Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gadżety PHP.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4
bela
Ja jak tylko widzę koszulkę z napisem na plecach, to odrazu odrzucam tongue.gif
DreeD
Mówie jeszcze raz.. Wszelkie napisy/loga na koszulce będą wyszywane przez co jakikolwiek nadruk na plecah odpada...
bela
DreeD a będą na zlocie dostępne?
_Mateo
dokladnie - albo prawo albo lewo. Tutaj jednak droga jest tylko w prawo, czyli nadruk smile.gif Szkoda tylko, że odpadają te unikalne cosie vide id, nick i ranga. Ale te kubeczki bylyby super i biore od reki biggrin.gif oczywiscie XL biggrin.gif
Liko
Ja tam kupuje na 100% polo. Fajnie by było jak Dreed pokazałbyś np. fotki już ze zrobionymi polami (jak już bedzie dostępne) będzie można wybrać najlepiej pasujący kolor. smile.gif
SongoQ
Dla mnie czarne polo (XXL), smycz i kubek.

@DreeD Mam takie zapytanie:

Logo, a pod nim dowolny napis np nick na forum? Jak by to bylo z realizacja, bo jesli to jest wyszywane to ze znana bedzie latwiej (tak mi sie wydaje)

Kubek mysle ze wystarczylo by samo logo + ewentualnie nick (cos jak kubek helionu), a smycz to tu pola do popisu niestety chyba nie ma i tylko co kilka cm napis php.pl.

Mozesz napisac dokladne ceny, rodzaj materialu (firma), zeby nie bylo tak ze 2 razy ubiore i bede musial do kosza wyrzucic.
DreeD
ad1. Zdjęcia zrobimy na zlocie smile.gif Mam już zamówione dwie koszulki na sobote rano, także przywioze je do Krakowa. Będę tylko potrzebował modela winksmiley.jpg

ad2. Myśle, że większego problemu z wyszyciem np. nicka by nie było, ale kosztowałoby to dodatkowe 2,50zł.

ad3. Co do samych polo/koszulek informacje podam jak je dostane (spisze z metki) ale u mojego ojca w firmie pracownicy noszą te same polo już od ponad roku (haft robiony w tej samej firmie) i sprawują sie bez zarzutu.

ad4. Na kubkach można nadrukować co tylko wam sie żywnie spodoba.. Obawiam sie tylko że w tym wypadku będzie tylko jedna wersja kolorystyczna (białe). Skontaktuję się z dostawcą i dam Wam znać.

ad. 5 Smycze zamawiałem raz dla lokalnego klubu żużlowego i cena to było ok. 4zł /szt. Wtedy dostaliśmy dosyć duża zniżkę ale zamawialiśmy ponad 10 000 sztuk, więc dokładnej ceny dla Was podać narazie nie moge.
Liko
Cytat(DreeD @ 2005-08-25 18:17:31)
ad2. Myśle, że większego problemu z wyszyciem np. nicka by nie było, ale kosztowałoby to dodatkowe 2,50zł.

Jest to suma, którą warto wydać na taki bajer na polo, mieć coś na niej unikalnego. Czekam na zdjęcia i pełny cennik smile.gif (polo wciągam na 100%).
kicaj
To prosze o fotke ze zlotu w nowej koszulce (+ pozostałe zdjęcia smile.gif )
boya
koszulka jak najbardziej za...najlepiej cos w koloże bordo jak kolor czcionki na górze w rogu ekranu( Wortal | PHPedia.pl | IRC | Błędy | RSS ) z białym wyszyciem biggrin.gif

i w przyszłości smyczka...
bokserki i skarpetki tongue.gif
_Mateo
ooo bokserki bylyby zaje***** ! super pomysłexclamation.gif biggrin.gif Ja osobiscie bym wziął smile.gif
Seth
Korzystajac z odrobiny wolnego czasu przygotowalem takie projekty:

Oczywiscie to tylko szkice, ale tak to moglo by wygladac.
NuLL
@Seth - to logo z przodu - takie duże na plecach. I male na piersi z przodu - ja bym wolał tak smile.gif
FiDO
Wg mnie logo na koszulce powinno byc troche wieksze, ale sam pomysl ciekawy.. lubie takie minimalistyczne wzorki smile.gif

Co do kubków to pierwszy jest ok, drugi mi sie nie podoba (kolorystycznie), ale to juz kwestia gustu winksmiley.jpg
SongoQ
Cytat(NuLL @ 2005-08-26 12:32:14)
@Seth - to logo z przodu - takie duże na plecach. I male na piersi z przodu - ja bym wolał tak smile.gif

Tylko to ma byc naszywka wiec z tylu sie nie da.

