Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aktualnie dobry hosting z PHP5
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
strife
Ja od siebie polecę cal.pl, ofertę mają bardzo dobrą, cenowo i jakościowo, polecam smile.gif
fridek
Cytat
Ja od siebie polecę cal.pl, ofertę mają bardzo dobrą, cenowo i jakościowo, polecam smilingsmiley.gif

Mówisz? Ja miałem tam hosting z forum na phpBB by Przemo (tak, wiem, wstyd). Po przekroczeniu kilkudziesięciu użytkowników, zaczęły się notoryczne pady bazy danych. Na pytanie o co chodzi i czy mogliby coś z tym zrobić, została mi wypowiedziana umowa z powodu zbyt dużego obciążenia serwera.
Rzuć okiem na temat: http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=55023&start=60
oraz http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtop...t=8030,start,30

Ja też zaczynam szukać nowego hostingu (aktualnie cyberdusk, bardzo fajne ale nie ma pdo_mysql).
Prawdopodobnie wybór padnie na iq.pl, jeśli tylko dowiem się coś więcej o tajemniczych wypowiedzeniach umów z powodu zbyt dużego obciążania serwerów.
Ogólnie porównując oferty, odnoszę wrażenie że nie da się kupić dobrego hostingu, trzeba inwestować w dedyka sad.gif
qlash
Totalnie NIE POLECAM nazwa.pl !

Pomijajac fakt, ze serwer co jakis czas (srednio miedzy 22 a 24) lubi sie chyba zawiesic (bo jest brak dostepu do strony i maila), ostatnio czekajac na wazny mail wyskakiwal "brak polaczenia z serwerem SMTP - po rozmowie z adminem powiedzial ze jest ulepszany/podmieniany skrypt (bylo okolo poludnia w poniedzialek)!

Biuro Obslugi Klienta tez jest niestety nieodpowiedzialne, wyslalem im maila, iz mialem atak na strone i potrzebuje adresow ip i dowodow na nielegalne polaczenia, nawet po interwencji telefonicznej nie raczyli odpisac na zaden z 7 maili exclamation.gif!
bogdan89
ja nigdy nie miałem problemów z nazwa.pl i zdecydowanie mogę polecić tą firmę...

na moje maile, BOK nazwa.pl odpowiada w przeciągu 15 minut (w dni robocze).
Korzystam z usług tej firmy od dwóch lat, i zawsze wszystko jest OK. Ani razu nie spotkałem się z sytuacją, kiedy moje strony tam umieszczone nie działały...
strife
Cytat(fridek @ 9.06.2007, 23:16:37 ) *
Mówisz? Ja miałem tam hosting z forum na phpBB by Przemo (tak, wiem, wstyd). Po przekroczeniu kilkudziesięciu użytkowników, zaczęły się notoryczne pady bazy danych. Na pytanie o co chodzi i czy mogliby coś z tym zrobić, została mi wypowiedziana umowa z powodu zbyt dużego obciążenia serwera.
Rzuć okiem na temat: http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=55023&start=60
oraz http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtop...t=8030,start,30

Ja też zaczynam szukać nowego hostingu (aktualnie cyberdusk, bardzo fajne ale nie ma pdo_mysql).
Prawdopodobnie wybór padnie na iq.pl, jeśli tylko dowiem się coś więcej o tajemniczych wypowiedzeniach umów z powodu zbyt dużego obciążania serwerów.
Ogólnie porównując oferty, odnoszę wrażenie że nie da się kupić dobrego hostingu, trzeba inwestować w dedyka sad.gif

Utrzymuje tam aktualnie 5 stron, i jak narazie nie miałem zbytnich problemów, dobry kontakt z administratorem. Nie wiem, ale mi wszystko działa poprawnie. Przeczytałem komentarze na webhelp ( tongue.gif ), wiele jest negatywnych, co jest akurat dla mnie zaskoczeniem.

