Evinek
28.04.2013, 19:42:21
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/HorrorNie zawsze horror musi być straszny. Nie wiem czemu tak się przyjęło.
Z horrorów, które ostatnio oglądałem i nie były złe:
Sinister
Grave Encounters 2 (oglądałem tylko 2-je, ale brat poleca oglądać od cz. 1 ponieważ jest nawiązanie)
Amityville(2005r.)
Thriller:
Sierota
Tylko te filmy nie muszą być straszne. Jak mi się jakiś przypomni to jeszcze podam.
Szymciosek
28.04.2013, 19:46:16
Sinister z opowiadań chłopaków w klasie słyszałem, że dobry.
Grave encounters 2 widziałem chyba albo urywkami, ale pierwszą część oglądaliśmy.
Amityville pierwsze słyszę, zaraz zobaczę opis.
mstraczkowski
28.04.2013, 21:21:20
Źle ze mną, bo obejrzałem wszystkie horrory tutaj podane

Sinister - b. dobry
Amityvile - dobry klasyk
Mama - dobry
Grave Encounters 2 - Jest w porządku
Silent Hill - Ogólnie to jaram się całą fabułą, chociaż 2 moim zdaniem gorsza od pierwszej części
Sierota - bardzo fajny zwrot akcji pod koniec filmu (dobry)
Spawnm
28.04.2013, 21:33:27
Cytat
Silent Hill - Ogólnie to jaram się całą fabułą, chociaż 2 moim zdaniem gorsza od pierwszej części
+1. Druga część to bardziej film akcji niż horror.
Adi32
29.04.2013, 07:17:54
Polecam się napić (lub jak ktoś woli upalić) i oberzeć Martwice Mózgu - można wymięknąć.
Z ciekawszych filmów które mogą być horrorowate polecam Efekt Motyla 1 i 3 (nie powiązane) ale to pewnie każdy widział.
Najgorszy horror, ale to tylko dla ludzi o mocnych nerwach (ja troche wymiękam) to pójść z żoną (czy tam z dziewczyną) na komedie romantyczną.
Coraz gorsze te filmy teraz kręcą - jak coś jest w filmwebie poniżej 7 to nawet nie ściągam.
Cytat(Adi32 @ 29.04.2013, 08:17:54 )

Coraz gorsze te filmy teraz kręcą - jak coś jest w filmwebie poniżej 7 to nawet nie ściągam.
Złodziej.

POLICJAAA!
Szymciosek
29.04.2013, 08:05:58
Ściągnąć można z tego co wiem NA WŁASNY UŻYTEK - czyli obejrzeć i usunąć, ba nawet mogę przenieść ściągnięty film do dziewczyny i z nią to obejrzeć. Wiem to po rozmowie z pewnym policjantem, który był u nas w szkole i prowadził jakieś zajęcia.
Jedyne czego nie można - udostępniać tego dalej - najlepiej ukazują to torrenty.
matiit
29.04.2013, 08:11:48
Iron man 3!! - na razie w kinach w pl nie ma, na torrentach tylko CAMy... ale jak ktoś jest wielkim fanem to już może oglądać
Pawel_W
29.04.2013, 08:19:58
Cytat(matiit @ 29.04.2013, 09:11:48 )

Iron man 3!! - na razie w kinach w pl nie ma, na torrentach tylko CAMy... ale jak ktoś jest wielkim fanem to już może oglądać

idę prosto po maturze z majcy
matiit
29.04.2013, 08:20:50
To ja pójdę w trakcie, żeby maturzystom zrobić na złość
Cytat(Szymciosek @ 29.04.2013, 09:05:58 )

