.12.2008, 22:32:28 ) *
TODO 2009:

-zdać maturę z matmy rozszerzonej na min 75%, - ZROBIONE
-dostać się na studia informatyczne (ew. automatyka i robotyka), - ZROBIONE
-ograniczyć spożywanie alkoholu, - NO CÓŻ NIE MOŻNA MIEĆ WSZYSTKIEGO OD RAZU
-znaleźć w końcu dziewczynę na stałe, - NO TEŻ SIĘ NIE UDAŁO
-zdać egzamin zawodowy, - ZROBIONE
-skoczyć na narty na lodowca. - ZROBIONE

TODO 2010:

-ZCE i Cisco
-ograniczyć czas przed kompem
-może teraz się uda znaleźć drugą połówkę
-zaliczyć pierwszy rok studiów
Moli
Cytat
-może teraz się uda znaleźć drugą połówkę

Poszukaj pod łóżkiem, często po pierwszej nawet nie zauważysz jak się przeturlała smile.gif
skowron-line
  • schudnąć ( 3 rok z rzędu mam to postanowienie ) ale jestem na dobrej drodze.
  • nie siedzieć w domu częściej wychodzić do ludzi.
  • kupić rybkę ( doktora żiwago )
  • być lepszy w programowaniu w kohanie i mootoolsie
  • skończyć studia
Jeżeli chociaż 3 z 5 uda się zrealizować to będzie sukces na miarę awansu polskiej reprezentacji na mundial.
Ociu
Pokończyć projekty
kupić pierścionek
zaliczyć rok
i w sumie tyle :-)
kosmowariat
- spędzac mniej czasu przed kompem,
- mniej spac żeby miec więcej czasu na siedzenie przed kompem

aaevil.gif
Pawel_W
Cytat(Pawel_W @ 1.01.2010, 01:13:06 ) *
ja bym chciał przede wszystkich mniej czasu poświęcać na komputer -> czyt. znaleźć sobie jakieś inne, ciekawe zajęcie winksmiley.jpg

wyszło w 50%, znalazłem dziewczynę! ale komputer ani trochę nieograniczony tongue.gif

TODO 2011:
- nauczyć się wordpressa (wczoraj zacząłem) biggrin.gif
- poćwiczyć do ZCE (przymierzam się za jakieś ~10 lat - marzenia tongue.gif )
- więcej sportu (m.in. pływania) smile.gif

wszystkiego najlepszego na Nowy Rok smile.gif
chlebik
Cytat(chlebik @ 1.01.2010, 12:37:01 ) *
- ostatecznie podgonic braki w technologiach i przesiasc sie na Jave (zawodowo)
- w nawiazaniu do powyzszego - wiecej zarabiac i przekuc to na odkladanie wiekszej ilosci $ co miesiac
- w nawiazaniu do poprzedniego rozpoczac na powaznie szukanie lokalizacji pod swoj planowany domek
- nauczyc sie, ze kiedy siedzi sie przy kompie i nie klepie kolejnego projektu/czyta kolejnego ebooka to nie jest to czas stracony i komp moze tez sluzyc do zabawy (zapomnialem jak to jest grac sadsmiley02.gif )
- poprawic kondycje, czemu przysluzyc sie moze niedawna zmiana miejsca zamieszkania (mam gdzie trzymac rower w koncu, silownia po drugiej stronie ulicy)
- kupic netbooka (przyda mi sie podczas tych godzin w pociagach i autobusach)

No i najwazniejsze z wazych - bym byl jeszcze bardziej szczesliwy z moja zona, choc wydawac sie to moze trudne do spelnienia bo juz jest super smile.gif

- Pisze te slowa siedzac (pracuje tam tak dla scislosci) w firmie tworzacej oprogramowanie w Javie.
- Finansowo lepiej wychodze, ale niewiele, a pracuje wiecej. Rzecz do poprawy.
- Podpisana umowa przedwstepna na kupno dzialki. W czerwcu stane sie z zona posiadaczem ziemskim. Wstepnie start budowy za circa 4 lata.
- Z rozrywka przy kompie klapa na calej linii. Do poprawy.
- Udalo mi sie biegac przez 3 miesiace. Niestety - przeziebienie, potem kontuzja i w koncu przyszla zima. Rzecz do poprawki.
- Netbooka kupilem, spisuje sie niezle.

Mam nadzieje, ze przeczytam ten post za rok i bede mogl odhaczyc to, co zaznaczylem do poprawki. Zycze wszystkim szczesliwego nowego roku, aby byl lepszy niz poprzedni i by Wasze marzenia i plany sie spelnily.

Pozdrawiam
Michal
bim2
Cytat(bim2 @ 30.12.2008, 20:51:54 ) *
Nie mialem TODO na 2008 smile.gif

TODO 2009:
- Prawo jazdy
- Auto
- Jakieś duży projekcik
- Obczaić JavaMe
- Świadectwo z paskiem smile.gif

I znów przegapiłem jeden rok. :<

W 2 lata w sumie poza autem i prawem jazdy udało się wszystko. (Chciałem robić B1 ale po zastanowieniu nie ma sensu się w tą kategorię pakować i podwójnie płacić).