Kiedyś miałem, problem z ich serwerem - zablokowali mi dostęp ( jakbym dostał bana ), jednak jeden mail i wszystko się wyjaśniło i zostałem odblokowany. W sumie dobre zabezpieczenie jak ktoś usilnie chce wpisać hasło do twojego konta :]

Napewno dużym atutem jest dostęp do shell'a, co naprawdę dużo ułatwia. Własny plik php.ini smile.gif Może po prostu miałeś jakiś niefart, ja zdecydowanie mogę polecić i wiem napewno, że przedłuże na następny rok winksmiley.jpg

Pozdrawiam.
kwiateusz
Cytat(bogdan89 @ 10.06.2007, 23:28:09 ) *
ja nigdy nie miałem problemów z nazwa.pl i zdecydowanie mogę polecić tą firmę...

na moje maile, BOK nazwa.pl odpowiada w przeciągu 15 minut (w dni robocze).
Korzystam z usług tej firmy od dwóch lat, i zawsze wszystko jest OK. Ani razu nie spotkałem się z sytuacją, kiedy moje strony tam umieszczone nie działały...

A ja właśnie miałem odwrotnie. Serwer lubił padać w nocnych godzinach, albo zwalniał tak że strony generowały sie po 10 sekund i BOK zawsze pisał że to moja wina... Przeniosłem sie na progreso.pl i te same skrypty działają o niebo lepiej. Co prawda jest tam drogo, ale jeszcze mnie tam nie zawiedli.
menic
Az dziwne ze nikt nie wpsomniał o http://ovh.pl ...
Sokal
@up
A właśnie ja polecam ovh.pl smile.gif
Dobre ceny, serwery super!
Nic dodać nic ująć

(mam plan90)
pawel_k
ale w ovh nie mają postgresa :/
Tom:-)
Ktoś zna korzysta itd z www.brist.pl ?
acztery
home.pl teraz jest nowa promocja.. za 150 20 giga i wszystko majace konta ( jak w reklamie z telefonami hehe )
no-name
tylko i wyłącznie dreamhost + kody promocyjne.
phpion
Witam,
pozwolę się podpiąć pod ten temat.
Aktualnie również poszukuję serwera. Ważną dla mnie cechą jest dostęp do shella oraz możliwość instalacji własnych pakietów PEAR. Przejrzałem sporo ofert ale nie w większości brak shella (są tylko przy dedykach).
Oto wymagania co do serwera:
- PHP5 (4 może być ale nie musi)
- MySQL5
- dostęp do Crona
- dostęp do shella
- transfer miesięczny rzędu ~50GB lub bez limitu
- cena ~1100 zł brutto
Czy moglibyście mi coś polecić? Namierzyłem cal.pl ale kompletnie nie znam tej firmy. Czy ktokolwiek miał z nią coś bliżej do czynienia?

PS: aha, w sumie jednego pozytywa ten serwer już dostał od ~strife'a winksmiley.jpg
Sokal
Serwer dedykowany na serverbasar.de ;]
phpion
Wolałbym wirtualkę winksmiley.jpg
Sokal
Hym, a co złego w serwerze dedykowanym? Nie musisz sie o nic martwić ;] No może o admina (pozdro sea tongue.gif)
phpion
Nie wiem, jakoś wolę gdy ktoś zajmuje się serwerem za mnie tongue.gif poza tym to nie dla mnie tylko dla klienta więc zdecydowanie lepszy byłby wirtualny. Oferta cal.pl wydaje się naprawde kusząca...
no-name
Obecna "urodzinowa" oferta home.pl przebija wszystko. Jeśli ktoś nie potrzebuje RORów, shelli, Postgresów i innych bajerów, to jest to zdecydowania najlepsza polska oferta.
seaquest
no-name: a jeszcze przed chwilą pisałeś, że tylko dreamhost biggrin.gif
dreamhost jest fajny, ale ma tragicznie pingi, więc nie nadaje się jako serwer produkcyjny do niczego.

