Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: seriale!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
babejsza
Co prawda to prawda. Pod względem "miodności" friends to był chyba serial wszechczasów, ale nie ma co się załamywać smile.gif. Zawsze można zacząć oglądać od początku co moja dziewczyna czyni regularnie smile.gif.

Na pocieszenie pozostaje jeszcze serial Joey, niejako kontynuacja friends, tyle że z jednym bohaterem smile.gif.

Tylko nie wiem jak jest z dostępnością tego serialu na dvd w polsce. Na amazon'ie pierwszą serię można kupić za ok. 30$. Druga wyjdzie pewnie niedługo smile.gif.
nospor
@babejsza a ciekawy ten joey? Jak rownie dobry co friends, to chcę go miec aaevil.gif

ps: i ciekawe z jakim bohaterem on jest?.... winksmiley.jpg
babejsza
Jeżeli w Friends lubiłeś postać Joey'a to serial powinien Ci się spodobać. Mi w każdym razie się podoba smile.gif.
nrm
joey zostal zdjety w polowie 2go sezonu. slaba ogladalnosc. ogolnie niezbyt wysokich lotow to bylo. ot taki glupkowaty amerykanski humor.

co do przyjaciol to chodza ploty ze maja jeszcze dokrecic dla zabawy jeden odcinek z swietem dziekczynienia winksmiley.jpg
Astarot
ostatnio wpadła mi w ręce świetna bajka pt. Futurama (5sezonów, podobno planują następne)
polecam cool.gif
babejsza
Nie został zdjęty ( http://www.imdb.com/title/tt0375355/episodes#season-2 ). Pokazywali do końca, ale rzeczywiście ciekawe czy będzie następna seria.

Humor podobny do Friends. Z resztą ciężko, żeby było inaczej skoro ekipa realizująca była podobno właściwie ta sama smile.gif
strife
Cytat(Astarot @ 31.07.2006, 19:08 ) *
ostatnio wpadła mi w ręce świetna bajka pt. Futurama (5sezonów, podobno planują następne)
polecam cool.gif

Fakt, bajka świetna kiedyś na tv4 leciała, jakoś po innym też fajnym serialu pt. "Głowa rodziny" smile.gif
nrm
Cytat(babejsza @ 31.07.2006, 17:11 ) *
Nie został zdjęty

nbc zatrzymalo pokazywanie w polowie sezonu, reszte mozna bylo obejrzec w jednej z norweskich TV.

http://www.tv.com/joey/show/20952/episode_...p;tag=nav_bar;2

^^tyle, ze tam daty chyba pokopali.

moze teraz koncza pokazywac w usa. serial zostal skasowany i nie bedzie kolejnego sezonu.
Coolmax
Cytat(shpyo @ 24.07.2006, 23:39 ) *
(...) "Agentka o 100 twarzach"

Cytat(scanner @ 25.07.2006, 14:56 ) *
(..) Kryminalne Zagadki Las Vegas, Kryminalne Zagadki Miami, Kryminalne Zagadki Nowego Jorku (...)

Od siebie jeszcze dodam Tajne akcje C.I.A

P.S. scanner "Kryminalne Zagadki Miami" chyba jeszcze nie były emitowane w "zwykłej" tv - chyba bym się powiesił, gdybym przegapił... smile.gif
babejsza
Cytat(normanos @ 31.07.2006, 22:22 ) *
nbc zatrzymalo pokazywanie w polowie sezonu, reszte mozna bylo obejrzec w jednej z norweskich TV.

http://www.tv.com/joey/show/20952/episode_...p;tag=nav_bar;2

^^tyle, ze tam daty chyba pokopali.

moze teraz koncza pokazywac w usa. serial zostal skasowany i nie bedzie kolejnego sezonu.

Nie wiem jak to do końca było. Na pewno nie przestali emitować, bo do końca oglądałem to NBC, tyle że w paśmie powtórkowym. Rzeczywiście strona serialu na nbc.com bardzo kuleje i raczej po tym nie należy spodziewać się niczego dobrego smile.gif.

Swoją drogą skandynawskie kanały są super smile.gif. Same napisy bez "szeptanki" czy dubbingu, a dobre filmy czy seriale są tam na porząku dziennym smile.gif

A już tak bardzo kołysząc się na huśtawce tandety mogę zaproponować serial "Smallville". Sam się wielokrotnie głupio czuję oglądając ten serial, ale dla fana starych komiksów, potać młodego "człowieka z żelaza" w tym serialu jakoś się fajnie komponuje (jego postać, czy raczej charakter postaci - nie serialowe przygody ) z tym co było opisane w pierwszych egzemplarzach komiksu smile.gif.

//EDIT

Kryminalne zagadki Las Vegas - super. Nie mam pojęcia czasmi o czym tam mówią, ale ogląda się to poniekąd ja kiedyś serial MacGyver. Czyli nikt nie wie o co chodzi, ale ktoś i tak kiedyś o tym książkę napisze winksmiley.jpg
Hacker
@Coolmax zwykłej?? o co chodzi??