@Seth Cos takiego tylko zeby to nie bylo na srodku tylko przesuniete do lewej strony i pod napisem php.pl nick
_Mateo
a czy dałoby sie dac logo z wortalu? jakieś sensowniejsze mimo wszystko jest... smile.gif A na kubeczkach możnaby dać inny tekst, np jakis skrypt pokolorowany albo cosik? Fajne by to bylo. Ponadto: wg mnie kształt kubków moglby byc taki jak kubki z Tetleya: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61940187 smile.gif Te są fajne, mają ciekawy kształt, chyba co jest najwazniejsze wygodnie sie z nich pije a i są większe niż zwykłe.
kicaj
"tyle ludzi, tyle pomyslow..."

Bedzie jakie bedzie, ja czekam i sie nie wtracam:P
Strzałek
ja zainteresowany - koszulką cool.gif
seaquest
Widzę, że zainteresowanie spore. Bardzo to cieszy.
Na pewno nie będziemy korzystać z butik.pl. Tam jest po prostu za drogo. Myślę, że znajdziemy coś tańszego i sami uruchomimy sklep.
Osobiście bardzo podobają mi się projekty Seth'a.
sztosz
Koszulka fajnie się prezentuje ale miło by było gdyby bardziej bordowa była winksmiley.jpg
mike
A ja coś czuję że to będzie kolejna "Akademia".
Sporo szumu i NIC.

Choć sam jestem bardzo zainteresowany.
seaquest
Mike_mech, skoro tak myślisz, to sam postaraj się pomóc. Jeżeli twierdzisz, że doskonale poradzisz sobie z prowadzeniem największego i jedynego polskiego oficjalnego supportu php, to odstąpię Ci swoje miejsce. Tylko zrób to tak, żeby poziom forum nie spadł, a atmosfera była taka jaka jest teraz. Dobrze?
Ale może na początek pomógłbyś przy gadżetach zamiast bezkonstruktywnie krytykować.
hwao
Cytat(mike_mech @ 2005-08-28 16:48:42)
A ja coś czuję że to będzie kolejna "Akademia".
Sporo szumu i NIC.

Choć sam jestem bardzo zainteresowany.

Akurat 1 dnia zlotu rozmawialismy na ten temat conajmniej "duzo" i jestem przekonany ze pomysl wypali.
mike
Przepraszam Was, jestem optymistycznie nastawiony do pomysłu, chciałem wyrazić tylko swoją niewielką nutkę zwątpienia.

1.
Cytat(seaquest @ 2005-08-28 16:14:28)
Mike_mech, skoro tak myślisz, to sam postaraj się pomóc.

Z ogromną przyjemnością. Poważnie. Jeżeli tylko bedzie potrzeba organizacji czegokolwiek, wsparcia, e.t.c. jestem otwarty na prośby o potrzebę pomocy.

2.
Jeżeli twierdzisz, że doskonale poradzisz sobie z prowadzeniem największego i jedynego polskiego oficjalnego supportu php, to odstąpię Ci swoje miejsce. Tylko zrób to tak, żeby poziom forum nie spadł, a atmosfera była taka jaka jest teraz. Dobrze?

Nic takiego nie napisałem. Za bardzo tą krytyke wziąłeś do Siebie. Nie powiedziałem nic o prowadzeniu forum oraz jego organizacji. Mało tego podoba mi się.

3.
Ale może na początek pomógłbyś przy gadżetach zamiast bezkonstruktywnie krytykować.

W mojej wypowiedzi nie ma słowa krytyki a jednynie obawa o dalsze losy projektu. Poza tym patrz pkt. 1. oraz PW.

Nie brnijmy w to więcej. Niech topic służy temu czemu został założony.
IMO dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu i jest nie na miejscu ( a przynajmniej nie tutaj ).
seaquest
Ja też muszę przeprosić, bo trochę za bardzo się uniosłem.