Dedyk to o tyle fajne rozwiązanie, że kontrolujesz wszystko.
no-name
no cóż tylko krowa nie zmienia poglądów smile.gif A tak na serio to nie wiedziałem że konto na home.pl można mieć już za ~60 zeta rocznie (dreamhost z kodami wychodzi podobnie) . Ich konta parametrami odstają znacznie od tych na dh, ale dzialają z fenomenalą wręcz prędkością.
NuLL
Ja sie wlasnie przesiadlem z xon.pl na home.pl w ramach ich promocji. Dziwaczny i biedny panel maja do zarzadzania tym kontem, bo np w ramach null.home.pl nie moge tworzyc subdomen blink.gif
No ja też skorzystałem z ich promocji i wybrałem Business Server PRO (najdroższy) ale jeszcze go nie opłaciłem. O co Ci chodzi NuLL z subdomenami?
NuLL
Jak mozna zrobic sobie subdomene np. test.null.home.pl - nie widze w tym panelu takiej mozliwosci poprostu winksmiley.jpg
Ja też wielu rzeczy nie widzę ale myślę że jak opłacisz to wtedy wszystko się uwidoczni. Np: reklamy w Google które oferuje home.pl będziesz miał po opłaceniu. Nie ma też .htaccessA może jak sobie zaparkujesz własną domenę to w tedy subdomena wejdzie
NuLL
Mam oplacone konto juz a z subdomeny nie majac zadnej podpietej dupa jest chyba winksmiley.jpg
Ty no to strasznie sad.gif to nie będę sobie mógł założyć np: forum.costam.pl ale lipa:-( a gdzie masz tam DSN do domeny?Jest możliwość podpięcia subdomen.
soomal
neteasy.pl

Mam tam jeden serwis z 35 000 wyświetleń w miesiącu i jest w porządku. Dobrze chodzi. Oferta na stronie nie jest jakoś powalająco konkurencyjna, ale wyhandlowałem tam za 100zł/rok konto 1gb z 35g transferu miesięcznego.
zur887
Ja obecnie siedzie na az.pl, niektórzy narzekają na reselling ale cenowo wydaje mi się że są w czołówce 6 GB / 200 GB rocznie za niecałe 120 zł rocznie, myśle że to dobra cena. tylko te 3 bazy... ech. ale tak to polecam, dobry kontakt z adminami, nie ma problemów. polecam.

//edit
hm, cal.pl naprawde ma niezłą oferte smile.gif chyba zmienie zdanie i hosting... smile.gif
dzesi
phpion.com ja mam hosting w cal.pl - polecam ten hosting moim zdaniem lepszy od home.pl , z adminem idzie sie dogadać w każdej kwestii. awarii serwerów wogolę nie ma smile.gif,Wiec pozdrawiam
AxZx
home.pl podaza w kierunku ilość, o jakości zapomina. nie mozna tam wielu rzeczy zrobic, a ceny nie sa takie niskie.
Xaviere
Ze swojej strony polecam net.easy
(neteasy.pl)
Jest jeszcze pół-oficjalny pakiet.(3GB miejsca/30GB transferu, reszta normalna  za 10zł miesięcznie smile.gif )
Odpowiedź szybka, serwery śmigają. party.gif
phpion
Cytat(AxZx @ 16.09.2007, 14:21:43 ) *
home.pl podaza w kierunku ilość, o jakości zapomina. nie mozna tam wielu rzeczy zrobic, a ceny nie sa takie niskie.

Zgadzam się!
Co do hostingu. Znów mogę gorąco polecić LightHosting! Prawdopodobnie postawię na nim dość sporawy projekt. Piszecie, że na LH stoi Zeus. To fakt, czasem jest to kłopotliwe. Jednak, jak poinformował mnie admin, posiadają również serwery z Apachem smile.gif i właśnie taki serwer będę wykupywał. Dodatkowo jest możliwość uzyskania dostępu do shell'a. Oferta podana na stronie nie jest ofertą jedyną, proponuję skontaktować się z adminem choćby drogą mailową. Jestem ich klientem od 4-5 lat i złego słowa nie powiem! Polecam każdemu!
enigma
Cytat(Sokal @ 11.06.2007, 16:17:53 ) *
@up
A właśnie ja polecam ovh.pl smile.gif
Dobre ceny, serwery super!
Nic dodać nic ująć

(mam plan90)

a jak jest z kontami START, ma ktoś może ? Sokal czy przedłużenie domeny kosztuje tyle samo co zakupienie ?
Balon
Ja posiadam na ovh.pl konto, już nie pamiętam jaki pakiet. Jedyne co mnie tam wkurza, to problem z wysyłaniem maili. A co do BOK to są dobrzy.

