blooregard
5.02.2010, 14:33:50
Cytat
Po prostu jestem zdania, że opinię należy sobie wyrobić samodzielnie, dlatego od czasu do czasu warto zerknąć w to, co knuje konkurencja. To podpowiada mi moja pokrętna kobieca logika
@Daiquiri, ale ja waśnie dokładnie o tym pisałem i moim zamiarem nie było bynajmniej żadne hmm... wciskanie. Moje kilkukrotne kontakty z Eclipse nie polegały na napisaniu "Hello World", ale na pracy w nim nad naprawde sporymi projektami (po kilkaset plików) i naprawdę po 8 godzinach miałem dość. I na tej podstawie wyrobiłem sobie samodzielnie opinię.
Mamy tu akurat do czynienia z NB vs E, ale to przypadek, równie dobrze może chodzić o Borland Studio vs MS Visual Studio.
Nigdy nie oceniam czegoś jedynie na podstawie "bo tak". Eclipse jest be, bo tak, i już. Nie, tak nie można, a tym bardziej nie mozna potem doradzać: NB jest super, E jest do d...y (jak się nie miało z nim kontaktu).
A jeśli już mam być uczciwy do końca, to w NB też brakuje mi paru rzeczy. Dlatego zerkam, jak to określiłaś, co robi konkurencja. Na razie z zerkania wynika, że NB jest najbardziej dopasowane do moich wymagań. Jeśli to się zmieni, ja też dokonam zmiany.
Cytat
Czy możecie mi doradzić w kwestii programu dla zaczynającego swoją przygodę z php? Nawiązuję do mojego wczorajszego pytania.
Tak, NetBeans. Reszta jest do d...y
lamcpp
6.02.2010, 00:53:01
Tak jak napisałem wcześniej po wielu pozytywnych opiniach tutaj przesiadłem się na NetBeans, bardzo mi się podoba podpowiadanie składni i sposób wyświetlania projektów.
Natomiast nie podoba mi się:
- dość wolne działanie programu na dość przyzwoitym sprzęcie (komputer 3 GB RAM, szybki procesor)
- nie koloruje składni szablonów SMARTY - plików .tpl, czy jest na to jakieś rozwiązanie? póki co nie znalazłem edytora, który by jakkolwiek wspierał .tpl
- system wcięć, widzę że można ustalić odległość poszczególnych wcięć kodu, ale nie widze by to mozna było zrobić np dla kazdej isntrukcji oddzielnie, np. nie podobają mi się wcięcia po instrukcjach warunkowych
Ogólnie przesiadka z PSPAD pozytywna, choc pare mankamentów jest
blooregard
6.02.2010, 01:36:43
Co do pierwszego i trzeciego to nic nie poradzę, a z tym:
Cytat
nie koloruje składni szablonów SMARTY - plików .tpl, czy jest na to jakieś rozwiązanie? póki co nie znalazłem edytora, który by jakkolwiek wspierał .tpl
jest taki myk (ale składni Smarty kolorować nie będzie, jedynie kod HTML, polecenia Smarty będą na czarno)
Dodajesz nowy typ pliku (Misc->Files) z rozszerzeniem .tpl i zaznaczasz mu opcję wyświetlania jako HTML (w typie MIME plku wybierasz HTML files (text/html) )
thomson89
6.02.2010, 09:56:55
W komodo edit masz. I można sobie oddzielne kolorowanie dla Smartów dać.
Wykrywacz
19.02.2010, 14:16:49
Podpowiedzcie czy w netBeans albo Eclipsie da się zrobić aby podpowiadało w trakcie pisania: ( ma tak Zend 5.5.1 i VS php)
- nazwę klas i funkcji
- samych funkcji i własnych i domyślnych
Czyli zaczyna wpisywać mysql... a on ładnie otwiera mi całą listę.
Wpisuje początek nazwy klasy dupa:: i tu ładnie wypisuje mi funcje
Nie umiem odnaleźć takiej funkcjonalności w netBeans Eclipse, a jej brak kompletnie mnie zniechęca do ew. przesiadki
nospor
19.02.2010, 14:21:16
Null kiedys opisywal to na swoim blogu
aczkolwiek dla mnie osobiscie jest to zamulacz. wole wciscac ctrl+space i dopiero wtedy uzyskac podpowiedź
Cysiaczek
19.02.2010, 14:46:24
Czy to nie była opcja delay ustawiona na 0?
Speedy
10.03.2010, 02:21:41
Możecie mi polecić jakiś sensowny edytor pod linuxa? Wiem, że pewnie jest milion wypowiedzi i artykułów na ten temat, ale ja chciałbym mieć coś w stylu notepad++ na windowsa, tylko w wersji linuxowej. Chciałbym, aby była podobna funkcjonalność, możliwość drobiazgowej konfiguracji oraz żeby to było proste, lekkie i szybkie, a jak na razie nie znalazłem niczego, co by mnie zadowalało. Tylko nie piszcie mi o jakichś wypasionych IDE, bo ja mam wolny komputer i chcę coś lekkiego

