Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
dr_bonzo
OMG -- serio?

To ja porzucilem php na 2,3 lata bo nie umialem go zainstalowac biggrin.gif
---------
Teraz serio ide spac.
NuLL
Cytat
OMG -- serio?

Tak - i nie zaluje tego zadnego dnia - tyle mnie to nauczylo ze trudno opisac - m.in innymi tepienie prostych bledow ktore sie pojawia na forum. Pozatym wbrew pozorom umiejtnosc szukania w manula to tez dobra sprawa smile.gif

Co instalacji - na poczatku byl Xitami i php poprostu - potem juz sciagalem gotowe paczki i robie tak po dzien dzisiejszy bo nic wiecej mi nie potrzebne smile.gif
trucksweb
Cytat
W radiu swing/country.

@dr_bonzo: to Ty country sluchasz questionmark.gif
moze jakis temat zalozymy o tym, albo towarzystwo laugh.gif
To jest county nowoczesne po 1997 roku czy classic smile.gif Ja od jakis 2 lat slucham klasycznego, z lat 70 guitar.gif super sprawe i te klimaty:) w sam raz do pracy przy ekranie :roll2:
dr_bonzo
trucksweb: ja tam na country sie nie znam -- po prostu poznaje nowe klimaty muzyczne smile.gif

Slucham tez klasyki, lubie swinga.
trucksweb
zainteresuj sie wlasnie country, zobaczysz co ta muzyka moze Ci dac guitar.gif
Swing tez dobry jest, ale ja bez county chocby jakiegos utworu dziennie juz nie moge zyc laugh.gif
NuLL
A ja uwielbiam kanal Trance na http://di.fm biggrin.gif Mamo ale jestem niemodny laugh.gif
mike
A ja powiem tyle: rock !
1. Coma (właśnie słucham nowej płyty - "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków") :: Teledyski :: Daleka droga do domu (najnowszy singiel, z płyty, która ukazała się wczoraj)
2. IRA/Gadowski
3. Marilyn Manson
4. ...

I dodatkowo Grzegorz Turnau. Kocham jego muzykę. A ostatni koncert w Lublinie był po prostu extra.
Kuziu
A ja moze wróce do przepisów widzialem na 1 stronach tego topicu.

Ostatnio obejrzałem V for Vendetta (swietny film) ale nie bede tu o nim pisał a o jedzonku z niego (troche zmienionym):
  • Bierzemy 2 kawałki chleba składamy i wycinamy małą szklanką otwór
  • smarujemy masełkiem w srodku skladamy i na zewnątrz też
  • kładziemy na patelnie do otworka wrzucamy tez masełko
  • jak sie stopi wbijamy jajko i rozwalamy zoltko
  • i smazymy potem przewracamy tylko na mniejszym ogniu zeby srodek jajka nie byl zadki
  • i wychodzi nam oto takie danie:

A nazywa się to jajko w koszu smile.gif

Polecam bardzo smaczne haha.gif

guitar.gif

A co do muzyki to Rage Against The Machine =]
mike
Cytat(Kuziu @ 30.05.2006, 15:32 ) *
A co do muzyki to Rage Against The Machine

W wydaniu Audioslave brzmi lepiej niż w oryginale
NuLL
Co do jedzenia - dobre nalesniki dzis sobie zrobilem - pierwszy raz od dawna nie spalilem zadnego smile.gif
dr_bonzo
NuLL: zeby nie spalic nalesnika nalezy nie odchodzic od patelni do kompa w czasie smazenia.
biggrin.gif
NuLL
Kiedy gotuje nie siedze przy kompie - troche normalnosci Panowie biggrin.gif Jakbym tak robil to dawno jakis pozar albo co by bylo laugh.gif
mike
Cytat(NuLL @ 30.05.2006, 16:17 ) *
Kiedy gotuje nie siedze przy kompie - troche normalnosci Panowie biggrin.gif Jakbym tak robil to dawno jakis pozar albo co by bylo laugh.gif

Nie prawda.
Ostatnio jak gotowałeś pizze to siedziałeś przy kompie w czasie jak się przygotowywała tongue.gif
Master Miko
Cytat
gotowałeś

lol no to rzeczywiście wymaga mniejszej uwagi snitch.gif snitch.gif
NuLL
Cytat
Nie prawda.Ostatnio jak gotowałeś pizze to siedziałeś przy kompie w czasie jak się przygotowywała

Ale ja bylem po ta pizze w pizzerni biggrin.gif
dr_bonzo
Ja nie lubie czekac przy patelni na nalesnika wiec wracam do pokoju - najczesciej do kompa -- wiec osiagam moe 85% nieprzypalonych nalesnikow.
tiraeth
LBO: zanim wypożyczę DVD z filmem to sobie najpierw Trailera oglądnę smile.gif Wypożyczalnię mam osiedle dalej więc się nie martwię tongue.gif Kupić? Broń Boże....
dr_bonzo
Blog dzien 2gi.

