Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [legalnosc] naloty na osiedla
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
rozny
hmm jak czytam posty niektorych osob to wydaje mi sie ze nie sa dojrzali nawet jak na swoj mlody wiek. Ja nie powiem zebym byl stary bo 18 koncze za 4 dni wiec mloda dupa ze mnie, ale nie podoba mi sie sposob postrzegania policji w naszym kraju. sam powinienem wedle stereotypu klnac na policje i mowic o nich jak o najgorszych, bo nosze szerokie spodnie slucham hh a mojego brata ostatnio polkiem przywiezli do domu. No ale co to da? ja za 800zl zyciu bym nie wystawial dupy na taki "obstrzal" jak funkcjionariusze na codzien. Trzeba to doceniac bo gdyby "suk" nie bylo to ja nie chce sobie wyobrazac co by sie w tym kraju dzialo. Do pewnego wieku uwazalem ze policja to zlo koniecznie, CHWDP i tego typu texty na codzien figurowaly u mnie. Tylko widzialem radiowoz i juz darlem ryja. I po co?questionmark.gif
SonGoace ja rozumiem ze mlody jestes ale postaraj dojzec to ze ci ludzie w razie potrzeby ryzykowali by swoje zdrowie albo i zycie zeby tobie dupe uratowac. Pojdz na jakis mecz czy na speedway. gdyby nie policja to ludzie bali by sie isc ogladac swoich ulubiencow. Ja bym na zuzel nie chodzil gdybym wiedzial ze policja nie bedzie pilnowac porzadku...

A tak wogole to zauwazylem ze ten temat troche schodzi z drogi. Mialo byc o nalotach a nie moralnosci i niemoralnosci policji.

Ja uwazam ze te naloty nic nie daly a tylko wzmocnily przekonanie ze w kraju rzadzi pieniadz i interesy. Masz pieniadze to wszyscy robia to co powiesz... Dla mnie to jest chore. Ale rownie chore (jak nie bardziej) sa ceny oprogramowania w sklepach...
Chinczyk
Ten pan wyżej mówi prawdę i dać mu wina!
Bakus
Cytat
Ja uwazam ze te naloty nic nie daly a tylko wzmocnily przekonanie ze w kraju rzadzi pieniadz i interesy. Masz pieniadze to wszyscy robia to co powiesz... Dla mnie to jest chore. Ale rownie chore (jak nie bardziej) sa ceny oprogramowania w sklepach...

Człowieku!
Niewiem z kąd jesteś, ale jeżeli jest tam więcej takich ludzi jak Ty, to się z chęcią tam przeprowadzę... Mówię serio... Czasami jest mi już niedobrze słusząc po raz kolejny "chwdp" czy podobne...
Poza tym policjant jet takim samym człowiekiem jak my, a jak mówią żadna praca nie chańbi...

Co do cen oprogramowania - gdyby np. FlashMX kosztował 200-500 zł to bym kupił bez zastanowienia, ale teraz kosztuje jak dla mnie majątek i nie jestem w stanie zrobić w nim nic - wiadomo - nie zrobię stronki na trialowej wersji flasha - bądźmy poważni...

A czemu gates jest taki bogaty? Bo raz kupił dobry system operacyjny DoS (nie mylić z DOS winksmiley.jpg ), a następnie zaczął go powielać... Później upatrzył sobie inetrfejs graficzny i go skopiował na jeszcze większej ilości nośników i za większą cenę...

Licząc 5 zł za przegranie 1 CD (cena płyty, amortyzacja, narzut...) i licząc "Windows XP Professional Polish CD" za 1484.00 zł... hmmmm pozostawię to bez komentarza...
DreeD
@goped: zalozmy ze twoj brat jest policjantem. bardzo go kochasz (bo jest twoim bratem) w pewnym momencie (to tylko zlozenie :wink:) dostajesz informacje ze twojemu bratu i jego koledze kazano rozprawic sie z banda 10 dresiarzy. wszyscy nachlani (a twoj brat o tym nie wie), zalozmy ze w najgorszym wypadku uzbrojeni... I teraz przemysl wszystko co pisales w poprzednich swoich postach... Czy nadal "srasz na policje"? Jesli tak to nie zaslugujesz na ich pomoc kiedy wspomniana wyzej banda dresiarzy cie napadnie...