.
phpion
10.03.2010, 07:33:50
@Speedy:
KWrite lub Quanta.
artur_dziocha
10.03.2010, 10:23:43
Jest jeszcze VIM. Po ustawieniu wszystkiego wraz ze snippetami i innymi dodatkami będzie bardzo dobrym edytorem
kadet90
10.03.2010, 16:24:46
Szukam dobrego IDE dla siebie(czyt. mało-zaawansowany) Testowałem kilka edytorów które znam i żaden specjalnie nie przypadł mi do gustu w jednym brak dobrego podświetlania w drugim krzaczki w 3 brak zwijania kodu i podpowiedzi php... Prosiłbym o pomoc w wyborze:) Przetestowałem te IDE i lista powodów dlaczego nie:
-hateML: brak zwijania kodu, brak podpowiedzi zminnych
-notepad++: jak dla mnie zbyt słabe podświetlanie skałdani.
-RJ text-edit: Brak polskiego kodowania(krzaczki)
-ked2: nie zaciekawił mnie interfejs.
emtiej
10.03.2010, 17:43:48
Ja na co dzień używam Dreamveawer-a, ewentualnie eclipse(nie każdemu się podoba), dreamveawer to prawdziwy kombajn, większości jego bajerów prawdopodobnie nie widziałem jeszcze po 2 latach używania

Polecam też pajączka, bardzo dobry dla początkujących, ma wygodny ftp i inne bajerki.
kadet90
10.03.2010, 18:21:03
A jakiś bardziej darmowy ?

Bo Dreamveawer to z 5000000000 kosztuje sądząc po firmie
blooregard
10.03.2010, 20:15:04
Cytat
A jakiś bardziej darmowy ?
Będę sie powtarzał, ale NetBeans.
vokiel
11.03.2010, 09:52:41
Ciekawym IDE wydaje się być
WebStorm (+PhpStorm)
Filmik:
http://screenr.com/Kfh
tvister
11.03.2010, 10:40:54
(webstorm) Oho niezłe

Niezły jest ten bajer z zaznaczaniem fragmentu(bloku) tekstu. Może ktoś wie jak uzbroić w to Eclipsa
kadet90
11.03.2010, 15:39:40
NetBeans testowałem i jeden powód dlaczego nie pasuje Krzaczki.... A nie wiem jakie kodowanie mam w dotychczasowych plikach...
blooregard
11.03.2010, 15:41:16
Cytat
A nie wiem jakie kodowanie mam w dotychczasowych plikach...
Ale to jest Twój problem, a nie NetBeans.
Ja używam ponad 1,5 roku i jakoś nie mam problemów z krzaczkami.
athabus
11.03.2010, 16:04:28
Cytat(kadet90 @ 11.03.2010, 15:39:40 )

NetBeans testowałem i jeden powód dlaczego nie pasuje Krzaczki.... A nie wiem jakie kodowanie mam w dotychczasowych plikach...
Powaliłeś mnie tym argumentem ;-)
Właśnie jestem po przesiadce na nowy komp. Od jakiegoś roku pracowałem na sowim "dostrojonym" eclipse - po zmianie, postanowiłem przejść na nowsza wersję i jakoś mnie nie urzekła... Sam nie wiem - jakoś tak dziwnie się pracuję. Mam wrażenie, że bardzo spowolniło podpowiadanie składni i jakoś ogólnie nie jest tak dobre jak w poprzedniej wersji.
Będę testował teraz netbeans'a bo tempo rozwoju tego edytora jest bardzo szybkie. Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne, ale muszę się dokopać do kilku rzeczy w edytorze bo jest w kilku kwestiach mało intuicyjny (chodzi o konfigurację). Na starym kompie chodził mi bardzo wolno, ale na nowym nie mam problemu więc sprawdzę czy się polubimy ;-)
blooregard
11.03.2010, 16:11:08
Cytat
Będę testował teraz netbeans'a bo tempo rozwoju tego edytora jest bardzo szybkie. Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne, ale muszę się dokopać do kilku rzeczy w edytorze bo jest w kilku kwestiach mało intuicyjny (chodzi o konfigurację). Na starym kompie chodził mi bardzo wolno, ale na nowym nie mam problemu więc sprawdzę czy się polubimy ;-)
Jak będziesz miał jakieś pytania odnośnie konfiguracji (np. co zrobić, by szablony Smarty kolorował jak HTML

