Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gadżety PHP.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4
Pigula
nie dzieki nie pale tongue.gif

--------
tak mi jeszcze wpadlo do glowy bo widzialem reklame firmy robiacej nadruki na paski do spodni biggrin.gif a tak na powaznie to jeszcze do koszulki mozna dolozyc czapeczke (jezeli pomysl juz byl to sorrry)
markac
Reklama php.pl na mojej piersi kosztuje 50zł/mies. Małe logo na ramieniu już za jedyne 35zł/mies. Mogę też nosić czapeczkę z daszkiem, cena jednak będzie już wyższa, w okolicach 75zł/mies.
hwao
Ta, a ile wysietlen banera i unikalnych odwiedzin?, a i czy moga byc animowane?
markac
Cytat(hwao @ 2005-09-01 11:39:22)
Ta, a ile wysietlen banera i unikalnych odwiedzin?, a i czy moga byc animowane?

Koszty reklamy nie są wysokie, zważywszy na otocznie w jakim się obracam cool.gif

Hwao, nie ma limitów wyświetleń. Jedyne ograczenie to długość kampanii reklamowej, która zależy od zleceniodawcy i jest ustalana indywidualnie. Jeśli uda Ci sie zrobić nadruk animowany, nie ma sprawy!
seaquest
Zapalniczkom i długopisom mówimy stanowcze nie, a to dlaczego. Wyobrażacie sobie sytuację, w której koszt gadżetu wynosi 2zł, a przesyłki 10zł? Czy to się opłaca?
aleksander
poza tym czy to nie przesada?
DreeD
Nie wytrzymam.. Jak juz alek wspomnial to przesada.. i to WIELKA przesada.. Na dzień dzisiejszy skupmy sie na koszulkach, kubkach i ew. czapkach i smyczach.. Jak sie uda wprowadzic to wszystko, bedziemy myslec o jakis dodatkowych gadzetach. W tym przypadku nie da sie zalatwiac 10 roznych rzeczy, tymbardziej jak kazdy gadzet przychodzi od innego dostawcy...
kicaj
Wlasnie, najpierw chce koszulke:)
Strzałek
Jeżeli jesteście zainteresowani (bo z tego co rozumiem problem cały czas tkwi w wyborze wykonawcy) to zapraszam do mnie, mam namiar na pewną firmę wykonującą koszulki.
aleksander
prosze o skonczenie z postami typu "ja chce koszulke", bo tylko niepotrzebnie zasmiecaja temat. Jak powstanie sklep to sobie bedziecie składac zamowienia.
gam3r
oto co znalazłem ostatnio : smile.gif
http://koszulkowo.com/program/phpfan/
fajne? :roll2:
strife
Fajne fajne, jak znajdę czas i kasę to może sobie kupię i będę się woził winksmiley.jpg mimo wszystko szczerze powiedziawszy wolałbym koszulkę z logo php.pl...
Seth
Bede zlosliwy bo sadzilem, ze wyjdzie cos z tego: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=34678 winksmiley.jpg

Niestety umarlo, smiercia naturalna sad.gif
seaquest
Seth: umarło, ale będziemy reanimować. Niestety kwestia formalna nas póki co zżera... Mimo wszystko staramy się to zmienić.
SongoQ
Cytat
Niestety kwestia formalna nas póki co zżera...

Formalna. Mozesz przyblizyc?

Wydawalo mi sie ze zbiera sie zamowienie, ludziska kase wplacaja, idziesz do takiej firmy ktora takie koszulki robi, zamawiasz, placisz, rozsylasz. Jak jest inaczej to wyjasnij. Bo moze o czyms nie wiem.
dyktek
Cytat
Wydawalo mi sie ze zbiera sie zamowienie, ludziska kase wplacaja, idziesz do takiej firmy ktora takie koszulki robi, zamawiasz, placisz, rozsylasz. Jak jest inaczej to wyjasnij. Bo moze o czyms nie wiem

wydaje mi się że chodzi o rozliczanie przychodu
Seth
Tak wlasnie czytam ostatnie posty i zastanawiam sie czy rzeczywiscie "stowarzyszenie" - bo o to chodzi - musi powstac do tego celu?
Logo nie jest zarejestrowane, ja - jako autor - oddaje logo w rece zarzadu i to on decyduje co z nim zrobic - tak wiec problemow poza rozliczeniem sie nie ma.