Koncze projekt z sieci. Jeszcze 11 pkt na liscie TODO. Pobudka o 7.30, a moze nie isc spac. Moze zrobie sobie 3cia kolacje.
Na ircu nudy -- tak ze admini proszeni sa o nie wchodzenie tongue.gif

Albo lepiej wlacze pasjansa tongue.gif
-------------
W nastepnym odcinku:
Jak obudzic sie po 2 h snu
lub
Sniadanie w 3 minuty
NuLL
Jak nie spac o 3:51 O_o - to jest jest dopiero winksmiley.jpg

Ja dzis nie spie - a o polnocy dzis padne bo dluzej bez snu nie wytrzymam biggrin.gif
LBO
Śpisz NULL??

smile.gif
NuLL
Spalem - ale tu Cie mam - bo od godziny nie spie biggrin.gif
dr_bonzo
LOL, a mi budziki (4) nie zadzialaly i o godzine pozniej sie obudzilem i spiesze sie (jak widac mam mase czase, ze wchodze jeszcze na forum smile.gif).
strife
@NuLL - no to mamy podobne klimaty muzyczne winksmiley.jpg

Ja ostatnio słucham sobie setów z Energy2000 smile.gif polecam. Bardzo często wracam też do drugiej wstawki muzycznej z filmiku Soufiane Touzani Freestyle Footbal smile.gif

Pozdrawiam!
mike
A ja mam zdanie że techno, trance i inne telkie to jest najbardziej ułomna muzyka jaką człowiek stworzył (słowo muzyka użyte z konieczności, bo to nie jest muzyka).
Nadaje się tylko do tego żeby stanąć przy ścianie i rytmicznie walić w nią głową.

P.S.
A nie hip-hop to dopiero gówno. Jak patrze na tych pejów i innych brudasów to mnie na wymioty zbiera.
nospor
Cytat
stanąć przy ścianie i rytmicznie walić w nią głową.
laugh.gif
techno do sluchania to i faktycznie moze nie za bardzo (choc jak mam nastroj to czemu nie). ale pokibac sie przy czyms takim na disco - jak najbardziej smile.gif nawet kobitki do tego nie trzeba.

hip-hop - tez nie trawie. ale z wyjatkami. niektore kawalki sa... fajne. to tak jak z metalem - tez nie trawie, ale ballady to mają wyrąbiste smile.gif

@majki nie prowokuj rozmowy ktora moze prowadzic do sporów tongue.gif
strife
Cytat(mike_mech @ 31.05.2006, 11:37 ) *
A ja mam zdanie że techno, trance i inne telkie to jest najbardziej ułomna muzyka jaką człowiek stworzył (słowo muzyka użyte z konieczności, bo to nie jest muzyka).

Rodzajów muzyki elektronicznej jest ponad 100 odmian, z tego co wiem. Ja Ci powiem, że nie lubię takiego wrzucania wszystkiego do jednego worka. Może po prostu słuchałeś czegoś co Ci nie wpadło w ucho. Spróbuj może Prodigy, ATB to też jest techno. smile.gif

Może w tym co piszesz chodzi Ci o Drum and bass... to się zgodzę, bo w trance jakoś ja tego nie słyszę.

Co do hip hopu, czasami słucham tylko O.S.T.R'ego konkretniej freestyle'u, bo imo: to jest najlepsze w tej muzyce. Reszty polskich wykonawców hh nie słucham ...

Pozdrawiam!
mike
~strife powinieneś przeprosić The Prodigy za wstawienie do takiego towarzystwa tongue.gif
Oni robia muzykę z pogranicza wielu klimatów: rave, dance, alternatywny rock i bardzo wiele innych.
Mają elektronikę, ale nie tworzą muzyki elektronicznej.

P.S.
ATB też nadaje się na papier toaletowy.
strife
Cytat(mike_mech @ 31.05.2006, 11:58 ) *
~strife powinieneś przeprosić The Prodigy za wstawienie do takiego towarzystwa tongue.gif
Oni robia muzykę z pogranicza wielu klimatów: rave, dance, alternatywny rock i bardzo wiele innych.
Mają elektronikę, ale nie tworzą muzyki elektronicznej.