) - wal śmiało, postaram się pomóc w miarę możliwości.
athabus
11.03.2010, 16:20:26
Dzięki za propozycję - w weekend zamierzam obejrzeć filmiki na blogu i poczytać trochę dokumentację. Jeśli będę miał jakieś pytanie to chętnie skorzystam z oferty i się odezwę. Kiedyś przelotnie oglądałem te filmiki i pamiętam, że było kilka fajnych rozwiązań + wsparcie do symfony z czego bardzo się cieszę.
blooregard
11.03.2010, 16:31:15
Wsparcie dla Symfony masz standardowo od wersji 6.8.
W wersji developerskiej 6.9 dodatkowo jest też wsparcie dla Zend Framework'a.
kadet90
11.03.2010, 17:25:37
Ja sobie poradziłem z krzaczkami w netbeansie lecz troszke denerwuje mnie że trzeba zakładać projekt... Jest jakieś inne wyjście ?
vokiel
11.03.2010, 20:04:26
@tvister niestety chyba nie ma, taki notepad++ ma, a wielkie Eclipse nie ;>
@kadet90 o to właśnie chodzi w programowaniu z użyciem IDE, że się operuje na projektach, a nie na pojedynczych plikach. Do małych poprawek, tak na szybko, jest np wspomniany przeze mnie wyżej, noteapd++.
athabus
11.03.2010, 20:28:25
No i nie wytrzymałem i zacząłem zabawę z netbeansem. Pierwsza obserwacja to, że przy większych projektach pojawia się opóźnienie w podpowiadaniu składni. Na szczęście używane podpowiedzi są cachowane i przy kolejnych użyciach już wszystko działa sprawnie.
Problemy jakie na razie mnie spotkały i nie potrafię ich rozwiązać:
- podpowiadanie składni nie działa dla klas generowanych przez admin generator (pewnie dlatego, że w projekcie nie jest widoczny cache, a klasy generowane przez admin generator dziedziczą po klasach przechowywanych w cachu) - nie działa podpowiedź dla $this
- kolorowanie składni w plikach yaml raz jest a raz go nie ma (nawet jeśli plik nie zawiera błędów)... dziwne
Testuję dalej...
//edit oczywiście uwagi dotyczą projektu w symfony (testuję akurat na 1.0, może na nowszych działa lepiej)
Blame
11.03.2010, 20:42:24
Właśnie zakochałem się w WebStrom'ie, testuję i chyba przerzucę się z NetBeans, który wydaje mi się do wszystkiego i niczego

Denerwuje mnie, to że jeden błąd już wyłącza mi podgląd a nie mogę sobie włączyć ignorowania poszczególnych. Chyba, że nie znalazłem takiej opcji bo jest gdzieś zakopana
phpion
12.03.2010, 07:47:20
Cytat(athabus @ 11.03.2010, 16:04:28 )