Ściągnąć można z tego co wiem NA WŁASNY UŻYTEK - czyli obejrzeć i usunąć, ba nawet mogę przenieść ściągnięty film do dziewczyny i z nią to obejrzeć. Wiem to po rozmowie z pewnym policjantem, który był u nas w szkole i prowadził jakieś zajęcia.
Był z narkotykowego? Dobry towar musieli wypalić... tzn. zarekwirować
Szymciosek
29.04.2013, 08:38:26
Źle coś powiedział?
Spawnm
29.04.2013, 08:41:48
Na niebezpieczniku też o tym kiedyś pisali.
W skrócie? Głupotę palnął. Jakieś ~2 lata temu, była gafa puszczona przez policję, że niby można ściągać pliki na własny użytek. Część ludzi to podchwyciła, tak samo jak mit o tym, że można ściągać mp3 na 24 godziny i to też będzie legalne.
Sprawę wyprostowano dość szybko, bo się okazało, że policjant który się na to powoływał, nie sprawdził tego u prawnika, tylko skopiował z jakiegoś serwisu "znawców".
Równie dobrze Szymciosek mogę Ci zabrać Twój skrypt PHP, który sprzedajesz, za darmo i to też będzie legalne? Przecież robię to na własny użytek, bo niby czyj.
pedro84
29.04.2013, 09:22:05
Cytat(Szymciosek @ 29.04.2013, 08:38:26 )

Źle coś powiedział?
Bzdurę palnął. Ale to jest tak, jak ściągniesz sobie film, to nikt z tego naprawdę problemu robić nie będzie - gorzej jak prowadzisz firmę, a znajdą u Ciebie soft, którego używasz do pracy, czy też udostępniasz zawartość, do której prawa nie masz.
rzymek01
29.04.2013, 10:40:10
Nie pamiętam dokładnie przepisu, ale jest tam mowa o rozpowszechnianiu, a nie o posiadaniu, zatem jeśli pobierasz przez protokół HTTP to nie łamiesz przepisów.
Można tak pobierać filmy czy muzykę, ponieważ samo posiadanie takich plików nie jest karane, jednak programów już tak.
@rzymek01 - ściąganie plików jest legalne, tak samo jak skanowanie portów, czy chodzenie po domach i ciągnięciu za klamki. Jednak za tym idą kolejne przepisy, chociażby o prawach autorskich, majątkowych, wtargnięciu na teren posesji itd. Kradzież to kradzież, żadne przepisy tego nie usprawiedliwiają. Jakby to było takie ok, to każdy by się migał tekstem "mam to na własny użytek".
pedro84
29.04.2013, 11:28:24
@!#! - ciągnięcie za klamki może być podciągnięte za naruszenie miru domowego (art. 193 KK i 1rt. 157 KW)
Szymciosek
29.04.2013, 11:30:57
Cytat(pedro84 @ 29.04.2013, 12:28:24 )

@!#! - ciągnięcie za klamki może być podciągnięte za naruszenie miru domowego (art. 193 KK i 1rt. 157 KW)

Próbowałeś czy po prostu znasz tak dobrze prawo?
pedro84
29.04.2013, 11:35:13
Cytat(Szymciosek @ 29.04.2013, 11:30:57 )

Próbowałeś czy po prostu znasz tak dobrze prawo?

Heh, nie, nie próbowałem

Ale kiedyś na osiedlu był taki pijaczek, co często mu się domy myliły
solificati
29.04.2013, 12:05:24
Cytat(!*! @ 29.04.2013, 09:49:39 )

Równie dobrze Szymciosek mogę Ci zabrać Twój skrypt PHP, który sprzedajesz, za darmo i to też będzie legalne? Przecież robię to na własny użytek, bo niby czyj.
Sprawa dozwolonego (nie "własnego") użytku osobistego jest nie do końca jasna (nie ma narzędzi prawnych, żeby ukarać konkretną osobę za sam ściągnięty plik w Polsce) to nie dotoczy to programów komputerowych ani baz danych. Są one chronione innymi przepisami i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby bezproblemowo ukarać kogoś za ściągnięcie programu. Jeszcze inną sprawą są licencje użytkowe. Tak jak nic złego nas za ściągnięcie mp3ek nie spotka, to pożyczenie koledze hasła do serwisu VOD już może nas drogo kosztować.
Chodzi głównie o to, że dozwolony użytek osobisty powstał byś mógł pożyczyć książkę koledze, wmontować sobie piosenkę do filmu z wakacji i wydrukować sobie rysunek, żeby powiesić na ścianie. Potem przyszedł internet, gdzie kopiowanie do jeden klik a wysłanie tego komukolwiek to dwa kliki. Kiedyś kopiowanie kaset to była ciężka robota, trzeba było mieć sprzęt, dobrą kopię, ponieść koszty materiału a i tak można było co najwyżej dać te kasety kilku kumplom. Teraz można miliony piosenek kopiować bezstratnie i wysyłać na drugi koniec świata przy prawie zerowych kosztach. Jest różnica. Ciężko jest tutaj ostro zdefiniować ten dozwolony użytek.
Spawnm
30.04.2013, 10:02:37
Czemu nikt nie pisze ze planeta już działa? ;D
Cytat(Spawnm @ 30.04.2013, 11:02:37 )

