Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy edytor dla programisty
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
revyag
Cytat(r_b @ 2005-12-15 22:04:44)
W tej chwili mam jednak problem z polskimi czcionka w latin2 - brak "ł, ę". Nie wiem jak problem rozwiązać. Może ktoś wie?

Ustawiasz kodowanie dla całego projektu na iso i już. Klikasz prawym klawiszem na nazwie projektu i tam ustawiasz.
pawel_k
vi + kilka pluginow
r_b
Cytat(revyag @ 2005-12-16 09:20:22)
Cytat(r_b @ 2005-12-15 22:04:44)
W tej chwili mam jednak problem z polskimi czcionka w latin2 - brak "ł, ę". Nie wiem jak problem rozwiązać. Może ktoś wie?

Ustawiasz kodowanie dla całego projektu na iso i już. Klikasz prawym klawiszem na nazwie projektu i tam ustawiasz.

... i myślę, że tak zrobiłe: window / preferences / general / editors / text file encoding = iso-8859-2

a następnie:

project / properties / info / text file encoding = inherited from container (iso-8859-2) lub other (iso-8859-2)

...i niestety nadal nie mam "łęć" (pozsotałe ok!)

Eclipse Platform

Version: 3.1.0
Build id: I20050627-1435

phpeclipse plugin 1.1.8

windows xp home pl sp2

hmm...
SongoQ
Odnosnie Eclipse zauwazylem, ze przy duzych plikach np 1000 lini kodu strasznie zamula, wystarczy ze dopisze kilka liter i od razu procek skacze prawie na 60% a ze pracuje na laptopie to wtedy wlancza sie wiatrak ktory troche wkurza. Zend znakomicie radzi sobie z takimi plikami, zuzycie CPU max 2%.
mike
Owszem, wadą Eclipse jest zabieranie zasobów.
Ale to konsekwencja tego że Eclipse jest w Java'ie.

Jak ktoś ma "słabszego" kompa to odradzam Eclipse.
FiDO
Zend Studio tez jest w Javie, tylko ze nie jest tak kobylasty jak Eclipse.

Prawde mowiac mi sie ZS nie podoba.. widzialem ta nowa wersje, ale nie zrobila na mnie jakiegos wiekszego wrazenia. Jak na tak profesjonalne srodowisko spodziewalbym sie czegos wiecej.. a napotkalem wiele podstawowych niedociagniec, ktorych nie maja nawet proste edytory tekstu, a utrudniaja mi jego obsluge.
Z takich co od razu rzucily mi sie w oczy to niemoznosc przestawienia zakladek na gore edytora (wszystkie zakladkowe programy, ktorych uzywam maja je u gory i tak mi sie podoba... ale mimo tego wiekszosc z nich ma mozliwosc ich przestawienia) oraz brak mozliwosc latwego zamkniecia zakladek (dwumlaskiem, 3 przyciskiem albo chociaz jakis X moglby na nich byc, tak jak w Eclipse).
Reszta interfejsu tez jest bardzo malo konfigurowalna (toolbar i te sidebar'y ze wszystkich stron).
Dodatkowo przy tak wypasionym uzupelnianiu skladni mogliby sie postarac i dorobic tez to samo dla CSS'ow.
Nie wiem dlaczego, ale rozszerzenie .tpl domyslnie jest przypisane do php i nie mozna tego zmienic, a chcialbym sobie ustawic, zeby te rozszerzenie bylo kolorowane jak HTML.

Moim idealem jesli chodzi o IDE dla php byloby chyba Visual Studio 2005 z obsluga php na podobnym poziomie jak C#... Jak ktos widzial jak tam dziala Intellisense (nazwa ich mechanizmu uzupelniania kodu) dla wszelkich dokumentow Web, w tym (X)HTML oraz CSS to wie o czym mowie..
Do tego debugowanie z ZS i mamy niezle cudo.