Właśnie jestem po przesiadce na nowy komp. Od jakiegoś roku pracowałem na sowim "dostrojonym" eclipse - po zmianie, postanowiłem przejść na nowsza wersję i jakoś mnie nie urzekła... Sam nie wiem - jakoś tak dziwnie się pracuję. Mam wrażenie, że bardzo spowolniło podpowiadanie składni i jakoś ogólnie nie jest tak dobre jak w poprzedniej wersji.
W pełni się zgadzam. Mam Eclipse Galileo, ale poważnie rozważam powrót do Europa. Podpowiadanie faktycznie działa wolniej, czasem przycina na ~1 sekundę, przenoszenie plików między katalogami to porażka (przeciągam do innego folderu, a i tak później muszę wybrać ten katalog w dodatkowym oknie). Wykonam kolejne podejście do NetBeans. Jak na razie brakuje mi możliwości zmiany kodowania wybranego pliku w obrębie projektu, no i sam wygląd jest taki hmmm... zbyt cukierkowaty? Później może spróbuję jeszcze tego WebStorma, aczkolwiek wolałbym narzędzie darmowe.
athabus
20.03.2010, 20:14:56
Takie pytanie na szybko - chciałbym zmienić domyślny sposób code completion w netbeans. Teraz jest mniej więcej tak:
- wyskakuje okienko z metodami dla obiektu. Jeśli metoda ma parametry opcjonalne to jest kilka możliwości do wyboru. Po wybraniu danej wersji wstawiane są odpowiednie "placeholdery" do uzupełniania w wywołaniu metody. Problemem jest, że nie lubię za każdym razem zastanawiać się, którą wersję funkcji wybiorę/ czy funkcja ma kilka wersji, etc.
- zamiast tego chciałbym mechanizm jak w eclipse - tj. wyskakuje mi popup z metodami, daje enter i wstawia się cała metoda z nawiasami, ale nie są wstawiane te "placeholdery" na argumenty - zamiast tego wyświetla się dymek nad funkcją informujący jakich argumentów funkcja wymaga.
Czy da się coś takiego osiągnąć. Inne rzeczy, za którymi szczególnie bym tęsknił po ewentualne przesiadce już udało mi się ustalić, ale ta jedna rzecz mnie strasznie męczy.
MateuszS
21.03.2010, 18:45:22
A ja mam pytanie i prośbę. Spodobało mi się kodowanie w Kwrite, ale używam Win7 ale chcę sobie takie samo ustawić w notepad++, może ktoś zrobić zrzut ekranu albo napisać dla konkretnych elementów składni kolory?
tryhp3
22.03.2010, 21:26:48
Cytat(blooregard @ 11.03.2010, 16:11:08 )

Jak będziesz miał jakieś pytania odnośnie konfiguracji (np. co zrobić, by szablony Smarty kolorował jak HTML

) - wal śmiało, postaram się pomóc w miarę możliwości.
no to opisz jak jak zrobić żeby Smarty kolorowało jak HTML
blooregard
22.03.2010, 21:37:33
1. Narzędzia->Opcje->Różne->Pliki
2. Rozszerzenie pliku: [nowe]
3. wpisujesz tpl
4. Typ powiązanego pliku (MIME): HTML Files (text/html)
Voila.
athabus
24.03.2010, 16:20:17
A czy ktoś potrafi powiedzieć jak uruchomić pełne wsparcie dla JQuery? Wszędzie piszą na blogach, że jest to wsparcie, ale u mnie w wersji 6.8 jakoś działa to "koślawo".
np. chciałbym aby
$("a").
wyzwalało podpowiedź takich funkcji jak np. addClass itp - mam w podpowiedziach np. click, appendChild itp, ale brakuje mi wielu metod jquery.
kallosz
27.03.2010, 12:54:39
webstorm i phpstorm faktycznie zapowiadają się ciekawie ...
zobaczymy co z tego wyjdzie i ile to będzie kosztować ;]
bolverk
27.03.2010, 23:49:24
Cytat(athabus @ 24.03.2010, 16:20:17 )

A czy ktoś potrafi powiedzieć jak uruchomić pełne wsparcie dla JQuery? Wszędzie piszą na blogach, że jest to wsparcie, ale u mnie w wersji 6.8 jakoś działa to "koślawo".
np. chciałbym aby
$("a").
wyzwalało podpowiedź takich funkcji jak np. addClass itp - mam w podpowiedziach np. click, appendChild itp, ale brakuje mi wielu metod jquery.
Od niedawna pracuję na Codelobster i w pełni wspiera on jQuery co mnie bardzo cieszy. Przeniosłem się na niego rezygnując z Notepad++. Polecam.
athabus
28.03.2010, 11:43:06
Dzięki za propozycję, ale pracuję na Linuksie, więc ten edytor odpada. Potrzebuję jednego narzędzia do pracy z całym projektem.
Tymczasem udało mi się zmusić netbeans do współpracy. Nie wiem czemu i na razie nie będę dochodził, ale po wgraniu jquery tablesorter plugin i ręcznym usunięciu cachu edytora podpowiadanie zaczęło działać. Minus tego rozwiązania jest taki, że podpowiadanie składni działa dla starej wersji jquery (1.1.2), która jest w tym pluginie, ale chyba w zupełności to wystarczy.
starach
17.04.2010, 17:34:24
NetBeans daje ciała... Niestety przestrzenie nazw są wspierane tylko w wersji developerskiej która ma w cholerę błędów i się wiecznie wiesza. Szukam jakiegoś edytora, który już wspiera taki staroć jak przestrzenie nazw. Jakieś sugestie?
Wymagania:
1) Kolorowanie składni z możliwością zdefiniowania własnych kolorów.
2) Podpowiadanie prototypów funkcji i metod definiowanych przez użytkownika.
3) Numerowanie wierszy.
4) Wsparcie dla HTML'a i CSS'a.
5) Wszystko na skrótach klawiaturowych i minimalistyczny interfejs. - Żadnych pedalskich paneli z tysiącem ikonek jak to jest w pajączku.
6) Ready to go. Instaluje i używam, a nie konfiguruje przez 2 godziny.
7) Mile widziane wsparcie GIT/SVN.
8) Szybkość... w NB szlag mnie trafia jak ten kretyn przy każdym włączeniu skanuje mi wszystkie projekty i nie da się tego szajsu wyłączyć...
uff... upuściłem sobie trochę żółci i od razu lepiej.
edit>
Na razie ściągam Eclipse... zobaczymy czy poprawili się przez ostatnie 2 lata.
edit>>
No nawet dobrze to wszystko wygląda. Powiedzcie mi tylko jak mam ustawić wcięcia na tabulatory o rozmiarze dwóch spacji?
edit>>>
Pod względem szybkości Eclipse to jest ósmy i dziewiąty cud świata.
vokiel
17.04.2010, 19:22:11
Cytat(starach @ 17.04.2010, 18:34:24 )

