witus
21.05.2006, 14:55:11
Ja jednak powróciłem do ezHTML - stary, ale jary
Cysiaczek
24.05.2006, 17:32:27
na linuksie rządzi Quanta

bardzo fajna i przyjazna, cho niekiedy potrafi się ślicznie wywalic.
kicaj
24.05.2006, 19:40:30
Ja od jakiegos czasu uzywam pspada, bardzo ciekawy, bardzo funkcjonalny, ma w sumie wszystko czego potrzebuje...
Nightwalker
29.05.2006, 23:30:45
Dzisiaj postanowilem pobawic sie w slacku, zainstalowalem sobie wine i zemulowalem EditPlus2, chodzi jak zloto

Nic sie nie zacina, zadnych bledow itp, po prostu miodzio ;]
Najnowszy wine (0.9.14) z paczki na Slackware 10.2
Ps. istnieje moze edytor pod linuxa (darmowy) ktory robi wciecia w kodzie tak ladnie jak EditPlus ?
simer
31.05.2006, 21:34:37
Witam,
Przejrzalem ten watek chyba z pol roku do tylu, co przy tempie powstawania nowych edytorow oraz wersji edytorow mam nadzieje jest wystarczajaca iloscia czasu i nasunelo mi sie kilka pytan o porade jesli chodzi o wybor IDE dla mnie.
Generalnie troche juz programuje w php, ale ostatnio potrzebowalem dosyc mocno debuggera. Probowalem sobie skonfigurowac Eclipse 3.1.2 z ostatnim PHPEclipse ale jakos DBG w wersji darmowej owszem instalowalo sie z php (nawet skompilowalem sobie .so jako extension) ale jakos nie moglem tego zmusic do pracy z PHPEclipse (tak jak by Eclipse nie nasluchiwal wogole tak jak to sie na przyklad dzieje bardzo ladnie i przejrzyscie w PHPEd 4.5). Chce wydac, wlasciwie to firma nie ja, okolo $300 na to dla mnie takze musze sie zdecydowac czy isc raczej w kierunku Zenad (dawno nie uzywalem, zaraz sciagne i zobacze jak to teraz pracuje, ale debugger jest dla mnie w tej chwili najwazniejszy), PHPed`a czy w sumie nie ma sensu i ladnie da sie to zrobic w Eclipse + PHPEclipse + DBG (chyba ze ktos moze mi doradzic inny debugger godny polecenia do tej konfiguracji). PhpED (o ktorym tak w sumie to niewiele widzalem uwag w tym watku) bardzo mi sie w sumie spodobal, ladnie sie skonfigurowal z php (IDE mam na windowsie, caly serwer na linuxie, uzywam tego przez Sambe i mam jeszcze podlaczone SVN, ktore dla windowsa ma nakladke Turtoise i calkiem ladnie sie zestraja z PhpED - oczywiscie nie tak ladnie jak w Eclipse). DBG jest z tego co widzialem chyba juz jakas czescia NuSphere takze mialo by to takze swoj plus jednakze z jednym minusem: naczytalem sie bardzo zlych opinii o NuSphere jesli chodzi o sprawe licencji - praktycznie mozna to zainstalowac na jednym komputerze a w razie jakichs problemow ponoc straszne uzeranie sie z supporte.
Czy ktos z uzytkownikow jest w skrocie dac mi jakas mysl w tym temacie ?
pozdrawiam serdecznie
szymek
br-design.pl
7.06.2006, 22:28:02
Dziwie się że chyba nikt nie wymienił króla php IDE czyli Zend Studio.
Warto wydać na niego te 500$ jeżeli chce się mieć naprawdę najlepsze narzędzie.
jakie plusy?
-wszystkie mozliwe kodowania
-zitegorwany klient FTP (mozna praocwac bezposrednio na serwerze).
-CVS
-php Documentator
-podpowiadanie skladki i funkcji
-program wylapuje nawet funkcje jakie sami napisalismy i podpowiada nam podczas pisania
-jest wrazliwy na format php doc. wiec jezeli opiszemy jakas klase, metode czy nawet zmienną w tym formacie program rownierz z tego skorzysta i wyswietli nam podpowiedzi.
-zarządzanie projektami.
-no i zaawansowany debuger.
-analizator kodu (naprawde przydatne, mozna niezle swoj kod udoskonalic).