Czemu nikt nie pisze ze planeta już działa? ;D
I jak zwykle nie działa mój nick
Szymciosek
30.04.2013, 10:14:39
Fajna nawet ta planeta, taki zbiór ciekawych artykułów.
Żeby się zalogować muszę posiadać bloga i co wtedy mi daje zalogowanie?
Cytat(Szymciosek @ 30.04.2013, 11:14:39 )

Fajna nawet ta planeta, taki zbiór ciekawych artykułów.
Żeby się zalogować muszę posiadać bloga i co wtedy mi daje zalogowanie?
Prawdopodobnie nic, poza dodaniem swojego bloga do tego czytnika.
Spawnm
30.04.2013, 10:18:13
Cytat(!*! @ 30.04.2013, 11:09:53 )

I jak zwykle nie działa mój nick

Może czas poprosić admina o zmianę? Jak się wymawia twój nick? Wykrzyknik gwiazdka wykrzyknik?
Cytat(Spawnm @ 30.04.2013, 11:18:13 )

Może czas poprosić admina o zmianę? Jak się wymawia twój nick? Wykrzyknik gwiazdka wykrzyknik? :D
Nie pamiętam nawet dlaczego jest taki :D prawdopodobnie to pozostałość po ET.
ps. polecam ET:L
http://www.etlegacy.com gram w to, w wolnej chwili, po kilkuletniej przerwie... inżynier z riflą nadal wymiata ;)
Adi32
30.04.2013, 11:34:33
Cytat(!*! @ 30.04.2013, 11:25:27 )

ps. polecam ET:L
http://www.etlegacy.com gram w to, w wolnej chwili, po kilkuletniej przerwie... inżynier z riflą nadal wymiata ;)
Ściągnąłem i popykałem przed chwilą. Jednak wole q3. Może ktoś chętny popykać?
Cytat(Adi32 @ 30.04.2013, 12:34:33 )

Ściągnąłem i popykałem przed chwilą. Jednak wole q3. Może ktoś chętny popykać?
open arena?
Adi32
30.04.2013, 11:51:28
Cytat(!*! @ 30.04.2013, 12:48:28 )

open arena?
Taa. Swoją drogą towarzystwo z jakim grałem przezabawne - zapytałem jak sie w to gra to dostałem odpowiedzi "jak byś wkładał ... w ...", "szypko" itp.
Cytat(Adi32 @ 30.04.2013, 12:51:28 )

Taa. Swoją drogą towarzystwo z jakim grałem przezabawne - zapytałem jak sie w to gra to dostałem odpowiedzi "jak byś wkładał ... w ...", "szypko" itp.
Żadnej taktyki. Znajdź i zabij... Co prawda na niektórych mapach ET jest podobnie, ale w większości trzeba pomyśleć. I w ET ważny jest CFG, w OA w zasadzie nie...
Adi32
30.04.2013, 12:05:26
Cytat(!*! @ 30.04.2013, 12:53:21 )

