Cytat
Można powiedzieć, że na linuksie trzeba czasami się trochę namęczyć żeby coś zrobić - cóż to prawda, czasami trzeba coś wpisać w jakimś pliku, coś tam ręcznie poprzestawiać
Parę dni czasem siedziałem...
Ściągniesz sobie dla Windows jeden programik i działa, Unix - instalujesz - brakuje tej i tej biblioteki, a ta znów jakiejś wymaga i tak koło się zamyka. Obecnie cieżko o oprogramowanie na Unixa bez dostępu do internetu (chyba, że dystrybucja jest na DVD, ale nie zawsze)...
Cytat
ale daje to też satysfakcję.
Kilkadziesiąt nieudanych podejść kompilacji jajka... :/
Cytat
Jedyne czego mi brakuje to photoshopa...
Wine + Photoshop =
Cytat
Win Xp to IMHO bardzo dobry system
Popolemizumy - jeśli użytkownik ma olej w głowie, to się zgodzę.
Cytat
a posiadanie w 100% legalnego softu jest możliwe nawet w Polsce - trzeba tylko chcieć
Widać, że nasz kraj, to leń...
Cytat
Pytanie jest tylko teoretyczne, ale wszyscy chyba wiemy, ze posiadanie 100% legalnego oprogramowania w domu jest dla przecietnie zarabiajacego czlowieka (przynajmniej w Polsce) niemozliwe
Bo wszystko musi być `w Wordzie`; toć Pani z sekretariatu nie zastanawia w czym jest zapisany list, bo jej się nie otwiera, a plik jest w .odt :/
Tego się nauczyła, a reszta jej nie obchodzi.
Cytat
po formatowaniu zawsze zostaja slady, nawet gdy wezmiesz magnes
Gdzieś widziałem taką packę za 500$, która usuwała dane bezpowrotnie (fizycznie; ścieżki synchronizacji włącznie)...
Jeszcze zapomnieliśmy o czymś takim, co się nazywa dozwolony użytek. Bo z tego, co słyszałem, to możesz wymienić się/pożyczyć np. mp3 czy filmy, ale tylko znajomym...
AD Windows - Nie zawsze się da zastąpić - OS w dalszym ciągu kuleje (fakt, coraz mniej, ale kuleje) na polu gier i niektórych wyspecjalizowanych aplikacji.
Popieram Unixa, ale denerwuje mnie (i zapewne nie tylko) to, że nie ma czegoś ujednoliconego; co dystrybucja, to coś znajduje się w innym miejscu :/
Dla wielu Unix zawsze pozostanie czymś, czym posługują się wyłącznie hackerzy...
Mam nadzieję, że się to zmieni, ale developerzy powinni zacząć się kierować przyjaznością w użytkowaniu niż tylko wewnętrzną architekturą. Laika to nie obchodzi, chce uruchomić coś, to ma mu się uruchomić i tyle.