Zalet wiele wiele wiecej. Kto sie nie bawil - powinien!
athabus
7.06.2006, 22:35:47
Ehh slyszalem ze Zend dobry jest - ale ja zostaj przy Eclipse+TruStudio -> ma prawie wszystko o czym piszesz a kosztuje 0$
A tak na serio to pewnie bym się przesiadł na Zenda, ale na razie nawet nie odpalam triala bo boję się, że mi się spodoba, a php to tylko rozrywka dla mnie więc edytor sam na siebie nie zarobi. W ogóle ostatnio odkrywam fajne narzędzia OS -> Eclipse, TruStudio Fundation, StarUML itd
br-design.pl
7.06.2006, 22:47:13
Poszperałem wlasnie po stronie Zenda, w tej chwili wersja PRO kosztuję tylko nie całe 250$ to taniocha, a wersje standart mozemy miec juz za 99$. Naprawde, polecam Wam, sprawdzić chociaż trayouta.
BTW:
http://www.zend.pl - mozna juz kupic w Polsce - ja kupuje standard albo Pro w wakacje - nie wiem jak bede stal z $$
@br-design.pl: Zend ma wszystko czego potrzeba - poza podpowiadaniem CSSa czy JavaScriptu, ale jest wolny.
Nieraz trzeba czekac kilka sekund az jakies okienko zacznie odpowiadac.
I to jest najwiekszy minus.
SongoQ
8.06.2006, 08:26:47
@Seth Przeciez to wkoncu java. Ja tam nie narzekam pod linuxem smiga super. Ma kilka wad i brakow ale jak narazie jest to edytor z ktorego jestem najbardziej zadowolony mimo ze kosztuje.
nospor
8.06.2006, 08:34:59
Ja sie początkowo zachwycilem jak zobaczylem Zend'a. On mial to co mi brakowalo i wbrew opini - dzialal szybko, szybciej niz eclipse. Bylem naprawde pod wrazeniem. Jednak w czasie uzytkowania bardzo sie zawiodlem. Brakuje takiej podstawowej rzeczy jaka jest Zadania znane jako TODO, FIXME lub podobnie. W zendie nie ma obslugi tak banalnej a jakze bardzo waznej rzeczy przy wiekszych projektach. I pomimo, że bardzo mi sie podobal Zend, musialem z niego zrezygnowac na rzecz eclipsa, ktorego nie trawilem, ale ktory posiadal te Zadania.
Na poczatku kombinowalem jak moglem by sie nie przesiasc. W komentarzach pisalem //TODO: //FIXME:
a potem przeszukiwalem pliki pod tym kątem, ale ile mozna tak sie bawic...

Dodatkowo zend juz ma nie byc rozwijany w formie takiej jak jest. Mają chlopaki zaczac pisac pluginy do eclipsa
Eee, Zenda to ja mam jako edytorek do pojedynczych plików. Tyle się nadaje.
Do pisania projektów w php mam Eclipse+PHPEclipse, do którego obecny Zend ma jeszcze lata świetlne jeśli chodzi o pisanie dużych aplikacji.
dr_bonzo
8.06.2006, 08:52:05
Dla mnie Zend ma przewage tylko pod wzgledem uzupelniania kodu (no chyba ze to juz sie poprawilo w PHPeclipse). A w eclipse wnerwia mnie system bookmarkow -- nieprzydatne -- gdyby byly takie jak w kwrite (ew. Zendowskie).
athabus
8.06.2006, 08:55:30
Ja kiedys uzywalem phpEclipse ale teraz znacznie bardziej odpowiada mi truStudio. Ma znacznie lepiej działające podpowiadanie składni itd.
Chyba że coś się zmieniło w ostatnim czasie i PHPEclipse się rozwinęło.
Jeden problem to to, że ostatnio są głosy na forum xored, że plugin ten może nie być rozwijany... zobaczymy
U mnie jest sytuacja odwrotna. Eclipse smiga, a Zend sie slimaczy (AMD 3GHz 64b, 1GB RAMu :| )
@nospor: zdradzisz cos wiecej na temat planow Zenda co do Eclipsa?
dr_bonzo
8.06.2006, 09:17:24
nospor
8.06.2006, 09:24:30
NA razie tak. Licze jednak ze juz niedlugo uraczą nas czyms wiecej. No i zracji, ze bedzie to na eclipsie, to będzie też TODO

@Seth no krązą takie plotki po sieci, ze zend ma przestac rozwijac swoj produkt w formie jak dotychczas na rzec pluginu do eclipsa
Heh.. sam tez przetestowalem "troche" roznych srodowisk i nadal jestem zdania, ze do VS 2005 to sie zadne, ale to zadne srodowisko nie umywa.. Jesli nowa wersja VS.php bedzie znacznie lepiej korzystala z tej prawie idealnej podkladki to moze zdeklasowac wszystkie inne IDE z miejsca. No ale na to trzeba jeszcze poczekac...