P.S.

Cytat(http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Prodigy)
The Prodigy - brytyjski zespół tworzący muzykę elektroniczną.

Wikipedia :: Prodigy

snitch.gif

No ale masz prawo do własnego zdania. Ja naprzykład nie trawię metalu, chodź nie mogę tego powiedzieć do końca bo kto wie może jest jakiś kawałek który mi się spodoba, więc w takim razie nie powiem od razu, że w 100% go nie trawię smile.gif
LBO
Komu się podobał,zarekomendowany przeze mnie, "Lucky Number Slevin", polecam dzisiaj "Chaos" - Jason Statham (Transporter), Wesley Snipes i kilku pomniejszych znanych aktorów. Więc do torr... do wypożyczalni. smile.gif

edit:
Cytat

Tylko mi tu bez bluźnierstw... może się różnią od The Prodigy.. zupełnie inny styl techniawy, ale muzykę robią dobrą, nastrojową. The Prodigy, czerpią garściami z innych stylów, każdy ich kawałek ma w sobie coś nowego (czego niestety nie mogę powiedzieć o ATB, ale i tak lubię). Hmmmmm, ja jeszcze wspomnę o Members Of Mayday, kto nie słyszał to WSTYD!!!
aleksander
@NuLL czy na ETI uczą niemieckiego?
hwao
Cytat
Tylko mi tu bez bluźnierstw... może się różnią od The Prodigy.. zupełnie inny styl techniawy

The Prodigy techno? Gosh... i Ty sie wypowiadasz... ph..
LBO
Co racja to racja, mój błąd.

[..] zupełnie inny styl muzyki elektronicznej [...]

zadowolony?
NuLL
@Alek - ucza - mozna sobie wybrac zamiast ang :]

Co do muzyki - znacie pewnie polska muzyke tego typu Manieczki czy inne tego typu polski DJski szajs czy gowno w stylu Kalwi i Remi ( czy jak to sie tam pisze ) - a to tak naprawde nie o to chodzi. Nie macie nawet pojecia jak prawdziwi DJe ( polscy "Mistrzowie Europy" to prowizorka ) potrafia sie bawic taka muzyka - niby syf niektorzy mowia a taki Armin van Buuren ma w radiu netowym miejscami 1,5 mln sluchaczy jednoczesnie ( exclamation.gif ) i to jest najlepsza muzyka tego typu - ktora ludzie tworza nie dla kasy ale dla zabawy.

Pozatym techno, trance to zupelnie inne rzeczy.
Master Miko
Cytat(mike_mech @ 31.05.2006, 11:37 ) *
Nadaje się tylko do tego żeby stanąć przy ścianie i rytmicznie walić w nią głową.

P.S.
A nie hip-hop to dopiero gówno. Jak patrze na tych pejów i innych brudasów to mnie na wymioty zbiera.

Mike Mech na prezydenta biggrin.gif

A słyszeliście kiedyś zespół Arakain? To jest dopiero muza - CZESKI METAL biggrin.gif

Naprawde fajna muza... ale ni....*.. żeby cokolwiek zrozumieć tongue.gif

NuLL:
Cytat
radiu netowym miejscami 1,5 mln sluchaczy jednoczesnie

a może to poprostu 1 gościu pobiera 1,5 mln streamów tongue.gif tongue.gif

@Kaziu: Ten przepis jest całkiem całkiem! A może przy końcowej fazie jeszcze kołderkę z serka dać?questionmark.gif biggrin.gif
NuLL
Cytat
radiu netowym miejscami 1,5 mln sluchaczy jednoczesnie

Nie do konca - sluchalem ostatnio setow z imprezy z okazji piecolecia istnienia audycji prowadzonej przez van Buuren'a - emitowana przez 6 czy 7 radii to jedno by nawet nie zipnelo ( stream 192kbps biggrin.gif )
aleksander
rozumiem ze nie jest obowiazkowy? nienawidze niemca i nie chce sie go potem jeszcze na pg uczyc:/ wole angielski
Fuzja
HH lipa, ale rap Dr.dre i Snoop Dogg, dla mnie cudo winksmiley.jpg
NuLL
@alek - mozesz sie angielskiego spokojnie uczyc winksmiley.jpg
aleksander
chciałem Wam się czymś pochwalić:))

http://galerie.alek.ltd.pl/main.php?g2_itemId=523

fotka z sylwka na którym byłem. to nie ja, ale zdjęcie robione przeze mnie:D

najlepsze ze znalazłem te fotke na dzieńpo:D
dr_bonzo
OMG.

http://galerie.alek.ltd.pl/main.php?g2_itemId=492 biggrin.gif
strife
@aleksander - dobre, LOL..