uff... upuściłem sobie trochę żółci i od razu lepiej.
(...)
edit>>
No nawet dobrze to wszystko wygląda. Powiedzcie mi tylko jak mam ustawić wcięcia na tabulatory o rozmiarze dwóch spacji?

Wcięcia ustawia się w (Eclipse Galieo):
Kod
Window -> Preferences -> Gałąź General -> Editors -> TextEditors -> Displayed tabs width oraz checkbox Insert spaces for tabs
Lub dla każdego języka osobno:
Kod
Window -> Preferences -> Gałąź PHP -> Code style -> Formatter -> Tab policy oraz Indentation size
Kod
Window -> Preferences -> Gałąź Web -> HTML files -> Editor -> Indent using spaces oraz Indentation size
starach
23.04.2010, 15:28:21
Bóg zapłać dobry człowieku, bo na mnie nie masz co liczyć.

Zakończyłem już swoją krótką przygodę z Eclipse. NetBeans dostało aktualizacje i z tego co widzę teraz już wszystko działa tak jak powinno.
Natomiast jeśli idzie o Eclipse to najgorsza najbardziej wnerwiająca i masakryczna rzecz w nim to podpowiadanie składnie. W pewnym momencie w ogóle przestał mi podpowiadać nawet $this->C...ontext...
Ziem
11.05.2010, 11:29:39
Witam!
Szukam prostego edytora PHP+HTML podobnego do TextMate, tylko pod Windowsa. Czy istnieje jakiś jego klon (najlepiej darmowy)? Kiedyś używałem Intype ale niestety projekt stoi w miejscu...
Zależy mi głównie na prostocie (braku zbędnych ikon na pasku, itp.), szybkości działania oraz "belce" po lewej stronie z plikami aktualnego projektu. To zdjęcie najlepiej odzwierciedla moje wymagania:
http://intype.info/public/intype_pm.png .
Czy moglibyście mi coś polecić?
Pozdrawiam, Ziem!
gigzorr
11.05.2010, 11:36:03
Notepad++ , ale ja bym ci radził brać NetBeans , ja na początku używałem dreamweavera ale jak sie nauczylem pisac w css,xhtml to zmienilem na netbeans(na poczatku trudno bylo mi sie przyzwyczaic bo netbeans nie jest taki latwy w obsludze na poczatku..) , chociaz netbeans tez podpwiada ale jest o niebo lepszy , i to drzewo po lewo co ma mi sie podoba czyli cos takiego jak ty chcesz.
magnus
11.05.2010, 12:40:17
Cytat(Ziem @ 11.05.2010, 12:29:39 )