Wiem, że CSI:Miami lecą na AXN
nospor
A ja skonczylem oglądac friends a teraz oglądam Joey, niejako taka niby kontynuacja z jednym z nich. Musze przyznac, że nawet fajny. Milo sie oglada mądrego inaczej joey'ego smile.gif
Diwi
Dla zainteresowanych tematem, dzisiaj w telewizji Fox pojawi się pierwszy odcinek drugiego sezonu Prison Break.

Pozdrawiam
SHiP
Odkryłem nowy świetny serial winksmiley.jpg "Desperate Housewives", w polskiej wersji "Gotowe na wszystko"(emituje go polsat tzn. emitowal teraz oczekuja wszyscy na 3 sezon ;]), film ma naprawde chory humor winksmiley.jpg
Fuzja
Ja ogladalem wszystkie odcinki i dalej bede ogladal jak zacznie leciec.
Serial wymiata, a Bree jest genialna smile.gif !
Coolmax
A czy mógłby ktoś powiedzieć, którego sezonu leciały powtórki przez te wakzcje Agentki o stu twarzach i Zaginionych? W Alias'ie już się całkiem pogubiłem, oglądnąłem sample 4 sezonu i byli w nim Sloan, Sydney Vohn (czy jak się to tam pisze), i Bristow razem (odc. 7/22). Jeśli to był 3 sezon (skończył się na tym jak Sydney zaginęła gdzieś na 2 lata) to nie możliwe, że zgarneli Sloana w 7 odcinków :-).

P.S Jesli ktoś chce kupić płytę z piosenką (I wanna mmm I... :-) ), a raczej muzyką, bodajże z ok. 20 odc. (gdzie zgarnęli doktorka w klubie i szantażowali go jego zdjęciami na jakim serwerze są przechowane dane tych klonów) To wykonawca i tytył to "The Lawyer - I wanna mmm" mało jest tego na googlach, ale znalazło się - cache google'a.
tiraeth
TVP1: Zagubieni, sezon 1 bo sezon drugi będzie od września
AXN: Zagubieni, to była powtórka drugiego sezonu, a 19.08,20.08,26.08,27.08 był Maraton LOST smile.gif

Jeżeli chodzi o resztę info to sprawdź np. na AXN jak te powtórki były
shpyo
W USA zostały wyemitowane pierwsze odcinki drugiego sezonu Prison Break!
LBO
Już 2... BTW wciągający serial - zrobiłem sobie 3 dni nieróbstwa i obejrzałem wszystkie odcinki smile.gif
Hacker
PRISON BREAK! YEAH!
Wczoraj oglądałem 8 odcinków pod rząd bez przerwy...
Zostały mi jescze 4:
2 z pierwszej serii
2 z drugiej.

BTW: Nie mogę się doczekać 3 serii LOST
już tylko
31 days 16 hours 48
Master Miko
Jam tam OCC oglądam. To jest dobre a nie tam losty tongue.gif tongue.gif
shpyo
ten agent FBI jest niezły - zapowiada się bardzo dobrze, pojedynek inteligentów. Hehe.
Akcja z V wgniotła mnie w fotel...
macza
A co ma być niedługo
Kiepscy
czekamy...
Fuzja
42 albo 43 nowe odcinki winksmiley.jpg
nie ma to jak od czasu do czasu troche ferdka tongue.gif
Diwi
a w drugim odcinku sytuacja z ręką jest tak naciągana że aż czasami odechciewa mi się ściągać następne odcinki winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Fuzja
2 odcinku czego winksmiley.jpg?
LBO
W "Prison Break". Jednemu z uciekinierów weterynarz przyszył dłoń.
Cudi
@Diwi: całkowicie się zgadzam. Strasznie naciągane, na dodatek kilka minut po przyszyciu ręka jest już na tyle sprawna, że T-Bag potrafi nią przytrzymać tego weterynarza. A ten zamiast go słabać za tą łapę i szarpnąć daje się zabić. Parodia... Ale oglądam dalej winksmiley.jpg
shpyo
Dla fanów PB:
SPOILER!
http://www.justjared.com/gossip/2006/08/pr...eak-dot-theory/

i sonda w sprawie kupna PB na dvd w Polsce: http://www.filmweb.pl/Poll?poll.id=844
adi_
dla mnie #1 Zmiennicy #Blade The Series #3 A-Team #McGuyver czy jak to sie tam pisze tongue.gif
em_pl
ja słyszałem ze Rzym (rome) jest dobry (poza wymienonymi Prison Break i Lost). Poza tym rodzina Soprano.

Aktualnie kontynuuję 2 serie Prison Breaka (może niektórzy nie wiedzą ze jest).
Diwi
Cytat
Aktualnie kontynuuję 2 serie Prison Breaka (może niektórzy nie wiedzą ze jest).