EOT.
Diwi
Cytat
Akurat 1 dnia zlotu rozmawialismy na ten temat conajmniej "duzo" i jestem przekonany ze pomysl wypali.

Nawet z kelnerem i kelnerką o tym rozmawialiśmy biggrin.gif

Pozdrawiam
Strzałek
obejrzałem fotki ze zlotu - bardzo mi się koszuleczka podoba. Więc jeżeli tylko będzie okazja bardzo chętnie się zaopatrzę w taki ciuch smile.gif
kszychu
No to ja proponuję tak: oficjalne zapisy na koszulki (rozmiar, kolor, etc), wpłacamy kasę na konto osoby, która to organizuje (Dreed?) i rusza produkcja.
seaquest
Nie wybraliśmy jeszcze do końca producenta. Wysłałem jeszcze jednego maila, do firmy, którą polecił nam pizzer w dominikańskiej. Niestety nie dostałem jeszcze odpowiedzi.
kszychu
A kto wybiera i jaki są firmy do wyboru (ich "parametry")?
seaquest
Ja i DreeD się tym zajmujemy i szukamy najtańszej ale także dobrej oferty pod względem jakości produktów. Bo nie chcemy, żeby napis sprał się po pierwszym praniu, ani koszulka zrobiła się 2x mniejsza.
Seth
Jaka moze byc orientacyjna cena koszulki i kubka ?
seaquest
Koszulka około 20zł
Kubek, nie pamiętam. DreeD?
DreeD
Cena kubka: 25zl

Z gory zaznaczam ze te kubki byly by cale biale lub biale z zewnatrz i kolor w srodku. Pojemnosc 320ml.
Rozgladam sie jeszcze za jakims zrodlem kolorowych kubkow smile.gif
faster
Nie no rewelka ... biorę koszulkę (jak są to nawet dwie w różnych kolorkach smile.gif)
... fajna inicjatywa
dajcie znać co jak i kiedy
Pozdrawiam
:faster
czachor
A jak kwestia smycz? Upadła czy są jakieś szanse?
Pigula
hmm a nie dalo rady by kubkow pollitrowych bo z takich pije herbate z rana (czasmi kawe tongue.gif ) ze smyczami chyba tez by nie bylo problemu bo z tego co pamietam wykonanie jest dosc tanie (kolega kiedys chcial sprzedawac)
a moze tak kufel do piwa biggrin.gif
Seth
Cytat(kszychu @ 2005-08-29 10:34:06)
No to ja proponuję tak: oficjalne zapisy na koszulki (rozmiar, kolor, etc), wpłacamy kasę na konto osoby, która to organizuje (Dreed?) i rusza produkcja.

A jak wyglada kwestia prawna takiego przedsiewziecia ?
Co z podatkiem itp. ?
Marusz
Cytat(Seth @ 2005-08-30 22:59:00)
A jak wyglada kwestia prawna takiego przedsiewziecia ?
Co z podatkiem itp. ?

Jesli nikt nie zechce rachunku a ten kto sie tym zajmie nie bedzie z tego czerpal korzysci majatkowych, to kwestie prawne mozna odlozyc na bok.
seaquest
Wszystko idzie na Stowarzyszenie. Łącznie z dochodem (niewielkim smile.gif ). Nie mamy jeszcze producenta smyczy. Cały czas szukamy najtańszych rozwiązań. Skrypt do zamówień powinien pojawić się już niedługo (dot. koszulek), jeżeli zbierze się jakaś sensowna liczba (myślę, że minimum 30, to poprosimy o wpłaty i będziemy wysyłać (a może zrobimy tak, że to będzie za pobraniem... zobaczymy)
GrayHat
a moze bysmy sie wzieli za php.pl a nie robili sobie gadzety?? tongue.gif
mialo byc forum ipb 2.0 juz z rok wprowadzacie i lipa winksmiley.jpg
ikonki gg nawet nie podmienione ;]
wortal mial byc na thocie ale tez go nie ma smile.gif
akademii php tez nie ma :|
projekt upada a my se robimy koszulki....
Pigula
wczesniej podchodziles z wiekszym entuzjazmem do koszulek tongue.gif
GrayHat
@pigula: bo wczesniej to nie bylo az takie napiete a teraz to wyglada jakby php wogole promowalo mode czy cos takiego :| marka jak adidas ;] niedlugo pewnie dojda jeszcze buty z logo php.pl, opaski typu live-strong, czapki z daszkiem, stringi ;P
mnie to nie przeszkadza ale nie zapominajmy tez o serwisie smile.gif
mike
Cytat(GrayHat @ 2005-08-31 17:20:11)
(...) ale nie zapominajmy tez o serwisie smile.gif