Ale i to mysle, ze nie jest przeszkoda, jezeli ktos z zarzadu posiada wlasna dzialalnosc. Wystarczylo by aby rozliczyl sie "na swojej dzialalnosci". Czy cos zle kombinuje?
Sh4dow
Wiecie co troche was nie rozumiem. Rozumiem ze kazdy ma te 30-40 zł na koszulke. Wiekszosc z nas kozystala z allegro i jakos nikt o nic sie nie boji ze stroci kase lub cos takiego. Wiec nie czaje. Wplacamy kase na konto jednej osoby, ona robi duze zamowienie. A pozniej wysyla koszulki do ludzi ktorzy wplacili kase za koszulki.

Jesli chodzi o rozliczanie z z fiskusem to chyba w zyciu nie zaplaciliscie swojego podatku dochodowego. Mnie wali fiskus i jego prawa. Jesli ktos by zarabial na tym grube miliony to moze i bym mog polemizowac na ten temat, ale jesli kazdy z nas placi tyle samo, za koszulke i koszt transportu (poczta polska chyba to oczywiste, czyli list polecony w duzej kopercie). To gdzie tu problem z fiskusem ?

Jesli ktos sprzsedal cos kiedys na allegro i odprowadził od tego podatek, to zostanie moim GURU. To chyba na tyle.

Jedyne co ogranicza ludzi tutaj to strach a nie ustalenia prawne ze stowarzyszeniem. Jakos Kadu sprzadaje koszulki i nie ma tam jakis problemow.

Pozdawiam
NuLL
@Sh4dow - zalezy jak ktos chce cos zrobic - albo na pokaz albo poprostu zrobic winksmiley.jpg Zreszta jak bede w Londku w wakacje to sprobuje sobie cos zalatwic smile.gif
athabus
Nie za bardzo śledziłem temat od początku, ale mam pytanko (bo też bym chciał koszulkę fajną biggrin.gif )

A pytanie - czy te koszulki miały być "dochodowe" - w sensie np. zysk mial isc na utrzymanie forum itp. czy raczej chodzi o zebranie grupy chetnych?

Bo jeśli ta druga wersja to moja znajoma ma fundację pomagającą bezdomnym kotom - kiedyś wiem że robili koszulki-cegiełki na fundację. W sumie można by też zrobić w ten sposób - w sensie żeby zrobili partię "limited edition" z logo php.pl - plusy bylyby takie, ze by sie fundacja sama z tego rozliczyla, a przy okazji troche mozna wspomoc bezdomne zwierzaki. Z tego co pamietam ostatnio zamawiali 100 sztuk i razem z "narzutem fundacji" koszulki byly po 15 zl + koszt wysylki. Moja dziewczyna ma taka koszulkę i wykonanie jest ok.

