Cytat(Spawnm @ 19.06.2015, 13:33:08 )

Boże, serio jeszcze istnieją firmy wysyłające nudne zadania do rozwiązania zamiast normalnej rozmowy? Ktoś im to rozwiązuje? o.O
A czy jest w tym coś dziwnego? Jest to doskonały sposób na odfiltrowanie osób, z którymi najzwyczajniej w świecie nie ma sensu tracić czasu na rozmowy, skoro się nie nadają. Różnica pomiędzy wysłaniem, a nie wysłaniem takiego testu to najzwyczajniej w świecie kupa zaoszczędzonego czasu. Jakbym miał tracić czas na rozmowy z każdą osobą, która nie umie rozwiązać nawet the FizzBuzz test, to dziekuję bardzo.
Rzecz jasna jak taki test wygląda i jakie ma pytania to zupełnie inna sprawa.
Po rozwiązaniu takiego testu rzeczą naturalną też jest, że się potem jeszcze rozmawia w cztery oczy.
Cytat(Turson @ 19.06.2015, 13:36:05 )

Kiedyś dostałem test IQ i żaluje ze go rozwiązałem zamiast od razu powiedzieć nara
Bo był za trudny?

(tylko bez obrazy, żartuję teraz

). Oczywiście taki test przy rekrutacji na programistę to absurd. Ciekaw jestem co za firma mogła w ogóle pomyśleć o czymś takim. Wątpię, że kazali Ci podpisać klauzulę tajności odnośnie pytań na rozmowie rekrutacyjnej, więc możesz podać nazwę firmy? Ciekaw jestem czym firma z takimi pomysłami może się pochwalić i co to za typ działalności w ogóle.