Popatrz pare postów wcześniej winksmiley.jpg

Pozdrawiam
shpyo
No proszę Polsat i TVP zaczynają inwestować w dobre seriale smile.gif
Już w ten czwartek na TVP będzie 4400, na polsacie będzie Prison Break (Skazany na śmierć - LMAO), Grey's Anatomy...
http://film.wp.pl/id,73859,title,Serialowe...mp;ticaid=12f82
SHiP
Miejmy nadzieje, że te seriale na dłużej zagoszczą w polskiej telewizji ;]
4400 to coś dobrego bedzie?

ot:
„Prison Break” („Skazany na śmierć”) laugh.gif laugh.gif laugh.gif polskie tłumaczenia sa genialne
shpyo
Cytat(SHiP @ 2.01.2007, 20:24:01 ) *

tvp reklamuje go mnie więcej tak: polubiłeś zagobionych? To polubisz odnalezionych.
smile.gif)))

W czwartek lec pierwszy odcinek. Ponoć ciekawy serial (4400 to liczba osób zaginionych w niewyjaśnionych okolicznościach).
Pojutrze się wszystko wyjaśni
nrm
Cytat(SHiP @ 2.01.2007, 18:24:01 ) *

niepamiętam dokładnie pierwszego sezonu ale ogólnie to bardzo fajny serial. jedynie w drugim sezonie troche sie zamotali w odcinkach serwujac osobne historie zaginionych. ale w 3 znowu było bardzo dobrze.

jak dla mnie to lepsze niz Lost z 2 i 3 sezonu (nudy).
tiraeth
Huh winksmiley.jpg Tyle tych serialów :] Aktualnie moja lista wygląda tak:
  1. Jericho (AXN, poniedziałek, 20:00)
  2. 4400 (TVP1, czwartek, 20:20)
  3. Prison Break (Polsat, ?, ?)
  4. LOST: Season III: Part Two (Internet, kiedy chcę, o której chcę :])
  5. Medium (AXN, wtorek, 20:00)

Obadam część z nich (pozycja pierwsza i czwarta mnie wkręciła...) :] Ale już mam częściowo terminarz telewizyjny zapchany biggrin.gif
Cysiaczek
Ogladam tylko Kryminalne zagadki Las Vegas : D
Fajnie pokazują różne przyczyny śmierci od wewnątrz
cadavre
Cytat
Jericho (AXN, poniedziałek, 20:00)
To ten o wybuchu jądrowym w pobliżu małego miasteczka w USA, tak?
shpyo
Cytat(cadavre @ 2.01.2007, 22:31:00 ) *
To ten o wybuchu jądrowym w pobliżu małego miasteczka w USA, tak?

tak
tiraeth
Tak.

Dzisiaj był pierwszy odcinek Medium (AXN) ale nie oglądałem :] Poszukam w necie jakiś opisów dot. tego serialu i wtedy się zastanowię czy warto smile.gif
skowron-line
Cytat(SHiP @ 2.01.2007, 18:24:01 ) *
ot:
„Prison Break” („Skazany na śmierć”) laugh.gif laugh.gif laugh.gif polskie tłumaczenia sa genialne

dirty dancing (wirujacy seks)
dirty harry (wirujacy hary?questionmark.gif nieee brudny hary)

guitar.gif

to tak apropo
mike
"Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" - Zakochany bez pamięci

LOL
dr_bonzo
Z kategorii pokrecone tytuly: http://www.listology.com/content_show.cfm/content_id.11785
Ja_Szczur
"Gilmore Girls" czyli.... "kochane kłopoty" biggrin.gif
imo świetny humor sytuacyjny

co do tłumaczeń: gość wypada z bejsbolem na ulicę, a tam krzyki (przetłumaczone): uwaga! nietoperz! (rotfl)

kwestia tytułów... to nie są tłumaczenia, raczej interpretacja. Bo "Łamanie więzienia" jako tłumaczenie dosłowne brzmi jeszcze gorzej. A tak, "skazany..." nawiązuje do treści serialu i będzie się z nim kojarzył, a o to właśnie chodzi, by widz zapamiętał tytuł serialu na zasadzie skojarzeń.
envp
No więc najlepiej zobaczyć co jest na tv.com na top'ie smile.gif
A idąc tym tropem to :
-Prison Break
-Lost
-Dexter
-Jerycho
-Heroes
- i oczywiście serial do WindowsXP ( joke )

A tak serio polecam dextera, serial o czlowieku, który jest specem od krwi, pracuje w laboratorium w policji. Ma on głód zabijania i zabija morderców (tylko morderców, postępuje wg. kodeksu, który sporządził mu ojciec)
nrm
numerem jeden tego sezonu serialowego jest bezapelacyjnie Heroes biggrin.gif
http://serialopedia.pl/tv/Heroes

Hiro Nakamura rządzi biggrin.gif
sf
heroes się rozkręca z części na część winksmiley.jpg im dalej tym ciekawiej
pawel_k
a gdzies puszczaja family guy? kiedys z tego co pamietam to na tv4 bylo ...
SHiP
hmm nie widzialem komentarzy na temat "Day Break", serial naprawde wciaga winksmiley.jpg, główny bohater przeżywa codziennie ten sam dzien, za kazdym razem starając się dowiedzieć czegoś nowego na temat morderstwa w które zostaje wrobiony winksmiley.jpg Dzisiaj nowy odcinek smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.