Posiadam jeszcze konto na superhost.pl pakiet FIRMA i nie polecam. Wolne serwery. Problemy z adresami typu example.com/backend.php/test/test/test - nie działają, powodują błąd. 2 tygodnie temu poprosiłem ich o naprawę tego, powiedzieli, że technicy nad tym pracują i dotąd nie działa.

Ale polecić Wam mogę www.hosteurope.de . Znajomy ma tam VPS i jest super zadowolony, niskie pingi, nie ma z niczym problemu, stoi tam parę serwerów do gier, stron itd. Dzisiaj właśnie zamawiam tam VPSka.
mms1986
Ja moge powiedzieć czego nie polece: netstrefa.pl najgorsze co może być mam u nich serwer i mimo początkowych sukcesów we współpracy teraz to dzieją sie cyrki, praktycznie codziennie serwer pada, co więcej zdarza się ,że baza pada, a dzisiaj to przeszli sami siebie, najpierw otrzymałem wersje mojej przestrzeni dyskowej z 5 dni i nie wyswietlały mi sie pliki dodane pózniej a następnie wróciła wersja najnowsza dysku a pojawiła się kilkudniowa bazy sciana.gif paranoja, gdybym miał serwis na którym w ciągu dnia przychodzi kilkanaście artykułów i więcej to bym się chyba załamał i tak osoba administrująca straciła całą wczorajszą pracę. Inaczej mówiąc netstrefa to najgorszy hosting jaki widziałem. Teraz muszę znaleść inny serwer jakie są wasze opinie o az.pl?
Ziomek mms1986 wbitka na Home.pl
Jest wypaśne. Ani razu 0 problemu
phpion
Cytat(Tom:-) @ 11.10.2007, 17:34:00 ) *
Ziomek mms1986 wbitka na Home.pl
Jest wypaśne. Ani razu 0 problemu

Kompletnie się nie zgodzę! Właśnie przeniosłem pewien projekt z home.pl na lh.pl (ogólnie względy różne + dostęp do shella + cron czego na home nie dostaniesz (tylko dedyki)).

PS: cron na home jest, ale jakiś chory (tylko w katalogu głównym...)
Zobacz chłopcze jakie parametry tam są nawet przy najwyższej ofercie 3,5GB/ 400 GB rocznie sad.gif

Ale chyba od strony zawodności to nie miałeś problemu?
phpion
Nie no, jasne, synek, im więcej miejsca tym lepszy hosting, im większy transfer tym lepszy hosting. Może dam ci takie zadanko:
Kod
/
-- public_html
---- index.php
-- inc.php

Ustaw sobie domenę na /public_html/index.php, a w nim zaincluduj plik inc.php. Co? Nie da się? No ale masz w 20 GB + 900 GB!
Wystarczy napisać do Home. A jak nie chcesz czekać to masz możliwość na żywca rozmawiać. Jak byś przeczytał wszystko co jest na portalu Home to byś maił to czego chcesz smile.gif
phpion
Hmmm, jasne, że można do nich napisać. Tylko, że wtedy otrzymuję odpowiedź 'nie / nie ma / nie da się'. A co do rozmowy z konsultantem:
Kod
Operator X_X: W przypadku skierowania domeny na podkatalog niemozna odwolac sie do katalogu wyzszego badz rownorzednego jak probuje Pan w tym przypadku.
Operator X_X: Mozna miec dostep tylko do katalogow wewnatrz katalogu do ktorego domena jest skierowana.