Żadnej taktyki. Znajdź i zabij... Co prawda na niektórych mapach ET jest podobnie, ale w większości trzeba pomyśleć. I w ET ważny jest CFG, w OA w zasadzie nie...
Tak też myślałem. Co się nie ruszyłem to ktoś mnie zabijał. Ciekawe w tej grze jest to że sama ściąga brakujące mapy i pliki, szkoda, że q3 takiej opcji nie ma.
Szukam dobrego skryptu autocomplete i już zacząłem się zastanawiać czy nie napisać samemu.
Podstawowym warunkiem jest rozszerzalność bez włażenia w źródło. Potrzebuję autocopleta ale nie dla samych wartości a par = 'value', 'label' np:
[{value: 23}, {label:"Treść wyświetlana"}]
Inaczej mówiąc, chcę żeby autocomplet wrzucał ukrytego inputa 'value', a wyświetlać ma nałożony tekst 'label'.
jQueryUI daje rade ale jest sporo komplikacji. YUI tak samo... jest coś jeszcze?
Spawnm
30.04.2013, 12:33:31
!*! - ty grałeś kiedyś w quake na CA? Wiesz co to recket jump lub strafowanie? Zmieniałeś broń, czy tylko z rakietą biegałeś? Żadnej taktyki to może nie ma jak się gra na niskim tierze
solificati
30.04.2013, 12:50:26
Cytat(!*! @ 30.04.2013, 12:53:21 )

Beg to differ
http://www.youtube.com/watch?v=XdkDjsBiO58Nie mówiąc o tym, że najlepszy mod to deFrag.
@Spawnm q3 (oa) zawsze był i będzie grą totalnej rozpierduchy bez taktycznego podejścia ;) bardziej już się nie da, a nie uważam, aby wszelkiego rodzaju TJ zaliczał się do tejże kategorii. Strafe jest wszędzie, szczególnie że et i oa to te same silniki.
Adi32
30.04.2013, 14:25:59
No i w końcu zrobiłem ten autocomplit od podstaw i wszystko dzisła spoko, z jednym wyjątkiem - działa tylko dla ostatniego pola tzn:
$('.testautocomplete').each(function(idx,ob){
$('.testautocomplete').mojComplit();
})
Działa tylko dla ostatniego elementu klasy 'testautocomplete'...
Pawel_W
30.04.2013, 23:38:13
$(this).mojComplit();
})
swoją drogą, śmieszna konstrukcja, powinno się dać bez tego each
Adi32
1.05.2013, 07:45:17
Cytat(Pawel_W @ 1.05.2013, 00:38:13 )

$(this).mojComplit();
})
swoją drogą, śmieszna konstrukcja, powinno się dać bez tego each

Niestety, jest dokładnie to samo. Czytałem o wielo-instancyjności i wygląda na to, że sprawa jest bardziej skomplikowana.
lobopol
1.05.2013, 14:03:48
co to jest mojComplit pewnie coś w nim zepsułeś, dlatego masz problem
Spawnm
1.05.2013, 15:20:07
( ͠° ͟ʖ ͡°)
Adi32
1.05.2013, 15:43:40
Cytat(lobopol @ 1.05.2013, 15:03:48 )

co to jest mojComplit pewnie coś w nim zepsułeś, dlatego masz problem
To jest plugin autocomplete który napisałem.
Kod
$(this).mojComplit();
})
Tak to wyglądało na początku a potem próbowałem takich rzeczy:
Kod
$(this).addClass('ac'+idx);
$('.testautocomplete.ac'+idx).mojComplit();
})
i wynik był taki sam.
Potem spróbowałem jeszcze przerobić wszystkie zmienne plugina mojComplit na tablicowe, indeksowane i uruchomić w taki sposób:
Kod
$(this).mojComplit(idx);
})
Ale również ten sam efekt.
Niezależnie w który element klasy 'testautocomplete' bym nie klikną lista rozwija się przy ostatnim elemencie i do niego wstawia się tekst po kliknięciu.
Teraz nie chodzi mi już tylko o stworzenie pluginu autocomplete ale o to jak robi się wieloinstancyjność w JS.
lobopol
1.05.2013, 19:28:06
Ok to inaczej pokaż kod pluginu, bo pewnie coś źle napisałeś
Cytat(mstraczkowski @ 4.05.2013, 15:24:17 )