PS. poslalem wszystkie swoje uwagi do panow z Zenda, zobaczymy czy cos uwzglednia w nastepnej wersji smile.gif
bela
Do Javy najlepszy dla mnie jest IntelliJ Idea. Tak wspaniałe środowisko, że hej winksmiley.jpg
Działa bardzo szybko, uzupełnianie składni lepsze niż w Eclipse, Zend Studio razem wzięte, automatycznie wyrzuca błędy jakie i tak kompilator znalazłby np. nie złapany wyjątek: można albo go try/catch otoczyć albo dodać throws do deklaracji metody, wspaniałe refaktoryzowanie kodu.
Tylko jakiś plugin do php przydałby się.
r_b
Cytat(bela_666 @ 2005-12-17 15:21:40)
Do Javy najlepszy dla mnie jest IntelliJ Idea. Tak wspaniałe środowisko, że hej winksmiley.jpg
Działa bardzo szybko, uzupełnianie składni lepsze niż w Eclipse, Zend Studio razem wzięte, automatycznie wyrzuca błędy jakie i tak kompilator znalazłby np. nie złapany wyjątek: można albo go try/catch otoczyć albo dodać throws do deklaracji metody, wspaniałe refaktoryzowanie kodu.
Tylko jakiś plugin do php przydałby się.

do javy: netbeans! oraz eclipse...

uważam również, że eclipse wcale tak bardzo nie muli, może nie jest najszybszy, ale pracuje sie komfortowo moim zdaniem. zresztą też pracuję na laptopie ale nie odczuwam jakos bardzo: zuzycie procesora ok 10% przy pracy z kilkoma plikami, kilkoma edytorami

compaq nx9005 700 mb ram
mablo
Poszukuje IDE lub edytora z podpowiedziami składni i debugiem. Szukam czegoś na wzór zend'a i phpeclipse. Musi jakoś wyglądać graficznie. Jak możecie to rzucajcie nazwami a info o nich poszukam.
bela
Proponuję przejrzeć temat od początku
mablo
Już przegladałem. Ale moze od tego czasu się coś zmieniło. A pozatym ludzie nie piszą czy edytor ma debuga i podpowiadanie składni.
sobstel
moze Quanta Plus (dla linuxa tylko; kde)?
mike
1. Przeszukaj wątek i spisz sobie nazwy ...
2. ... a potem zobacz ich opisy na php-editors.com (są tu wszystkie jakie możesz sobie tylko wymyśleć)
mablo
Cytat(mike_mech @ 2005-12-20 21:16:13)
1. Przeszukaj wątek i spisz sobie nazwy ...
2. ... a potem zobacz ich opisy na php-editors.com (są tu wszystkie jakie możesz sobie tylko wymyśleć)

Tak właśnie robie i czuje że lecąc po koleji i sprawdzając każdy zajmie mi to z dwa dni.
orson
witam ...

to może ogranicz się tylko do tych które dostały ocenę powyżej 4 questionmark.gif to znacznie zawęzi kandydatów ...

ps. eclipse (phpeclise i trustudio) ma debug i podowiadanie/kolorwanie składni

pozdrawiam
pakonet
Zastanawiałem się nad kupieniem Zenda Proffesional, ale brakuje mi w nim dwóch istotnych funkcji:

* wysyłanie plików z lokalnego projektu na serwer FTP przy zapisywaniu (funkcja znana np. z Dreamweavera - edytujemy pliki z lokalnej kopii projektu, po czym przy zapisywaniu są one automatycznie wysyłane na serwer; Dreamweaver ma również możliwość synchronizacji lokalnej kopii projektu z serwerem FTP) - uważam że jest to znacznie lepsze rozwiązanie niż edytowanie plików bezpośrednio na serwerze FTP

* zamienianie ciągów znaków we wszystkich plikach projektu naraz (można tylko wyszukiwać - a co, gdy np. zmienię nazwę jakiejś istotnej funkcji? raczej niewygodnie edytować to ręcznie)
mike
Kiedyś używałem tylko Zenda, potem żeby być "kompatybilny" z oprogramoaniem zacząłem używać Eclipsa.
Dosłownie wczoraj ponownie zainstalowałem Zenda 5.0 i stwierdzam, że:
... jest on nieporównywalnie gorszy od Eclipsa (mowa tu cały czas z PHPEclipsie)

Brak mu dwóch kluczowych funkcjonalności:
1. Niewygodna praca na FTP'ach (o tym napisał przedmówca);
2. Brak tworzenia projektów. Tak wiem, że niby można. Ale co daje taki projekt w Zendzie? Nic. W eclipsie tworzona jest od razu historia projektu, werskonowanie plików. W każdej chwilo można podejrzeć wczesniejsze zmiany, przywrócić poprzednią wersję, czyli wszystko to co można dostać dzięki CVS. Zend potrafi to tylko przy pracy na CVS.