@rozny: zgadzam sie w 100% :wink:
Chinczyk
Cytat
sorki, ale ja sram na policje, zbyt czesto ich widuje(ale nie z przyczyn jakie drazu przyszly wam do glowy :])

Uważaj bo Ci na głowę spadnie. Powiedz im to w twarz! angrysmiley.gif
goped
to wracajac do nalotow i tamtego artykulu to nie maja prawa rzadac wejscia do czyjegos domu pokazujac tylko legitymacje i nie miec nakazu, nie mowiac juz o konfiskowaniu komputerow
Chinczyk
Mylisz się, mają, nie rozpowszechniaj głupot jak nie wiesz!
GrayHat
oho naloty zaczynaja sie w lomzy :/ ide chowac plytki tongue.gif
goped
ty krwawy komunisto rezimowy, synu milicjanta!!! tak to tylko jest w ruslandzie i bylo za komuny w polsce. teraz mozesz Policjanta zrzucic ze schodow jak wejdzie na twoj teren. popieprzyly ci sie czasy. mozesz nawet nie otwierac drzwi policjantowi i powiedziec zeby sie szedl palowac jak nie ma nakazu. pojde, wystrugam ci legitymacje i wezme se cos z twojego domu jak jestes taki glupi. za przekroczenie furtki posesji przez policjanta jak nie ma zgody mozesz nawet go podac do sadu. idz ucz sie prawa bo to ty glupoty gadasz i wprowadzasz ludzi ktorzy nie wiedza w blad!
Seth
goped: To jest ostrzezenie: lamiesz regulamin (nie obrazamy innych na forum, chcesz kontynuowac pisz na PW)
Kolejnego ostrzezenia nie bedzie angrysmiley.gif
cichy
Cytat
teraz mozesz Policjanta zrzucic ze schodow jak wejdzie na twoj teren. popieprzyly ci sie czasy. mozesz nawet nie otwierac drzwi policjantowi i powiedziec zeby sie szedl palowac jak nie ma nakazu. (...) za przekroczenie furtki posesji przez policjanta jak nie ma zgody mozesz nawet go podac do sadu.(...)

Taki jestes pewien? Dotknij tylko policjanta to mozesz pójść siedzieć na dzieńdoby na 24 godziny za czynną napaść na funkcjonariusza policji (do tego jakiś jego kolega powie ze go udezyłęś i pójdziesz siedzieć)
Co do otwierania drzwi to masz OBOWIĄZEK otworzyć, bo niby jak miałby Ci pokazać ten nakaz?
Co do pozywania gdy wejdzie na teren.
Bull shit... moze wejść, w przypadku podejrzenia o popełnieniu przestępstwa moze Ci nawet rozpier... drzwi z kopa jeśli tylko da rade.
Więc nie piernicz głupot bo widać że nie znasz prawa.
I idź poczytaj rózne kodeksy to moze sie czegoś nauczyć.

A jeśli nadal jesteś taki uparty to prosze bardzo.
Chce czarno na białym konkretne Paragrafy które by potwierdzały Twoje słowa.
Bez tego zamilknij bo siejesz burdel i dezinformacje.

Pozdrawiam
Chinczyk
Cytat
ty krwawy komunisto rezimowy, synu milicjanta!!!

Skoro tak dobrze znasz prawo, to wiesz, że gorozi ci za to co powiedziałeś do 2 lat?

Cytat
Policjanta zrzucic ze schodow jak wejdzie na twoj teren.

Art. 160. § 1. Kto naraża człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Art. 222. § 1. Kto narusza nietykalność cielesną funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.

Cytat
pojde, wystrugam ci legitymacje i wezme se cos z twojego domu

Art. 227. Kto, podając się za funkcjonariusza publicznego albo wyzyskując błędne przeświadczenie o tym innej osoby, wykonuje czynność związaną z jego funkcją,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Art. 279. § 1. Kto kradnie z włamaniem,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 2. Jeżeli kradzież z włamaniem popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Nie chce mi się więcej wklepywać, bo tu można doczepić jeszcze wiele innych rzeczy, ale jak patrze na twoją głupotę to mi niedobrze. Dzieciak.

-----------------------------

A co do wejścia policji do domu to dokładnie to co napisał Simpson. Masz jakieś chore dzieninne przekonania, policja może wiele więcej niż ci się wydaje.

------
Nie tworz nowego posta tylko edytuj wczesniejszego.
Seth
goped
ta, jasne chciales chyba powiedziec milicja ktorej juz niema wiec idz sie schowaj, bo nie umiesz nawet czytac! angrysmiley.gif
Seth
Temat policji uznaje za zamkniety. Jezeli ktos nie zna prawa jego problem.
Kolejne posty na ten temat beda usuwane.

Natomiast osoby, ktore lamia regulamin obrazajac innych uczestnikow dyskusji dostana bana bez uprzedniego ich poinformowania.
Bakus
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani...j/kraj_a_2.html
Może trochę OT, ale warto przeczytać...
rozny
Cytat
Chinczyk: Ten pan wyżej mówi prawdę i dać mu wina!

Hehe ja jestem za. Winko jest quite good...