@NuLL - poleciłbyś byś mi jakieś dobre kawałki, bo w sobotę mam imprezę.. ? winksmiley.jpg

Hehe,, jak wchodzę w ten topic to chce mi się jeść tongue.gif
NuLL
http://galerie.alek.ltd.pl/main.php?g2_itemId=485 - to jest lepsze winksmiley.jpg

strinfe -> PW smile.gif
nospor
1:15 - cos nam towarzystwo na forum dzis wymieka...
a w radyjku lecą piosenki zmego ślubu... pierwszy taniec, obawy jak wyjdzie, czy nas wzrokiem ludzie nie zjedzą. ech, czlowiek sie rozmarza przy takiej muzyczce, w szczegolnosci ze nie ma dokogo sie przytulic tylko musi nocke zarywac.
Na drugi dzien po slubie mialel kolokwium smile.gif Hehe, piąteczka byla murowana. Bylem jednym z pierwszych na roku co sie chajtneli na studiach, a chyba pierwszym co uczynil to nie z przymusu winksmiley.jpg
Nam na pierwszym tancu lecialo: Kancelarya - Zabiorę Cię. Fajny kawalek. A wy macie jakieś kawalki, ktore gdy tylko uslyszycie powodują u Was odlot do przeszlosci? Do milej przeszlosci?
ikioloak
Elektryczne Gitary - "Koniec", czy "to juz jest koniec" - nie jestem pewien - zakonczenie liceum, a czasy licealne wspominam bardzo bardzo dobrze.

I jeszcze Slipknot - Wait and bleed. Wycieczka w 1. klasie liceum i szereg imprez smile.gif
nospor
Cytat
Elektryczne Gitary - "Koniec", czy "to juz jest koniec"
mi ten utworek kojarzy sie zawsze z pewną dyskoteką kolo mego akademika. Tam zawsze gdy juz sie dyskoteka konczyla to lecial wlasnie ten kawalek. Swoją drogą to wlasnie tam poznalem moją zonę smile.gif Świętowalem wlasnie z kumplami moje rzucenie studiów (nie pasowal mi kierunek).
ikioloak
czyli jednak z rzucenia studiow czasem sa korzysci smile.gif

a ja niby na informatyce jestem, a ciagle tluke matematyke. Jutro mam egzam wiec dzis dluuuga noc.
nospor
Cytat
czyli jednak z rzucenia studiow czasem sa korzysci
hehe, ano smile.gif
Ale zeby nie bylo ze daje zly przyklad studentom: rzucilem studio bo studkiowalem nie to co chcialem. po pierwszym semestrze swtierdzilem ze to nie dla mnie, pochodzilem jeszcze miesiac by minal mnie pobor do wojska co akurat byl i rzucilem. Ale potem zaczalem studiowac to co chialem - informe, którą ukonczylem na 5 smile.gif

ps: ide spac
mike
Nom, studia są do dupy.
Jakby nie to że bronię się w tej sesji to rzuciłbym matematykę, którę właśnie kończę.
strife
Ehh... ja się muszę pożegnać ze studiowaniem informatyki ze względu na matematykę. Dla mnie to jest kompletny debilizm uczyć się Tyle matmy na tych studiach, ale mniejsza o to... jeszcze się zobaczy jak to będzie, pewnie korki z matmy..

ps. 500 postów w temacie winksmiley.jpg
Speedy
Nawiążę w sposób pośredni do The Prodigy. Jakiś czas temu miałem na angielskim w szkole takie zadanie (profil ang. w końcu biggrin.gif) ,którego celem było nagranie reklamy dowolnego produktu. Nagraliśmy reklamę zapałek o nazwie "The God Of The Hellfire" biggrin.gif (produkt fikcyjny oczywiście). Początkowy motyw z zapałkami oldschool style, to Ulver - Ord, a następnie The Prodigy - Firestarter i na samym końcu The Prodigy - Fire (Sunrise Version).

Zapraszam do oglądania!

To najlepszy film jaki zmontowałem dotychczas (niewiele ich było tongue.gif)

Ściągnij reklamę! (5,56 MB) - (czas trwania: 1 min. 30 s.) - (format: *.wmv)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.