Tymczasem w ostatnich miesiacach testowalem nowe wersje php Edit oraz PHPEd.. Ten pierwszy odpadl w przedbiegach za slabe podpowiadanie skladni (nie wylapywal duzej czesci plikow z projektu.. nie wiem czemu, ale nawet ogole wrazenie pozostalych funkcji bylo slabe). Za to ten drugi to moj nowy faworyt. Probowalem juz PHPEclipse, TruStudio.. i Zenda, i wiele wiele innych mniej polecanych tutaj srodowisk.
Jak dla mnie wszystkie przy nim wymiekaja. Ma swietne podpowiadanie skladni, interfejs wg mnie najprzyjemniejszy z tych co mialem do tej pory podziwiac (na tym polu Zend baaardzo kuleje w moich oczach). Swietny profesjonalny debugger (niestety w wersji demo jest tylko 50 sesji debugowania, potem juz funkcja sie blokuje... ale milo wspominam kazda z nich ;]), ktory bez problemu udalo mi sie zintegrowac z juz istniejacym apachem, wiec uniknalem potrzeby instalowania dodatkowego softu. Cale srodowisko zreszta ladnie integruje sie z istniejacym apachem, wiec moge odpalac projekty prosto z IDE.
Do tego interfejs jest ladnie konfigurowalny.. wszystkie sidebary mozna powylaczac i dostosowac wyglad do swoich potrzeb/przyzwyczajen.. tego mi brakowalo w Zendzie, nie moglem wylaczyc rzeczy, ktore byly mi totalnie niepotrzebne, a zajmowaly miejsce.. po kilku dniach spowodowalo to dyskwalifikacje, meczylem sie tam po prostu.
Kolejna zaleta jest to, ze program jest pisany natywnie pod system (jest wersja po Windowsa i Linuxa, ale testowalem tylko ta pierwsza), wiec zasuwa niemilosiernie w porownaniu do powyzszej trojki opartej na Javie. Dla mnie jest to znaczacy argument, mimo ze sprzet mam niekiepski to jednak roznica miedzy dzialaniem Eclipsa, Zenda i PHPEd jest zauwazalna, oczywiscie na korzysc tego ostatniego.
Jest oczywiscie wsparcie dla CVS'a, FTP, SVN (aczkolwiek takie nie wprost.. ale starcza w zupelnosci, bo ikonki z Tortoise'a sa) i paru innych rzeczy. Z wad funkcjonalnych dopatrzylem sie tylko kilku szczegolow, ale nie sa to wady na tyle duze, aby mnie odepchnely na tyle na ile odepchnely mnie wady wczesniej testowanych srodowisk. Jest za to inna wada.. cena. 300$ na polskie warunki to niemala kasa, nie ma co ukrywac. Poki co robie sobie powoli liste swoich uwag, przesle je za jakis czas do autorow i poczekam na kolejna glowna wersje, ktora ma byc chyba jeszcze w tym roku. Jesli poprawia wiekszosc niedociagniec to bardzo prawdopodobne, ze szarpne sie na licencje, bo poki co poza wspomnianym na poczatku VS.php to nie widze sensownej konkurencji.
Nastepny do testow pojdzie wlasnie VS.php, ale to za jakis czas, bo w tym semestrze mam taki hardcore, ze jeszcze takiego nie zaznalem, wiec nie mam czasu na zabawy (nawet tutaj rzadziej zagladam niestety). Jak juz go troche potestuje to nie omieszkam podzielic sie tym tutaj. Jesli bedzie przynajmniej tak dobry jak PHPEd to bedzie to lepsza opcja ze wzgledu na bardziej przystepna cene (99$), no ale nie bede wyprzedzal faktow.
@Fido: tez uzywalem VS.php - naprawde genialny plugin, chociaz ma troche niedorobek. Szkoda tylko, ze nie ma go dla wersji Express Edition bo wtedy byl by sens kupowania go.