Cytat
Bakus:Niewiem z kąd jesteś, ale jeżeli jest tam więcej takich ludzi jak Ty, to się z chęcią tam przeprowadzę...

/var/www/html/zielona góra.php => ot moja miescina winksmiley.jpg gdzies 3 godzinki jazdy od wroclawia wiec jak chcesz to wpadaj winksmiley.jpg

Cytat
Seth: Temat policji uznaje za zamkniety.

W koncu ktos jeszcze zauwazyl, ze ten temat nie dotyczy etyki policji tylko kasowania kompow...

Swoja droga mam pytanie. W jakich jeszcze miastach robili naloty?questionmark.gif?
goped
w rudzie wzieli adresy z jakiejs tam wilkiej firmy internetowej. ponad 3000 adresow bo byl tam jakis pirat i w internecie sie nielegalnie bawil no i chodzili po domach. w gliwicach sie odgrazali ale sie im nie chcialo i tak
Souldreamer
powiem wam jedno lepiej ich nei wpuszczajcie
kiedys moze 1 rok temu mojemu koledze i jego sieci zrobili wpad na chate i zabrali kazdemu kompa bez niczego nie pwoiedzieli zeby sie zglosic na policje czy cos
jak sie pozniej okazalo ci cali policjanci to przebieranka <halowen > "przebierancy" od jakiegos czasu bylo szuakni przez policje jako oszusci
kompa nie odzyskal nikt
wiec lepiej sie zastanowcie czy ich puszczac
nawet jak maja nakaz drzwi ci nei wywarza:P w koncu mozesz ich pozwac o zniszczenie mienia tongue.gif
Ive
a ja mam pytanko... jak mam na kompie teledyski zripowane z telewizji, pobrane z neta to za to tez sie placi? bo to chyba jest ogolnie dostepne wiec nie.... ale sam nie wiem ....
strife
U mnie nie było i nie będzie poza tym z tego co wiem to Policja tylko z nakazem może zrobić "nalot", więc wiadomo... Nawet jeśli to wystraczy wyjąć HDD i ukryć biggrin.gif biggrin.gif Gorzej jeśli ktoś ma płyty nielegalne ohmy.gif

Pozdrawiam!
Vertical
U mnie we Wrocku jeszcze się nie zdarzyło... ale trzeba zawsze mieć plan B smile.gif
cfk
w stolicy na całe szczęście nie doszło do czegoś takiego....jakby coś takiego wymyślili to dopiero byłby dym....ale z drugiej strony kogo teraz stać na legalne oprogrmowanie Microsoftu...choćby same podstawy tj. win, office i do tego jeszcze powiedzmy jakiś antywir i photoshop od Adobe...ile o hajsu by poleciało;/
revyag
Wiele już zostało powiedziane w tym temacie i nie ma sensu znów to roztrząsać "że to jest drogie i dlatego mam pirata".
Ale czytając takie newsy jak ten aż śmiać się chce z tej całej krucjaty.
http://nt.interia.pl/szukaj/news?inf=585712
therifler
Czytam i czytam... Fakt faktem - siedzieć na chacie nie otwierać...
Czy istnieje może jakaś lista miast planowanych do "nalotu" ? biggrin.gif Bo jak częstochowe wezmą i mnie dorwą (około : 130 filmów, 30 000 MP3, szafa oprogramowania) to ja się powieszę biggrin.gif takich kwot to nawet ukochany prezydent ze skarbca RP nie wyciąga... A co dopiero ja dry.gif

tiredsmiley.gif Pozdro
GrayHat
Cytat(cfk @ 2005-01-31 11:28:27)
w stolicy na całe szczęście nie doszło do czegoś takiego....jakby coś takiego wymyślili to dopiero byłby dym....ale z drugiej strony kogo teraz stać na legalne oprogrmowanie Microsoftu...choćby same podstawy tj. win, office i do tego jeszcze powiedzmy jakiś antywir i photoshop od Adobe...ile o hajsu by poleciało;/

windowsa dostajesz oemowskiego do kompa (ja kupujac skladaka ostatnio tez dostalem winde za free). zamiast ms office polecam msoffice lub licencje dla ucznia/studenta... wtedy to grosze. antywira tez dostac mozna w lepszych serwisach przy kupnie kompa ja dostalem Panda Titanum 7.0 a co do photoshopa to GIMP jest darmowy winksmiley.jpg
jonio40
witam wszystkich nie polecam piractwa programow bo to sie nie oplaca mi ostatnio zasadzili niezla sumke!!!!!!!!!!!!!!chcecie znac szczegoly to pytajcie chetnie odpowiem
nospor
Nie trzymaj nas w napięciu. Opowiadaj , prosimyyyyyy...
Sh4dow
blink.gif ile ten temat ma? rok? dwa ? Naloty na osiedla [Resurection!]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.