Jesli dochod ma isc na forum to w takim wypadku mysle ze nie ma sensu sie w ogole w takie rozliczenia bawic. Jesli jest zaufany chetny (np. ktos z zarzadu) zeby sprawe poprowadzic, to mysle ze nie bedzie problemu - chyba nikt nie ma schyzofrenii paranoidalnej i nie wietrzy wszedzie podstepu.
bigZbig
Ufaj, ale sprawdzaj, Dmuchaj na zimne, Kochajmy sie jak bracia a liczmy jak Żydzi. A tak na serio - jesli sprawa zajmie sie ktos, kto od lat pisze na tym forum i ewentualnym przekretem ryzykuje swoja reputacje to ja wchodze w ten interes z koszulkami. Najpierw jednak poprosze jakis wzor aby se obciachu na miescie nie robic. Dla mnie wystarczy logo php.pl na lewej piersi (tam mam serce winksmiley.jpg ) i wolalbym koszulke polo z kolnierzykiem - nawet jesli mialaby byc drozsza. Jak juz nosic to nie byle szmate.
Sh4dow
Ja widze ze to idzie jak krew z nosa. Zalatwie wam koszulki, podajcie mi adres jakies wytworni, wzor. Ja sie wszystkiego dowiem, zbiore kase i zamowie pozniej odesle do kazdego osobno listem poleconym. Jestem dostepny poprzez gg, wiadomosci prywatne lub na ircu, Wszystkie dane w profilu. Dac mi znac o jakis firmach. Podzwonie, przelicze cene i podam oficjalnie. Zeby nie bylo ze na forum jakis handel to zgloszenia beda pozniej na wiadomosciach prywatnych na forum.tam bede podawal swoje i odbieral wasze dane.
Nie ma obowiazku kupowac, jesli ktos mi nie ufa to trudno. Mozemy akcje zrobic na dwie lub trzy akcje. jesli ktos chce poczekac jak to wyjdzie i czy rzeczywiscie wysylam to pozniej moze isc druga kolejka. Jak macie jakis sprawdzonych producentow takich rzeczy to prosze i przesłać. Ja postaram sie cos samemu znaleść ale to nie jest moj priorytet w zyciu.
Jesli ma ktos kontakt z produkcja innych rzeczy (kubkow/smyczy/czapeczek) to dajcie mi takze kontakt a ja Podam wam cene.

Prosze nie pisac ze ja chce czapeczke, ja chce koszulke. Posty bede wysylac do moderatora.

P.S. Kontakt z firmami, najlepiej sprawdzonymi, najlepiej telefoniczny + mail lub www gdzie beda dane.
Na dane firmy czekam tydzien od dzis czyli do nastepnej środy.

To na tyle guitar.gif

[edit]
Widze ze wszyscy pragna miec koszulki, smycze kubki, bo taka ilosc proponowanych przez was firm mnie poprostu przeraza, mniej wiecej tak bardzo jak ilosc logo ktore otrzymalem.
Sam zlozylem jedno zapytanie do firmy ktora robi, smycze, kubki i nadruki na koszulkach. Jesli otrzymam od nich jakas odpowiedz to zaprezentuje ja tutaj.
Pytalem rownierz jaka jest mozliwosc unikalnych napisow na koszulkach wiec moze spelni sie sen niektorych z was.
Jesli krzyk ktory ludzie na forum robili wokół tych gadżetow bedzie nagle zniknie, to zapomnijcie zebym robił jaki kolwiek ukłon nastepnym razem. To tyle
dyktek
no to teraz kto krzyczał baaasmiley.gif
athabus
Ja może nie krzyczałem, ale koszulke bym chcial.
Myslalem, że na forum dużo osób miało styczność z takimi firmami... Wychodzi jednak, że nie.
W takim układzie dzisiaj się dowiem wszystkiego jak, robiła moja znajoma z fundacji i prześlę wieczorem namiardy do Ciebie Sh4dow.

Co do logo, to niestety nie pomogę bo grafice znam się mniej niż na programowaniu a programistą jestem kiepskim biggrin.gif . Wydaje mi się, że logo php.pl w kolorze było by ok.

Druga wersja która w moim przekonaniu byłaby fajna i dosyć tania w wykonaniu pewnie to zrobić czarną koszulkę z kodem php (ktoś już to proponował) - można by zrobić konkurs na najlepszy fragment kodu biggrin.gif
kszychu
Jak będą wzory koszulek to na pewno coś mi się spodoba i wezmę. Na inne gadżety (zwłaszcza kubki!) też bym się pisał.