Siła Zenda ty tylko:
1. Zaawansowane podpowiadanie kodu.
2. Tworzenie drzewa klas w projekcie. Zawsze można podejrzeć metodę z klasy dziedziczącej, zobaczys klasę bazową. No i lista podpowiedzi jak postawsz -> winksmiley.jpg jest boska.
Ale to niestety tyle.

Bo dlugim użytkowaniu i Zenda i PHPEclipsa (na obu pracowałem ok. jedengo roku) stwierdzam że Zend jest fajny. Ale nie wart swojej ceny w sytuacji kiedy Eclipse jest za darmo i przewyższa Zenda na większości pól.
kszychu
Tyle, że Zend to nie tylko edytor. Dla mnie np. najważniejszy jest encoder.
pakonet
Hmm... prawie tysiąc dolarów za rok używania Zend Encodera... no ja aż takich cudów nie piszę żeby ich ochrona była tyle warta winksmiley.jpg.

Swoją drogą byłem już prawie zdecydowany kupić Zend Development Environment, ale ta obsługa FTP to porażka :/. No i jeszcze drobne usterki, np. Code Analyzer zwraca parse error gdy używam array type hinting, chociaż piszą na stronie o "pełnej obsłudze php 5.1".

Ale żeby nie było że tylko narzekam smile.gif, to Zend ma wiele naprawdę przydatnych cech. Code Analyzer - świetna rzecz, przeanalizowałem dla testu jeden ze swoich projektów i w kilkanaście minut udało mi się wyeliminować sporo błędów. Do tego wygodne formatowanie kodu - w innych edytorach muszę tracić mnóstwo czasu na robienie wcięć. Inspektor klas, opcje Go To File/Resource, bookmarks - i wiele drobnych udogodnień. Tyle po dwudniowym testowaniu triala smile.gif.
.:dR@kE:.
Zend Development Environment
Nie ma lepszego!
mike
biggrin.gifR@kE:.+2006-01-05 14:55:08-->
CYTAT(.biggrin.gifR@kE:. @ 2006-01-05 14:55:08)
Zend Development Environment
Nie ma lepszego![/quote]
Nie ważne co, ważne żeby krzyczeć głośno? laugh.gif
A masz jakieś argumenty?

Bo ja na przykład mogę Ci podać listę powodów dla których Zend nie umywa się do TruStudio i PHPEclipse.
I okazuje się jedynie bardziej zaawansowanyn notatnikiem tongue.gif
Choć przyznam ma bardzo dobre rozwiązania.
SongoQ
Zend i PHPEclipse, jakos Zend bardziej mi do gustu przypadl, z Eclipse mialem pewne problemy, moj prcek w Laptopie byl wykorzystywany przy duzych plikach okolo 20%, zamulenie Eclipse, wlanczanie sie wiatraka, ktory jest nieraz wnerwiajacy. Nieraz tak bylo ze zdazylem napisac jakaies slowo a za chwile sie pojawialo, moze to problemy z ustawieniami pod moim system, w sumie sprzet nie jest za taki slaby (ale to nie photoshop zeby miec 4BG pamieci specjalnie dla jednego programu), ale to spowodowalo ze nie uzywam Eclipse. Jak narazie z Zenda jestem zadowolony, oczywiscie ma kilka brakow ale to jak kazde oprogramowanie, nic nie jest idealne.

A co myslicie o Quanta?
FiDO
Cytat(SongoQ @ 2006-01-05 17:01:55)
Jak narazie z Zenda jestem zadowolony, oczywiscie ma kilka brakow ale to jak kazde oprogramowanie, nic nie jest idealne.

VS 2005 jest prawie idealny tylko, ze to niestety nie jest srodowisko do php, aczkolwiek istnieje projekt VS.php i podobno bedzie wersja oparta na VS 2005.

