Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Nowiuśki program telewizyjny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Stron: 1, 2, 3
dr_bonzo
Przy przewinieciu strony z programem i otwartym div'em ze szczegolami programu -- orzycisk zamkniecia okna odlatuje do gory i jest nieaktywny.

Np. wczoraj (24.05) TVP1 -- bardzo wiele pozycji w programie, lub zmniejsz okno i wlacz detale programu.
Czerwona kropka pozostanie w tej samej pozycji (wzgledem (0,0) strony), a okienko w tej samej pozycji wzgledem okna przegladarki.
(Opera/Windows)

Rozwaz przywrocenie wyswietlania szczegolow w panelu z programem, tak jak bylo kiedys.
Bo obecnie trzeba to okno zamykac, przyslania ono inne pozycje programu, przeba sie nalatac myszka: kliknac zeby detale sie otworzyly, potem trzeba pnajechac na przycisk i tak kilka razy, przechodzisz do kolejnej pozycji.
Wczesniej: klikasz, czytasz, klikasz -- zadnego ruchu myszka, przechodzisz do kolejnej pozycji.
------------
edit: pod foxem jest ok -- ale nie cierpie tego dluuugiego efektu przejscia przy otwieraniu detali programu biggrin.gif ale to nic bo uzywam tylko opery a Foxa do zadan specjalnych
trucksweb
jak dla mnie, skrypt jest idealny biggrin.gif
okienko z opisiem jest lepsze niz szczegoly pod daym programem dry.gif
tylko mogloby sie szybciej otwierac i zamykac, ale ogolnie jest 15/10 laugh.gif
tiraeth
@dr_bonzo: faktycznie, pod operą kuleczka ucieka, postaram się to w najbliższym czasie naprawić
Balas
Poprzednia wersja bylo o wiele lepsza smile.gif (chodzi mi o grafike)
Lethys
Super skrypt , daje 10/10
yavaho
Tylko jaką wtyczke trzeba mieć aby tą stronę oglądnąć pod Operą i IE ?
Dandelion
wlaczona java script ?
tiraeth
Pod IE nie działa i nie będzie działało... poprostu IE jest przestarzały. Natomiast pod Operą działa dobrze (prócz opisu bo coś się przycisk psuje...).
Vertical
Przede wszystkim świetny pomysł na napisanie programu tv. Przejrzysty, prosty i przyzwoity. Nie będę czepiał się szczegółów, bo nie o to chodzi. Oby tak dalej (-;
dyktek
Cytat(tiraeth @ 1.06.2006, 17:07 ) *
Pod IE nie działa i nie będzie działało... poprostu IE jest przestarzały. Natomiast pod Operą działa dobrze (prócz opisu bo coś się przycisk psuje...).

jakbyś się uparł to by się dało, ale w sumie może to i lepiej że nie działa pod IE, choć warto zrobić przynajmniej jakieś info dla ludzi wchodzących z IE ze strona nie działa pod tą przeglądarką i zaproponować jakąś inną opere, ff....... winksmiley.jpg
tiraeth
Zaraz zrobię wysuwany header... nie wiem czemu na IE nie działa, to jest problem związany z parsowaniem XMLa...

Jest dla MSIE nowy wygląd - oczywiście program nie działa ale zachęca do ściągnięcia FF/Opery smile.gif
dyktek
hehe jest lepiej jednak postaraj się przekonać użytkownika że warto pobrać tą alternatywną przeglądarkę, sam pracuje teraz nad serwisem, który będzie się nieco opierał IE i mam w planie przygotować prezentacje dla użytkowników IE co tracą przeglądając tą konkretną stronę w IE, możesz zrobić coś podobnego bo dla przeciętnego usera, który trafi na Twój serwis z poza forum php.pl to raczej ciężki temat i wątpię aby skorzystał z rady i pobrał inną przeglądarkę.
tiraeth
dyktek: pomyślę o tym jak rozbuduję ten serwis.. narazie nie mam czasu więc zacznę nad nim pracować dopiero w wakacje...
Master Miko
no widzisz tiraeth... ale pisanie "not for ie" nie jest rozwiązaniem smile.gif
tak samo robienie stron "only for ie" - to to samo...
jakbyś zrobił to, żeby działało to pod IE, to dopiero świadczyłoby o Tobie, że jesteś świetnym webmasterem, który umie okięznać tak niesforną i starą przeglądarkę jak IE.

a co do samego skryptu.. świetnie działa winksmiley.jpg
tiraeth
Musiałbym nad tym trochę posiedzieć a narazie nie mam czasu... prawdopodobnie zrezygnuję częściowo z AJAX (tzn. same opisy będą ajaxowe) i wrzucę panel użytkownika - personalizacja, wybrane audycje.. może zrobię powiadamianie ale nie wiem czy cron wytrzyma jakby miał co 5 minut wysyłać maile winksmiley.jpg
yavaho
Cytat(tiraeth @ 2.06.2006, 15:32 ) *
nie wiem czy cron wytrzyma jakby miał co 5 minut wysyłać maile winksmiley.jpg
Jezeli strona bedzie dostepna tylko dla 20% userow to powinien wytrzymac smile.gif
Swoja drogą śwata nie nawócisz swoją stroną i to jednak Ty powinieneś sie dostosować do klientów a nie na odwrót. To tak jak byś zapisał obrazek w małopopularnym formacie i zaznaczył że oglądnąć go można tylko po zainstalowaniu jakiegoś tam programu. Mało komu będzie się chciało coś tam instalować.