A tak to niedosc, ze za plugin sie placi to jeszcze za srodowisko VS
http://www.jcxsoftware.com/jcx/?q=node/1108
Zainstalowalem przed chwila ta wersje 2.0 i widze, ze jeszcze troche wody w Wisle uplynie zanim to bedzie do uzytku.. nie dziala mi nawet intellisense dla standardowych funkcji w php.. jedynie uzupelnia niektore stale i funkcje lokalne.
acztery
8.06.2006, 19:52:16
zend ma jedno małe ale..
nie można sobie ustawić kodowanie dla danego projektu. moge ustawic na wszystkich ale czasem jest tak ze jeden projket robie w iso a inny w utf. zapomni sie zmienić w konfiguracji i kłopot.
dr_bonzo
8.06.2006, 21:18:05
Project > Project Properties > Encoding i wybierasz z listy (wylaczasz Use dafualt)
(Zend 5)
br-design.pl
9.06.2006, 11:06:23
Cytat(acztery @ 8.06.2006, 20:52 )

zend ma jedno małe ale..
nie można sobie ustawić kodowanie dla danego projektu. moge ustawic na wszystkich ale czasem jest tak ze jeden projket robie w iso a inny w utf. zapomni sie zmienić w konfiguracji i kłopot.
Zend pod tym względem jest bardzo dobry, ma tony roznych kodowań, i bardzo latwo sie wszystko konwertuje, wystarczy poszukać dokładnie.
acztery
9.06.2006, 18:25:43
dr_bonzo ja tego nie mam a mam 5 jak klikan na Project > Project Properties > Encoding i wybierasz z listy (wylaczasz Use dafualt) to pokazuje mi sie okno gdzie ustawia sie debug, temp i debuc client a nie ma nic Encoding
nasty
22.06.2006, 07:16:41
Sciagnalem TruStudio, i PHPEclipse, ale zaden z nich nie podpowiada skladni tak dobrze jak zend, i w TruStudio ciagle jakies errory mi pokazuje ze jest cos nie tak z build path, i ogulnie sie zrazilem do eclipowskich IDE's, i skoro ten problem jest u mnie to napewno nie u jednego tez jest.
Sainstalowalem VS.php 2005, to jest chyba najlepsze co mialem do php w zyciu, vs, to bardzo rozbudowane narzedzie to twozenia applicacj, a vs.php ma najlepsze popowiadanie skladni jakie znalazlem w sieci. jak sie polaczy mozliwosci tych narzedzi to wychodzi cos naprawde wartego uwagi, i kolejny plus, jest to zrobione w c++, a nie jak zend i eclipse w java wiec jest o 20x szypszy i sie nie wiesza, ale oczywiscie sa minusy jak brak wspolpracy z *NIX, CENA!!.
--Edit: TruStudio jest boski !, mialem problemy bo nie poprawnie zainstalowalem... sorki za antyreklame - xored
tiraeth
30.06.2006, 12:04:37
Dzisiaj przerzuciłem się na
Eclipse + PHPEclipse 
Miód malina

Podoba mi się to IDE bardzo...
athabus
30.06.2006, 13:27:46
Ostatnia wersja PHPEclipse jest na prawdę dobra - do tej pory uzywalem truStudio, ale zmieniłem na PHPEclipse . Jedyne czego mi brakuje to brak Debugera po instalacji - trzeba go dodać ręcznie i wymaga to trochę grzebania (mi za pierwszym razem zajęło to godzinę bo były jakieś errory).
Testowałem wiele edytorów i IDE ale z darmowych ten jest najlepszy.
@nasty-psycho - kradniesz to kradnij, ale chociaż się nie chwal tym faktem. Rozumiem jeszcze (choć nie popieram) kraść photoshopa, dla którego nie ma odpowiedników darmowych (sensownych) czy offica, którego musisz mieć bo jest "monopol", ale do php wszystko czego potrzebujesz jest za free więc nie rozumiem dlaczego muszisz okradać innych.
a ja z phpeclipse przeszedlem na rzecz dzisiejszego phpide do eclipsa i na razie jestem very zadowolony
athabus
5.07.2006, 08:03:51
Pierwszy raz to widzę
Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat - jakie są różnice w porównaniu z PhpEclipse bo wygląda to calkiem ciekawie. Dla mnie najważniejsza kwestia to przyzwoite podpowiadanie składni (pamięc już nie ta hehe) - jak to wygląda w tym IDE ?
orson
11.07.2006, 19:00:07
Witam
Jako że są prolemy z integracją pluginu SimpleTest do eclipse (sam miałem problem) więc opiszę tutaj w jaki sposób uruchomić go na nowym eclipse (3.2).