Kontaktów do firm niestety nie mam. Gdybym miał sam bym się tym zajął.
bigZbig
Wciąż jestem zainteresowany, ale nie wiem jeszcze czego mogę się spodziewać.
ARJ
j.w.
pisze to bo @Sh4dow chyba pomyślałem że mamy to gdzieś. przynajmniej ja nie. jak tylko będzie jakaś oferta to ja się pisze.

PS. ja poprosze koszulkę z takim wielkim napisem z tyłu ARJ tak jak w avatarze, a z przodu logo php.pl biggrin.gif
Sh4dow
Mam firme, ktora robi kubki, koszulki, smycze, Cena jest tez uzalezniona od ilosci. Prawdopodobnie koszulki mogly by być unikalne, czyli na kubkach moga byc identyfikatory itp.

Poczatkowe ceny to 25zl za kubek z nadrukiem (Dopłata za kubek ceramiczny z kolorowymi elementami +5 zł)
smycze z nadrukiem
Z karabińczykiem 15,00
Z karabińczykiem i bezpiecznikiem 17,00
Z karabińczykiem i zatrzaskiem 17,00
Z karabińczykiem, bezpiecznikiem i zatrzaskiem 19,00
Koszulki:
nadruk do A4 kosztuje 21 zl (kolorowy)
ceny samych koszulek to:
Koszulka T-shirt dorosła gatunek "standard" 9,00
Koszulka T-shirt dorosła biała gatunek "super" 15,00
Koszulka T-shirt dorosła kolorowa gatunek "super" 18,00

Pamiętajcie ze im wiecej zamowimy tym ceny bardziej spadna. Do tego oczywiscie bedziecie musieli doliczyc koszt przesyłki, czyli koszt jakiejs duzej koperty i przesykla poczta. Chyba ze osoby z okolic Katowic/Dąbrowy Górniczej bedą chcieli odebrac osobiscie to tez jest mozliwosc.

Możecie zadawać jakies pytania, nie ma sprawy postaram sie odpowiedzieć. jak dlugo bedziemy czekac? nie wiem, wszystko zalezy od czasu w jakim zostane zlozone zamowienia od was i splyna pieniadze.

Pozostaje tekże sprawa pliku graficznego którego nie mam. Pisalem juz w tej sprawie ale na razie bez odzewu.
Nie wiem jak wygladaja kubki, ani koszulki. Firme znalazlem w google.

Zamówienia przosze słac na shadow@o2.pl lub na wiadomosci przywatne tu na forum

[Edit]
Wszyscy zostana powiadomieni przed zamowieniem o calosciowej kwocie zamowienia.
Ace
25zl za kubek z nadrukiem (Dopłata za kubek ceramiczny z kolorowymi elementami +5 zł)

smycze z nadrukiem
Z karabińczykiem, bezpiecznikiem i zatrzaskiem 19,00

Koszulka T-shirt dorosła kolorowa gatunek "super" - hmmm co oznacza ten gatunek "super" smile.gif i dodatkowo nadruk ok 21 pln?
skowron-line
jesli ktos zbiera zamowienia na koszuleczki to ja sie pisze. akcja bardzo dobra w 100%popieram

edit
juz doczytalem guitar.gif

z gory dziekuje i pozdrawiam
tuner
Jeżeli nadruk będzie niezły i mi się spodoba, wchodzę w to smile.gif
dr_bonzo
Ludzie, czytajcie! ze zrozumieniem:
Cytat
Możecie zadawać jakies pytania, nie ma sprawy postaram sie odpowiedzieć.

Cytat

Napisanie "wchodze w to" nie jest zamowieniem
--------------
Na temat:

Cytat
Nie wiem jak wygladaja kubki, ani koszulki. Firme znalazlem w google.

I na ich stronie tez nie ma zdjec??