Jesli chodzi o Zenda to testowalem go pare dni i ogolnie jest okej.. ale ma pare powaznych wad jak dla mnie, ktorymi podzielilem sie juz z autorami, moze je wiec poprawia. Chodzi o to, ze:

- brakuje mozliwosci ustawienia zakladek z nazwami plikow u gory edytora (baardzo mnie to deneruje.. w kazdym zakladkowym programie mam je zawsze u gory i tak juz sie przyzwyczailem)
- nie ma mozliwosci prostego zamkniecia zakladek, np. 3 klawiszem myszki na zakladce lub dwuklikiem.. czy tez tak jak jest w Eclipse, ze jest widoczny "X" na kazdej zakladce i mozna go od razu wcisnac. To jest dla mnie chyba najwieksza wada, bo zamykanie nadmiarowych zakladek staje sie bardzo niewygodne.
- nie ma mozliwosci indywidualnego ustawienia zakladek na sidebarach, wiele z nich chetnie bym wylaczyl calkowicie (np. z sidebara File Manager wywalil bym kompletnie zakladki File System oraz SQL, bo ich nie uzywam a teraz sa one na stale i dzieki temu zadna nazwa zakladki nie miesci sie i zostaja prawie same wielokropki)
- przydalby sie jakis skrot do przejscia w tryb "Full screen", tj. chowa wszystkie otwarte sidebary (a po ponownym wcisnieciu z powrotem pokazuje dokladnie te co byly widoczne przed ukryciem)
- brakuje uzupelniania kodu CSS

Cytat(mike_mech)
Bo ja na przykład mogę Ci podać listę powodów dla których Zend nie umywa się do TruStudio i PHPEclipse

Rowniez bym takie znalazl.. ale to dziala w obie strony. TS czy PHPEclipse tez nie ma wielu rzeczy, ktore ma Zend. Jesli chodzi o TS vs PHPEclipse to wole TS.. Juz chyba w tym temacie pisalem dlaczego, wiec nie bede sie powtarzal, ale glownie chodzilo o lepsze podpowiadanie kodu oraz debugger (ktory de facto nie dziala tongue.gif).
Gdyby polaczyc najlepsze cechy PHPEclipse i TS to byloby calkiem przyjemne srodowisko. Ale jesli chodzi o podpowiadanie kodu to Zend zjada konkurencje na sniadanie. Chociaz i u tam jest wiele rzeczy do ulepszenia.
itsme
zgadzam sie FIDO niestety glowna niedogodnoscia w ZENDzie sa niestety zakladki reszta jest zrobiona bardzo dobrze.

jak poprawia zakladki bede zadowolony w 100% :-)
z pozostalych aplikacji doceniam editplus z wielu wzgledow :-)

Pozdrawiam
Ociu
Ja właśnie testuje php Designer 2006 - 4.0.4 finałową betę.

Jak narazie bardzo fajny edytorek:
  • debuger
  • Automatyczne załączanie rzeczy typu 'class', 'function' etc.
  • Autouzupełnianie klamr
  • kolorowania wielu składni (Java, Css, php, C, C++, SQL, Perl etc.)
  • Wrzucanie div'ów wraz z podanymi wartościami
  • Panel z fukcjami php'owymi
  • ToDo Manager
  • Filebrowser
  • Panel projektów
Narazie tyle. Jak znajde coś jeszcze to napisze.

pozdrawiam

Edit: brak wsparcia dla UTF-8 i iso-8859-2 z zamienianiem.
raf2001
Ja też polecam php Designer 2006, lecz zauważyłem w nim jedną wade, otóż w wersji 2005 była możliwość debagowania w programie(tzn. wynik debagowania pojawiał się w odpowiedniej zakładce lub czymś podobnym), a w wersji 2006 tego niema. Ale ogólnie najlepszy jest on ponieważ jest prosty, łatwy i przyjemny, a pozatym darmowy.
Polecam także do szybkiej edycji Winsyntaxa
Ociu
Jest takie coś, trzeba tylko wstazać gdzie masz php zainstalowane.
raf2001
niechodzi mi o debagowanie i tworzenie z tego wszystkiego pliku html z jego wynikiem, a pomimo wskazania zainstalowanego php niechce mi wpisywać danych (po zdebagowaniu) do tej zakładki dobajze DEBUG
sztosz
Z ZEND'em jest jeszcze jeden dla mnie uciążliwy problem.

Ma świetne podpowiadanie skladni, ale nie zawsze odnajdu includowane pliki, albo wręcz czasem nie sprawdza tego.

1. <?php
  2. define('ADODB_DIR_PATH', '../adodb/');
  3. require_once(ADODB_DIR_PATH . 'adodb.inc.php');
  4.  
  5. ?>

Jeżeli coś takiego mamy w pliku, to ZEND twierdzi ze wszystkie pliki istnieją (mimo że wcale nie muszą), ale nie podpowiada nazw funkcji etc zawartych w 'adodb.inc.php'. Dopiero Kliknięcie "Add to Project..." i ręczne dodanie pliku sprawia że podpowiadanie zaczyna działać.