Ja mam zainstalowane trzy przegladarki i nie faworyzuje żadnej z nich (kazda ma jakieś niedoróbki jak i dobre strony) ale nie lubie jak ktoś mi narzuca warunki.
trucksweb
co Wy chcecie angrysmiley.gif
ja mam 1 przegladarke-firefox'a w nigdy nie zainstaluje innej ! ie nie mam, wszystkie skrotu usunalem z dysku i nawet nie jest mi do niczego potrzebny.

Program tiraeth'a jest idelny i mam go w swoich zakladkach-srednio 5 razy dziennie zagladam czyjest cos w tv.
Powtarzam sie, ale jak dla ,mnie to juz jest ideal- guitar.gif i nic wiecej mu nie trzeba
TomASS
@tiraeth : super sprawa ten program. Jestem pełen podziwu i gratuluję dobrej pracy. 10/10 jak nic smile.gif

Tylko mnię zastanwia jedna rzecz.
Z całym szacunkiem dla Ciebie, bo Cie bardzo szanuję - czy Ty aby nie za bardzo obrosłeś w piórka, że gardzisz użytkownikami IE? Skąd ta niechęc do IE? Jakby nie było to nadal ponad 65% ludzi korzysta z IE (źródło). Fajnie by było jakby to działało na IE, bo mi się Twoja praca bardzo podoba, a uzywam IE.
Master Miko
lol trucksweb, ale to zabrzmiało

Cytat
ja mam 1 przegladarke-firefox'a

to dlatego wszystkie strony muszą być pisane pod FF (ewentualnie opere)....

Cytat
Ty powinieneś sie dostosować do klientów a nie na odwrót

No i tu jest sedno sprawy smile.gif
Cytat
nie lubie jak ktoś mi narzuca warunki.

i podstawa relacji odbiorca-nadawca (lub klient-sprzedawca)

Nie ma co tworzyć sztucznych barier... niedługo napisy w stylu "Only for IE" zmienią się na "Only for FF or Opera"...

niemniej skrypt jest znakomity, działa również znakomicie i rzeczywiście jest przekozaczny biggrin.gif

@Tiraeth
Cytat
nie mam narazie czasu

Ale ja Ci wierzę smile.gif
Podziwiam Twój zapał i chęć zmian smile.gif
tiraeth
Już pisałem, że nie mam narazie czasu na poprawianie JS aby działało pod IE. Niedługo chcę zmienić interface (wraz z oskryptowaniem) więc od lipca zabiorę się do pracy nad programem.

Narazie mam jeszcze szkołę i zlecenie, które wreszcie zacząłem (czekałem na materiały) ... i będę je trochę robił.
TomASS
@tiraeth : doskonale Cię rozumiem smile.gif Sam studiuję 7dni w tygodniu a do tego zlecenia i rodzina..... ja tylko piszę abyś nie olewał ludzi kożystających z IE smile.gif

Powodzenia i trzymam kciuki za zlecenie i program TV smile.gif
TomASS
Okej, niech stracę - pomyślałem i ściągnełem FF specjalnie po to aby dokładnie obcykać Twój program i co widzę:
SCREEN (zamieniłem na URL - dop. tiraeth)
coś nie tak :/
tiraeth
Co Ci wyświetla whatBrowser (zaraz pod tym tekstem powinien teraz być) ?
TomASS
Wyświetla MSIE smile.gif

Odrazu mówiłe, że tylko zainstalowałem FF i nie grzebałem w żadnych opcjach smile.gif
artur81
Mi również rzuciła się w oczy jedna rzecz, mianowicie po wybraniu opisu programu nie zawsze pojawia mi się kółko w prawym górnym rogu... nie wiem czy powinno się pojawiać po jakimś zadanym czasie czy od razu, ale wg mnie od razu. Na FF jest ok, taka sytuacja wystąpiła na Operze 8.52 pod WinXP z SP2.
dowód
Nightwalker
Posiadam FF ale zmieniłem sobie user agenta tak że wykrywa mnie jako IE na Linuxie winksmiley.jpg i dlatego nei moge skorzystać z programu...