Cytat
Prawdopodobnie koszulki mogly by być unikalne

W ktorym miejscu (i jak duzy) bylby umieszczony identyfikator?
Sh4dow
Cytat(dr_bonzo @ 23.06.2006, 10:38 ) *
...
I na ich stronie tez nie ma zdjec??
W ktorym miejscu (i jak duzy) bylby umieszczony identyfikator?

Chodzi mi raczej ze nie wiem czy sa takze inne kasztalty poza 'standardowym', prawdopodobnie nie, i nie ma pewnie duzych kubkow bo praktycznie nie ma tam wyboru.

Jesli chodzi o identyfikatory, to myslalem zeby zrobic tak, wesje pliku na koszulki/kubki zostawic publicznie, i kazdy dopisze sobie co bedzie chcial i w jaki sposob. Jesli ktos ma inny pomysl prosze mowic.

Powtarzam, Potwierdzenie teraz checi zakupu to dopiero pierwsza czesc, po zebraniu info wysle zapytanie o cene, i kazdej osobie wysle ile bedzie musiala zaplacic i czy nadal reflektuje na taka cene. Cennik ktory podalem jest to standardowa cena. Przy duzym zamówieniu będa rabaty.

Jesli ktokolwiek wie gdzie mozna znaleść jakies logo do tego druku to dajcie znac. Bo na razie jestem bez grafiki i oby to nie byl powod jakis wiekszych przestojów.
skowron-line
co do grafiki to ludzie na forum znaja sie na grafice moze niech cos machna i zrobimy maly konkursik
Sh4dow
Któregos z moderatorów poprosze o przeniesienie tego tematu do gadżety php.pl i otworzenie go, pozostawiajac jako przyklejony. Dziekuje

________
done
ActivePlayer
athabus
Hej,
Sh4dow jak można się z Tobą skontaktować - próbowałem na pw, ale jakos jakby nie dochodziły do Ciebie. Mam namiar na firmę, która może zrobić koszulki znacznie taniej -> przy 100 sztukach za około 13-15 zł. Warunek, że te koszulki będą identyczne. Daj znać gdzie mogę pisać, to wszystko Ci prześlę.
Vomit
A co z poprzednim wzorem koszulek? Przeciez byl bardzo fajny a z tego co mi wiadomo to i jakosc znakomita.
Napis byl wyszywany a koszulka czerwony t-shirt bawełniany.
Sh4dow
Cytat(athabus @ 27.06.2006, 16:18 ) *
Hej,
Sh4dow jak można się z Tobą skontaktować - próbowałem na pw, ale jakos jakby nie dochodziły do Ciebie. Mam namiar na firmę, która może zrobić koszulki znacznie taniej -> przy 100 sztukach za około 13-15 zł. Warunek, że te koszulki będą identyczne. Daj znać gdzie mogę pisać, to wszystko Ci prześlę.

Spokojnie, ja dostaje wszystkie wiadomosci. A co to 100 sztuk to chyba jakies zarty. Dostalem w PW cale 5 zgloszen o checi takiego zakupu, ja bede brac powiedzmy tez 5 no to mamyjuz 10 koszulek, jakies kubki i smycz. No to sory ze nie zaplace za 100 koszulek. A do tego ludzie chcieli by indywidualne koszulki.

Cytat(Vomit @ 27.06.2006, 19:38 ) *
A co z poprzednim wzorem koszulek? Przeciez byl bardzo fajny a z tego co mi wiadomo to i jakosc znakomita.
Napis byl wyszywany a koszulka czerwony t-shirt bawełniany.