Po aktualizacji na moim laptopie x64 miałem problem z dźwiękiem.
OT: u mnie za to 13.04 kompletnie nie chciał się wyłączać, tzn. usunięcie jakiegoś pakietu (już nie pamiętam co to było) pomogło, ale wtedy była loteria - tak w 60% przypadków chodziło ok...
więc zostałem przy 12.10 - zero problemów ze stabilnością
sazian
5.05.2013, 18:28:53
Cytat(!*! @ 4.05.2013, 14:05:16 )

Albo wstrzymaj się 2-3 dni, wychodzi debian 7.0
w kwestii wyjaśnienia to wychodzi(wyszedł) stabilny Debian 7.0
czyli tego nie instalujemy, w nazewnictwie Debiana stabilny oznacza dalej nierozwiany - wychodzą tylko łatki bezpieczeństwa
dlatego należy instalować wersje testing która jest aktualnie rozwijana
Cytat(sazian @ 5.05.2013, 19:28:53 )

w kwestii wyjaśnienia to wychodzi(wyszedł) stabilny Debian 7.0
czyli tego nie instalujemy, w nazewnictwie Debiana stabilny oznacza dalej nierozwiany - wychodzą tylko łatki bezpieczeństwa
dlatego należy instalować wersje testing która jest aktualnie rozwijana
Chyba jeszcze jesteś pod wpływem weekendu.
Adi32
6.05.2013, 07:02:52
Dopiero teraz bo kod mam w pracy.
Wiem o 300 błędach stylistycznych. Ta klasa to na razie prototyp, próbka czy idzie coś takiego napisać, także nie śmiać się.
Dodatkowo są jaja bo próbowałem różnych dziwnych zabiegów aby klasa ruszyła, np. ta inicjacja tablic na początku jednak to nic nie dało a nie chce mi się już przywracać do pierwotnej wersji.
Kod
$(function(){
$.fn.mojComplit = function(idx) {
this.field = [];
this.field[idx] = $(this);
this.idField = [];
this.idField[idx] = null;
this.list = [];
this.list[idx] = null;
this.init = function(idx) {
_this = this;
this.idField[idx] = this.field[idx].next('input');
this.field[idx].on("keyup", function(){
_this.keyup();
});
}
this.keyup = function() {
$.ajax({
dataType: 'json',
type: 'POST',
url: './include/autocomplete/search.php',
data: {query: _this.field[idx].val()}
}).done(function( data ){
_this.fillList( data );
});
}
this.fillList = function( data ) {
var results = data.results;
var res = [];
var htmlUlList = '<ul class="autocomplete-list-'+this.idField[idx].attr('name')+'" style="display: block; position: absolute; top:0; left:0;">';
for ( i in results ) {
res = results[i];
htmlUlList += '<li id="'+res.id+'">'+res.name+'</li>';
}
htmlUlList += '</ul>';
this.idField[idx].after(htmlUlList);
this.initList();
}
this.initList = function() {
this.list[idx] = this.field[idx].parent().find('ul');
this.list[idx].find('li').each(function(idx, li) {
$(li).click(function(){
var data = $(this);
_this.select(data);
})
})
}
this.select = function( data ) {
var text = data.text();
var id = data.attr('id');
this.field[idx].val(text);
this.idField[idx].val(id);
this.list[idx].remove();
}
return this.each(function(){
})
};
els = [];
$(ob).addClass('a'+idx);
els[idx] = $('.testautocomplete.a'+idx).mojComplit(idx);
els[idx].init(idx);
})
})
Adi32
6.05.2013, 07:11:17
No własnie... Jest opcja wyodrębnić posty o autocomplete i dać jako temat w JS?
Molestuj moderatora.
Dostałem kod do optymalizacji.
ilość plików: 1 (jeden)
ilość linii kodu: 21942 (bez komentarzy)
zastosowane wzorce: MVC
Idę do mon... do sklepu.
Szymciosek
6.05.2013, 12:49:24
Nooo kolego, powodzenia życzę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.