Wymagane:
eclipse 3.2
simpletest 0.1.9
dowolny plugin do php (simple test działa niezależnie)
- Ze strony http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=76550 należy pobrać pakiet "simpletest_1.0.1beta.eclipse_0.1.9", następnie wypakować gdzieś na dysk.
- Po włączeniu eclipse z menu Help należy wybrać Software Updates \ Find and Install ... Potem Search for new features. Next.
- W następnym kroku okna dialogowego "New LOCAL site" (nie remote!!) i wskazujemy na folder z pkt 1. Potem Finish.
- Instalujemy plugin tak samo jak z internetu oraz restartujemy środowisko.
- W katalogu <eclipse>\plugins\net.sf.simpletest.eclipse_0.1.9\ znajduje się plik simpletest_php.zip ze zmodyfikowanym simpletest frameworkiem. Rozpakowujemy gdzieś blisko katalogu z projektami które będziemy testować.
- W ustawieniach Eclipse \ SimpleTest.
php.exe oraz php.ini nie wymagają wyjaśnienia (chociaż można użyć innej wersji php.ini z innymi ustawieniami)
Simpletest path: ścieżka z pkt. 5
Include file for Tests: plik automatycznie dołączany przed testami (przydatne, nie wymagane)
Test file suffix: .php (można podać np.: .test.php)
PHPUnit2 Path: ścieżka do PEAR'owego pakietu PHPUnit2 - nie mam pojęcia czy to jest używane ale ustawiłem poprawną ścieżkę tak na wszelki wypadek - Nowy projekt php. Nowy plik (nazwa dowolna).
- Jako zawartość pliku np.:
<?php
class foo{
public function returnFalse(){
return false;
}
public function returnTrue(){
return true;
}
}
class testOfFoo extends UnitTestCase {
public function test(){
$f = new foo();
$this->assertFalse($f->returnFalse());
$this->assertTrue($f->returnTrue());
}
}
?>
nie trzeba dołączać żadnych plików z simpletest/phpunit - Menu: Window \ Show View \ Other \ SimleTest \ Result View.
- Menu: Run \ Run ...
- W liście po lewej stronie: prawy na SimpleTest i New
- Project: projekt który ma być testowany
- Test File: plik z pkt. 7
- Run
W oknie Result view (pkt 9) powinny pojawić się wyniki testu.
Nie mam pojęcia co zrobić jeżeli komuś nie zadziała przedstawiony tu sposób.
Testowałem na php eclipse z cvs.
Nie wiem jak to działa z eclipse 3.1.x.
Powodzenia - warto.
pozdrawiam
markip
27.07.2006, 08:38:37
Czy w PHPEclipse można zawijać bloki kodu?
nospor
27.07.2006, 08:41:47
Chodzi ci o zawijanie linii?
Window->Preferences->PHPEclipse->php->zakladka:Typing->Wrap words
nasty
27.07.2006, 08:45:35
Cytat
Czy w PHPEclipse można zawijać bloki kodu?
a moze chodzi ci o "folding" ?
Window->Preferences->PHPEclipse->php->zakladka:Folding
markip
27.07.2006, 10:03:19
Tak chodzi mi o folding, tylko ze ja mam tą opcje tylko w menu javy. ( eclipse-SDK-3.2-win32 + net.sourceforge.phpeclipse_1.1.8.bin.dist.zip )
athabus
27.07.2006, 10:19:13
Nie wiem jak długo używasz Eclipse, ale jeśli krótko, to zamiast bawić się w samodzielną konfigurację (która często płata figle), lepiej zainstalować sobie gotowy pakiet - easyEclipse (wybierz paczkę dedykowaną dla php, bo są też prekonfigurowane dla innych języków)- tam masz już wszystko co jest potrzebne do php skonfigurowane i działające (przynajmniej w założeniach

) - od razu masz skonfigurowane kolorowanie składni w php/html jednocześnie, dodatek do js, quantinum db i kilka innych rzeczy,
U mnie wszystko działa bardzo fajnie.
markip
27.07.2006, 20:59:59
Fuck, nieżle się z tym namęczyłem. Cały problem w tym ze cały czas testowałęm czy to działa wklejając funkcje do nowegeo pliku w projekcje ale nigdy tego pliku nie zapisałem a folding działa dopiero po zapisie

(3h w plecy). Dzięki za pomoc
macieq
30.07.2006, 11:00:27
Mam problem z kodowanie w Eclipse+phpIDE.