Wyszywanie, podobny problem jak wyzej, brak mozliwosci unikalnych koszulak jak by ludzie chcieli. no i wyszywanie jest dosc małe, ale za to trwalsze (chyba)

Do konca tygodnia czekam, jesli nie otrzymam wiecej zamowien to mam to szczerze mowiac gdzies. Podam wam namiary gdzie robia takie rzeczy i sami sobie wszystko zrobicie, zamowicie. Nawet mam ciekawy sposob jak zrobic samemu dobra koszulke z wytrzymalym nadrukiem.
revyag
@Sh4dow ja Ci wysłałem maila smile.gif Nie pisałem na pw.
athabus
Cytat(Sh4dow @ 28.06.2006, 09:01 ) *
A co to 100 sztuk to chyba jakies zarty. Dostalem w PW cale 5 zgloszen o checi takiego zakupu, ja bede brac powiedzmy tez 5 no to mamyjuz 10 koszulek, jakies kubki i smycz. No to sory ze nie zaplace za 100 koszulek.

No to faktycznie bieda - po szumie i ilości wypowiadających się myslałem, że to będzie większe zainteresowanie.

W takim razie tak jak pisałem wcześniej w pw zostaje przy zamówieniu tej koszulki - szkoda tylko, że jest taki mały odzew bo można by te koszulki porobić tanim kosztem, gdyby byli chętni.
ARJ
a możeby na stronie głównej php.pl dać ogłoszenie, że przyjmowane są zamówienia na koszulki. dać czas do 5-7 lipca i potem najwyżej zamówić.

ja jak pisałem jestem zainteresowany.
athabus
Dobry pomysł - na hydepark nie wszyscy wchodza więc warto również na forum php dać takie info
ikioloak
gdzie jest wzor koszulki? tez chetnie bym sie pisal tylko wczesniej chce wiedziec jak to wyglada smile.gif
skowron-line
jesli bedzie gotowy wzor i ewentualnie wstepna cena mozna by rozeslac wiadomosc do uzytkownikow ze jest taka akcja i kto sie pisze to niech sie zglosi
nasty
A za granice wysylacie ? biggrin.gif tongue.gif
Fuzja
Wszystko jest możliwe, ale pewnie przesyłka nie będzie podobna i zapłacisz duuuużo więcej winksmiley.jpg
Sh4dow
Temat do zamkniecia. Sory ale 5 osob to smiechu warte. Postaram sie zrobic wam poradnik jak zrobic niskim kosztem wytrzymaly nadruk na koszulke. I pokaze jak wyglada koszulka z takim nadrukiem.
Całość szumu na temat koszulek kubkow i innych przekladamy na poczatek października. Jak wrócicie z wakacji.

Pozdrawiam blinksmiley.gif
Fuzja
Ech, no i skończyło się jak zwykle, może by ktoś z zarządu zajrzał i byśmy zrobili temat z ankietą na forum jeśli odpowiednia ilość zagłosuje na kupuję to wysyłają pieniążki i zamawiamy, z tym, że w temacie z ankietą trzeba będzie jasno określić, że jak się głosuję to odrazu się zobowiązuje pieniądze wysłać w określonym terminie i żeby on był podany odrazu, bo tak to 200 bedzie chciało ale 180 nie będzie miało akurat w tym momencie pieniędzy.
nospor
Cytat
może by ktoś z zarządu zajrzał
ja zaglądam smile.gif

@Fuzja z tego co czytalem i widzialem w tym topicu to Sh4dow sie podjąl tego i prosil zainteresowane osoby o maile. Jak widac tylko 5 osob bylo powaznie zainteresowanych. Zarząd tu nic nie pomoże smile.gif
Czytając topic wydawalo mi się że Sh4dow poważnie podszedl do sprawy i czekal juz tylko na chętnych, ktorych brak

Cytat
Sh4dow
Nospor, sadze ze to bylo troche pozno tez zrobione, podczas roku szkolengo moze wiecej ludzi by było. Teraz pewnie sie porozjezdzali. Trudno powiedziec. Sprobojemy w innym terminie. Mam nadzieje ze bedzie troche lepszy odzew. Moze znajde tańsza firme. Poczekamy zobaczymy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.