Postanowienia na rok 2011:
- Ukończenie wreszcie Epicknight'a na poziomie pełnosłownej gry smile.gif
- Prawo jazdy i kupno jakiegoś autka
- Jeśli w tym roku wyjdzie film FNiN to wizyta na jego premierze, jakiejś gali w Warszawie
- Przestawić się powoli na jakiś system zarządzania online projektami, bo przez sftp wiele razy coś potraciłem :|
- Ograniczyć komputer i konsole w jakimś stopniu (przynajmniej gry i rozrywkę)
- Java SE i ME poznana więc może czas powoli poznać jeszcze Jave EE
- Nauka Objective-C i api iOS

Zobaczymy, jak będzie połowa to będzie dla mnie sukces smile.gif
marcio
Hmm ja w sumie z mojego todo na 2010 wiele nie zrobilem, prawko oblalem ;p a reszty nie pamietam...

Na ten rok mam wieksze postanowienia:
-Skonczyc prawo jazdy
-Pojsc do pracy
-Podszlifowac j.angielski
-Poznac dobrze Pythona+Gtk
-Poznac dobrze C#
-Jezdzic czesciej do mojej kobiety
I to co pragne najbardziej czyli zeby za 1,5roku udalo nam sie razem zamieszkac we wloszech!

haha.gif
marcinpruciak
Moje TODO 2011:
- stać się bardziej profesjonalny w tym co robię,
- stać się bardziej profesjonalny w tym co robię (2 razy bo ważne),
- w ciepłe dni jakiś odświeżyć dawne zainteresowanie - rower,
- ograniczyć bezsensowne siedzenie przed komputerem,
- może rozszerzyć działalność, jakiś inny język lub coś w tym stylu,
- zdać na 4 i 5 semestr,
- przetrwać.
Mephistofeles
1. Mam nadzieję, że zacznę się uczyć, żebym z ocenami jak to powiedział nauczyciel z maty mojemu koledze "nie wpadł z ciągu arytmetycznego w geometryczny".
2. Zamierzam nauczyć się C# i napisać parę aplikacji.
3. Wymienić olej w amorze roweru, miałem zrobić to w zimę ale tak jakoś wyszło jak zwykle biggrin.gif.
4. Zacząć porządnie naukę gry na gitarze.
5. Wreszcie skończyć, albo przynajmniej ciężko nad tym pracować, moje mmorpg i moda do Homeworld 2.
Damonsson
- Nauczyć się porządnie PHP
- Założyć firmę
- Skleić porządnie backflipa na BMX
- Znaleźć kobietę która będzie idealna
- Przemalować auto na różowo
- Zawiesić u siebie na ścianie obraz, który sam namalowałem
- Mniej czasu tracić na FUN, więcej czasu poświęcać na programowanie
Spawnm
TODO 2011
- co najmniej jeden start-up (2 w planach)
- opanować do perfekcji nowinki z php5.3+
- wdrożyć je do fw wydając wersję 2.0 smile.gif
- wreszcie porządnie przysiąść przy c++ lub java.
- prawko jazdy
1010
TODO 2011:
Zostawić dziewczynę, która się ostatnio o wszystko rzuca ma pretensje a jak tylko nie będzie coś nie po jej myśli to obrywam ja! Jeśli to czyta to dziękuję jej bardzo że spędzam sylwestra w domu.

TODO 2010 chyba po raz pierwszy wykonane w całości.
Pawel_W
Cytat(1010 @ 31.12.2010, 13:13:43 ) *
Jeśli to czyta to dziękuję jej bardzo że spędzam sylwestra w domu.

to wbijaj na rynek do Krakowa smile.gif

@batman
chyba Ci wyszła rekurencja smile.gif
batman
TODO:
- nie robić TODO biggrin.gif
sweter
Plany na 2011:
- wreszcie skończyć swój projekt
- dziewczyna
- bardziej otworzyć się do ludzi smile.gif
- porządnie nauczyć się Zend'a
- skończyć z ciągłym "nie chce mi się" i "mam czas - później to zrobię" smile.gif
- skoczyć ze spadochronu smile.gif
- założyć bloga (miałem już 2 przysiadki - mówi się że do 3 razy sztuka smile.gif)
- wykonać powyższe założenia smile.gif
Zyx
Plan taki sam, jak na rok 2010... i na 2009... i na 2008... i na 2007... i na 2006:
- Zrobić wreszcie finalne oskryptowanie dla Zyxist.com smile.gif
nmts
Z tych zawodowo-hobbystycznych:
- zrobienie serwisu który od jakiegoś czasu chodzi po głowie,
- opanowanie jakiegoś języka do aplikacji desktopowych w celu realizacji kopii pewnej gry 2d,
- dalsze poszerzanie wiedzy o php oraz aplikacjach internetowych,
- większa produktywność w pracy, (to nie postanowienie, a raczej życzenie) tongue.gif

A te bardziej prywatne pozostawiam dla siebie. winksmiley.jpg
1010
Cytat(Pawel_W @ 31.12.2010, 15:04:20 ) *
to wbijaj na rynek do Krakowa smile.gif

Ogólnie to nawet tam mieszkam aktualnie bo studiuje winksmiley.jpg Ale już nie zdarzę dojechać. Jeszcze jakiś czas temu mieliśmy iść na imprezę... Ale chyba wbijam na popijawę do kumpla więc nie będę żałował winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.