O to sie nie martw. Prace trwają, ale ich stan nie jest wiadomy dla szerszej publiczności. Jeżeli bedą zakończone dowiecie się o tym napewno. A w tym czasie społeczność php.pl ma dodatki, takie jak te nad którymi teraz się rozwodzimy.

No chyba że chcesz żeby nie było w ogóle żadnych inicjatyw, battle, pomysłów, ... aż do opublikowania nowych wersji Wortalu i forum. Podejrzewam że dopiero wtedy wszyscy by mówili że wieje nudą.
Sh4dow
Cytat(GrayHat @ 2005-08-31 17:52:59)
a moze bysmy sie wzieli za php.pl a nie robili sobie gadzety?? tongue.gif
mialo byc forum ipb 2.0 juz z rok wprowadzacie i lipa winksmiley.jpg
ikonki gg nawet nie podmienione ;]
wortal mial byc na thocie ale tez go nie ma smile.gif
akademii php tez nie ma :|
projekt upada a my se robimy koszulki....

mialem zly dzien a ten koles ma wielkie szczescie ze go nie moge spotkac. Jak ci cie cos nie podoba to zaproponuj rozwiazanie, no ewentualnie powiedz co ty mozesz zrobic dla portalu. Dreed chociaz cos zaproponowal, a Ty ?
Zapewne miales juz plan na Thota v2.0 ?a tu taka wpadka.

Nie podjudzaj ludzi bo nic z tego dobrego nie wyjdzie. mad.gif
aleksander
hyhy smile.gif

jak cos to ja zamawiam koszulke php.pl smile.gif

zebym mógł z duma powiedziec:

"a ja się wożę koszulką php.pl po dworze" biggrin.gif
bela
Thota nie ma i w najbliższym czasie na pewno nie będzie. Było o tym trąbione na wortalu, ale co tam, przecież czekasz na vol. 2 więc z pewnością nie byłeś łaskaw zajrzeć tam. Jak chcesz to możesz reaktywować projekt.

Do forum brakuję kilku modyfikacji, może chcesz je napisać?

Wortal zostawiamy Luke'owi, tak będzie lepiej dla wszystkich winksmiley.jpg

Co tam jest jeszcze? Battle, przecież w developerach jest tyle osób, że 2 osoby mogą pracować nad tym. A może chcesz zintegrować wszystkie usługi?

Eh, ludzie.
Pokemon
Cytat
a moze bysmy sie wzieli za php.pl a nie robili sobie gadzety??

Od dzisiaj wszyscy z niecierpliwością będą czekać na twoje tygodniowe raporty z etapów prac, które zakończyłeś. Z mojej strony mogę życzyć jedynie powodzenia Rkingsmiley.png
aleksander
Cytat(Pokemon @ 2005-08-31 20:37:58)
Cytat
a moze bysmy sie wzieli za php.pl a nie robili sobie gadzety??

Od dzisiaj wszyscy z niecierpliwością będą czekać na twoje tygodniowe raporty z etapów prac, które zakończyłeś. Z mojej strony mogę życzyć jedynie powodzenia Rkingsmiley.png

każdy następny post OT nt postu GrayHata bedzie nagradzany ostrzeżeniem.
strife
Witam ponownie!

Dzisiaj pod Geant'em( czy jak to tam się pisze tongue.gif ) dostałem za darmo zapalniczkę z imieniem i nazwiskiem jakiegoś polityka z samoobrony, więc może do gadżetów dodać by też zapalniczki z logiem php.pl, jest taka możliwość? No i nie wiem czy zostało wymienione - długopis?

Podrawiam Serdecznie! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.