Pomimo tego ze mam dla projektu ustawione iso-8859-2, to i tak jak dodam jakis nowy plik to on ma utf-8 i ciagle zmienianie dla kazdego pliku jest meczace. Cos nie tak ustawilem czy tak po prostu jest?
---
rozwiązane.
ten typ ustawiony w projekcie to jest na zasadzie 'jeżeli nie rozpoznam typu to taki ustaw'. a domyślny typ dla php ustawia sie w ustawieniach General -> Content Types -> php Content Type
bełdzio
30.07.2006, 12:31:02
Za sprawą tego topiku zainstalowałem sobie Eclipse i hm.. nieźle, nieźle ;> Jak dotąt używałem Dreama i brakuje mi w Eclipse tak ładnej obsługi CSS i HTML (JS też by się przydało ;-)). Ma ktoś może jakieś dobre i sprawdzone plugasy do tego? Będę wdzięczny za odp ;-)
dr_bonzo
30.07.2006, 12:36:52
http://www.eclipse.org/webtools/Cytat
The WTP project includes the following tools: source editors for HTML, Javascript, CSS, JSP, SQL, XML, DTD, XSD, and WSDL; graphical editors for XSD and WSDL; J2EE project natures, builders, and models and a J2EE navigator; a Web service wizard and explorer, and WS-I Test Tools; and database access and query tools and models.
athabus
30.07.2006, 12:53:54
Tak jak pisałem wcześniej - jest też easyEclipse - na ich stronie masz do pobrania predefiniowane zestawy: zestaw do php ma wszystko do php + html + css +js + quantinum db (do pracy z baza danych). Wszystko juz zainstalowane wiec nie trzeba sie bawic
bełdzio
30.07.2006, 18:18:24
Cytat(athabus @ 30.07.2006, 13:53 )

Tak jak pisałem wcześniej - jest też easyEclipse - na ich stronie masz do pobrania predefiniowane zestawy: zestaw do php ma wszystko do php + html + css +js + quantinum db (do pracy z baza danych). Wszystko juz zainstalowane wiec nie trzeba sie bawic
sorki ;-) i dzięki :-) coś pięknego :-) Dream idzie w odstawkę ;-) napisz mi jeszcze z łaski swojej czy da się zrobić żeby podczas korzystania z PHPEclipse dostępne były plugasy do html etc
teraz jak dam nowy plik php to nie działają mi taki HTML, CSS, JS :-(
athabus
30.07.2006, 18:24:46
U mnie wszystko działało automatycznie - w sensie, gdy pracuję na pliku *.php to mam kolorowanie składni itp dla innych języków (oczywiście poza blokami <?php ?>). (cały czas mówimy o easyEclipse).
Z tego co pamiętam to outline dla html czy css masz już tylko w plikach o odpowiednich rozszerzeniach. Nigdy się nie zagłębiałem dokładnie w to jak wszystko działa w jednym pliku, więc mogę coś kręcić - zawsze mam osobne pliki do css, html i php.
bełdzio
30.07.2006, 19:19:25
:/ ja jak w *.php dam np <a to mi jedzie z hmm chyba phpEclipse czyli brak podpowiadania i kolorowania :/
Bartek-pl
6.08.2006, 12:40:58
EditPlus 2
MatheW
8.08.2006, 10:37:20
Czy w phpEclipse jest gdzieś opcja formatowania kodu - tzn. żeby mi sam ładnie to sformatował bo mam tak rozpie***ony kod, że nieelegancko się prezentuje. Może jest jakaś wtyczka, albo jakiś inny program. Wolałbym, zeby nie był to jakiś odrębny duży edytor.
~MatheW kliknij w Navigatorze prawym na plik.
Potem Source -> Dormat document
MatheW
8.08.2006, 11:04:34
Chyba Format...
Wyskoczył mi alert This operation is not enabled , a następnie opcja wogóle jest niedostepna...
I bycmoże się niedokładnie wyraziłem - mam EasyEclipse for php. Moze trzeba jakąś wtyczkę?
Literówka, miało być format.
A dla jakiego pliku chcesz poprawić formatowanie?
Mi działa dla wszystkich.
MatheW
8.08.2006, 11:13:24
Dla php
Juz znalazłem. O dziwo Twój sposób mi nie działa,a le jak dam Ctrl+Shift+F to mi formatuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.