Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wojny przeglądarek
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
erix
Cytat
Serio ? Bo ja widzę że nawet z border-radius sobie nie radzi.

A co Ty opowiadasz...

Kiedy aktualizowałeś przeglądarkę? tongue.gif

Cytat
Niestety nie ma lepszej przeglądarki od Fx (subiektywne zdanie) i trzeba z tym żyć.

Czy ja wiem... Odkąd wzięli się za Developer Tools w Chrome, to Firefoksa nie uruchamiam już wcale.
batman
Cytat(erix @ 26.08.2011, 13:08:02 ) *
Czy ja wiem... Odkąd wzięli się za Developer Tools w Chrome, to Firefoksa nie uruchamiam już wcale.

Firefox muli u mnie na starcie, Chrome muli w losowych momentach, zamulając cały system. W przypadku Fx muli tylko przeglądarka.
erix
Cytat
Chrome muli w losowych momentach, zamulając cały system

Zależy, pod jakim systemem i w których momentach. Pod Windows radzi sobie gorzej, bo to system jeszcze nie do końca zoptymalizowany pod działanie wielu procesów naraz w przeciwieństwie do POSIX-ów.

A w Chrome każdy dodatek/karta, to osobny proces, więc powód jest jasny.
batman
Cytat(erix @ 26.08.2011, 14:49:45 ) *
Zależy, pod jakim systemem i w których momentach. Pod Windows radzi sobie gorzej, bo to system jeszcze nie do końca zoptymalizowany pod działanie wielu procesów naraz w przeciwieństwie do POSIX-ów.
Muli na W7 podczas otwierania np. trzeciej zakładki z jednego serwisu lub podczas odtwarzania wideo na YouTube. Sprawdzone na dwóch różnych komputerach.
erix
Napiszę jeszcze raz: Chrome muli dlatego, że Windows gorzej sobie radzi z wieloprocesowością.

Odpal na tych samych komputerach pod jakimkolwiek POSIX-em, wtedy odczujesz różnicę.
pienso
U mnie najbardziej muli firefox, ale to z powodu firebuga, który od czasu do czasu uruchamiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.