Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ceny za projekty, stowarzyszenie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
DjKermit
Cytat(NuLL @ 12.08.2006, 15:55 ) *
Nie wiem gdzie Ty zyjesz winksmiley.jpg Ale ja za 30 PLN moge miec 12 Tyskich biggrin.gif

Nie no jasne, nie twierdzę że nie kupisz za to nawet jednego piwa.
Ale załóżmy że takiemu "Adasiowi" pomogło 10 osób i w najlepszym przypadku kupi sobie 16 (mi się tyle nie uda kupić, w miarę smacznych) i te 10 musi odstąpić.
Biznes to jest żaden, musicie przyznać.
legorek
A dla mnie problem nie istnieje.

Wystarczy rozpatrzyć to w takich kategoriach:

Istnieją dwa rodzaje zleceniodawców

1) Mali, są biedni i nie potrzebują dużych projektów, więc nie sa naszą grupą docelową. Nie ma sensu się nimi przejmować i mozna spokojnie oddać im chałupnikom.

2) Duzi, mają kase i potrzebują dużych projektów. Każda większa firma robiąca biznes zorientuje się, że jeśli wszyscy chcą 5000 zł za usługę, a ktoś nagle wyskakuje z ceną 200 zł, to gdzieś musi tkwić haczyk i nie będzie ryzykować.

To w bardzo skrótowy sposób przedstawiona moja teoria :-)
Cysiaczek
Nie zawsze to tak działa. Ktoś może miec mały biznes, a potem za jakiś czas sie dorobi i będzie chciał "lepsiejszą" stronkę - będzie narzekał, że kieyś zapłacił 200zł, a teraz musi 5000. Będzie szukał kogoś, kto zrobi mu lepsiejszą strone za 300zł sad.gif
Zreszta - każdy, kto pisze poniżj kosztów, sam sobie krzywdę robi - kiedyś będzie przeklinał, gdy pracodawca zaoferuje mu 936 zł brutto miesięcznie.
legorek
O, ja podałem jasną sytuację, a Twój przykład to gdybanie: jak się dorobi, a jak się nie dorobi ? To nie będzie żałował że wydał xxxx zł. tylko xxx zł.

Mam firmę woże cegły. Póki firma jest mała (woże na małe odległości i mało) wystaczą mi taczki za 100 zł, ale jak będzie duża (duże odległości i daleko) to logiczne, że będę potrzebował truck'a za 10 000 zł. Tak samo jest ze stronami i właściciele biznesów sami an to powinni wpaść :-)
Cysiaczek
A pewnie, że nie powienien sie dorobić tongue.gif
Jak oszczedzał na porządnej stronie www, to dobry biznesmen? A może ten jego sklep internetowy za 50 zł źle policzył VAT, albo coś innego i skarbówka Go dopadła?. Widziałem gdzieś taki sklep - do koszyka dodawał zawsze dwa produkty, choć klikało się jeden laugh.gif Nie zrobiłbym w takim sklepie zakupów.

Więcej się nie wypowiadam.

Pozdrawiam.
mike
Cytat(legorek @ 12.08.2006, 19:47 ) *
O, ja podałem jasną sytuację, a Twój przykład to gdybanie: jak się dorobi, a jak się nie dorobi ?

Tak, Twój przykład jest bardziej konkretny. Ale za to bardzo krótkowzroczny.

Nawet Ci co się nie dorobią, szybko zapoznają się z uslugami, ich poziomem i świadczeniem i też będę wiedzieli że to co jest poniżej kosztów i za darmoche może nie być warte uwagi.
Kuziu
A ile robicie taki projekt za 15 zł ?

bo jesli ponad 3 godziny to lepiej chyba isc do fabryki na taśme i sie wiecej zarobi.

Przecież to jakiś żart jest.
mike
Za 15 zł to ja moge napisać komuś Hello world wraz z dokumentację i manualem biggrin.gif
No może dorzucę jeszcze i18n w postaci Witaj świecie laugh.gif
SHiP
Nie popieram stowarzyszenia. Chory pomysł. Równie dobrze mogę sam stworzyć sobie strone, zrobić wirtualnych użytkowników i mówić klientom ze mam ogromną renomę wśród nich ;].
Jeśli klient sie interesuje to moze łatwo przeanalizować portfolio zobaczyć jakie firmy danej osobie zaufały, jakie opcje moją dane strony itp. A typowy "zielony" nie bedzie mial zielonego winksmiley.jpg pojecia o tym czy dana strona jest dobrze zrobiona czy nie ;] Grunt to umiec wycenić swoją pracę oraz mieć juz coś do zaprezentowania ;] jeśli się ma bogatą teczke to i cene bedzie mozna podnieść ;] 15,30,50zł to dla mnie śmieszne ceny...
nasty
Jetem tylko ciekawy jak ta "firma" zarabia na siebie tongue.gif,
http://www.free-net.yoyo.pl/index2.htm
legorek
Widziałem, sądzę, że to fake ;-)
Matikx
A ja nie w temacie znowu przeczytałem tylko 1 stronę tematu.
Więc odnośnie cen zacząc od demek a zakończyć na naprawde dobrym skrypcie który by był równy z vBulletin (50 $ plus licencja?).
laugh.gif więc za 15 złotych nie zrobił bym loga dla strony o grze NFS np. Bo nic nie zarobie koszt prądu/internety+ licencja za oprogramowanie.

guitar.gif Jak nie na temat kasnąć ;]
tiraeth
Jak najbardziej na temat, tylko po tym poście widzę, że dysponujesz wielką łopatą do odkopywania tematów tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.