Cytat(Juzef @ 30.12.2007, 10:24:25 )

Taa, bajery... przecież i tak człowiek o tym wszystkim zapomina najdalej po tygodniu, co by tam nie postanowił...
Co nie zmienia faktu, że po roku warto zajrzeć do swoich "postanowień" i zweryfikować na ile rok się ułożył po naszej myśli.

Małe podsumowanie..
Cytat(splatch @ 31.12.2006, 19:53:05 )

TODO na rok 2007Życie:Skończyć pierwszy rok (w szczególności zdać analizę matematyczną najpóźniej w pierwszej poprawce).
Zgubić 9-10kg, ew przenieść je z brzucha na bary/klatę

Dzięki wyrozumiałości nauczycieli analiza matematyczna zdana. :-) Pozostało mi sporo pracy w związku z dwoma innymi przedmiotami (mikroekonomia oraz podstawy matematyki). Co do "gubienia" masy nie do końca się udało, aczkolwiek wznowiłem (po 2 latach) uprawianie sportu!

Samodoskonalenie:
Angielski, od nowego roku. Po trzymiesięcznej przerwie pora na powrót.
Java, java, java i technologie z nią związane.
Poznać PostgreSQL od podszewki.
Zgłębić tajniki Eclipse jako platformy, doskonale poznać SWT.
Angielski i rosyjski był od października, nie lada problemem było pogodzenie tego wszystkiego, zwłaszcza, że ilość wolnego czasu spadła do minimum.
Java toczy się do przodu, udało mi się zrealizować część założeń na rok 2006 (poznałem nieco lepiej Struts, Spring).
Z PostgreSQL dzięki pracy w
Autoguard nie było najgorzej! W chwili obecnej niestety tego silnika używam tylko "prywatnie".
Eclipse oraz SWT cały czas zgłębiam, można powiedzieć, że miniony rok minął mi pod znakiem tego duetu. Poprowadziłem nawet prezentację na teamat SWT w ramach
Warszawskiego JUGa.

Zawodowe:Całkowicie przekwalifikować się na Javę.
Redesign i wyrobienie marki
code-house.netWydać coś co przyda się społeczności

- Przekwalifikowany, ale jeszcze nie wykwalifikowany.
- code-house niestety padł, gdzieś w międzyczasie uciekł.
- Do chwili obecnej nic takiego nie napisałem, chociaż w ramach zadośćuczynienia częściej pojawiam się na forum.

Z projektów jakie chodzą mi po głowie (ale tylko chodzą) jest bindowanie xml-obiekty, szybki i elastyczny orm, rozwinięcie
idei pluginów (coś al'a
OSGi?)

UtilsŻebym przypomniał sobie o tym o czym zapomniałem.

A ponad wszystko, być sobą i częściej się uśmiechać, może los kiedyś odwzajemni chociaż jeden uśmiech?
Hm.. z przypominaniem to ciężka sprawa, grunt to nie zapominać i z tego założenia zacząłem wychodzić.
Co do uśmiechania się.. przez jakiś czas za sprawą jednego wypadku niezbyt mogłem się uśmiechać.. bez wątpienia na co dzień mógłbym uśmiechać się znacznie częściej! :-)
TODO 2008Życie- dobrze zorganizować swój czas (kupić organizer, układać grafik etc)
- zacząć regularnie ćwiczyć (są hantle, jest gdzie biegać, jest gdzie grać, trzeba tylko ruszyć d...)
- zapisać się na kurs tańca (a co!)
- częśćiej gotować i robić to lepiej (jak szaleć, to na całego)
Samodoskonalenie- kontynuować naukę języków
- przerobić domain driver design (w drugim kwartale)
- dalej zgłębiać tajniki platformy Eclipse (warto w końcu napisać jakąś aplikacje)
- skończyć drugi rok studiów (hm.. to nie jest konieczne równoważne ze zdaniem z matematyki dyskretnej)
- zmienić szkołę i podjąć studia na specjalizacji programowanie gier
- rozważyć czy nie przerwać studiów i nie popracować nad matmą
Zawodowe- zdać SCJP na > 75% (egzamin 10 stycznia)
- ewolucja w stronę projektanta/analityka
- zdać SCWD/SCBD (którykolwiek z tej pary)
- nieobowiązkowa, acz mile widziana, reaktywacja code-house
UtilZnacznie częściej czytać prozę!

Nieustannie ćwiczyć swoją inteligencje emocjonalną oraz finansową.

Mniej się spóźniać, mniej razy zasypiać do pracy!