Więcej tutaj. Nie sądzę aby operator wprowadzał mnie w błąd.
Chłopcze trafiłeś na kiepskiego konsultanta smile.gif Ja też takich miałem w użyciu. Więcej nie będę pisał na temat Home. Mnie jak zależało na pewnej sprawie to dopiąłem swego mimo że chyba moja domena była znana w całej administracji i nie jedno be słowo powiedzieli na mój temat. Ale teraz liczy sie elastyczność którą gwarantuje Home.pl
--->
phpion
Sam sobie synek strzeliłeś gola: jeśli rzetelność uzyskanej odpowiedzi zależy od konsultanta to ja przepraszam. Jak dla mnie home.pl jest molochem nastawionym na ilość, natomiast mniejsze firmy (lh) zdecydowanie lepiej dbają o klientów (poproś home o instalację Symfony smile.gif ). Reasumując: home.pl zdecydowanie nie polecam!
athabus
Z moich doświadczeń wynika, że większość firm "renomowanych" dostarcza usług wysokiej jakości, tyle tylko, że trzeba wiedzieć czego się chce. Z home akurat nie korzystam, bo wolę hostingi w normalnym apachem.
Ale ostatnimi czasy korzystałem np. z nazwy i kei. Ogólnie z obu tych hostingów byłem zadowolony, ale na żadnym nie pozostanę, bo trochę zmieniły się moje potrzeby.
Teraz potrzebuje dostępu przez ssh, możliwości modyfikacji php.ini i kilku innych rzeczy - a tego niestety nie zapewnią mi te hostingi, chyba że na dedyku.

Przy kupowaniu pakietu radziłbym nie sugerować się tymi limitami, które są podawane przez nazwę czy home. Nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu na webhostingtalk czytałem, że gdy będziecie próbowali je wykorzystać to wam podziękują za współpracę. Powiedzą, że zbyt obciążacie serwer itd itp. Ostatnio ich oferty przypominają oferty z allegro typu 2Tera trasnferu za 5zł miesięcznie - taki typowy overselling.

Ja ostatnio przymierzam się do http://progreso.pl/ - mają ciekawą i elastyczną ofertę przy sensownych cenach.
prohol
witam

A znacie moze firme hostingowa ktora oprocz php5 (>5.1) oraz mysql5 umozliwialaby dostep do shella oraz svn??
Turgon
rootnode.pl biggrin.gif
graft
Cytat(mms1986 @ 11.10.2007, 17:17:25 ) *
....Teraz muszę znaleść inny serwer jakie są wasze opinie o az.pl?

TYLKO NIE AZ.pl exclamation.gif!!

Właśnie surfuje po forum, bo żadna z moich domen i pozostałych usług nie działają.... sciana.gif

Czytałem posty z 2005 roku o problemach z AZ.pl. Teraz przenieśli bodajże serwery do Niemiec.
Problemy są w dalszym ciągu. Dzisiaj przegięli tzw. "pałę". W bazie 20.000 flag z 1 zamieniło się na 0. Na szczęście to tylko newsletter. Nie wyobrażam sobie jakby zmieniły się np. flagi zapłaconych faktur itp...

Z niewiadomych przyczyn usuwane/zamieniane są pliki na serwerze. Jak napisałem do nich maila, co się stało z htaccess'ami, to mi odpisali, żebym sobie hasło do panelu zmienił (niepotrzebnie powiedziałem babci-hacker'ce jakie mam hasło i zrobiła włam).

JESZCZE RAZ WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM. SZKODA CZASU, PIENIĘDZY I NERWÓW. ŻADEN HOSTING, CZY DOMENY U TYCH OSZUSTÓW...!

PS. A moje domeny w tej chwili nadal nie działają (już 2h siedzę, a ciekawe od której godzinie przestały działać)
Piotrwusek
nazwa.pl
ActivePlayer
ja polece vel.pl. Dobry hosting praktycznie 0 problemów. php4/php5. mysql4/mysql5.
CRON'a tylko się umieszcza w katalogu głównym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.