Niby to mnie jest problem wielki, ale w IDE za dużą zielonych coś takiego nie powinno się dziac.
Rzast
Ja używam php Designer 2005 (free nawet dla celów komercyjnych) + dodatkowa klawiaturę ISO + czcionkę iso
Taki układ to:
  • brak problemów z kodowaniem polskich liter w ISO
  • łatwy w obsłudze (jeśli ktoś liznął angielski)
  • kolorowanie składni -sam ustalasz kolorki lub korzystasz z predefiniowanych ustawień
  • zmiana kolorownia składni na inny język jednym kliknięciem
  • multikolor: można właczyć jednoczesne kolorowanie php/HTML/CSS/XML/JS - wtedy się dopiero dzieje tongue.gif
  • wspomaganie przy wbudowanych funkcjach - podpowiada ilość i rodzaj parametów
  • numerowanie linii
  • możliwość podpięcia kompilatora php i pliku pomocy.
:roll2:
sekcja2
Jak dla mnie Eclipse, tyle ze nie moge znalezc odpowiedniego pluginu do ftp, czy ktos zna takowy,

tylko prosze nie mowcie mi o tym standardowym bo to porazka.
Wave
kED2
vieri_pl
Ja tam pracuje we php editor... no i oczywiście notepad2 smile.gif
Fipaj
sekcja2: xored::TruStudio

php Studio http://www.neometricsoftware.com/?page=pro...oduct=phpstudio
gEdit
revyag
Tak z phpStudio to pojechałeś.

Cytat
Welcome To Neometric Software
You've arrived at the one stop shop for tasty Mac software. Click an app to find out more info.

Cytat
Is php Studio ever going to be ported to Windows or Mac Classic?
Never.
dr_bonzo
Tylko ze Fipaj MA Maca wiec moze go uzywac smile.gif
dragomir
nie wiem czemu raczej nieczesto spotykanym udogodnieniem w takich edytorach jest "zwijanie kodu". kochalem ten "bajer" kiedy jeszcze pisalem w c++ uzywajac vs 2003, potem im wiecej zaczynalem pisac w php szukalem ide na wzor vs. przeszukalem tego czasu chyba cale php editors, przetestowalem wiekszosc z tych edytorow osobiscie i najbardziej do gustu przypadl mi php designer 2005, ale jako ze kobyla z niego byla straszna, kupa niepotrzebnych dla mnie opcji, ktore, nawet po zredukowaniu tych wszystkich dodatkowych paneli, przeszkadzaly, i do tego brakowalo mu tego zwijania kodu, szukalem dalej. ostatecznie odgrzebalem na dysku SciTE, na pierwszy rzut oka niczym nie rozniacy sie od notatnika... a cala jego moc drzemie w pliku konfiguracyjnym (nie mamy dostepu do konfiguracji przez zadne menu) w ktorym mozemy zmienic chyba wszystko... juz spokojnie od pol roku uzywam scite, tym bardziej ze jest wieloplatformowy wiec nie bylo problemow po mojej przesiadce na linuksa. To co w nim cenie to, poza wspomniana wczesniej szeroka konfiguracja, ow zwijanie blokow kodu, bardzo dobre kolorowanie skladni, obsluga wielu jezykow, nawet "na raz" w jednym pliku, zakladki, ktore moga zostac zapamietane przy ponownym uruchomieniu i pare innych rzeczy bardzo ulatwiajacych zycie. Niestety czasem ubolewam nad marnym wsparciem dla php, ktore ogranicza sie do kolorowania skladni, jest to tylko dosyc rozbudowany edytor wiec nie ma mowy o jakis budowach drzew klas czy innych takich. niemniej jednak pracuje sie w nim wygodnie, dziala szybko i ogolnie polecam winksmiley.jpg

http://www.php-editors.com/review/?editor=30
bigZbig
Tak SciTE - mozna z niego wycisnac naprawde wiele. Polecam sciągnąc sobie wersję phpwScite oczywiscie oparta o ten edytor ale wzbogacona dla php.