Witam!
Szukam prostego edytora PHP+HTML podobnego do TextMate, tylko pod Windowsa. Czy istnieje jakiś jego klon (najlepiej darmowy)? Kiedyś używałem Intype ale niestety projekt stoi w miejscu...
Zależy mi głównie na prostocie (braku zbędnych ikon na pasku, itp.), szybkości działania oraz "belce" po lewej stronie z plikami aktualnego projektu. To zdjęcie najlepiej odzwierciedla moje wymagania:
http://intype.info/public/intype_pm.png .
Czy moglibyście mi coś polecić?
Pozdrawiam, Ziem!
kEd - ale też nie jest już od dawna rozwijany a ma parę niedogodności.
Może Textpad - kiedyś w nim trochę robiłem i całkiem fajny, chociaż nie ma "drzewka" a tylko listę otwartych plików po lewej stronie. Za to często go używam do znajdowania tekstów w plikach - bardzo wygodnie ma to zrobione.
Codelobster - ten z kolei jest dość nowym produktem, często aktualizowanym i dość ciekawym.
Chociaż osobiście ostatnio zainstalowałem NetBeans (6.8) i muszę przyznać, że pracuje mi się w nim bardzo dobrze. Kiedyś robiłem do niego podejścia, ale coś mi zawsze nie pasowało. Ostatnia wersja może jest bardziej dopracowana, w każdym razie ja nie mam żadnych problemów. Trochę trzeba z początku poustawiać, ale wygoda pracy jest bez zarzutu. Najważniejsze, że jest zintegrowany SVN i łatwo zintegrować PHPUnit (ba, nawet się udało zintegrować Hudsona, chociaż na razie tylko jako ciekawostkę

).
occulkot
11.05.2010, 19:31:09
Cytat
http://www.e-texteditor.com/ - wypuscili jakis czas temu zrodla
Ziem
25.06.2010, 19:30:13
Dzięki za propozycje!
Coś z tego na pewno wybiorę.
Cytat(occulkot @ 11.05.2010, 20:31:09 )

http://www.e-texteditor.com/ - wypuscili jakis czas temu zrodla
No tak, masz rację, ale bym musiał to sobie sam skompilować, a to już przy takim projekcie wyższa szkoła jazdy... Chyba, że gdzieś na necie ktoś udostępnił binarki tego edytora?
Ja mam takie pytanie, czy wam też NetBeans (wersja 6.8) muli?
nmts
25.06.2010, 21:17:17
Cytat(Ziem @ 25.06.2010, 20:30:13 )

Dzięki za propozycje!
Coś z tego na pewno wybiorę.
No tak, masz rację, ale bym musiał to sobie sam skompilować, a to już przy takim projekcie wyższa szkoła jazdy... Chyba, że gdzieś na necie ktoś udostępnił binarki tego edytora?
Ja mam takie pytanie, czy wam też NetBeans (wersja 6.8) muli?
Muli dziadostwo.

Dla przykładu klikam na folder w drzewie i bywa że minie mała przerwa - 2, 3 sekundowa zanim otworzy folder. :|
Ziem
27.06.2010, 12:05:31
No właśnie, myślałem, że problem występuje tylko u mnie. Co dziwne nie mam jakiegoś starego kompa

... Fajnie się zapowiadał ten NetBeans ale to go dyskwalifikuje na całej linii. Chyba, że idzie coś z tym zrobić ?
KeeL
27.06.2010, 13:01:46
Cytat(Ziem @ 27.06.2010, 13:05:31 )

No właśnie, myślałem, że problem występuje tylko u mnie. Co dziwne nie mam jakiegoś starego kompa

... Fajnie się zapowiadał ten NetBeans ale to go dyskwalifikuje na całej linii. Chyba, że idzie coś z tym zrobić ?
Wydaję mi się że nic się nie da z tym zrobić jednak moge się mylić, ten program po prostu jest tak napisany i trochę muli.
starach
27.06.2010, 22:43:46
3 - 5 Aktualizacje temu NB jeszcze nie mulił. Ten problem jest już zgłoszony i mam nadzieję że go rozwiążą wkrótce.
paxton
4.07.2010, 18:47:21
Używam Zend Studio i sobie chwale
gothye
5.07.2010, 11:22:04
webdesigner 7 polecam ,potężny kombajn nie tylko dla PHP
athabus
5.07.2010, 11:38:20
Ostatnio przesiadłem się z Eclipse na Netbeansa. Nowy edytor ma całkiem pokaźne możliwości i spisuje się w codziennej pracy bardzo dobrze. W mojej opinii już niedługo ma szansę być porównywalny do Eclipse - w zasadzie na chwilę obecną najbardziej brakuje mi kilku drobnych funkcji zwiększających useability. Duży plus za to, że w przeciwieństwie do Eclipse działa sprawnie - niestety Eclipse w ostatnich odsłonach ciągle mnie rozczarowuje komfortem pracy (ciągłe opóźnienia/zamulenia) - gdyby nie to chętnie jednak wróciłbym do Eclipse.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.