Proponuje możliwość wejścia 'na własne żądanie' (info o tym możesz zapisać w np ciastku)
Vogel
wybrane przez nas programy powinny byc zapisywane w ciachu. nie musialbym za kazdym wejsciem na strone wybierac ich z listy...
GrayHat
Cytat(Vogel @ 11.06.2006, 14:32 ) *
wybrane przez nas programy powinny byc zapisywane w ciachu. nie musialbym za kazdym wejsciem na strone wybierac ich z listy...

przeciez tak jest...
dr_bonzo
Vogel: widziales przycisk "zapisz ustawienia"? Lewy gorny rog smile.gif
Vogel
o. slodko ;] w ogole go nei zauwazylem...
dr_bonzo
Nowy bug:
Otwieram opis programu, przewijam go w dol (bo jest wystarczajaco dlugi) i zamykam.
Klikam opis innego programu i opis pozostaje przewiniety zamiast byc wyswietlanym od poczatku (oczywiscie kiedy jest za dlugi zeby zmiescic sie w tym okienku)

PLISSSSS: przywroc opis pod linkiem z tytulem programu, tak jak bylo kiedys biggrin.gif
tiraeth
@dr_bonzo: Niestety w JS nie działa mi dodanie tr gdzie td ma colspan=2... setAttribute działa ale coś nie tak jest :F
dr_bonzo
A nie mozesz dodac TR z dwoma TD, troche lipne ale pewnie zadziala?
tiraeth
Dodałem wersję dla Panelu bocznego Mozilli Firefox/Opery!!

http://tiraeth.kom.pl/tv/sidebar.php

Edycja (25.08):
Nowa wersja graficzna programu telewizyjnego
http://tiraeth.kom.pl/tv/

Zapraszam do komentowania tutaj
AxZx
super!
ale nie ma tych samych opcji co w 'normalnej' wersji
np pokaz od teraz
tiraeth
Wszystkie info i komentarze na tiraeth.info/blog smile.gif Tam też odpowiadałem na takie pytania tongue.gif
AxZx
rzeczywiscie tam duzo osob pisalo o tym o czym ja.
ja pytan nie zadawalem:)
bugme
Wybaczcie za odkop. Czy autor moglby podac aktualny adres ?
Moli
Serwis teraz nie działa, nie wiem czy będzie ale adres to www.miastotv.pl
tiraeth
Zdecydowanie serwis nie powróci do sieci. Zostałem, lekko to ujmując, zmuszony do zamknięcia witryny przez firmę, która odpowiada za dostarczanie ramówek do portali internetowych. "Zaoferowali" także współpracę, podając przy tym cennik, wg. którego roczny koszt utrzymania podstawowego serwisu (tj. wyglądało miastotv.pl) to ok. 9 tysięcy złotych. Naturalnie rzecz biorąc odmówiłem, bo nie chciałem aby program stał się typowo komercyjnym serwisem (musiałbym taką sumę zbierać z reklam...). A wiadomo co by się stało gdybym nie ściągnął programu...

Osobiście nie podjąłbym się redagowania ramówki na potrzeby własnej strony. Myślałem nad projektem otwartego, web-dwa-zerowego i redagowanego przez internautów listingu dla polskich stacji telewizyjnych. W moich zamysłach opisy informacyjne programów bazowałyby na idei Wiki, natomiast budowanie listingu xml korzystałoby zarówno z wpisów Wiki i bazy pre-listingowej tworzonej przez użytkowników serwisu.

Tak pewnie czytacie i pomysł zdaje się dla Was być ciekawy. Dla mnie też, ale potrzeba przy nim dużo pracy i dużej ilości użytkowników, którzy byliby w stanie uzupełniać na bieżąco (np. z tygodniowym wyprzedzeniem) bazy.

Wiki ma też dobre strony, gdyż opisy filmów/seriali mogłyby być przetrzymywane w "nieskończoność" w bazie, dzięki czemu w przypadku "powtórzenia" danej audycji, opis mamy z głowy - trzeba wtedy tylko dodać odpowiedni wpis w pre-listingu dla danego kanału.
Moli
Pomysł super, ale jak sam wspomniałeś - potrzeba dużej liczby użytkowników, aby wszystko działało sprawnie. Chociaż jeśli by mieć 2/3 administratorów na początku, każdy odpowiedzialny za kilka kanałów to mogło by się udać smile.gif Jeśli byś serio planował coś takiego otworzyć, mógłbyś się do mnie odezwać, chętnie bym popracował i zajął się takim projektem smile.gif
NetJaro
Domenę już masz.. Wiesz, że jestem otwarty na nowe propozycje, bo szkoda mi tej domeny winksmiley.jpg Chętnie Ci też pomogę.. znasz kontakt do mnie smile.gif
1010
Cytat
BŁĄD domeny
Nie ma takiej domeny na serwerze! Jeśli jesteś nowym użytkownikiem BOO.PL a podany adres jest adresem Twojej nowo zarejestrowanej witryny, odczekaj aż zostanie aktywowana (szczegóły na ten temat można znaleźć w dziale Pomocy)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.