Osobiscie SciTE uzywam zarowno do programowania w php, JS, Action Scrypcie - nie mowiac o HTMLu. Lekki jak notatnik ale bije go na glowe. Troszke zabawy jest z plikiem konfiguracyjnym ale jak sie go juz dostosuje do wlasnych potrzeb to jest super.
sztosz
Jeszcze raz polecam Notepad++ oparty o scintilla (komponent na którym oparty jest scite)

http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/about.php
Qtel
Jak dla mnie najlepszy jest EditPlus Text Editor v. 2.21 - ma wszystko to co dobry edytor php miec powinien.
FiDO
Ale nie ma wszystkiego co dobre IDE miec powinno. Ba.. nie ma w zasadzie niczego.. Pewnie dlatego, ze to tylko edytor, a nie IDE.. sam go nadal uzywam, ale zastanawiam sie nad przesiadka na cos lepszego. Ostatnio testowalem Zenda, ale ma pare powaznych dla mnie wad, o ktorych pisalem tutaj niedawno. Zauwazylem, ze PHPEdit wyglada calkiem przyjemnie, calkiem podobnie do VS. Sciagnalem sobie triala i potestuje go troche jak juz bede mial po sesji.. jesli nie zapomne to pochwale sie swoimi spostrzezeniami na jego temat. Kiedys testowalem wersje 1.2.x, ale byla niestabilna i czegos jej brakowalo (nie pamietam juz..), mam nadzieje, ze w dwojce to poprawili.
predaton
A dla mnie nie ma jak Zend Development Enviroment - podpowiada składnię, przypomina wcześniej zdefiniowane funkcje i zmienne, dla każdego użytego wyrazu jest pomoc i opis(w manualu php), client mysql, debuger. Zend to party.gif php:)
jumanji
popieram!
do php tylko zend, do skladania storny w calosc bardzo przyjemnie pracuje sie w dreamweaverze smile.gif
dawijanii
A ja potrzebuje jakiegoś zamiennika do Dreamweavera kończy sie własne okres próbny dlatego szukam czegoś co koloruje składnie php, HTML oraz CSS. Było by miło gdyby także w CSS obsługiwało taki fajny wodotrysk, kiedy piszemy

body {

to rozwija sie menu np
color:-MENU wyboru-
font:-menu wyboru-
}

Takie cos naprawdę ułatwia życie. Reasumując gdyby Nototnik kolorował mi treść oraz miał taki bajer z rozwijanym menu to bym go używam ale nie znam takiego kombajna. Może ktoś z was zetknął sie z takim softem, a testowanie wszystkich edytorów nie wchodzi w grę trzeba by pewnie system reanimować od Spyware oraz trochę by to zajęło.
cadavre
Poprę, że Zend DS najlepszy. Szczególnie nowa wersja. Miód. Do tego do szybkiej edycji php Designer 2005 (beta 2006 coś nawala).
kapral
A ja ostatnio zaczełem testować Bluefish i nawet mi sie podoba
http://bluefish.openoffice.nl/index.html

Bo dotej pory używam JEdit
http://www.jedit.org/
LBO
Zend jest niezastapiony, a do szykiej edycji SCiTE
Wykrywacz
Jest jakiś program, najlepiej freeware'owy, który miałby opcję design, ale działającą jak w dreamwaverze.

Chodzi mi o to aby można było swobodnie w nim wstawiać text, tabelki, zdjęcia i formatować je w tym trybie. (np. 5-10 stron A4 samego textu, aktualizowane co 2 dni - czyt. dodawane)

Czemu: Prowadze pewien servis, w którym jest kupa text'u i naprawde szkoda mi czasu żeby się męczyć w kodzie żeby wszystko poustawiać.

Jest jakiś fajny program co to może poza Dreamwaverem?.
Bo mi sie nie udało trafić, nawet jak miały design to obróbka textu była makabryczna - czyt. szybciej już było po kodzie.
revyag
Jakby było coś freewarewego, takiego jak dreamwaver to ludzie nie buliliby takiej kasy za niego tylko wybierali produkt darmowy smile.gif

http://www.thefreecountry.com/webmaster/htmleditors.shtml
http://webdesign.about.com/od/htmleditors/..._frehtedwin.htm
http://www.google.com/Top/Computers/Softwa...e/Editors/HTML/
Seth
@Wykrywacz: to moze cos przez www: http://tinymce.moxiecode.com/example_full.php?example=true ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.